PDA

Zobacz pełną wersję : Grafika czy co?xD

kejsi semik
21.09.2008, 19:11
Mam problem z grafiką czyli jak chce zrobic rodzine to nie widze odbicia <w lustrze> tylko jest czarne tło gdy zakończę robienie rodziny to zamiast ładnego zdięcia rodzinnego to mi wchodzi jakaś gemba gdy kupie dom to gemba zamieni się z gemby na przedmiot lub dom gdy gram ok. 30 min na domu którym grałam pokaże sie gemba sima np. listonosz dziecko zadoptowane na pół budowli witac tą odciętą głowe i małe takie kloniki na 2 połowie co mamrobić pomocy?!Przepraszam z góry za mój chiński bełkot xD

Woltuwa
21.09.2008, 19:24
proponuję załączyć jakieś zdjęcia :P

niewyraźna
21.09.2008, 19:28
e ? Piszesz strasznie chaotycznie, nic z twojego postu nie zrozumiałam.

ultraviolence
21.09.2008, 19:56
Kejsi, jeśli chodzi o odbicie sima w lustrze przy tworzeniu rodziny... Może masz za słabe parametry karty graficznej? Kiedyś też tak miałam i późniejsza wymiana karty na lepszą dała efekty - odbicie w lustrze powróciło. Od razu mówię, że opcja włączenia odbić (nie pamiętam, jak to się profesjonalnie nazywało :D) w ustawieniach gry nic nie da, bo ona ma tylko wpływ na lustra w grze (te na których simy mogą uczyć się charyzmy i romantycznych poz).

PS Jaka gęba do jasnej ciasnej? :D Możesz dać screena?

kejsi semik
21.09.2008, 20:01
hmm więc tak gdy jest start to normalnie wchodzę w miasto i chce zrobic rodzine to klikam ładuje się i jest ludzik a nie ma odbicia w lustrze tylko jest czarne tło przez to trudniej mi ale to nie wszystk zapisuje rodzinkę i zamiast ich na platformie wczytania widze łep jakiegoś sima zawsze innego wprowadzam ich do domu to w tedy się robi ze zamiast głowy widać np.gazete ,dom po jakimś czasie jest wdomu łep na połowe miejsca domu czasem za granice porceli pojawia się woda. Co mam robić??

kejsi semik
21.09.2008, 20:04
jeśli chodzi o gembe xD to np. negatyw wybranego sima lub inny obcy sim jakiego nie znam lub sim sam z rodziny mówi wam to coś?

ultraviolence
21.09.2008, 20:11
Zaraz, zaraz. To z tym lustrem, to Ci wytłumaczyłam :) Chodzi mi tylko o te gęby i pojawianie się głów zamiast rodzinek podczas ich wyczytywania. Mogłabyś kliknąć Print Screena na klawie, wkleić to zdjęcie do Painta bądź też jakiegoś innego programu graficznego, następnie przerzucić np na imageshacka i udostępnić na forum? :D Byłoby o wiele łatwiej rozwiązać problem.

EDIT: I nie pisz dwóch postów pod rząd ;) Jest coś takiego jak opcja "edit".

kejsi semik
21.09.2008, 21:13
mam karte graficzną MSI GF 5200FX 128MB to wystarczy do simów nie wiem a zy fotkami to jutro bo lecę