PDA

Zobacz pełną wersję : Spełnione marzenie rodziny Macierzanka... [BRAK ZDJĘĆ]

Linea
21.09.2008, 18:30
... Czyli do Awor, zaprojektowany przez charyzmatycznego architekta Miłowa, który postanowił 'zawładnąć' także Kwitnącymi Wzgórzami.
Państwo Macierzanka, po przeprowadzce z mieszkanka na przedmieściach z dumą prezentują swoje nowe, nareszcie własne lokum.

Vanitas
21.09.2008, 18:57
bryła nie podoba mi sie ale we wnątrz jest bardzo ładnie bla bla bla nie chce mi sie pisać 8/10 za bryłe

Ruika
21.09.2008, 19:07
Bryła jest genialna. Świetnie dobrane kolory tynku do całości. Okropny błąd popełniłaś dając takie barierki na tarasach. Psują one cały urok szkieletu domu.
Wnętrze domu jest ciekawie zaaranżowane. Kuchnia jest genialne, świetna gra kolorami. Jednak ja dałabym ciemniejsza podłogę. Coś ala`kawa z mlekiem. A na szafkach położyłabym srebrne akcesoria, albo srebrną okładzinę ścienną przy mikrofali.
W sypialni nie podobają mi się firany, wyglądają one jak z innej bajki. Sofa czarna ok, ale nie ten model. Do łazienki nie mam żadnych zastrzeżeń. Biuro również jest idealne.
Salon to pomieszczenie, które najmniej przypadło mi do gustu. Umeblowałeś go bardzo chaotycznie.
Ogólnie muszę przyznać, że podoba mi się twoja praca. Widać, że włożyłaś w nią sporo wysiłku.

treys
21.09.2008, 20:29
bryła i w ogóle całość z zewnątrz wygląda wspaniale!
wnętrze też fajne, ładnie dobierane.
9/10 niektóre szczegóły mi się nie podobały za to odjełam 1 p.

Björk
21.09.2008, 20:39
No na pierwszy rzut oka stwierdziłam, że bryła oklepana i już mialam zrezygnować z oceny (z myślą, że ostatnio niejaki pan S. ;) skutecznie zniechęcil mnie do białych klocków wystawiając trzy pod rząd :D

Ale zobaczyłam kolejne zdjęcia i jestem zauroczona. Nawet ta bryła jest świetnie rozplanowana i w ogóle. Zero zbędnego miejsca. Po prostu wszystko przemyślane, dobrane itd.

9/10 - BARIERKA przy schodach!!!! Chcesz żeby simy Ci się pozabijały???!!! Okrutniku ;)

Callineck
21.09.2008, 22:56
Bryła bardzo ładna, geometryczna :)
Jestem pod wrażeniem kuchni - pięknie podobierane kolory, co daje wspaniałą atmosferę.
Podobnie w sypialni - piękne czerwone akcenty.
Wspaniałe akwarium na piętrze.
Podoba mi się też, że każde pomieszczenie ma swoje przeznaczenie - jest miejsce na gabinet, pralnię i siłownię.
I na każdym piętrze łazienka - bardzo praktyczne rozwiązanie.
Wobec tak wspaniałych pomieszczeń jak kuchnia i sypialnia salon wyglada bardzo smutno i bezbarwnie.

Ale zauważyłam jeden błędzik - teleskop jest tak ustawiony, że chyba nie da rady przez niego spojrzeć ;)

mienso
22.09.2008, 12:15
całkiem ładny, ale nie mój gust :]
6/10

Fiorella
22.09.2008, 14:18
Piekny, naprawdę Ci wyszedł. Jest taki luksusowy i elegancki, to mi sie podoba.
Ale przyczepie sie do bryły - nie pasuje mi ta biała ściana od frontu, dałabym tam jakieś okna.
Ocena: 9,5/10

Gio
22.09.2008, 15:32
Bryła jest po prostu idealna! Tak ładnie współgrające ze sobą kolory, tylko nie podoba mi się ten taraz do połowy garażu, ale i tak jest genialnie. W środku również bardzo dobrze, ale aby dostać się do siłowni trzeba przejśc przez kibel?! ;P Chociasz byś w garażu drzwi zrobiła :) Ale i tak oczywiście 10/10

Edit: Bardzo podoba mi się pralnia i sam fakt, że jest ;P

cerastes
22.09.2008, 16:20
Nie lubię nowoczesnych projektów , ale gdy są one dobre zmieniam zdanie i tak też jest w tym przypadku :) Już na pierwszy rzut oka , dom prezentuje się bardzo dobrze . Wnętrze wygląda harmonijnie pomimo , że nigdy nie przekonuje mnie zestawienie czerni z beżem . Najwyżej oceniam kuchnię i gabinet . Wielki plus za elementy dekoracyjne , które prawie zawsze są pomijane w prezentacjach . Oglądając Twój projekt można poczuć , że łazienka służy do korzystania , a w gabinecie ktoś przed chwilą odłożył książkę . Jest to najlepszy dom spośród ostatnich prezentacji w tym dziale . :)

shizeR
22.09.2008, 17:04
bardzo ładny, nowoczesny domek moja ocena to 10/10 :P <uoee>

haughton
22.09.2008, 21:59
Powtórzę się po raz kolejny: Twoje projekty są w mojej ścisłej dziesiątce najlepszych domów na Forum. Bryła jest świetna, podoba mi się zwłaszcza górny poziom pokryty drewnem, sprawiający wrażenie jakby przebijał na wylot centralną część budynku. Kolory elewacji mało zdecydowane (i nie podobają mi się barierki), ale dzieki temu uwaga koncentruje się na kształcie domu, dlatego nie przeszkadza mi to aż tak bardzo. Z ogródka wyrzuciłbym ten kanciasty żywopłot i upchał tam więcej drzew, ale i tak całość prezentuje się zgrabnie. Duży plus za porządna prezentację - przyjemnie ogląda się takie fotki.

Wewnątrz od razu rzuciły mi się w oczy najnowsze drzwi od Margierytki, które jak dla mnie są absolutnym hitem, dodatkowo wspaniale komponują się z jasnym drewnem podłóg. Bardzo dobrze zachowałaś proporcje pomiędzy drewnem, kamieniem i kolorowymi dodatkami - wszystko ładnie ze sobą współgra, nie jest ani za pstrokato, ani za zimno - brakuje mi tylko dywanu w salonie. Bardzo podoba mi się czarno-zielono-żółta kuchnia, głównie poprzez nietypowe zestawienie kolorystyczne w tego typu pomieszczeniu i nietypowe meble.

Na górze brakuje mi barierki przy schodach (niebezpieczne dla podchmielonych :P) i w sypialni nie pasuje mi czerwony dywan, ale ogólne wrażenie również bardzo pozytywne. Genialna łazienka - zarówno kolorystycznie jak i stylistycznie, oraz utrzymany w "poważnym" nastroju gabinet. :)

Vipera
23.09.2008, 15:47
Świetny ;) Brakuje mi tylko barierki przy schodach. Cała reszta super.

kubuss
24.09.2008, 12:11
Noo podoba mi się. Bezpłciowe klocki są cool. :D Wnętrze jest super, bryła fajna. Ino by się przydała barierka przy schodach >.< Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss