Zobacz pełną wersję : dodatki do dodatku the sims2
Mafinda00
11.10.2008, 14:32
Witam.. Nie moglam nigdzie znalezc na forum porady na temat tego co trzeba zrobic aby sciagniete pliki do sims 2 dzialaly np w the sims 2 zwierzaki.
Chodzi mi glownie o folder " downloads" w korym mialam moje fryzury itp..
Gdzie mam go skopiowac aby te wlasnie dodatki byly w sims zwierzakach?
Musisz te ściągnięte pliki otworzyć za pomocą winrara lub winzipa i wypakować je do moje dokumenty> EA games> The Sims 2> Downloads i oczywiście musisz mieć te dodatki które są wymagane. w grze muszisz włączyć zawartość modyfikowaną i obiekty pojawią się po 2 włączeniu gry
to co działało Ci w podstawie powinno zadziałać i w zwierzakach. bez żadnych zmian.
Mafinda00
13.10.2008, 19:05
Zrobilam tak wlasnie i pomimo tego, ze mam wlaczona ta opcje w grze zeby dzialaly te pliki zmodyfikowane to tych dodatkow i tak nie ma :/
Tzn wlosow, ciuchow i makijazu, bo przedmioty typu obraz to sa w grze takze ja nie mam pojecia co jest tego przyczyna...
Zainstalowalam sobie takze dodatek podroze i w tym dodatku tez nie ma wlosow itp........
blakistoni
13.10.2008, 19:07
Może nie masz meshy?
Mafinda00
13.10.2008, 19:38
Wszystkie meshe mam....
arbuzuje
13.10.2008, 20:03
Color Enable Package (http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=92541) może pomóc.
Mafinda00
17.10.2008, 14:19
A jak to sie uzywa?:P
blakistoni
17.10.2008, 14:24
Instalujesz..i to wszystko! CEP zrobi wszystko..za ciebie :))
Mafinda00
17.10.2008, 14:29
No dobra :P ale do czego to sluzy?
CEP służy do poprawnego działania recolorów obiektów :)
Dodam jeszcze, że CEP to właściwie hack, modyfikujący grę. Poprostu "Widzisz" wszystkie możliwe opcje kolorów danego obiektu.
Pobierz wersję "CEP_Windows-AutoInstaller.zip" -< wtedy CEP sam się "wsadzi" do folderu Moje dokumenty -> EA Games -> the Sims 2 :)
@Down.
Pani K. była wolniejsza :P
blakistoni
17.10.2008, 14:31
Hm..to takie "cuś" co sprawia,że dodatki z neta są widoczne :D
Polecam,używam i wszystkie dodatki są w grze :P
EDIT: Pan W. był szybszy ;)
Ale wiecie, co... skoro działało w podstawie to w Zwierzakach też musi działać na tej samej zasadzie... A po każdym nowo zainstalowanym dodatku trzeba od początku włączać wyświetlanie zawartości zmodyfikowanej w folderach, bo automatycznie się ta opcja zeruje :)
Bravurka
17.10.2008, 14:41
grze muszisz włączyć zawartość modyfikowaną
Jak to zrobić?
Czy wystarczy wkleić wybrany dodatek?
Nie w opcjach gry (F5) jest takie coś jak "wyświetlanie zawartości zmodyfikowanej w folderach". Trzeba to zaznaczyć, wyjść z gry i wejść ponownie. No i dodatki muszą być w downloads w Moje Dokumenty :)
Bravurka
17.10.2008, 15:25
Pisze tu nie zakładam nowego tematu:
Zarejestrowałam się na modthesims2 i che ściągnąć łóżko lub inną rzecz i wyskakuje strona z napisami:
No cookies found!
No valid MTS2 login could be found. Please note that you must be logged into MTS2 to use this server.
Reasons for this not working are:
* If you are logged in, then make sure you aren't using any kind of cookie blocker, like Norton Internet Security.
* Try allowing "modthesims2.com" in your security software for cookies.
* MAKE SURE you have ticked the "Remember Me" option when logging in. If you do not, then you will not be able to download.
Generated by getfile.php
Chyba najprościej zacząć od tego, żebyś się zalogowała i kliknęła opcję "remember me" czyli zapamiętaj mnie :) Ta opcja jest zaraz obok tego okienka, gdzie wpisujesz login i hasło i ma być zaznaczona :)
Uwielbiam Brawurkę :) Jestem wielki dzieciuch :D
Mafinda00
18.10.2008, 15:51
Zainstalowalam... grrr i tak nie dzialaja...
arbuzuje
18.10.2008, 17:23
A wypakowałaś te pliki w ogóle? Końcówka (rozszerzenie) plików to .rar czy .package ?
Mafinda00
19.10.2008, 20:02
A wypakowałaś te pliki w ogóle? Końcówka (rozszerzenie) plików to .rar czy .package ?
Kurde czuje sie teraz jak ktos umyslowo niepelnosprawny :P
Pewnie, ze tak nie jestem taka ciemna, mowie mam wszystko idealnie wypakowane sraty taty, to cos zmodyfikowane wlaczane i nie wiem o co kaman. Zaraz sie wkurze i simsy pojda z dymem ]:->
arbuzuje
20.10.2008, 16:25
Hej spokojnie, szkoda gry ;) I wybacz moje pytanie, ale czasem pokazują się tu ludzie, którzy nie wiedzą nawet jak mają na imię, więc ciężko wyczuć :P
Mafinda00
21.10.2008, 20:42
Hej spokojnie, szkoda gry ;) I wybacz moje pytanie, ale czasem pokazują się tu ludzie, którzy nie wiedzą nawet jak mają na imię, więc ciężko wyczuć :P
Spoko ja z simsami mam dosc duze doswiadczenie takze nie wiem dlaczego te dodatki mi nie dzialaja, bylam juz az tak zdesperowana, ze musialam napisac na forum :P
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.