Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Historie z Życia Wzięte - Wasze opinnie

Baorti
26.11.2006, 12:51
Podawajcie informacje na temat tego tajemniczego tytułu
http://www.gamestar.pl/news/news.asp?id=102778
Początek nowej serii pt The Sims Stories nadejdzie 9 lutego 2007

Wika
26.11.2006, 14:07
Zapewne fakt, ale nawet jeśli, to nie brzmi to zachęcająco jak dla mnie...

Początek nowej serii pt The Sims Stories nadejdzie prawdopodobnie pod koniec 2007 roku

A nie przypadkiem pod koniec STYCZNIA 2007 roku..?

Baorti
26.11.2006, 14:45
Według mnie jest to trochę pogmatwane. Czyżby EA kończyły się pomysły na dodatki wnoszące coś ciekawszego do gry.

PS
Dzięki za poprawę.

gregorycroft
26.11.2006, 15:48
Według mnie jest to trochę pogmatwane. Czyżby EA kończyły się pomysły na dodatki wnoszące coś ciekawszego do gry.

PS
Dzięki za poprawę.

Swoim tekstem dużo wniosłes do tematu - chyba lepiej edytować NIE?!

Monitkowa
26.11.2006, 20:08
Czy im się nudzi :O

Inkaaa
27.11.2006, 15:24
nie powinni wogóle takiego robić bo się nie opłaca. Nie wszyscy mają laptopa, a jak już ktos ma no to ma jakiś dorosły człowiek i co MAŁO ZYSKÓW!!!

Selena
28.11.2006, 19:30
Ja mam laptopa, a mam 19,5 roku dopiero :D

Selena
10.12.2006, 09:42
Jeśli dobrze zrozumiałam:

Mogą z tego korzystać nie tylko użytkownicy laptopów, ale dla nich będzie automatyczna pauza przy zamknięciu klapy => jak dla mnie nie ma problemu, bo naciskam przycisk "p" i zamykam klapę ;) Ale będzie o tą sekundę szybciej :P

Będzie to dodatek rzeczowy, czy tylko techniczny? Bo chyba jedno i drugie.

Będzie możliwość grania i posiadaniu dostępu do internetu, gg i w ogóle, prawda!!??? Byłoby super!!! :happy2: :happy2: :happy2: :happy2: :happy2: Bo, gdy chcę coś zobaczyć, to muszę zwinąć grę i albo gram, albo co innego robię.
Tak będzie???? Byłoby super z tego powodu głównie! :D

Co do spraw"rzeczowych", jak powyżej. Będzie coś dla simów, czy tylko to, co techniczne??

Kati_Simka
14.12.2006, 16:26
Wow... Nawet mi się podoba ten pomysł, ale... Mogliby podać trochę więcej informacji... :/ O ts2Seasons wiemy więcej niż o tym... A przecież LS wyjdzie wcześniej... :/:/:/ Mogłyby się pojawić jakieś info...

EDIT: Szukałam, szukałam i znalazłam... Wreszcie coś o LS:
The Sims: Życiowe Historie (Life Stories) to pierwszy tytuł całkowicie nowej serii produktów o nazwie „Historie”.
Przyjazna dla laptopów gra znana na całym świecie.
W nowej i porywającej wersji, Twoje Simy zostaną wprowadzone w wyjątkową i rozrywkową akcję, pełną romantycznych jak i dramatycznych zawirowań.
W klasyczny sposób będziesz mógł samodzielnie wybrać, kiedy spełniać marzenia i pragnienia w najważniejszych momentach życia Twoich Simów – to w Twoich rękach leży decyzja, jak potoczą się ich losy.
Wystaw na próbę ich życie w dwa, zupełnie nowe sposoby – przeżyj historię Laury, rozpocznij życie w gronie przyjaciół, pełne nowych doświadczeń i niespodzianek.
Możesz używać nowych technik, które dotychczas, w rezultacie, przynosiły tylko miłosne zawody.
W klasycznym trybie stwórz własną historię – wybierz swojego Sima, stwórz zarys jego wymarzonego domu, spełnij jego pragnienia (albo rozwiej nadzieje) i opowiedz najważniejsze historie z jego życia.
Chwytaj momenty w jego życiu – od pierwszych chwil, przez pierwszą pracę, po moment, kiedy Twój Sim wreszcie będzie Panem lub Panią Right (małżeństwo – przyp.red.) i zbuduje trwałą historię rodziny – oprowadź swoich podopiecznych po niezapomnianych momentach życia.
Nigdy przedtem nie było łatwiej grać na laptopach – specjalnie przygotowane, by grać w domu lub w drodze. Pozwala na szybkie i łatwe włączenie i wyłączenie gry, np. kiedy stoisz w korku samochodowym.
Bądź kreatywny i równocześnie pozostań w połączeniu – możesz równie łatwo zostać w kontakcie z Twoimi przyjaciółmi przez czat czy e-mail, podczas gdy obok, w innym oknie, grasz w grę.
Oraz - wg. tłumaczenia na stronie Sims2Community - można będzie odwiedzić wyspę tropikalną. Jednak tego tłumaczenia i tej informacji nie jestem tak do końca pewna.

No, mam nadzieję, że pomogłam...

Baorti
14.12.2006, 21:05
Jeżeli ktoś dobrze zna angielski to poczyta trochę na temat Stories na
http://thesims2.ea.com/about/sims_stories/index.php
Na pewno zostaną wydane Life, Pets i Castaway Stories

Dodatkowe informacje o castaway i pets stories
The Sims Pet Stories wiemy tyle, że postawi przed nami zadania związane z opieką nad zwierzętami, a w przypadku The Sims Castaway Stories zmuszeni zostaniemy do opieki nad simem, który znalazł się na nikomu nieznanej i niezbadanej tropikalnej wyspie. W obu przypadkach pojawią się dwa tryby zabawy: klasyczny i nowy, fabularny.

Pełną informację znajdziemy tu
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=30603

Paranormalny
12.01.2007, 09:20
hmm...ciekawie sie zapowiada...
nie powinni wogóle takiego robić bo się nie opłaca. Nie wszyscy mają laptopa, a jak już ktos ma no to ma jakiś dorosły człowiek i co MAŁO ZYSKÓW!!!
A według mnie będzie im się to opłacało a laptopa ma dużo osób nie tylko dorośli ludzie (chociaż przede wszystkim)

Selena
21.01.2007, 10:01
>>WEJDZCIE TU - CAłA O TYM INFORMACJA<< (http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/497118)

Gra stanowi samodzielny produkt i nie wymaga do działania podstawowej wersji gry. Gra nie jest kompatybilna z dodatkami i zestawami akcesorii do gry "Sims 2".
Hhhmmm.... Co mieli na myśli? To oddzielna gra? Ale jaka gra? Coś, jak brat/siostra gry The Sims 2, ale "syjamskie rodzeństwo", tylko oddzielna gra? To mieli na myśli? :O

Bądź kreatywny będąc online - Pozostań w kontakcie ze znajomymi korzystając z komunikatora internetowego, czatując lub odpisując na wiadomości email. Grasz w osobnym okienku!
Czy ktoś zna większe szczegóły tego punktu?

Dziękuję za uwagę
Selena Mc B.V.

redkakredka
22.01.2007, 18:54
promocja nie jest tak rozbudowana jak TS2, gdyż jest to nowy produkt
jedyne co pozostaje to czekać na 09.02
osobiście nie omieszkam zaopatrzyć się w Historię i oczywiście ocenić na forum
liczę na to, iż najwyższa administracja w dzień premiery otworzy nowy dział

Monitkowa
23.01.2007, 13:15
Faktycznie pogmatwane... ale jak nadejdzie to ja *kupię* i wypróbuję :)

redkakredka
26.01.2007, 05:52
http://thesimsstories.ea.com/about_life.html#

marandile
04.02.2007, 23:30
Rafałek, nie pod koniec 2008, lecz na samym początku, w styczniu albo lutym.

A czym to się będzie różnić od normalnych simsów dla osób nieposiadających laptopa??

redkakredka
05.02.2007, 17:52
A czym to się będzie różnić od normalnych simsów dla osób nieposiadających laptopa??
Jak wyżej napisał Rafałek, przede wszystkim nowymi trybami gry.
Mam nadzieję, że dodatki z netu będą również kompatybilne Historiami, wierzę w EA, że pomyśleli o tym.

Spirit
06.02.2007, 15:31
dziś wchodząc do Empiku natknąłem sie na grę jak widać premiery sie nieco u nas przesuwają cena 129zł czekam na komentarze od grających czy warto inwestować i o co tyle zamieszania

marandile
06.02.2007, 23:00
Jak wyżej napisał Rafałek, przede wszystkim nowymi trybami gry.
Mam nadzieję, że dodatki z netu będą również kompatybilne Historiami, wierzę w EA, że pomyśleli o tym.

A na czym te tryby polegają?? Bo ja niekumata jestem... :wacko:

redkakredka
07.02.2007, 20:27
wprowadzono tryb "przygodowy" - 2 historie, każda historia dzieli się na szereg rozdziałów, za każdy jest nagroda, np. ekspres do kawy, dywan, obraz, który otrzymujesz. Nagrody po odblokowaniu, czyli skończeniu rozdziału, można kupić. Są 2 nowe kariery dla każdej historii po 1. Nowy komplet mebli i tapety oraz podłogi również. Poza tym gra najbardziej przypomina Sims 2.

Todd
09.02.2007, 14:06
Jeżeli ktoś dobrze zna angielski to poczyta trochę na temat Stories na
http://thesims2.ea.com/about/sims_stories/index.php
Na pewno zostaną wydane Life, Pets i Castaway Stories

a czy life stories, castaway stories i pets stories to będą oddzielne "gry"? czy to sie razem 'zlączy'? :O

redkakredka
09.02.2007, 20:41
nie mam najmniejsiejszego pojęcia, sama się zastanawiam, nie zaznaczono nic nigdzie, że gry będą powiązane, ale wątpie, jeśli są z myśla o lapach, bo lap to nie pecek, że weźmiesz i dokupisz se twardziela, czy grafikę, żeby chodziły wszystkie dodatki
wszystkim którzy zastanawiają się, czy kupić Historię, czy odłożyć na 4 Pory - radzę poczekać, gra mnie nie powaliła. Tryb przygodowy jest jednotorowy i prosty, ma się dokładnie pokazane co robić. Nie ma mnogości wątków. 1 historia jest do przejścia w kilka godzin. A tryb klasyczny sims jest mało ciekawy bez tych wszystkich możliwości jakie daje nam TS2 z wszystkim dodatkami. Poza tym sterowanie jest przygotowane pod lapa bez myszki, a więc to co tam ułatwi życie na pecku je utrudni

Rafałek
10.02.2007, 20:47
Rafałek, nie pod koniec 2008, lecz na samym początku, w styczniu albo lutym.
Ja Napisałam że Ths Bezludna Wyspa Będzie 2008 a nie historie z życia wzięte

marandile
11.02.2007, 11:32
Ja Napisałam że Ths Bezludna Wyspa Będzie 2008 a nie historie z życia wzięte

Wiem, ze chodzi o bezludna wyspe, ale napisales, ze bedzie POD KONIEC 2008, a bedzie NA POCZATKU 2008, rozumiesz?

Selena
13.02.2007, 17:51
Mam The Sims Historie Z Życia Wzięte

Jest pod, jak podstawka gry The Sim 2, tylko z niektórymi dodanymi rzeczami z dodatków, jak np co cię kręci, a co odrzuca. Nie podobaja mi sie te "domyślne" reczy, jak fryzury, ciuchy, meble... ;( Czy ktoś wie, gdzie i czy mozna dorzucać własne dodatki? Już mówię, że kody do tej gry działają dokładnie tak, jak do The Sims 2 :D

Aha coś nowego jest. Dostrzegłam dwa nowe stoły i krzesła naprzykład ;) (łał, ale hojność)

Telefon komórkowy można kupić w wyposarzeniu, gdzie telefony, budzik i alarm! :D A nie dopiero w sklepie!

W wolnej chwili porobię zdjęcia nowych objektów i napiszę, czym różni się od The Sims 2 płyty głównej ;) Z tego, co sama zaobserwuję. Pozdro!

marandile
13.02.2007, 18:42
Mam The Sims Historie Z Życia Wzięte

Jest pod, jak podstawka gry The Sim 2, tylko z niektórymi dodanymi rzeczami z dodatków, jak np co cię kręci, a co odrzuca. Nie podobaja mi sie te "domyślne" reczy, jak fryzury, ciuchy, meble... ;( Czy ktoś wie, gdzie i czy mozna dorzucać własne dodatki? Już mówię, że kody do tej gry działają dokładnie tak, jak do The Sims 2 :D

Aha coś nowego jest. Dostrzegłam dwa nowe stoły i krzesła naprzykład ;) (łał, ale hojność)

Telefon komórkowy można kupić w wyposarzeniu, gdzie telefony, budzik i alarm! :D A nie dopiero w sklepie!

W wolnej chwili porobię zdjęcia nowych objektów i napiszę, czym różni się od The Sims 2 płyty głównej ;) Z tego, co sama zaobserwuję. Pozdro!

Doszły 2 zestawy mebli i sporo tapet i podłóg.
A dodatki z neta to sie daje do folderu DOWNLOADS, jeśli nie masz, to sobie zrób. Nie jestem tylko pewna, czy zadziała.

Selena
13.02.2007, 20:04
Podoba mi sie ta gra! :D

Np renia mieszka z ciotką. BARDZO MI SIę PODOBA, żE NIE MUSZę NIą STEROWAć! CZYLI: NIE TRZEBA KONIECZNIE STEROWAć WSZYSTKIMI SIMAMI, KTóRE MIESZKAJą W DANYM DOMU!!!!

Ale nie wiem, czy da się ten typ downloads zrobić ;( Może, jak więcej osób bedzie miało tę grę, to może wykumaja. Bo naprawdę super gra, ale brakuje mi z dwójki dodatków, oraz tych z internetu ściągniętych :(

Dopisek:
A nie ta ciotka nie mieszka, poprostu się wyniosła, rzekomo pojechała gdzieś coś załatwić :/

redkakredka
14.02.2007, 08:22
Dopisek:
A nie ta ciotka nie mieszka, poprostu się wyniosła, rzekomo pojechała gdzieś coś załatwić :/
graj dalej, ciotka się znajdzie, a poza tym to dom ciotki, ona tu mieszka, ale zaginęła

Natix
22.02.2007, 12:02
Haje mam pytanko.
Bo na jednej stronie wyczytalam ze te simy będą tylko na laptopy.Czy to prawda???A jak to jest prawda to czy będzie to też na normalne komputery???PC.
Pozdrawiam

Eámanë
22.02.2007, 15:06
Każda gra, która działa na laptopie, działa też na pececie - i odwrotnie. Laptopy mają zazwyczaj normalnego Windowsa i w ogóle są jak pecety, tylko że przenośne. Dlatego TS Historie z życia wzięte będą działały zarówno na laptopie, jak i na zwykłym komputerze PC. Gra była tworzona jednak z myślą o użytkownikach komputerów przenośnych i wprowadzone zostały dla nich pewne ułatwienia w sterowaniu, które mogą być utrudnieniami dla użytkowników pecetów.

Natix
22.02.2007, 19:21
Aha.Czyli jak mam PC to moge sobie kupić TSHZŻW ???
TSHZŻW ma oznaczać The sims Historie z życia wzxęte.
Pozdraiam

Selena
25.02.2007, 23:02
The Sims Historie Z Życia Wzięte są tak skonstruowane, że pójdą na laptopach => to dla tych zapewne, co mają słabe i ograniczone lapy ;) Na szczęście mój taki na nie jest i każde z The Sims 2 pójdzie :P

Na PC też pójdzie i to w 100% => była już o tym informacja B)

Eliza13
25.03.2007, 13:33
Ja gram w ,,Historie z życia wzięte" już dłuższy czas (połowa lutego) i co mnie zdziwiło:
-w trybie tworzenia rodzinki można stworzyć TYLKO czterech członków famili,lecz na szczęście istnieje boolProp... :D
- Jest tylko jedna miejscowość, Cztery Kąty...oraz 2 wątki fabularne
-często zaczynasz z 30 a nawet 40 tyś. simoleonów, lecz domy potrafią być bardzo drogie.
-zamiast Romka i Julii istnieje inna miłosna historia-Kuba Margines i Magda Fortuna. :)
To dla tych,którzy stoją na rozdrożu:Historię czy cztery pory roku?
Moim zdaniem- Cztery Pory Roku...

natalioza100
03.04.2007, 23:30
Ma The Sims Historie z życia wzięte i bardzo mi się ta gra podoba:P Gram w nią od dzisiaj i mnie bardzo wciągnęła:P Gram na razie w historie Renii :D... I wzięłam ślub z Maćkiem czy jak tam go zwą xP xP xP ...
Eeee....Mam pytanie czy jak ożeniliście sie z Maćkiem on tez miał zatrucie pokarmowe:P Bo u mnie ma :con:

Deeta
22.10.2007, 14:54
Jak wchodzisz w Historie z życia wzięte to najpierw masz intro,a potem pokazane dwa obrazki ,,Historia Reni" i ,,Tryb swobodny"obok trybu swobodnego masz strzałkę.Klikasz na nią i masz historię Wincentego:)Mam nadzieję że rozumiesz:)

sephora
22.10.2007, 15:00
rozumiem ale mam w srodku renie, a obok samouczka.. i przewijam to.. i nie ma :(

Deeta
12.12.2007, 16:48
No,bardzo fajne.Szczególnie historia Wincentego:P

Krystek175
24.02.2008, 13:54
ehem te simsy są inne niż wszytkie ale też fajne dużo nowych reczy można zrobic a te simsy to są bomba

doman145
28.09.2009, 18:38
powiem szczerze że pierwszy raz zagrałem w te historie chyba 2 miesiace temu i były spoko :) ale niczym sie prawie nie roznily od oryginalu

Kab Hun
21.05.2010, 00:11
Tak, wiem, że to jest odkurzanie starego tematu, ale dopiero niedawno miałem okazję dłużej poobcować z całą serią 'Stories'.
Cóż... Sam pomysł stworzenia czegoś takiego wydawał mi się kompletnym strzałem w stopę. Rozumiem w zupełności integrację simsów z technologią stosowaną w laptopach, ale... no właśnie, 'ale'. Cała seria 'Historii...' ukazuje, jak bardzo komercyjnie nastawiony jest do nas Maxis i EA Games. Weźmy pod nóż najsłabszą część ze wszystkich - czyli pierwsze 'Historie z życia wzięte'. Pierwszy minus spowodowany jest tym, że zabrany nam został największy atut simowej gry, czyli wolność rozgrywki. Podczas trybu scenariuszowego jesteśmy prowadzeni za rączkę przez absurdalną i chorobliwie nudną historię Reni, by potem to samo z nami zrobiono sterując Wincentym. Nie ma nawet żadnych wątków pobocznych, limitów czasowych zadań, czy dodatkowych filmików. Koleje życia tych simów są tak liniowe, że aż zęby trzeszczą. A wracając do tematu swobody rozgrywki - powiecie pewnie, że jest jeszcze przecież tryb swobodny. Ale za co do jasnej anielki musi on być tak strasznie poucinany, w stosunku do podstawowej części TS2? Nie mamy możliwości tworzenia otoczeń, zedytowania istniejącego, nie ma sporej części mebli i ubrań, nawet rodziny większej zrobić nie da rady (limit do 4 osób to stanowcza przesada). A nagrody za ukończenie scenariusza nie są warte wysiłku, który wkładamy w to, żeby doprowadzić go do żenującego finału. Jedyne, co według mnie zasługuje na plus to fakt, iż kilka rozwiązań (tj. 'chemia' między simami, posiadanie komórki) zostało zaczerpniętych z dodatków do TS2. Ale oprócz tego niestety już nic.
Kolejna część historii, czyli '...ze świata zwierząt' są w założeniu niemal kalką pierwszej gry, z tym jednak wyjątkiem, że tutaj występują tytułowe zwierzaki. Nowinką jest tutaj tylko fakt, że potrzeby simów nie są tak absorbujące, jak kiedyś - w związku z czym mamy więcej czasu dla siebie. Ale reszta zwyczajnie leży i kwiczy... Nie chcę się powtarzać, więc od razu przejdę do...
...'historii z bezludnej wyspy'. Tutaj, o dziwo, zaskoczył mnie na plus tryb fabularny. Jesteśmy rozbitkami, nie mamy prądu, ani dostępu do cywilizacji. Musimy radzić sobie tak, aby przeżyć i zdajemy się na własny, niezbyt rozgarnięty, spryt. Ale historyjka z czasem znowu robi się beznadziejnie sztampowa i wracamy do punktu wyjścia, którym jest zubożony tryb swobodny. Znakomity początek gry stracił w moich oczach wszystko, co jakoś udało mu się zbudować. A szkoda - uważałem, że akurat ta część ma jeszcze jako-taki potencjał.
Podsumowując - cykl według mnie jest tragiczny i z góry spisany na straty. Producenci muszą naprawdę myśleć, że jesteśmy ślepi, albo niedorozwinięci, żeby nie zauważyć, jak dużo rzeczy brak jest wszystkim trzem grom. Co jeszcze śmieszniejsze (czego wcześniej nie wspomniałem) dobijający jest fakt, że żadna z tych trzech części nie jest ze sobą kompatybilna i nie 'nakładają się' wzajemnie na siebie. Chcesz posterować zwierzakami na lapku? Kupuj 'Pet Stories'. Ale jeśli chcesz już pograć rozbitkiem, to płać drugie tyle za niemal tę samą grę...

Sherlock
06.07.2010, 12:45
Bardzo dobra część z serii "The Sims Historie" ;)
Oprócz tego, grałem jeszcze w "Bezludną Wyspę", która wprawdzie podobała mi się bardziej niż HZŻW, ale ta część jest również bardzo fajna ^^
Podoba mi się, że historie bohaterów się gmatwają, i nie jest tak prosto :)
Super gra ;)

Avantys Impremia
21.10.2010, 11:07
Idealna część. Poziom trudności, przy którym gra staje się ciekawsza. Znacznie lepsza niż HZŚZ