Zobacz pełną wersję : Które Akcesoria są najlepsze?
Ikea najlepsza
Dlatego że jak ma sie własny biznes można mieć IKEA
Bacior nie trzeba mieć WB, by móc wgrać Ikeę.
I. Do tematu:
1. Akcesoria
- Rezydencje i ogrody
- Szyk i elegancja
- Kuchnia i łazienka
2. Dodatki
- Cztery Pory Roku
- Własny Biznes
Bacior nie trzeba mieć WB, by móc wgrać Ikeę.Ale tu nie chodzi chyba o możliwość instalacji, tylko o możliwość założenia firmowego sklepu ;) Pewnie, możesz wziąć byle jakie meble i nazwać sklep IKEA, ale to już nie będzie to samo, bo ikeowskie są fajne, charakterystyczne ;)
Ahaaa... no popatrz, a ja myślałem, że chodzi o instalację. Sorry Bacior nie załapałem do końca o co chodzi. TO znaczy, że możesz mieć sklep Ikea, ale sprzedawać inne meble z dodatkiem Ikea dopiero masz taką możliwość.
lizzielovesit
19.11.2009, 13:30
MiniPacki?? z MiniPacków mam H&M i Święta ;p moda z H&M jestn chyba fajniejsza...
Mixliarder
24.11.2009, 17:46
Dziurawiec Skapisty:
Dokładnie
ja mam tylko podstawę i Modę z H&M...
moda jest super...
Sherlock
09.12.2009, 20:11
Na Święta/ Zestaw Świąteczny.
Rozrywka Rodzinna.
Szyk i Elegancja.
Impreza.
Młodzieżowy Styl.
Ot, takie moje zdanie :P
Moim zdaniem Moda z HM Bo sa pokazy mody i wogule superowe ciuch :)Dostane na gwaizdkw
lizzielovesit
19.12.2009, 16:02
Moim zdaniem Moda z HM Bo sa pokazy mody i wogule superowe ciuch :)Dostane na gwaizdkw
moda z H&M jest fajna, ale pokazów robić nie potrafię. Osobiście polecam ci ciekawszy dodatek, albo TS3, inna sprawa jak już masz... z simsów, to ja zażyczyłam sobie TS3 Wymarzone podróże :)
motororo38
23.12.2009, 19:17
Ikea bo sa jakies normalne i PRAWDZIWE meble. Ale za dobrze to ja nie ocenie mam tylko Ikea i Rezydencje i Ogrody.
ikea bo meble sa tanie i mozna je uzywac do starterow ;x
h&m, kuchnie i łazienki też ujdą.
vercetti13
13.01.2010, 16:32
Hmmm chyba IKEA, bo dostaję wreszcie fajne meble do salonu.
ja sądzę że moda z h&m poraz pierwszy simy mają tak odjechane ciuchy;D mam na myśli maxisowskie ubrania a nie ściągane z neta:) fajny jest tez zestaw świąteczny... mikołaj choinka i wogóle;)
Szyk i elegancja, Ikea, Kuchnia i łazienka, Impreza, Moda z H&M oraz Rezydencje i ogrody :>
ikea- fajne meble,
h&m- duzo ladnych ubran,
kuchnia i lazienka- podejrzewam ze tez jest fajna ale osobiscie nie posiadam :]
Panna Lawenda
29.01.2010, 08:31
szyk i elegancja, bo sama jestem raczej taka 'elegantna' i te ciuchy oraz meble trafiaja w moj guscik :}
poza tym jeszcze na swieta, bo tworza swietny klimacik <3
uważam że moda z H&M jest najfajniejszym dodatkiem;p w sumie na święta tez jest spoko;p mikołaj i wogóle;D teraz przymierzam sie do kuchni i łazienek;) Co o tym sądzicie? warto je instalować??
Sensoria
01.02.2010, 15:30
Zagłosowałam na Moda z H&M, bo bardzo podobają mi się nowe ubrania.
Oprócz tego lubię Na Święta, bo kocham tę atmosferę, kiedy ogień wesoło bucha w kominku, w tle lecą kolędy, tata ogląda album ze zdjęciami, a mama przygotowuje ciasteczka dla Mikołaja.
aluminium.
01.02.2010, 17:21
Ja tam najbardziej lubię Święta, bo jest Mikołaj i robi się świątecznie zwłaszcza jak ma się CPR. ;)
Nunczaki Orientu
04.02.2010, 20:18
A mi, tak samo jak aluminium. najbardziej podoba się mikołaj.
Fajnie jest jak się piecze ciastka, mikołaj siusia do toalety (problemy z prostatą??? 0_0)
no, i jak się podpala choinka pod schodami xD
zdecydowanie moda z H&M, ale na święta i ikea też sa fajne ;P
Charionette
03.03.2010, 17:30
Zdecydowanie Moda z H&M ;)
Jest super :D
ewuniatko
21.03.2010, 17:38
Mam tylko jeden: "Rezydencje i ogrody" i według mnie dodatek, który niewiele wnosi do samej gry. Niestety.
Jest tylko kilka nowych roślinek i kwiatków, trochę okien np. w stylu meczetu i trochę nowych fryzur. Ale to jest naprawdę skąpa liczba.
Oglądając zwiastun i czytając zapowiedzi słowo: "Rezydencje" wywołało u mnie skojarzenia z pięknymi willami, mnóstwem dodatków (takich luksusowych) no i oczywiście multum kwiatów, roślin, roślinek, drzew.
Niestety się zawiodłam :(
A ja nie zawiodłem się na dodatku Rezydencje i ogrody, ponieważ uwielbiam ogród i rośliny, a te akcesoria wniosły wiele roślin, żyrandol i piękne schody. Ogółem to lubię jeszcze Modę z H&M, a także Szyk i Elegancję. :) Poza tym Ikea Urządza Dom wniosła wiele tanich, a w miarę ładnych i nowoczesnych mebli do gry. :)
Coccinelle
22.03.2010, 10:45
Z akcesori to ja mam jedynie Impreza i Moda z H&M...z czego to pierwsze początkowo bardzo mi się podobało...do czasu ;/
Gdy zainstalowałam okazało się, że nie ma tak dużo dodatków..kilka krzeseł, girlanda i kilka derkoracji :(
Bardzo zawiodłam się na tym dodatku...ale jestem bardzo zadowolona z Mody z H&M...gdy ma ktoś dodatek WB (tak jak ja xD) to sklepy wyglądają cudownie ;)
Zaznaczyłam modę z H&M. Jestem zawiedziona, jeśli chodzi o IKEA, myślałam że będzie dużo fajnych rzeczy,a tu przykra niespodzianka.
Większość jest bardzo dobra, więc wybór trudny... Młodzieżowy styl dodaje dużo fajnych ciuszków i mebelków dla nastolatków, jest naprawdę dobrym dodatkiem. Ikea to był mój wymarzony dodatek i wreszcie go wyprodukowali - bardzo się ucieszyłam. Jego możliwości można rozszerzyć dodatkami z neta - i to takimi, co niewiele miejsca na dysku zajmują, bo techniką repository czerpią tekstury z oryginalnych maxisowych rzeczy z akcesoriów Ikea. Moda z H&M jest niezła, ale część ciuchów jest tak wiejska, jak to bywa w H&M a do tego są na standardzie Maxis. Jednak sporo moich simów je nosi.
Jednak zaznaczyłam "Rezydencje i Ogrody" bo to nie tyle akcesoria, co mini-dodatek. Są panele słoneczne lub wiatrak sprawiające, że płaci się mniejsze rachunki, dużo dodatków z różnych kategorii, nowy podział (kategoria) w trybie budowy i nowe kody do gry. A żeby było jeszcze lepiej, z tej płytki odpala się grę, więc mniej szkoda, że się ją porysuje / zgubi lub zniszczy. W takim przypadku wystarczy odkupić sobie tańszą płytkę z akcesoriami, niż z całym dodatkiem - a tego byłoby szkoda.
zanaznaczyłem szyk i elegancję bo nie wiedziałem co zaznaczyć według mnie szyk i elegancja daje te rzeczt co the sims 2 zwierzaki na ps2 :P
November Rain
06.06.2010, 12:15
Wg mnie najlepsza jest Moda z H&M i Ikea urządza dom. Ikea wniosła bardzo fajne meble, które się fajnie komponują w te z netu. A ubrania z H&M wiadomo, że będą działać i nie są najgorsze. :P
Sherlock
06.06.2010, 12:35
Wczoraj miałem okazję poznać RiO. Myślę, że to też całkiem niezłe akcesoria ^^
Ja ich ie kupuje mam tylko Impreze bo było razem z D.D(Double Delux)
Dla tych co nie wiedzą-Sims2,Nocne życie i Imprez są w D.D :D
Za gre i 2 dodatki 100zł to mało :D xD
Mi najbardziej podoba się Na świętach bo jest w nich święty Mikołaj i Nowy Rok (i chyba Stary też, ale nie pamiętam). Po za tym moim zdaniem nie opłaca się kupować akcesorii.
Ja ich ie kupuje mam tylko Impreze bo było razem z D.D(Double Delux)
Dla tych co nie wiedzą-Sims2,Nocne życie i Imprez są w D.D :D
Za gre i 2 dodatki 100zł to mało :D xD
Ja w M.M. za ten zestaw zapłaciłem 80 coś zł.
Ja też nie będę kupować minipakietów, bo bez sensu za 60 obiektów czasem możesz zapłacić nawet 49 zł. Wystarczy mi, że mam wszystkie dodatki. maksym, a moja kumpela kupiła za 79zł w pewnym komputerowym.
cheradine
10.08.2010, 14:34
Najbardziej lubię RiO.
Mam Modę z H&M całkiem nie długo ale już mogę powiedzieć że to jest najlepszy mini-pack jaki mam ^^
I tak w ogóle Siemka jestem nowa na forum ;)
Filip Racki
13.12.2010, 15:07
Fajne też jest " Ikea urządza dom"
fαикα ѕιмóω
04.01.2011, 18:28
Mam wszystkie akcesroia i powiem tak...Kwestia gustu.Jedni wolą mieć nowoczesne domy (do tych grup należę akurat ja ;) ) , a drudzy w nastrój świąteczny lub rodzinny.Mi się podbają wszystkie.Moda z H&M ma super nowe ciuszki i fryzurki , Ikea urządza dom super meble , w świętach Mikołaj i nowy rok , szyk i elegancja eleganckie ubrania , a łazienki i kuchnia ? Tez super meble :) Kazde akcesoria sa super wg mnie :)
patryk916
16.01.2011, 11:53
Moim zdaniem Na święta/Zestaw świąteczny
Impreza i H&M. Powodują, że rozgrywka wydaje się ciekawsza, a dzięki Imprezie łatwiej się zaspokaja pragnienia popularności.
ja moge ci powiedzieć że najlepiej to kupić wszysztkie to w tedy masz jakieś fajene rzeczy jam mam wszysztkie oprucz KUCHIANIA I ŁAZIENKA ...
przeciętny
24.01.2011, 11:56
Najbardziej lubię dodatki z Ikei, ale ogólnie te małe pakiety powinny być sprzedawane za max 15 zł bo nie zmieniają za wiele w rozgrywce.
kessaris
28.01.2011, 15:27
Mi najbardziej się podobają moda z H&M, Ikea oraz kuchnia i łazienka. Nie wyobrażam sobie bez nich gry ^^ '
Polo_Gard
11.02.2011, 13:56
Ja lubię wszystkie, mam wszystkie. Najbardziej lubię Modę z H&M i Młodzieżowy Styl. Najfajniejsze rzeczy dają. I ewentualnie Szyk i Elegancję. Jeszcze lubię Na Święta, bo jest dużo fajnych rzeczy na święta.
Moim zdaniem to Ikea urządza dom jest najlepszym z akcesoriów, ponieważ jest tam najwięcej stylowych dodatków od Maxisa :D
Filleable
22.04.2011, 09:46
Dla mnie najfajniejszy jest zestaw świąteczny, bo dochodzą święta i różne interakcje, a nie tylko przedmioty.
muffindance
22.04.2011, 11:56
Musze zaznaczy w ankiecie Zestaw Swiateczny, bo to na prawde swietna rzecz! Osobiscie tego nie mam, ale na jakis pozyczylam od kumpelki - bardzo mi sie spodobalu! :3 Fajne ciuszki dochodza w Modzie z H&M, no i Młodzieżowy Styl tez lubie.
Mam Szyk i elegancje, ale w tych akcesoriach podobaja mi sie tylko meble~
Wiecej juz nie mam w posiadaniu ^^
Master of Disaster
23.04.2011, 10:49
Na obecną chwilę uważam, że wszystkie akcesoria do dwójki nie są takie złe. Przy trójkowych wypadają PRAWIE jak dodatki :P Choć to może tylko dlatego, iż trójkowe są takie, ośmielę się stwierdzić, mierne.
Jednymi z moich ulubionych akcesoriów nadal pozostają Rezydencje i Ogrody, ale muszę też wymienić dodatek IKEA urządza dom - są tam dość fajne meble dla średnio zamożnych, oraz Moda z H&M - całkiem ładne ciuchy.
Mnie się najbardziej podobał młodzieżowy styl, choć z drugiej strony najfajniejsze ciuszki doszły w H&M. Ale meble w szyku i elegancji... Trudny wybór, oj trudny... <myśli, myśli>
Ja zwykle nie kupuję akcesorii... Mam tylko Moda z H&M, IKEA i Kuchnia i Łazienka. I to chyba najlepsze, według mnie, z akcesorii. Nie lubię ich kupować, bo po prostu mało obiektów dają. Chciałabym mieć tylko Na Święta, bo są nowe opcje, Święty Mikołaj, nowa potrawa (ciastka), choinka itp itd. Ale nie ma tego w najbliższych sklepach, w internecie też nie ma. Buuu ;(
Według mnie najlepsze akcesoria to ''Impreza'' (w końcu można urządzić piękne wesele!) i ''Rozrywka rodzinna'' (śliczne komplety mebli i tapet). Mam do nich największy sentyment. ''Ikea'' oraz ''Szyk i elegancja'' są u mnie na drugim miejscu, podobnie jak ''Kuchnia i łazienka''. Ubrania z ''H&M'' też się przydają, tak jak niektóre meble z ''Młodzieżowego stylu''. ''Zestaw świąteczny'' ma klimat, ale mnie przydaje się niezwykle rzadko... Za najgorsze akcesoria uważam ''Rezydencje i ogrody''.
carineesz
25.07.2011, 21:00
Ja wolę wydanie świąteczne :D Hah. Bez reszty akcesoriów bym przeżyła. ;)
Ja mam Rezydencje i Ogrody, dostałam na urodziny, ale nie chce mi się ich instalować bo tylko niepotrzebnie zaśmiecają mój biedny laptop, który i tak jest bardzo biedny, bo musi znosić wszystkie dodatki do Sims2 i Sims3 oraz ogromną sumę obiektów jakie pobieram. I tak chyba potrzebuje więcej RAMu...
magdalenn12
09.08.2011, 15:32
Hej, jestem Magda. Odkad zostala wydana plyta The Sims 3 kompletnie sie w niej zakochalam i od teraz tylko z niej korzystam. Mam zatem do sprzedania 5 dodatkow The Sims 2, ktore byly uzywane tylko przy instalacji.
1. The sims 2 - Zestaw świąteczny – akcesoria 10zl
2. The sims 2 - Młodzieżowy styl – akcesoria 10zl
3. The sims 2 - Kuchnia i łazienka. Wystrój Wnętrz – akcesoria 10zl
4. The sims 2 - IKEA urządza dom – akcesoria 10 zl
5. The sims 2 - Na Studiach 20 zl
Mysle, ze ceny sa naprawde przystepne, a w razie zakupu wszystkich 5 dodatkow cena bedzie wynosila tylko 50 zl.
Jesli jestes zainteresowany napisz do mnie tutaj, lub na email:
[email protected]
Na Święta, Szyk i Elegancja, Moda z H&M i Ikea Urządza Dom są moim zdaniem najlepsze, ale gdybym miała wybrać tylko jedno to prawdopodobnie Na Święta,
kalafjor
14.10.2011, 09:20
Zagłosowałem na Moda z H&M, Kuchnia i Łazienka, Ikea Urządza Dom i Rezydencje i Ogrody.:)
Rosemarie
30.10.2011, 13:15
Zestaw Świąteczny ;) Bez pozostałych można się obyć :P
Filleable
03.11.2011, 13:00
Zestaw Świąteczny, bo wnoszą coś zupełnie nowego (jak Mikołaj po daniu prezentu idzie na kibel - bezcenne), a nie jak inne, same obiekty.
Chociaż trochę bez sensu, jeśli ktoś nie ma CPR, tak jak ja, ale przyzwyczaiłam się.
Psychosis
13.07.2012, 09:32
Akcesoria bez których nie mogę się obyć - oczywiście Moda H&M.
Na 2 miejscu są rozrywka rodzinna. Lubię również Młodzieżowy Styl i Ikea urądza dom.
alpherainn
18.07.2012, 08:24
IKEA urządza dom Akcesoria są fajne bo wprowadzają fajne elementy do gry. Fajne meble, a te świeczki to cud :D
Zestaw świąteczny też nawet, jednak nie zaznaczam.
Szyk i elegancja też fajne,
Rezydencje i Ogrody wprowadzają ciekawe elementy wystroju ogrodu.
Z tych akcesoriów co posiadam najbardziej podoba mi się Ikea. Bardzo często korzystam z ikeowskich mebli, idealnie nadają się do starterów.
Ikea & H&M są najlepsze. Mimo, że mam tylko te uważam za najlepsze.
Moda z H&M : Naprawdę fajne ubrania. Moi simowie najczęściej właśnie w nich chodzą . Na internecie są też fajne ich recolory do pobrania.
Ikea urządza dom : cud, miód i orzeszki (xD). Super meble i tapety. W każdym, moim domku jest jakiś obiekt z tego.
Według mnie najlepsze akcesoria to Rezydencje I Ogrody... Pamiętam, że miałam straszny zaciesz gdy je dostałam. To pewnie dlatego, że nie mogłam napatrzeć się na wasze piękne domki, a wtedy nie umiałam jeszcze ściągać dodatków z neta... Te akcesoria były dla mnie jak zbawienie :D
Z tych które wypróbowałam świetne są Impreza, Szyk i elegancja,a już najlepsze są Rezydencje i Ogrody :) Ja posiadam z akcesorii jedynie Ikea urządza Dom oraz Moda z H&M i wystarczają mi.Akcesoria są dla osób które grają clean (ja raczej nie miałam dotąd wyboru, bo dodatków z neta mi komp nie uciągnie) i lubią budować.Eh, chciałabym już móc zagrać w Simsy :/
Tenebris
24.07.2013, 11:31
"The Sims 2: Na Święta" są moim zdaniem najlepsze. Wprowadzają taki rodzinny nastrój, a jak ktoś ma "Cztery Pory Roku" to już w ogóle super ;).
Poskacper
09.08.2013, 14:14
Zagłosowałem na Ikee, ale H&M też są fajne :)
Aperlaxive
23.11.2014, 16:54
Moje najulubieńsze akcesoria to zdecydowanie "Na święta". Wprowadzają ciepłą i rodzinną atmosferę, jest tutaj naprawdę dużo obiektów i dekoracji. Do tego nowe postacie jak Święty Mikołaj czy Nowy i Stary Rok <3
Uważam, że jest to jeden z najbardziej dopracowanych pakietów, poza tym to istna gratka dla kogoś, kto tak jak ja kocha święta i festiwale.
Bardzo lubię także "Modę z H&M" I "Ikea". Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie gry bez nich. W końcu mam do wyboru jakieś ładne ciuchy i przyzwoite, niedrogie meble (szczerze mówiąc, mało które łózko mi się podoba, a te z Ikei są całkiem niezłe).
"Rezydencje i ogrody" i "Kuchnia i łazienka" to także udane akcesoria.
Najbardziej lubię Modę z H&M. :love:
ja wkręciłem się w sims2 na święta, polecam jeśli nie masz
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.