Zobacz pełną wersję : Aleja Słoneczna 3 [BRAK ZDJĘĆ]
Przeniesiemy się dziś do malowniczej części Wrocławia. Znajdujemy się nieco na obrzeżach miasta i będziemy podziwiać (możliwe że i krytykować) dom 24 letniej Edyty Kozak. Edyta jest typowo wiejską dziewczyną o niespecjalnie wyszukanym guście. Prostolinijna - to jedno słowo którym można ją opisać. Kocha kwiatowe wzory, azjatyckie klimaty i duże ogrody.
Vibratorio - wzięłam sobie pod uwagę Twoje rady - zasłony są xD
Papa ;)
justinea4
23.10.2008, 17:16
Sama lubię pomieszać kilka stylów, aby wyszło coś extra :) Mi nie zawsze jednak się to udaje (niestety)... Tobie poszło dużo lepiej i jeżeli miałabym przedstawić swoją ogólną ocenę, wynosiłaby może i 100%, ale niestety muszę przyczepić się do paru rzeczy, chociaż tego nie lubię.
Po pierwsze ogród, który nie przypomina ogrodu, a wielki teren z trawą i mnóstwem "niepotrzebnych" obiektów. Najładniejszy fragment podwórza to ten ze stolikiem i dużym parasolem :)
Jeśli chodzi o wnętrze to ładnie dobierasz kolory - tak że wszystko pasuje, ale staraj się używać trochę więcej kontrastów. Np. w salonie kanapa i fotel zlewają się ze ścianą, co w efekcie nie wygląda zbyt zachęcająco (wiem ze kolor zielony odpręża, ale bez przesady...) . I jedynie mogę się jeszcze przyczepić do przedpokoju, który jest albo za duży albo za pusty. Duże przestrzenie trudno zapełnić i możliwe że miałaś właśnie z przedpokojem największy problem z jego umeblowaniem.
Reszta jest wprost idealna i sama chciałbym aby moi simowie mieszkali w takiej "chałupce";)
Ocena 9,5/10
Chmmm.... No nie wiem. Niby podobają mi się takie domki, ale czegoś mi tu brakuje. Spróbuję ocenić pomieszczeniami:
Przedpokój- nieby chciałaś stworzyć jakiś azjatycki styl, ale ja go niezbyt widzę. A tak nawiasem nie wiem dlaczego wszyscy kojażą azjatyckie klimaty z Chinami, Indiami itd. Ja np. kojażę z Rosją^^Za to pomieszczenie 6/10
Sypialnia- bardzo ładna. Podoba mi się ten wioseny klimacik i te zielenie :)- 8/10
Salon- też są tu ładne zielenie, ogólnie jakiś fajny klimat, jednak tam za telewizorem jest nieco zbyt pusto i trochę nie podobają mi się te drzwi w rogach. 7.9/10
Łazienka- jest to na pewno najlepsze pomieszczenie, jakie udało Ci się zrobić. Podoba mi się bo jest dość małe, jednak mogłabyś jeszcze bardziej zagospodarować miejsce :) 8.5/10
Kuchnia- to zaś najgorsze pomieszczenie. Tak pusto i tak posępnie bez życia... 5.7/10
Ogród- Pomyślałaś o placu zabaw, ale o pokoju dla dzieci już nie :D Taki sobie. Wszystko jest w takim nieładzie :( Podoba mi się jacuzzi i chodniczek :) 6/10
Bryła- ze zdjęć, widać, że nie jest najlepsza :( Taka posępna jak kuchnia 5.5/10
Sumasumarum średnia wychodzi 6.8/10 i taka też jest moja ocena. Pozdrawiam ;)
Wiesz co mi się jako pierwsze rzuciło w oczy? Telewizor na środku salonu! Jak ktoś jeszcze raz tak ustawi ten telewizor to odchodze z forum (napewno nie odejde bo nie chce wam dać tej satysfakcji!)! Może być ale nie jest świetnie 6/10!
Wiesz co mi się jako pierwsze rzuciło w oczy? Telewizor na środku salonu! Jak ktoś jeszcze raz tak ustawi ten telewizor to odchodze z forum (napewno nie odejde bo nie chce wam dać tej satysfakcji!)! Może być ale nie jest świetnie 6/10!
;) Okay, ale nie rozumiem co macie do telewizorów na środku. Gdybym dała go na końcu pomieszczenia, to simka by gorzej widziała...(wiem, to głupie, ale myślę bardziej realistycznie, w przełożeniu na real świat i real ludzi)
;) Okay, ale nie rozumiem co macie do telewizorów na środku. Gdybym dała go na końcu pomieszczenia, to simka by gorzej widziała...(wiem, to głupie, ale myślę bardziej realistycznie, w przełożeniu na real świat i real ludzi)
Dominic, a już się cieszyłem... xd
Do rzeczy: Ja nie mam nic do telewizorów, pod warunkiem, że ten telewizor nie jest mikroskopijnych rozmiarów. Rozumiem, że plazma wielkości ściany byłaby nie na miejscu, jednak ten telewizor jest za mały. :D
Masz ładne dodatki ale nie umiesz ich wykorzystać. Weźmy na przykład ogród - plac zabaw dla dzieci byłby śliczny ale chociaż zmiana trawy... To jacuzzi nieciekawie się prezentuje, na dodatek przy samej ulicy, spaliny XD. Za mało krzewów, drzew, wszystko jest mało realistyczne. Domu nie pokazałaś w całości, jednak wygląda raczej jak prosty kwadrat ;( Wewnątrz kuchnia ma ściany i podłogi jak z jakiegoś magazynu, żadnych dodatków typu kwiaty, a szkoda, bo wygląda dosyć pusto, a gdyby nie ten chleb i deska wydawałoby się, że nikt w niej dawno nie był. Łazienka w ogóle mi się nie podoba, drewno zamiast kafelków, zwykłe ściany i nie za fajne rozstawienie mebli. Zauważyłam, że robisz wszędzie wielkie przerwy a kilka mebli upychasz w jeden kąt. Jedyny pokój, który mi się podoba to salon, śliczne kolory. Pozdrawiam.
Wydaje mi się, że w ogrodzie jest zbyt pusto. Nie lubisz roślin ?
Zajrzyj do chociażby jednej z gazet dla projektantów wnętrz - zobaczysz tam ogrody, które daleko odbiegają od Twojego.
Plac dla dzieci wydaje mi się opuszczonym i smutnym miejscem. Dlaczego ? Nie ma żadnej ławki, stoliczka, drzewka nawet.
Jeśli ta buda dla psa jest przed wejściem do domu, to zupełnie tam nie pasuje.
Masz takie duże wejście, dlaczego nie ma tam żadnego kwiatka ? Pusto.
Ogólnie w całym domu naliczyłam 3 kwiatki, nie za mało ?
Nie podoba mi się to, że dywam pod telewizorem jest nierówno. I ściana z tyłu jest pusta, no gdyby nie liczyć obrazków.
Kuchnia za zimna dla mnie, ochładzają ją jeszcze dodatkowo kafelki.
Jak dla mnie to mogłaś trochę bardziej nad tym domkiem popracować i mogłoby wyjść coś naprawdę fajnego. Ale mnie niestety się nie podoba.
Przepraszam, że same minusy 'wytykam', ale resztę możesz potraktować jako plus.
Pozdrawiam.
A może zdjęcia bryły ?? Całej bryły wraz z dachem. Wnętrza są średnie. Ogród za duży. Ocena: 5/10
pozdrawiam:
kubuss
Taki po prostu domek do grania w simsy :)
Prosty, ale jednak kilka rzeczy, które już wymienili ludzie wcześniej bym zmieniła :)
Fajny, aczkolwiek nie podoba mi się kuchnia - nie lubię mebli na takich długich "nóżkach", moim zdaniem tapeta i podłoga nie pasują do szafek, a jedno okno to za mało.
Ale przytulna chatynka ;)
Całkiem niezły domek,bez większych bajerów i innych głupotek po prostu ładny staranny schludny domeczek
Kolorystycznie też jest całkiem nieźle dobrane
Mi sie nawet podoba ten ogóródek :P
Co do pomieszczeń kuchnia mi średnio do hustu przypadła.jakoś..no jakoś do mnie nie trafia..
Ale poza tym ładnie
A może tak fotki bryły i dachu domu ?
Bo jakoś tak trudno jest to ocenić bez tych fotek..
Wnętrze nie za bardzo mi się podoba.
Za dużo wolnego miejsca.. i o ile sie nie mylę to dom jest jak jeden wielki klocek..
Ogród nie podoba mi się..
5/10..
thx za oceny.
Teraz spróbuję swoich sił w tworzeniu domków CLEAN :) Niedługo kupię sobie szyk i elegancję, a na gwiazdkę Mansion&Garden Stuff oraz Kitchen&Bathroom. Zobaczymy, pewnie nie wyjdzie mi to dużo lepiej ale cóż.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.