Zobacz pełną wersję : Mieszkania "Zacisze" [BRAK ZDJĘĆ]
Witam :) Przedsawie wam mój pierwszy dom na forum, bo ten pierwszy był niewypałem (usunęły mi się wszystkie zdjęcia wraz z parcelą), ale teraz od razu wstawiam wszystkie zdjęcia.
Oto prezentuje wam małe mieszkanko dla trzyosobowej rodziny (rodzice+dziecko w wieku szkolnym). Proszę o szczere komenatarze.
Czynsz: 2 672$
Liczba pomieszczeń:
1 salon
1 kuchnia
2 łazienki
1 przedpokój
2 sypialnie
1 pokój dodatkowy
Przeznaczone dla: Trzyosobowej rodziny
Cały budynek: dwa mieszkania
Mam nadzieję, że się spodobało ;) , oraz przepraszam za czerwone bramówki i inne kwadraciki :) ,ale robiłem PrintScreem i nie chce mi się przycinać :P
Nie ma ogrodu ale to nie jest najwarzniejsze. nie podoba mi sie taka podłoga jak jest w salonie, troche nie pasuje mi ta zielona tapeta ogólnie jest ok. dom nie jest wyśmienity ani też nie jest brzydki zarazie tylko 7/10 bo jest prosty ładny i myśle że się w nim wygodnie gra.
Fajny pomysł z elewacją.
Ale troszeczkę pusto dookoła tej parceli. Jakieś rzeczy poza by się przydały...
Nie podoba mi się cegla w kuchni, ale reszta jest całkiem fajna.
No i strasznie ucięło umywalkę w łazience pod skosem...
Pozwolisz, że dam 8/10 :)
Pozdrawiam
Fiorella
18.09.2008, 14:43
Wnętrze bardzo ładne, ale na zewnątrz rzżąca pustka. Więcej roslin, jakiś plac zabaw, czy coś w tym stylu i już mamy lepszy efekt.
W środku nie podoba mi się połączenie dwóch rodzajów kafelek w łazience. Rzeszta jest ok.
Ocena: 8/10
Callineck
18.09.2008, 17:02
Podoba mi się elewacja bryły. Wejście jest ładne, ale właśnie brakuje reszty - parkingu i placu zabaw (szczególnie, że apartamenty przeznaczone są dla rodzin z dziećmi :))
Nie podoba mi się kolor ścian na przedpokoju, bo jest zimny i nie bardzo pasuje do podłogi (to samo duża sypialnia, chociaz tutaj jest lepiej do podłogi dopasowany).
Nie podoba mi się też pierwsza łazienka - te białe ściany może lepiej byłoby zastąpić jakimiś beżowymi kafelkami :)
Poza tym sufit - wszędzie ten sam siny kolor.
W sypiani zamiast tych dwóch regałów lepiej by było dać fotel i stolik z książkami.
I nigdzie nie ma firanek...
Natomiast bardzo mi sie podoba to, że oddzieliłeś kuchnię półściankami - sprawia przez to bardzo przytulne wrażenie, poza tym właśnie jest ładnie oddzielona od części "mieszkalnej" :)
Uroczy kącik na mini - biuro :)
Ładne kolory, meble, kwiaty i dodatki na całym tym piętrze.
Jaka szkoda, że nie mam Ikei ani kuchni i łazienek... Tyle opcji. No, ale do rzeczy - fajnie. Podobają mi się odważne rozwiązania - surowa cegła w kuchni, wyraziste panele w salonie. Za to duży +.
Jedyne, co mogłoby być inaczej to łazienki - wszystko dobrze poza przyciętą umywalką, tylko trochę pusto. Rzecz chyba nie w tym, jakie wybierasz kafelki, ale w tym co leży na podłodze i wisi na ścianach. Jak oryginalnie by było, gdybyś w białej łazience dodała np. pikantnie czerwonych akcentów, hm? (to tylko przykład).
No i ogródka nie ma. Trudno mi przełożyć to wszystko na ocenę liczbową, więc się wstrzymam.
Pozdrawiam :).
Sam wygląd zewnętrzny niezły - zależy co kto lubi. Chociaż te brązowe wstawki niekoniecznie dodają uroku.
I znów, brak ogrodu, brak zieleni - dlaczego ? Naprawdę ładniej jest kiedy są krzewy i drzewa obok, przyjemniej.
W łazience za pusto, tak szaro i zimno jak dla mnie.
Na plus na pewno jest to, że meble są nieźle poukładane.
michal0000krk
20.09.2008, 18:42
jak sie robi kręcone schody
?
dochodzą w osiedlowym życiu / można ściągnąć z mts.
Domek jest bardzo fajny fajny, ale jest jeden minus. Nie mazadnego ogrodu, placu zabaw...
Bardzo mi się podoba bryła, mieszkania oczywiście też :D Ocena: 10/10
pozdrawiam:
kubuss
pozwólta, że odniowiem temat.
Myślałam, że nie robisz domków :O ale...
Nie wiedziałam, że umiesz budować takie ładne domki. Podoba mi się, lecz salon jest taki pusty, ale niech ci będzie masz te dyche.
Całkiem fajny ale tak jak już mówili inni - nie ma ogrodu - szkoda :(
OMG! :O
Ty wstawiłeś domek, a ja nic o tym nie wiedziałam...
Przód: wyciąłeś wszystkie drzewa! Bryła cudowna! :) Kurczę, budujesz PRAWIE tak samo jak ja! :O (m.in: symetryczne okna, dach "na kodzie", nawet połączenie kamienia z elewacją pod kolor też jak u mnie...)
Przedpokój: co ja mam ocenić po jednym zdjęciu?! W każdym razie, pusto.
Kuchnia: cegła na ścianie <grrr>, lodówka nie pasuje mi do reszty. I po kiego grzyba tam to krzesło?
Salon: przeraża mnie ta zielona tapeta :/
Kącik: naciaćkane, ale funkcjonalne (po co tam ten stolik?)
Łazienka: nie podoba mi się ta "kolorowa tapeta" (ja wiem, że to są kafelki). reszta no comment.
Mini salon- OK.
Sypialnia dziecka- puuuusto...
Rodziców- OK.
Łazienka 2: puusto. Biel wywołuje takie wrażenie. Może jakbyś dał inny kolor kafelek...
Chłopie, oceniając Ciebie czuję się tak, jakbym sobie miała wstawić ocenę :/
Ale SĄ mimo wszystko różnice w upodobaniu moim, a Twoim.
8/10
fajniutka
31.12.2008, 16:07
pierwsze wrazenie me na widok tego domu:
"Wow, w tym mieszka trzyosobowa rodzina???"
Z wierzchu wielki nieco, lecz w srodku jest calkiem spoko:D.
Nie będę powtarzała myśli moich poprzedników, w związku z tym 7/10:D.
pozdrawiam:)
Jak na pierwszy dom....hmmm...jest ładny:)
Bryła ciekawa........
Niektóre zdjęcia wyszły Ci ładnie
Nie podoba mi się jedynie Sypialnia Rodziców:(
Na przyszłość wstawiaj więcej ozdób...8/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.