Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Little home 'Tree' by dominik12 [BRAK ZDJĘĆ]

Vanitas
19.09.2008, 11:07
Hej dzisiaj prezentuje wam mój kolejny dom chyba już 7 czyli powinien być szczęśliwy. Dom zamieszkuje Zuzia Ogródek ze swoją kotką (Zapomniałem jak sie nazywa). Dom znajduje się na obrzeżach Jaskini pokrzyku. Zuzia kocha przyrodę i jest bezrobotna. Przechodzę do rzeczy:

Nie długo dam do pobrania. Oceniajcie i komentujcie!

EDIT:

Dom można juz pobrać!
Wymiary parceli: 3x2
Cena: 66 675 $
Wymagane gry: The sims 2, The sims 2 na studiach, The sims 2 nocne życie, The sims 2 Własny biznes, The sims 2 zwierzaki, The sims 2 cztery pory roku, The sims 2 czas wolny, The sims 2 osiedlowe życie, The sims 2 rozrywka rodzinna, The sims 2 moda z H&M, The sims 2 kuchnia i łazienka, The sims 2 IKEA urządza wnętrza.

POBIERZ (http://rapidshare.de/files/40521252/Little_home_Tree_by_dominik12.Sims2Pack.html)

Mikolea
19.09.2008, 13:02
ładny domek, taki zadbany. Nie mój styl, ale ja dam ocene 7,5/10

lojka95
19.09.2008, 13:29
Mi tak nie za bardzo ;) 6/10

treys
19.09.2008, 13:35
nie bardzo podoba mi się zestawienie tapet w salonie. I bardzo pomieszane style np. salon taki klasyczny a sypialnia nowoczesna. tak samo wiejskie ozdoby z 4 Pór Roku i te szafki kuchenne.
Ale jest ładnie dam 6/10

Frettka
19.09.2008, 13:38
Piękny taras :). Ogólnie bardzo mi się podoba, tylko ten dywan w salonie... nie ma żadnego sposobu, żeby pozbyć się tych dziwnych, jasnych plam, po umieszczeniu go na skos? (pytam, bo sama to mam).
Łazienka jest dość przestronna, może warto by było rzucić jakiś chodnik na podłogę? (jak zimno w nogi musi być, kiedy wychodzi się spod prysznica :))
Jest tylko jedna, jedyna rzecz, która mi się niezbyt podoba - szafki w kuchni. W tak małym, przytulnym, drewnianym domku są trochę zbyt nowoczesne.

Najlepsze w tym domku jest to, że po prostu widać, że ktoś w nim mieszka. Żadnej sterylności, niepraktyczności czy modernistycznych ścian ze szkła (jak te simy się tam przebierają/kochają/zachowują prywatność?) :) Uwielbiam małe drewniane chatki na surowym kamiennym fundamencie.
Moja ocena: 9/10 (za szafki kuchenne).

Björk
19.09.2008, 14:36
Bardzo fajne połączenie kolorów, mebli...
Bryła malutka i urocza.
Ogródek miły dla oka i simowie mogą w nim spokojnie wypoczywać.
Nie to, żebym się odwięczała za pozytywne oceny ;)
Naprawdę mi się podoba. Robisz wielkie postępy.
No może trochę ta drapaczka dla kotów przy łóżku nie pasuje, ale naprawdę moim zdaniem to meble się nie gryzą... co najwyżej, że są z róznych dodatków? To akurat nie jest problem, bo Ikea i CPR w tym przypadku są fajnie połączone.

Daję 10/10 i kuniec ;)

Aha i WILEKI + za funkcjonalność :)

Vanitas
19.09.2008, 14:43
Dzięki za oceny jutro można będzie już pobrać.
Yvette- moim zdaniem jeśli pomieszczenia są oddzielone drzwiami to mogą mieć różne kolory i style. a co do szafek w kuchni i ozdób z CPR to takie pomieszanie z poplątaniem a to lubie. A tak wogóle jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Bjork oddaje to co pożyczyłem Birggin

Gio
19.09.2008, 14:52
bryła to wilelki kwadrat. Ale w do rzeczy. Bardzo spodobał mi się jej "luksusowy samochód" :) Za to już masz 4/10 Jedziemy dalej. W środku ładnie i funcjonalnie. Stawkę podwyższam do 6/10 + dosyc ładny ogród (ja ich wogóle nie robie) to wychodzi 7/10

Fiorella
19.09.2008, 15:31
No, no. podoba mi się, szczególnie wnętrze. Jest tam tak przytulnie. Najlepszy ten samochód. Jeden szczegół, który mi nie przypadł do gudtu to elewacja domu. Nie pasuje na zewnątrz.
Ocena: 9/10

Eclipse
19.09.2008, 15:45
Z zewnątrz: jak dla mnie zbyt ciemna elewacja oraz dach no i brak ogrodu. Tylko kilka pustawianych drzew, na dodatek w rzędach. Wygląda to dość sztucznie.

W środku: srasznie wymieszane style - nowoczesny z jakimś starszawym. W niektórych pokojach strasznie gryzą mi się kolory np. w w sypialni połącznie tapety z wykładziną jest ochydne. W salonie dałeś zbyt dużo elementów dekoacyjnych. Nie lubię gdy jest aż tak napchane.

Ogólnie mówiąc, dom nie jest w moim stylu.
Postawię: 7/10

pe.es. w sondzie zaznaczyłam "Jest OK!"

Molly
20.09.2008, 03:24
Bardzo przytulny domek :).
Pare rzeczy mi się w nim nie podoba m.in.
Ogród...yyy..ee i to wszytko xD
7/10

Engang
20.09.2008, 07:18
bardzo mi się podoba, ale ta kuweta dla kota na werandzie...
7/10

dareczka84
20.09.2008, 08:01
ogólnie ładny domek tylko nie podobają mi się kwiatki w salonie

velocifero
20.09.2008, 09:03
fajny, tylko nie podobają mi się naklejki i lustro w kuchni, oraz wolałbym dwuosobowe (zresztą wogóle nie podobają mi się łóżka MALM) ;D

Rainbow
20.09.2008, 11:13
Z zewnątrz bryła i ogród super-dałabym jeszcze tylko realistyczne tereny i wywaliła trochę tych bambusów ;p

W środku jest interesująco i przytulnie.Tylko okropnie wygląda zestawienie okładzin w salonie,a i w sypialni panuje dziki miszmasz-meble z jasnego drewna,listwa z drewna ciemnego,żółtozłotawa tapeta,czerwony dywan,beżowa pościel i różowawe krzesło...nie,nie i nie.

Nie lubię zanadto ocen liczbowych i takowych nie wystawiam :D Ogółem domek wyszedł bardzo dobrze,widać,że włożyłeś w niego sporo pracy i serca i widać też efekt :)

Vanitas
21.09.2008, 12:57
Odświerzam ponieważ dom można już pobrać! Dziękuje za oceny! I przepraszam ponieważ dom miał być wstawiony do pobrania wczoraj!

blakistoni
21.09.2008, 13:09
No..ładny :D

Żadnych uwag nie mam,taki przytulny jest ^o^

10/10
a w sądzie zaznaczyłam że podoba mi się
NIE pobiorę,bo nie mam rozrywki rodzinnnej :<

EDIT: no to super! zassyssam :D

Vanitas
21.09.2008, 13:17
Nic nie szkodzi z rozrywki rodzinnej jest tylko maska w sypialni

kubuss
27.09.2008, 16:52
No z oświetleniem to chyba trochę żeś przesadził. Nie podoba mi się ten yyy dziwny dywan, a tak to wszystko ok. Ocena: 8/10

pozdrawiam:
kubuss

legolas
28.09.2008, 08:59
Funkcinalny :D
Fajnie użądzony 9/10
Ale jednak coś w tym domu jest nie tak :/

Greenlyme
28.09.2008, 17:20
Mnie się bardzo podoba :D. Wygląda prawie jak dom mojej babci, jest przytulny i uroczy. Dobór mebli w porządku, kolory też, choć w środku jest może nieco za ciemno. Bryla też taka niezbyt ciekawa. Ale i tak 8/10

JulitA=)
02.10.2008, 20:59
Fajny jest ten grat w krzakach xD hehe Nie no bryła mi się podoba bardzo więc za nią 9/10 (taki domek w spokojnej okolicy) a za wnętrze 8/10. Pozdrawiam

P.S. fajne imie dla kotka xD

Panna Lawenda
03.10.2008, 17:33
Jeny, jak spojrzałam na szóste, spadłam z krzesła. Wisisz mi odszkodowanie ;)
No i ta sypialna jest be. Te złoto... Ta ściana między drzwiami...
Domek taki se.
Nic specjalnego. Ani brzydki, ani też zabójczo piękny.
Pozdrawiam,
Di

Vanitas
03.10.2008, 19:05
JulitA=) skąd wiesz jak się nazywa kotek? Ja sam nie pamiętam i napisałem że zapomniałem! Dzięki za ocenki a co do odszkodowania nie zapłace bo dom oglądacie na własna odpowiedzialność! Biggrin

Woltuwa
03.10.2008, 20:19
[...] a co do odszkodowania nie zapłace bo dom oglądacie na własna odpowiedzialność!

To może dopisz to swoim poście? :D

Mam rozumieć, że samochód jest ukryty w najnowocześniejszej technologii garażu, zgodnym z naturą?? :P

Nie podoba mi się pokrycie ściany w połączeniu z dachem.
Dalej: Po cholerę dawałeś to jeziorko pod tarasem? Jak mi sie nie podoba takie "coś"!! <wnerw>

Grill: Jakiś stolik? A już rozumiem, według moich ustaleń stół jest rozkładany na lato, a na zdjęciu panuje jesień :P

Weranda: A na werandzie kuweta... <szok> Żeby jeszcze pasowała kolorystycznie do reszty.....

Chciał bym powiedzieć że nad stolikiem wisi kwiatek ale go nie widać Biedactwo... Odsyłam tutaj -> "Co do kadrowania fotek" (http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=867207#post867207)

(Pierwsze zdjęcie salonu) No niestety efektem ubocznym stawiania dywanów na skos jest właśnie takie dziwnie ułożone światełko.

No to już wszystko co miałem powiedzieć. Naucz się najpierw poprawnie kadrować zdjęcia (ponownie odsyłam do wyżej zamieszczonego odnośnika), a powiem więcej...

Ocena: 4,5/10
Punktacja:
"Garaż" - -1 pkt
Pokrycie ściany i dach - -1 pkt
Brak stolika - -0,5 pkt
Weranda - -1 pkt
Jeziorko - -1 pkt
Złe kadrowanie fotek - -1 pkt
Dywan - -1 pkt
Fajny klimat domku - +1 pkt

Może trochę surowo, ale nie będę rozdawał taryf ulgowych :P

Pozdrawiam :)
Woltuwa

PS
Pisz proszę normalną czcionką i kolorem, obecne pismo bardzo utrudnia czytanie.!

JulitA=)
03.10.2008, 20:29
Hello Dominic, mi chodziło o to że fajne imie dla kota : "(Zapomniałem jak sie nazywa)" , no w żarcie to było, hehe fajna chatka xD

Vanitas
04.10.2008, 18:43
Woltuwa - Stolik do grila stoi na werandzie, samochód jest zniszczony więc postanowiłem to podkreślić.

PS. Co się wszyscy tego koloru czepiają? Jak nie możecie czytać to zaznaczcie tekst to będzie widać! Specjalnie dla Woltuwy napisałem ten tekst normalnie.

Woltuwa
04.10.2008, 20:43
Ahh.. zniszczony... Więc te zarośla Ci nie wyszły ;/

P.S.
Żarty sobie robisz? Forum jest od tego, żeby wymieniać poglądy, a nie zaznaczać czyjeś teksty, żeby móc je przeczytać. I nie rób mi łaski tym, że napiszesz tekst "normalnie", bo nie każdy ma ochotę fatygować się, by Cię rozszyfrować. Więc nie wchodź ze mną w kontrowersję, bo źle na tym wyjdziesz.!

Vanitas
04.10.2008, 20:56
Nie robie Ci łaski! Zauważyłem, że co napisze na forum jest źle! A tak wogóle to czuje się szantażowany! I nie zależy mi na tym że źle wyjde. Ostatnio jakieś wojny ze mną się tworzą a ja mam tego dosyć! Wszystkim nie pasuje co ja robie! Jeśli chcecie mnie wszyscy wkurzyć to wam sie to udaje!

Woltuwa
05.10.2008, 09:28
@Up.
Oh. Wzruszające... Raz jeszcze powtórzę, drogi Dominic'u, że forum jest od tego, żeby przedstawiać swoje własne zdanie. Niekiedy na niektóre posty trzeba brać "poprawkę", bo jeśli ktoś napiszę, że "Nie podoba mi się!", to nie znaczy, że żywi do Ciebie nienawiść. Więc nie rozumiem dlaczego czujesz się szantażowany. Może warto przemyśleć, czy powinieneś nadal ozdabiać w ten sposób posty, jeżeli użytkownicy zwracają Ci za to uwagę i PROSZĄ, byś pisał normalnie.?

harry01
05.10.2008, 09:55
Domek fajny w fajnym miejscu.