PDA

Zobacz pełną wersję : Czarny Ekran i ....

Altanis
10.11.2008, 20:21
Mam nowy problem otóż po zainstalowaniu simsów i wgraniu dodatków do gry oczywiście wgrałam ich mnóstwo,po włączeniu gry pojawiło się takie okienko z 4 wykrzyknikami lub 5 i ja na to uwagi nie zwróciłam i włączyłam sobie Miłowo i nagle dla mnie to tragedia ! ! ! pojawił się czarny Ekran i przycisk od monitora zrobił się pomarańczowy dalej to minęło ale powróciło gdy budowałam dom dla państwa Hak i pojawiły się takie paski na monitorze i one przerywały widok i nagle znowu czarny ekran Pomóżcie mi błagam ! ! !

legolas
10.11.2008, 20:23
Jaką masz rozdzielczość.?
I pirat czy orginał?

Altanis
10.11.2008, 20:30
to jest w 100% oryginał o jaką rozdzielczość ci chodzi i w ogóle co to ?

haughton
10.11.2008, 20:49
Wygląda to na problem z kartą graficzną. Masz zainstalowane najnowsze sterowniki do grafiki i DirectX?

Altanis
10.11.2008, 21:02
dziś był komputer reperowany więc pan mógł zainstalować lub odinstalować sądzę że to może być problem tych dodatków... a przecierz nie chcę aby kolejny raz szedł do naprawy :<<

haughton
10.11.2008, 21:04
Dodatki nie psują grafiki, ale na wszelki wypadek przenieś je np. na pulpit i uruchom "czystą" grę. Sprawdź też sterowniki, o których pisałem powyżej.

Altanis
10.11.2008, 21:42
ale gdy włączyłam pisze tam No Signal Dected czy coś w tym stylu i jak klikam to tam jakieś dźwięki sprzedanego przedmiotu słyszeć

Björk
10.11.2008, 21:45
A może po prostu masz źle podłączone kabelki, albo jakiś zwierzak Ci je przegryzł?
Szczególnie sprawdź ten łączący monitor z komputerem.

haughton
10.11.2008, 21:51
Czyli grafika Ci pada podczas gry. To może być wszystko, począwszy od słabego zasilacza, poprzez obluzowane kable i błędy w oprogramowaniu sprzętu, skończywszy na problemie z pamięcią. Żeby wykluczyć problem z softem przeinstaluj sterowniki karty graficznej i directX.

Altanis
11.11.2008, 07:24
bjork-mam zwierzaka,ale on unika kabli na kilometr a skoro wspominasz o kablach zaraz sprawdzę.Muszę tylko jeszcze gre przetestować i powiem wam...

Dzej dzej
11.11.2008, 07:55
moim zdaniem masz stara karte graficzna i lepiej kup sobie nowa bo moze ci sie spalic karta i nie tylko

Altanis
11.11.2008, 08:04
problem się powtarza mimo że dokręciłam kabelki na miejsce,a co do pamięci pan kazał kupić ale mama nie chciała na to kasy marnować czy pamięć ma coś do tego problemu ?

Björk
11.11.2008, 08:06
No cóż, jak masz RAM 256 to simsy mogą bardzo źle chodzić...
A jak mniej to w ogóle mogą się nie uruchamiać...
Wiesz, jak sprawdzić parametry komputera?
Czy Ci napisać?
jeżeli masz Windows XP lub 98 to kliknij START > Uruchom i w takim okienku, które wyskoczy wpisz dxdiag
Wyskoczy okienko, z którego przepisz:
Procesor -
Pamięć -
Wersja DirectX -

Altanis
11.11.2008, 10:21
Ok podaję paramenty komputera itp a więc: Procesor-Intel(R) Pamięć-510 RAM a ogólnie,morze być to wina Pamięci ?

zelkam
11.11.2008, 11:03
To chyba nie pamięci, ja mam 512 RAM i działa mi dobrze.
To CHYBA wina procesora.

Altanis
11.11.2008, 11:22
no to jak monitor się wyłancza co kilka minut to co to oznacza bo ja tego nie zniosę że mi się wyłancza a jak wina procesora to chyba trzeba wymienić albo mój komputer jest stary....Już się trochę uspokoiło ale nadal mam te paski :((

Dzej dzej
12.11.2008, 06:50
wiesz co tez tak mialam to chyba z przeciazenia masz za duzo gier i duzo one maja urzycia procesora i moga ci zresetowac kompa

haughton
12.11.2008, 09:05
Altanis, podaj dokładnie jaką masz kartę graficzną i szybkość procesora. Podejrzewam, że któryś z tych komponentów "nie wyrabia" podczas gry.

Altanis
13.11.2008, 19:54
Podałam powyżej ale teraz folder download się usunął i chyba karta graficzna padła i się nie wyrabia :( :(

JBronkar
13.11.2008, 20:00
To musisz kupić lepszą procesora.

haughton
13.11.2008, 20:10
To musisz kupić lepszą procesora.

A Ty musisz popracować nad odmienianiem końcówków. :P

Altanis, nie podałaś ani szybkości procesora (mierzonej w GHz), ani słowka na temat karty graficznej. Z tego, co napisałaś powyżej wynika że to właśnie grafika jest powodem problemów z grą i będzie konieczna jej wymiana na lepszą.

Altanis
14.11.2008, 12:57
czyli muszę kartę graficzną wymienić i ile ona kosztuje ? i która jest najlepsza chodzi mi o firmę jeśli o monitor chodzi to firma jego nazywa się BenQ...

To chyba nie wina karty graficznej ale jak gram w simsy i się monitor wyłancza to jak świeci na komputerze ta zielona lampka to zapala się czerwona i obie naraz się świecą czy muszę zainstalować DirectX wersję 9 i jaki kod jest do tego programu ?

Czy ktoś morze mi pomuc ?

Bjork edit: bez kilku postów pod rząd proszę...
poza tym nikt nie może pomUc :D