Zobacz pełną wersję : Jak zbudować "sufit"?
agnieszka130187
03.09.2008, 16:01
Mam problemik z sufitem otóż w ogóle go nie widzę ooo.... Klikam,żeby był widoczny a widzę tylko te brzegi... w trybie budowania nawet wzięłam pokaż pod kątem 45 stopni i dałam ciemny kolor, ale w trybie życia nie widać go.... Czy ktoś może pomóc ???
Nie widać go, masz na myśli na filmikach? Bo w trybie życie ustawienia kamery są inne (brak trybu 45*), dlatego tego normalnie nie widać. Jeśli sufit widzisz w trybie budowania, to na pewno jest też w trybie życia. ;)
tiki taki i kasztanki
03.09.2008, 17:04
U mnie widac i propo sufitu da sie zmienic jego kolor??
U mnie widac
Co to ma wspólnego z tematem? U__U'
Sufit możesz "kolorować" dowolnie pokryciami podłóg.
agnieszka130187
03.09.2008, 17:14
Nie widzę go w trybie życia, widzę to samo co w poprzednich częściach mimo iż jest włączony, a widzę go tylko w trybie budowy a jak wchodzę do trybu życia to go nie ma widać tylko krawędzie i zero sufitu....
Nie widzę go w trybie życia, widzę to samo co w poprzednich częściach mimo iż jest włączony, a widzę go tylko w trybie budowy a jak wchodzę do trybu życia to go nie ma widać tylko krawędzie i zero sufitu....
Możesz dać screena? Bo w trybie życie kamera jest "od góry", więc gdyby sufit był widoczny - nie widziała byś, co się dzieje na ekranie... Ale on tak naprawdę tam jest.
jesli dasz duze zblizenie do mieszkania, to zobaczysz sufit. z daleka wydaje sie, ze go nie ma nawet, jesli jest wlaczony. :)
agnieszka130187
03.09.2008, 18:36
Właśnie czasem uda mi się coś zobaczyć,ale w bardzo dużym ekranie na odpowiednim przybliżeniu,ale jak się oddale to go nie ma. Zauważyłam też,że w małych mieszkaniach raczej nie zauważy się sufitu. Trochę to beznadziejnie zrobili. Nie da się zmienić konta nachylenia w grze podczas trybu życia ??? Zgubiłam instrukcję od Podstawowej części the sims 2 a tam, zdaje się była tabela ze skrótami klawiszowymi i tak się zastanawiam czy nie było tam czegoś o koncie nachylenia.....
da sie zmienic kont nachylenia - naciskasz na "przewijak" w myszce (ta rolke ktora sie np. przybliza) i ustawiac gora/dol, jak Ci bedzie pasowało.
agnieszka130187
03.09.2008, 19:01
da sie zmienic kont nachylenia - naciskasz na "przewijak" w myszce (ta rolke ktora sie np. przybliza) i ustawiac gora/dol, jak Ci bedzie pasowało.
Dzięki wielkie i o to chodziło zmieniłam kąt nachylenia i widać sufit bez problemu :)
Kochani, wiem, ze w OŻ wprowadzono opcję robienia takich jakby balkonów wewnątrz domu ;) Można je robić, i oto dowód:
http://www.simowie.info/images/games/sims2ep8/screens/03.jpg
http://www.simowie.info/images/games/sims2ep8/screens/04.jpg
Czy moglibyście dać mi tu instrukcję jak to się robi?
Wiem, że jest widok sufitu, czyli tak dziwnie przekręca kamerę, jakby specjalnie do tego czegos. HELP :)
(Jeśli powtórzyłam temat to przepraszam, ale wydaje mi się że jestem 1-sza)
Lapis_Lasuli
22.09.2008, 11:29
No i właśnie będąc w widoku sufitu, wybierz jakąś płytkę podłogową i użyj jej klikając na sufit. Zasada układania płytek taka sama jak przy podłogach. Zdaje się, że w kategorii "różne" w podłogach są specjalne płytki na sufit, takie "bardziej sufitowe" niż te na podłogę.
Niestety nie bardzo mi jednak wychodzi... Robi mi się to jako piętro (musze kliknąć piętro żeby widać było, ale wtedy dołu nie widzę). Co się dzieje??
No właśnie też tego szukam doączam sie do prośby
Można prosić o sprecyzowanie prośby/problemu?
Sufity robi się klikając na przycisk "Widok na 45 stopni" i nakładając podłogę (na sufit). Jeżeli ich nie widać włączcie opcję "Pokaż sufit". Gdy zrobicie sufit, na piętrze wyżej pojawi się podłoga :P
Woltuwa, nadal nie działa. Na zdjęciach jasno widać, że z parteru widać ten sufit, prawda? A ja muszę kliknąć na piętro, żeby zobaczyć sufit jako Podłogę(!), a dołu nie widzę.
Coś tu jest nie tak, nie? ...
To magia przycisku "TAB". Wszystko opisałem tutaj:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=862450#post862450
I tutaj:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=864254#post864254
haughton
22.09.2008, 14:36
Wystarczy wyłączyć "Ukrywanie obiektów" w opcjach i będzie widać oba piętra naraz.
Haughotn Jak to zrobić żeby było widać bo ja jakos nie moge zobaczyć?!
haughton
24.09.2008, 17:08
Jeśli wyłączysz ukrywanie obiektów i spoglądasz z górnego piętra, widać wtedy to co jest na piętrze poniżej (oczywiście, jeśli masz wewnętrzy balkonik w stylu tego, co na zdjęciu powyżej). Możesz też zjechać kamerą na dolne piętro i wcisnąć klawisz "Tab" uzyskując w ten sposób widok "z oczu Sima".
haughton
24.09.2008, 18:07
Hmm, nie budowałeś nigdy domów dwupiętrowych? Wystarczy pokryć podłogą tylko część piętra i postawić barierkę - balkonik gotowy. Na zdjęciu zamieszczonym pzez Ciebie widać przecież dokładnie, w jaki sposób jest to zrobione.
domilika
25.09.2008, 09:52
uwaga uwaga, jesli wgrywacie sobie dodatkowe kamery widok 45 stopni może nie działać.
ja musze zjechać kamerką "do podłogi" wtedy widzę sufit :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.