Zobacz pełną wersję : Czarny Ekran i ....
Mam nowy problem otóż po zainstalowaniu simsów i wgraniu dodatków do gry oczywiście wgrałam ich mnóstwo,po włączeniu gry pojawiło się takie okienko z 4 wykrzyknikami lub 5 i ja na to uwagi nie zwróciłam i włączyłam sobie Miłowo i nagle dla mnie to tragedia ! ! ! pojawił się czarny Ekran i przycisk od monitora zrobił się pomarańczowy dalej to minęło ale powróciło gdy budowałam dom dla państwa Hak i pojawiły się takie paski na monitorze i one przerywały widok i nagle znowu czarny ekran Pomóżcie mi błagam ! ! !
Jaką masz rozdzielczość.?
I pirat czy orginał?
to jest w 100% oryginał o jaką rozdzielczość ci chodzi i w ogóle co to ?
haughton
10.11.2008, 20:49
Wygląda to na problem z kartą graficzną. Masz zainstalowane najnowsze sterowniki do grafiki i DirectX?
dziś był komputer reperowany więc pan mógł zainstalować lub odinstalować sądzę że to może być problem tych dodatków... a przecierz nie chcę aby kolejny raz szedł do naprawy :<<
haughton
10.11.2008, 21:04
Dodatki nie psują grafiki, ale na wszelki wypadek przenieś je np. na pulpit i uruchom "czystą" grę. Sprawdź też sterowniki, o których pisałem powyżej.
ale gdy włączyłam pisze tam No Signal Dected czy coś w tym stylu i jak klikam to tam jakieś dźwięki sprzedanego przedmiotu słyszeć
A może po prostu masz źle podłączone kabelki, albo jakiś zwierzak Ci je przegryzł?
Szczególnie sprawdź ten łączący monitor z komputerem.
haughton
10.11.2008, 21:51
Czyli grafika Ci pada podczas gry. To może być wszystko, począwszy od słabego zasilacza, poprzez obluzowane kable i błędy w oprogramowaniu sprzętu, skończywszy na problemie z pamięcią. Żeby wykluczyć problem z softem przeinstaluj sterowniki karty graficznej i directX.
bjork-mam zwierzaka,ale on unika kabli na kilometr a skoro wspominasz o kablach zaraz sprawdzę.Muszę tylko jeszcze gre przetestować i powiem wam...
Dzej dzej
11.11.2008, 07:55
moim zdaniem masz stara karte graficzna i lepiej kup sobie nowa bo moze ci sie spalic karta i nie tylko
problem się powtarza mimo że dokręciłam kabelki na miejsce,a co do pamięci pan kazał kupić ale mama nie chciała na to kasy marnować czy pamięć ma coś do tego problemu ?
No cóż, jak masz RAM 256 to simsy mogą bardzo źle chodzić...
A jak mniej to w ogóle mogą się nie uruchamiać...
Wiesz, jak sprawdzić parametry komputera?
Czy Ci napisać?
jeżeli masz Windows XP lub 98 to kliknij START > Uruchom i w takim okienku, które wyskoczy wpisz dxdiag
Wyskoczy okienko, z którego przepisz:
Procesor -
Pamięć -
Wersja DirectX -
Ok podaję paramenty komputera itp a więc: Procesor-Intel(R) Pamięć-510 RAM a ogólnie,morze być to wina Pamięci ?
To chyba nie pamięci, ja mam 512 RAM i działa mi dobrze.
To CHYBA wina procesora.
no to jak monitor się wyłancza co kilka minut to co to oznacza bo ja tego nie zniosę że mi się wyłancza a jak wina procesora to chyba trzeba wymienić albo mój komputer jest stary....Już się trochę uspokoiło ale nadal mam te paski :((
Dzej dzej
12.11.2008, 06:50
wiesz co tez tak mialam to chyba z przeciazenia masz za duzo gier i duzo one maja urzycia procesora i moga ci zresetowac kompa
haughton
12.11.2008, 09:05
Altanis, podaj dokładnie jaką masz kartę graficzną i szybkość procesora. Podejrzewam, że któryś z tych komponentów "nie wyrabia" podczas gry.
Podałam powyżej ale teraz folder download się usunął i chyba karta graficzna padła i się nie wyrabia :( :(
JBronkar
13.11.2008, 20:00
To musisz kupić lepszą procesora.
haughton
13.11.2008, 20:10
To musisz kupić lepszą procesora.
A Ty musisz popracować nad odmienianiem końcówków. :P
Altanis, nie podałaś ani szybkości procesora (mierzonej w GHz), ani słowka na temat karty graficznej. Z tego, co napisałaś powyżej wynika że to właśnie grafika jest powodem problemów z grą i będzie konieczna jej wymiana na lepszą.
czyli muszę kartę graficzną wymienić i ile ona kosztuje ? i która jest najlepsza chodzi mi o firmę jeśli o monitor chodzi to firma jego nazywa się BenQ...
To chyba nie wina karty graficznej ale jak gram w simsy i się monitor wyłancza to jak świeci na komputerze ta zielona lampka to zapala się czerwona i obie naraz się świecą czy muszę zainstalować DirectX wersję 9 i jaki kod jest do tego programu ?
Czy ktoś morze mi pomuc ?
Bjork edit: bez kilku postów pod rząd proszę...
poza tym nikt nie może pomUc :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.