Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mieszkania "Zacisze" [BRAK ZDJĘĆ]

Gio
18.09.2008, 14:12
Witam :) Przedsawie wam mój pierwszy dom na forum, bo ten pierwszy był niewypałem (usunęły mi się wszystkie zdjęcia wraz z parcelą), ale teraz od razu wstawiam wszystkie zdjęcia.
Oto prezentuje wam małe mieszkanko dla trzyosobowej rodziny (rodzice+dziecko w wieku szkolnym). Proszę o szczere komenatarze.

Czynsz: 2 672$
Liczba pomieszczeń:
1 salon
1 kuchnia
2 łazienki
1 przedpokój
2 sypialnie
1 pokój dodatkowy
Przeznaczone dla: Trzyosobowej rodziny
Cały budynek: dwa mieszkania

Mam nadzieję, że się spodobało ;) , oraz przepraszam za czerwone bramówki i inne kwadraciki :) ,ale robiłem PrintScreem i nie chce mi się przycinać :P

Vanitas
18.09.2008, 14:24
Nie ma ogrodu ale to nie jest najwarzniejsze. nie podoba mi sie taka podłoga jak jest w salonie, troche nie pasuje mi ta zielona tapeta ogólnie jest ok. dom nie jest wyśmienity ani też nie jest brzydki zarazie tylko 7/10 bo jest prosty ładny i myśle że się w nim wygodnie gra.

Björk
18.09.2008, 14:34
Fajny pomysł z elewacją.
Ale troszeczkę pusto dookoła tej parceli. Jakieś rzeczy poza by się przydały...
Nie podoba mi się cegla w kuchni, ale reszta jest całkiem fajna.
No i strasznie ucięło umywalkę w łazience pod skosem...
Pozwolisz, że dam 8/10 :)

Pozdrawiam

Fiorella
18.09.2008, 14:43
Wnętrze bardzo ładne, ale na zewnątrz rzżąca pustka. Więcej roslin, jakiś plac zabaw, czy coś w tym stylu i już mamy lepszy efekt.
W środku nie podoba mi się połączenie dwóch rodzajów kafelek w łazience. Rzeszta jest ok.
Ocena: 8/10

Callineck
18.09.2008, 17:02
Podoba mi się elewacja bryły. Wejście jest ładne, ale właśnie brakuje reszty - parkingu i placu zabaw (szczególnie, że apartamenty przeznaczone są dla rodzin z dziećmi :))

Nie podoba mi się kolor ścian na przedpokoju, bo jest zimny i nie bardzo pasuje do podłogi (to samo duża sypialnia, chociaz tutaj jest lepiej do podłogi dopasowany).
Nie podoba mi się też pierwsza łazienka - te białe ściany może lepiej byłoby zastąpić jakimiś beżowymi kafelkami :)
Poza tym sufit - wszędzie ten sam siny kolor.
W sypiani zamiast tych dwóch regałów lepiej by było dać fotel i stolik z książkami.
I nigdzie nie ma firanek...

Natomiast bardzo mi sie podoba to, że oddzieliłeś kuchnię półściankami - sprawia przez to bardzo przytulne wrażenie, poza tym właśnie jest ładnie oddzielona od części "mieszkalnej" :)
Uroczy kącik na mini - biuro :)
Ładne kolory, meble, kwiaty i dodatki na całym tym piętrze.

Frettka
18.09.2008, 17:13
Jaka szkoda, że nie mam Ikei ani kuchni i łazienek... Tyle opcji. No, ale do rzeczy - fajnie. Podobają mi się odważne rozwiązania - surowa cegła w kuchni, wyraziste panele w salonie. Za to duży +.

Jedyne, co mogłoby być inaczej to łazienki - wszystko dobrze poza przyciętą umywalką, tylko trochę pusto. Rzecz chyba nie w tym, jakie wybierasz kafelki, ale w tym co leży na podłodze i wisi na ścianach. Jak oryginalnie by było, gdybyś w białej łazience dodała np. pikantnie czerwonych akcentów, hm? (to tylko przykład).
No i ogródka nie ma. Trudno mi przełożyć to wszystko na ocenę liczbową, więc się wstrzymam.
Pozdrawiam :).

Carla
18.09.2008, 20:11
Sam wygląd zewnętrzny niezły - zależy co kto lubi. Chociaż te brązowe wstawki niekoniecznie dodają uroku.
I znów, brak ogrodu, brak zieleni - dlaczego ? Naprawdę ładniej jest kiedy są krzewy i drzewa obok, przyjemniej.
W łazience za pusto, tak szaro i zimno jak dla mnie.

Na plus na pewno jest to, że meble są nieźle poukładane.

nat9
20.09.2008, 14:23
bardzo ładny 100/100

michal0000krk
20.09.2008, 18:42
jak sie robi kręcone schody
?

avenly
20.09.2008, 18:54
dochodzą w osiedlowym życiu / można ściągnąć z mts.

Domek jest bardzo fajny fajny, ale jest jeden minus. Nie mazadnego ogrodu, placu zabaw...

kubuss
24.09.2008, 12:46
Bardzo mi się podoba bryła, mieszkania oczywiście też :D Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss

Intenso
31.12.2008, 15:27
pozwólta, że odniowiem temat.

Myślałam, że nie robisz domków :O ale...
Nie wiedziałam, że umiesz budować takie ładne domki. Podoba mi się, lecz salon jest taki pusty, ale niech ci będzie masz te dyche.

asiolek
31.12.2008, 15:36
Całkiem fajny ale tak jak już mówili inni - nie ma ogrodu - szkoda :(

Liv
31.12.2008, 16:03
OMG! :O
Ty wstawiłeś domek, a ja nic o tym nie wiedziałam...

Przód: wyciąłeś wszystkie drzewa! Bryła cudowna! :) Kurczę, budujesz PRAWIE tak samo jak ja! :O (m.in: symetryczne okna, dach "na kodzie", nawet połączenie kamienia z elewacją pod kolor też jak u mnie...)
Przedpokój: co ja mam ocenić po jednym zdjęciu?! W każdym razie, pusto.
Kuchnia: cegła na ścianie <grrr>, lodówka nie pasuje mi do reszty. I po kiego grzyba tam to krzesło?
Salon: przeraża mnie ta zielona tapeta :/
Kącik: naciaćkane, ale funkcjonalne (po co tam ten stolik?)
Łazienka: nie podoba mi się ta "kolorowa tapeta" (ja wiem, że to są kafelki). reszta no comment.
Mini salon- OK.
Sypialnia dziecka- puuuusto...
Rodziców- OK.
Łazienka 2: puusto. Biel wywołuje takie wrażenie. Może jakbyś dał inny kolor kafelek...

Chłopie, oceniając Ciebie czuję się tak, jakbym sobie miała wstawić ocenę :/
Ale SĄ mimo wszystko różnice w upodobaniu moim, a Twoim.
8/10

fajniutka
31.12.2008, 16:07
pierwsze wrazenie me na widok tego domu:
"Wow, w tym mieszka trzyosobowa rodzina???"

Z wierzchu wielki nieco, lecz w srodku jest calkiem spoko:D.

Nie będę powtarzała myśli moich poprzedników, w związku z tym 7/10:D.

pozdrawiam:)

dżin.
13.01.2009, 17:25
Jak na pierwszy dom....hmmm...jest ładny:)
Bryła ciekawa........
Niektóre zdjęcia wyszły Ci ładnie

Nie podoba mi się jedynie Sypialnia Rodziców:(
Na przyszłość wstawiaj więcej ozdób...8/10