Zobacz pełną wersję : Które Historie polecasz?
Angela:-)
03.12.2007, 14:14
Ten temat będzie o tym "które historie są najlepsze" , dąże do tego żebyście mi podpowiedzieli mi który dodatek z histori mam kupić ... błagam pomóżcie !!! ;( ;( ;(
oraz jeżeli możecie wyraźcie opinię na temat każdego dodatku HISTORII
Ja polecam Historie z życia wzięte.O tym,jak pewna dziewczyna straciła pracę i powoli odzyskiwała lepsze życie.Druga historia,w niej bohater jest bajecznie bogaty,ale nie ma szczęścia w miłości.Przeszłam całą historię Wincentego (drugiego bohatera):D
A ja chciałabym zaznaczyć, że każde Historie to nie dodatek, tylko oddzielna gra ;)
Ja radzę kupić Historie z Bezludnej Wyspy, ponieważ mam je na PS2 i są świetne, naprawde.
kurkowna
06.12.2007, 14:24
do bezludnej wyspy jeszcze daleko więc proponuję kupno z historii ze śwaita zwierząt ponieważ są tam ciekawsze historie
Ancalimë
08.02.2008, 19:16
Mam pytanko: opłaca się kupić historie z życia wzięte? Bo ja mam już prawie wszystkie dodatki do TS2 i tak się zastanawiam czy niemkupić. A jak ktoś już podaje pozytywną odpowiedź, to niech napisze, jaką grę by mi radził (Historie z życia wzięte, z życia zwierząt, z bezludnej wyspy). Za odpowiedzi <fenksik> :P
Auroella
08.02.2008, 19:34
Hmm. Z bezludnej wyspy nie mam jednak przypuszczam iż sa najlepsze. Historie z życia wzięte są troche nudne jak dla mnie , lepiej wszystko moim zdaniem jest w historiach zwierząt. Historie są przedewszytskim dłuższe.
Jak masz The Sims 2, to polecam ci Historie z Bezludnej wyspy. To coś nowego, a dwie poprzednie historie mają to co sims 2 + scenariusz. Ja kupiłam kiedyś z życia wzięte i nie gram, bo w w the sims 2 mogę to samo i dużo więcej.
Polecam tylko Historie z Bezludnej Wyspy
Jeśli masz TS2 z dodatkami, to od "Z życia wzięte" oraz "Ze świata zwierząt" raczej z daleka... Kompletnie się nie opłaca, brak powiewu nowości, natomiast o "Z bezludnej wyspy" możesz się pokusić, niemniej jednak osobiście również nie polecam. Heh :} Jeśli masz PS2, to "The Sims - Bezludna wyspa" jest o wiele lepsze, niż "Historie z bezludnej wyspy".
No to masz odpowiedz, nie ma co więcej rozpatrywać.
Nie opłaca ci się "Z życia wzięte", ani "Ze świata zwierząt", bo nic nowego. To dla laptopów, które nie pociagną The Sims 2 - czyli to samo + zabawa ze scenariuszem.
Możesz się pokusić na Historie z bezludnej wyspy, o tu jest coś nowego. Tylko o to możesz się pokusić, jeśli zależy ci na tym, by się opłacało, a nie tylko skolekcjonować wszystkie Simsy :) Pozdrawiam B)
Historii z Zycia Wziętych sie nieopłaca, bo są bardzo podobne do zwykłych Simsów, podobnie z Historiami ze Swiata zwierzat. Historie z bezludnej wyspy nieprzypominają zadnego dodatku z TS2. Moim zdaniem sa najlepsze. I kiedy sie w nie gra, to można naprzykład wejsc na internet w czasie gdy gra sie ładuje.
psychickid
10.02.2008, 19:42
ja nie wiem, co to są te z bezludnej wyspy, ale to nie jest przypadkiem podobne, do podróży z ts2.?
I kiedy sie w nie gra, to można naprzykład wejsc na internet w czasie gdy gra sie ładuje.W zwykłych też można -.-
Wymagania histori z bezludnej;
Wykorzystuje: Windows XP, procesor 1,4 GHz (1,8 GHz w laptopie), 256 MB RAM (512 MB w laptopie), napęd DVD 8x, 2,7 GB wolnego miejsca na dysku twardym, karta graficzna kompatybilna z DirectX 9.0c
I chyba sobie kupie. Zapowiada się ciekawie a i skoro nie ma dodatków, to zawsze płynniejsza gra. Zwłaszcza z takimi wymaganiami ^^
Monitkowa
11.02.2008, 19:44
Jak dla mnie to zwykłe simy sa lepsze.. ;)
Jak dla mnie to zwykłe simy sa lepsze.. ;)
Ja też tak sądze, ale jeśli już mam coś polecić to:
The Sims 2 Histroie z Bezludnej Wyspy.
ja nie wiem, co to są te z bezludnej wyspy, ale to nie jest przypadkiem podobne, do podróży z ts2.?
Wykorzystano obiekty z "Podróży", ale to zupełnie inna gra.
no cóż, czyli pewnie laptop o procesorze 1,60 GHz tego nie uciągnie??
To jeszcze zależy od karty graficznej i ramu, ale wydaje mi się, że bez problemu ci ruszy - nawet, jeśli na niższych detalach, bo ten tytuł jest przygotowany "specjalnie" pod laptopy właśnie -> obniżone wymagania. ;) Także jeśli chodzi o napisane wymagania, to podejrzewam że też napisano je pod laptopy właśnie, nie pod stacjonarki.
Ps. Nie opłaca się kupować "Historii z bezludnej wyspy"... ;)
patryk100
17.02.2008, 15:20
pooglądaj screeny z gry i recenzje a dokonasz właściwego wyboru
Samantha
20.02.2008, 17:47
Moim zdaniem najlepsze są Historie z Bezludnej Wyspy! Naprawdę świetnie się bawiłam przechodząc kolejne "misje"! ;)
jaguska368
20.02.2008, 17:57
Historie ze świata zwierząt, lubie zwierzaczki :)
Yin Yang
22.02.2008, 14:15
Mam pytanko. Chce sobie kupić historie ale nie mam pojęcia które wybrać zastanawiam się nad bezludną wyspą. :idea: A wy co sądzicie?
Po mojemu to historie z życia wzięte bo w historiach z życia zwierząt jak się skończy scenariusz to już nie można na przykład brać udziału w zawodach bo już nie ma a historie z bezludnej wyspy są strasznie trudne bo simy są ciągle głodne i nie wyspane a jak im się skończy jedzenie i są nawet niewyspane i przymierają z głodu to się pojawia coś takiego: to już ostatnia szansa aby sim poszedł po jedzenie. Ale ja nie mam tej gry tylko ma ją moja koleżanka i ten komunikat mógł być z tego że ma pracę zbieracz owoców. Zresztą kup tą którą uważasz a później możesz sobie jeszcze zbierać na drugą ale to już twój wybór :)
Saszanuk
22.02.2008, 16:10
Jak dla mnie to Historie z Bezludnej Wyspy - dwie pierwsze to kopia The Sims 2 z historią i paroma innymi dodatkami. A w Bezludnej masz inny interfejs, inny sposób zdobywania "pieniędzy", łowienie ryb w wodzie, posiadanie orangutana itd.
ShiinaLP
24.02.2008, 10:47
Jeśli jesteś już znudzona sims 2 z pewnością historie z bezludnej wyspy będą dla Ciebie najlepsze. Zresztą.. Jeśli pograsz kilka dni na bezludnej wyspie, łowiąc ryby i zbierając banany szybko zatęsknisz za starymi, dobrymi simsami... Przynajmniej ja tak miałam ;)
słoneczko
24.02.2008, 18:26
Zdecydowanie najfajniejsze są historie z bezludnej wyspy (moim zdaniem oczywiście)opłaca się !!!!!!
pozdro. :D
Które ciekawsze dla was sims2 historie :
a)Historie z życia wzięte
b)Historie ze świata zwierząt
c)Historie z bezludnej wyspy
I dlaczego ??
Ja grałam w Historie z życia wzięte i z bezludnej wyspy. Do gustu bardziej mi przypadły te drugie :) Klimat gry jest świetny i bardzo wciąga, tylko szkoda, że wszystkie historie sa takie krótkie :(.
OlaBernacik
21.04.2008, 15:49
przepraszam ale zle nacislam lepiej ze swiata zwierzat
bole z bezludnej bo zwierzaki sa malo ciekawe a z zycia wziete normalne
Oceanborn.
10.07.2008, 18:13
Nie znalazłam nigdzie takiego tematu więc pytam: która gra z serii 'Historie' spodobała wam się najbardziej i dlaczego?
ja bym ci napewno nie proponował Historie z życia wźięte
a proponował bym ci Bezludną wyspe
Ja też bym chciała się dowiedzieć, które są lepsze i czy opłaca się kupić Historie z Beludnej Wyspy. W innych tematach ciężko się czegoś dowiedzieć...
MiNuTkA15
28.07.2008, 15:30
Witam. Mam zamiar kupić sobie Historie z życia wzięte. Grałam w nie u kuzynki i o wiele bardziej zachwyciły mnie niż zwykłe the sims 2. Po kupieniu historii z życia wziętych mam zamiar kupić historie ze świata zwierząt. Chciałam się dowiedzieć czy te przedmioty które są w zwykłych historiach, na przykład komorka, gitara itp będą też w historiach ze świata zwierząt.
Słyszałam że whistoriach ze świata zwierząt nie ma emerytów to prawda?
A i prosiłabym o sprawdzone i bezpieczne strony gdzie można znaleść dodatki do Historii.
Z góry dziex:)
wszystkie historie czyli 3 czesci sa oddzielnymi grami i nie maja nic wspolnego z the sims 2 mam na mysli, ze nie bedziesz miec tych dodaktow co sa w podstawowej wersji gry. Historie szybko ci sie znudza. Wykonasz zadania i gra jest bezuzyteczna, robi sie jak zwykle the sims2 tylko ze do nich nie dokupisz sobie innych dodatkow typu: cztery pory roku, czy nocne zycie. Ja pokupywalam i uwazam, ze to pieniadze wyzucone w bloto.
MiNuTkA15
28.07.2008, 15:47
To w końcu moje pieniądze i to ja mam zamiar kupić gre. Pozwól że sama zdecyduje czy się opłacają do kupienia czy nie. A i nie zrozumiałaś mojego pytania.
W Historiach z życia wziętych jest taki przedmiot jak komórka, i gitara. Chciałabym wiedzieć czy w Historiach ze swiata zwierząt też będzie komórka i gitara. A nie czy będą rpzedmioty ze zwykłych the sims 2 -.-"
no to ci napisalam, ze te wszystkie historie to sa jakby oddzielne gry i nie bedzie tej komorki i gitary.
Nie rzucaj sie tak, bo nikt nie bedzie chcial ci pomagac.
I nie namawiam cie zebys nie kupowala tej gry, nigdzie tak nie napisalam.
tylko wyrazilam moje zdanie o tych wszystkich historiach i ze ja zaluje, ze je kupilam.
MiNuTkA15
29.07.2008, 18:39
nie będzie czy nie ma? che miec pewnosc... ;/
KannaNeko
29.07.2008, 19:09
Prawdopodobnie nie. Tak jak napisała Edytka, wszystkie 3 części historii są oddzielne. Żadne się nie łączą, ani ze sobą ani z The Sims 2.
Co do emerytów to też gdzieś słyszałam, że ich nie ma.
A, jeszcze te dodatki... Jeszcze nie znalazłam żadnej takiej strony, ale wciąż przekopuję internet :)
ultraviolence
08.08.2008, 22:28
Przyznam, że nie miałam nigdy styczności z tymi grami, ale wydaje mi się, że Z Życia Zwierząt. Podobno można tam organizować wystawy psów, ale nie jestem pewna. Dla stuprocentowej pewności, poszperaj na ten temat w necie. Z Życia Wzięte wydaje mi się nieco szablonowe... Sterujesz simami i rozwijasz akcję podobnie jak w TS2, także jestem za Zwierzętami :D
Hermione
09.08.2008, 01:12
Thank you!Przynajmniej ty mi mozesz doradzic!
A inne glosy.....nikt inny mi nie doradzi?
Please,please,please,please,please............dora dcie cos!
blakistoni
09.08.2008, 07:04
Ja doradziłabym Ci Historie za świata zwierząt - nie mam ich,ale kumpela je ma i sobie chwali.A z życia wzięte jest podobne do Sims 2 - które posiadasz.Radzę też wpisać w google The sims 2 - historie a wyskoczy Ci mnóstwo tematów.
sims1113
12.08.2008, 10:19
najleprze są historie z życia wziętę:ludzi mam zwierzakii są nudniejsze!!!
Ja się zakochałam w bezludnej wyspie :)
Ten klimat, ta grafika... Ach... super ciuchy ;)
Liviaczek
12.08.2008, 11:36
Polecam ci historie z życia zwierząt.PS.ja mam bezludną wyspę na PSP..
Ramzes01
12.08.2008, 13:12
Polecam historie z bezludnej wyspy bo tylko to mam ;)
ultraviolence
12.08.2008, 20:49
Ja się zakochałam w bezludnej wyspie :)
Ten klimat, ta grafika... Ach... super ciuchy ;)
Ja również, niedawno właśnie dostałam i jestem pozytywnie zaskoczona :) Szkoda tylko, że taka krótka ta rozgrywka... Ale naprawdę wwarto było zainwestować :D
MartuSska
16.08.2008, 09:29
z bezludnej wyspy
ultraviolence
16.08.2008, 14:24
Monialka, przede wszystkim dlatego, bo masz okazję przeprowadzić sima przez całkiem ciekawe, miłe dla oka lokacje. Można zaadoptować hienę, orangutana, a nawet spotkać dzikiego kota - jaguara. Jak dla mnie Historie Z Życia Wzięte to poprostu gra TS2, tyle, że tutaj mamy do przejścia pewien scenariusz. A jeśli chodzi o Zwierzaki... Cóż, na pewno plusem jest organizowanie wystaw dla zwierząt. Mimo wszystko polecam Bezludną Wyspę, jest świetna! :)
madusiaX
18.08.2008, 00:49
Mnie jakos bezludna wyspa nie podpadla do gustu przypomina troche gre z serii chodzenia po pienterkach i rozwiazywanie zagadek. Dla mnie est nudna a dla niektorych najlepsza z serii the sims. Kazdy ma inny gust
ultraviolence
23.08.2008, 21:18
No to już pisałam, że Zwierzaki wg mnie lepsze (wskocz parę postów wyżej, tam są wszystkie agrumenty). Chyba zrobiłyśmy z Bjork małego offa ;> No dobra, nie udzielam się już tu więcej :)
xXx.ChaRloTte.xXx
30.12.2008, 17:10
Najlepsze są The Sims 2 Historie z życia wzięte. :) Sama mam polecam naprawdę świetne tylko nie da się tworzyć własnego otoczenia :( Ale to nic, po za tym gierka świetna :*
FakeYourDeath
03.02.2009, 16:37
Ja grałam w bezludną wyspę , ale jak kiedyś czegoś nie mogłam znaleśc dałam sobie spokój na kilka miesięcy .
A potem wchodzę i co widzę?
Tę rzecz xd
Inteligencja powala. A najbardziej moja :P
Zaznaczyłam historie ze świata zwierząt ;P
Zamierzam kupić sobie sims historie ale nei wiem czy ruszą na moim komputerze :
procesor : Intel Celeron 2433MHz
Karta dźwiękowa : VIA AC'97 Enhanced Audio Centroller
Karta graficzna : S3 Graphics ProSarage DDR 32MB
Chciałam kupić historie żebym miała je tak jak sims 2 ponieważ nie chcą mi wejść z powodu ze mam zły procesor i dlatego chce się upewnić . I jeszcze jedno pytanie czy jak się tworzy swoją opowieść to czy da się budować ?
Clyde130
17.02.2009, 15:05
Mam Historie z bezludnej wyspy oraz Historie ze świata zwierząt :)
Bardzo polecam The Sims Historie z życia wzięte.
Dużo się dzieje można zniszczyć czyjś ślub(raz tak zrobiłem zacząłem bić panią młodą)
Ładne mieszkanka ^^
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.