Zobacz pełną wersję : Posiadłość Cartagina by Kowalino [BRAK ZDJĘĆ]
Wielebny
26.11.2008, 20:12
Witam Po tej długiej przerwie w projektowaniu domów a mianowicie ponad pół roku zamieszczam swoją kolejna prace .
Skąd te przerwa . Otóż pod koniec maja miałem problemy techniczne z komputerem a mianowicie spaliła się karta graficzna i jak twierdzili informatycy ze sklepu także dysk twardy został uszkodzony więc po tym incydencie straciłem wszystko co było związane ze simami . A miałem na ukończeniu 2 projekty .
Po tym bolesnym ciosie musiałem zacząć wszystko od nowa instalacja gry i ściąganie dodatków co zajęło mi bardzo dużo czasu .
Ale teraz gdy wszystko wróciło do normy mogę dalej projektować .
Przejdźmy Do Domu
Posiadłość Cartagina to nie duży dom położony na tropikalnym wybrzeży .
Urządzona w stylu nowoczesnym ale starając się zachować ciepłe barwy .
Jestem osobiście zadowolony z mojego projektu i mam nadzieje że i wam się spodoba .
Cena Domu 380 000 $
i jeszcze jedno Dom Nie Będzie Do Pobrania ze względu na dodatki z płatnych stron .
No i na tym skończymy .
Niestety zapomniałem dać zrzuty .
Dodam w najbliższych dniach .
Pozdrawiam
Kowalino
Tyle czasu czekałam, żeby zobaczyć coś fajnego...
i czuję się bardzo rozczarowana...
Bo takich samych nowoczesnych wnętrz widzialam już setki :(
Nie to, że coś jest źle, ale po prostu mam wrażenie, że było.
Za to bardzo podoba mi się ogród, plaża i w ogóle całe otoczenie :)
Pozdrawiam :)
Ten dom jest po prostu zarąbisty ;) Bryła jest po prostu cudna. Jednak są małe uchybienia takie jak: za długie lustro w sypialni czy wanna, a koło niej mega duże okna :D Ale ocena i tak 10/10.
pozdrawiam:
kubuss
poprostu genialne :D
1000/10 :)
Czadowy dom, Każdy twój dom mnie zachwyca, 10000000,343/10
:):)
Teraz już wiem, dlaczego ten dom tyle kosztuje :) (strasznie byłam zdziwiona tą ceną- moje domki wartością właściwie nigdy nie przekraczają 100 000)
Jestem zachwycona. Ten busz wokół domu, plaża... Urocze, naprawdę :). Przypomniało mi to pamiętne czasy grania w Beach Life :D
Wewnątrz, modern aż miło :). Miałam tylko kilka drobnych zastrzeżeń, jednak plusy znacznie przeważają nad nimi, dlatego też nie będę wymieniać.
Ocena- oczywiście 10/10
Fiorella
27.11.2008, 15:13
Wspaniała posiadłość. E takim śródziemnomorskim stylu z przestronnymi, nowoczesnymi wnetrzami. Uwielbiam takie. I jeszcze jedno - cudowny ogród, po prostu jak w bajce.
W ogóle z zewnatrz się przezentuje znakomicie.
Ocena: 100000000000000000000000000/10
Ja podobnie jak Bjork jestem zawiedziony i kompletnie zgadzam się z tą opinią. Wydaje mi się, że te wnętrza już gdzieś widziałem. Z zewnątrz jest faktycznie super. Mam nadzieję, że się na mnie nie obrazisz.
Wielebny
27.11.2008, 16:45
Dziękuje za oceny ,
Co do uwag
Nie wzorowałem się na żadnym projekcie wnętrza Budowałem z tego co mi najbardziej pasowało a po za tym jeśli ktoś użyje jakieś meble w swoim domu to nie oznacza że od razu zarezerwował je do swojego projektu i już nikt nie może ich użyć w swoim i oczywiście że się nie obrażę to na czym mi najbardziej zależy to bryła i ogród i ciesze się że wam się podoba
Pozdrawiam
Sweet.Dreams
27.11.2008, 17:31
No, cóż by tu dodać
Świetnie jest
9,8 (bo czegoś tu brakuje)
cerastes
27.11.2008, 20:32
Bryła posiadłości rewelacyjnie wkomponowana w otoczenie , które podobnie jak w projekcie Odil wyszło Ci znakomicie ! :)
Zdjęcia nie tylko uwidaczniają świetną jakość projektu , ale pozwalają również na odczuwanie wrażeń . Patrząc bez trudu można poczuć tropikalny klimat .
Stworzyłeś świetny , bardzo realistyczny obraz !
Wnętrza zdominowane neutralną gamą kolorystyczną tworzą łagodną kompozycję .
Umeblowanie dość oszczędne , ale ładne i nie mam zastrzeżeń .
Widać , że w całość włożyłeś ogrom starań .
Projekt zaliczam do najlepszych , jakie można obejrzeć na Forum ! :)
vibratoria
28.11.2008, 17:44
Padam do nóżek Architekcie Kowalski.
Padam w szczególności za:
1. Ogród.
2. Bryłę.
3. Modern.
4. Łazienkę.
Przepięknie dobrałeś kolorystykę i styl (mój ulubiony). Projekt jest dla mnie jednoznacznym przekazem, że natychmiast muszę zrobić sobie wakacje w Ciepłych Krajach.
Uszanowanie Mistrzu Kowalski.
Super,Super i jeszcze raz Super!!!!!
1000/10
haughton
29.11.2008, 22:52
Pisałem Ci to już kiedyś, ale napiszę ponownie - jesteś mistrzem w urządzaniu ogrodów. Zieleń otaczająca dom jest przepięknie skomponowana z plażą i morzem. Patrząc na początkowe fotki czuję się jak na Lazurowym Wybrzezu w okolicach St. Rafael, gdzie takich rezydencji jest mnóstwo - naprawdę wzorowo oddałeś na zdjęciach ciepły, nadmorski klimat i beztroską atmosferę. Zazdroszczę pomysłu tym bardziej, że mój ukończony już wakacyjny dom przepadł bezpowrotnie, a te fotki przypomniały mi o letnich wojażach. :)
Nie będę ukrywał, że po "wstępnym rzucie okiem" na wnętrza zakląłem szpetnie i chciałem Cię zjechać z góry do dołu za zepsucie miłego wrażenia, które zrobił na mnie ogród. Dotarło do mnie jednak, że chodzi tu o kontrasty. Podejrzewam, że specjalnie wystrzegałeś się jasnych, ciepłych barw i efekt bardzo mi się podoba - wnętrza są nowoczesne, eleganckie i chłodne (w porównaniu z upałem panującym na zewnątrz), a jednocześnie przytulne. Wszędzie przewijają się brązy i beże, przez co całość jest spójna i miła dla oka.
Najbardziej spodobał mi się główny salon i łazienka (słusznie jesteś z niej zadowolony), jak również zacienione patio z wyjściem na plażę - co ja bym dał, żeby się tam znaleźć. :) Obecność kominka w salonie może być dyskusyjna (z uwagi na tropikalną aurę) oraz kuchnia wydaje mi się zbyt duża, ale to tylko szczegóły, które nie psują moich zachwytów nad tym projektem. Brawo za świetną robotę. :)
JBronkar
30.11.2008, 10:39
Naprawdę jest świetny. :) Daję 10/10
Benny Hill
02.12.2008, 16:21
ojaaaaa, w takim domu bedę mieszkać.
świeżym, jasnym, przestronnym, jednocześnie eleganckim.
Będę monotematyczna, ale powiem, że prze-uwielbiam moderny budowane i aranżowane przez Ciebie - Świetnie łączysz różne style, tak, że nie bije to po oczach, a łączy się w całość urządzoną ze smakiem i takim fajnym 'letnim' klimacikiem, że i mi zachciało się letnich dni, spędzonych w takiej chałupce.
Mniam po prostu! ;-)
Jestem zachwycona twoimi projektami. Gdybym ja tak umiała....1000000000/10
Ogród jest przepiękny tak samo bryła .
Wnętrze też bardzo ładne ocena
10/10
Bryła bardzo ładna podoba mi się..
Ale czegoś jak by tu nie ma czegoś brakuje ale ogólnie ładnie .
Dobra nie rozpisuje się ocenka:
9/10
Mogłoby być trochę mniej brązowo. Jednak wszystko znakomicie dobrane i gustowne.
10/10 (mimo wszechobecnego brązu) Życzę dalej takich wspaniałych projektów :)
Hefalump
20.12.2008, 18:02
Robię takie z palcem w dupie.
Analisse
20.12.2008, 18:31
Bryła jest niezbyt ciekawa, ale za to ogród bardzo mi się podoba, jest ładny, salon jest duży, w kilku miejscach wydaje się troszeczke pusty, ale jest ładny, podoba mi się, kuchnia fajna, nie podoba mi się w niej tylko podłoga, jadalnia się mi podoba cała, no może oprócz tej półki na książki, mały salon jest bardzo fajniutki, skromny i przytulny, sypialnia fajna, w łazience nie podobają mi się duże okna, bez firanek/zasłonek, ale tak to jest fajna, gabinet jest ładny, taras i altana takie sobie.
Ogólnie to dom mi się bardzo podoba, zwłaszcza ogród.
Robię takie z palcem w dupie.
zabawne, hehehehe
Co do bryły, jest przecudna, teraz jesteś moim ulubionym projektantem brył :D i to się pewnie nie zmieni. Ogród jest przepiękny, uwielbiam takie, gdzie wszystko jest zapełnione zielenią i prezentuje się tak estetycznie. Wewnątrz czegoś mi brakuje, gdzieniegdzie trochę za dużo wolnej przestrzeni ale trudno. Śliczna altanka, właściwie to prześliczna :P
9/10
bardzo ładny, ciepły i miły.
podoba mi się ale myślałam że pokażesz coś więcej.
9/10
ps. bardzo ładne otoczenie ;)
Jezu!Jakie to jest (nie ma tak dobrego słowa by to opisać :P).Chciałabym by takie domy były w rzeczywistości to bym od urodzenia na taki odkładała.Najbardziej podoba mi się łazienka i altana, inne pomieszczenia też są świetne.Moja ocena: 100/10 :P.
Każdy twój dom jest wspaniały, ten dom też jest dobry tylko kuchnia coś nie ładna 8,5/10
baranek yellow
29.12.2008, 21:01
1000000000,3/10 to jest najlepszy i najpiękniejszy dom, jaki widziałem. O matko, jak ja moge nie mieć tego arcydzieła w mojej grze :( Jest Boskie!!!!
Esprit88
30.01.2009, 17:46
Bryła i projekt świetne bardzo podoba mi się taras i kuchna łazienka rzeczywiście fajna
Ocena 9,5/10
Uwielbiam zieleń za to dużo punktów, ale w środku niektóre pomieszczenia wymagają wymuskania, precyzji i przemyślenia. Ostateczna ocena: 8,8/10.
Pozdrawia:
claudia_o
30.01.2009, 22:02
Piękny! ;D
pisaqeczka
01.02.2009, 08:07
Powiedzieć mogę tylko tyle - Coś pięknego.
Domek dla mnie boski.
10/10
Wielebny
01.02.2009, 13:23
Bardzo dziękuje wszystkim za oceny , Pozdrawiam
Kowalino
Hmm... nie zrobiłam tego wcześniej, a powinnam ;)
Dom niezwykle uroczy, elegancki i ten klimat... pozostawia tęsknotę za ciepłymi, letnimi dniami.
JulitA=)
01.02.2009, 19:15
Domek miły i przytulny ale czasami mi czegoś tutaj brakuje a czasami czegoś jest za dużo. Łazienka trochę ciemna, nie podoba mi się zbytnio, pozatym w porządku. 8,9/10 pozdro
Ogród jak zwykle cudowny. Brak słów - 10/10
Super domek a zwłaszcz plaża +
Trochę za dużo zdjęć ogrodu -
9/10 :-)
Rosemarie
11.06.2009, 07:30
Pełno domów takiego typu już było ..ten jest wszechstronny,nowoczesny i przytulny.Nie bądźmy surowi to cudo!
10/10
Domek ładny z ciekawą bryłą ogrodem, który ma za dużo, jak dla mnie, tych wszystkich drzew i kwiatów..
W kuchni mebli jest za dużo. Za dużo jest także tam wolnej powierzchni. Normalnie jak lotnisko.
W gabinecie są meble z zielonymi akcentami, które totalnie nie pasują do reszty.
Także ten okrągły biały dywan. Drewniana podłogą jest lepsza. Taras jest ładny, ale przypomina mi zwykłe pomieszczenie z dużymi oknami. Chyba dlatego, że jest tam ta ściana - połówka. No ale to co. Kwiatek ten pomiędzy fotelami mi się nie podoba.
Joł.
Domek cud, miód i orzeszki :).
100000.../10
aneurysm
12.10.2009, 14:35
Piękny dom ;)
hmm... ocenka : 11/10 ;) xD
Jest po prostu idealny ;)
Pzdr.
Tak prawdę mówiąc,weszłam w ten temat przypadkowo,ale pierwsze zdjęcie tak mnie wciągnęło że aż miło. Bryła i w ogóle cały dom normalnie boski !!!To coś w moim stylu:D.Ocena: nie będe oryginalna, 10/10 i do tego ogromniasty plus za kuchnie i łazienkę. Widać, starałeś się i to mocno:)
Charionette
18.10.2009, 16:46
Nom! Dok jest cudny.
To tyle.
10/10
Domek wyszedł Ci rewelacyjnie :D
Aż odebrało mi mowę ;P
10/10
"Mieć talent do budowania domów, to nie znaczy nawalić dodatków z internetu.
To znaczy umieć zbudować coś z MAXISA"
Domyśl się, jaka jest moja ocena.
"Mieć talent do budowania domów, to nie znaczy nawalić dodatków z internetu.
To znaczy umieć zbudować coś z MAXISA"
Domyśl się, jaka jest moja ocena.
Muahahahahahahahaha
Powiem szczerze: zazdrościsz talentu do budowania domów w simsach a dom z dodatków z neta też można zwalić. Jak? Akurat z tym problemów nikt nie będzie miał.
A można to gdzieś pobrać ?
Wielebny
28.10.2009, 15:03
Niestety nie .
Chętnie bym go wam udostępnij ale dom zawiera dodatki z płatnych stron .
Muahahahahahahahaha
Powiem szczerze: zazdrościsz talentu do budowania domów w simsach a dom z dodatków z neta też można zwalić. Jak? Akurat z tym problemów nikt nie będzie miał.
Wiesz, nie zazdroszczę talentu. Nie mówię, że ja mam jakiś talent. Tak po prostu.
A nie lubię dodatków z wielką ilością dodatków z neta. Wolę Maxis'a. Najwyżej kilka dodatków, ale dobrze zrobionych, jak np. kuchnia Boogybooz'a:D
Esterkaa
07.11.2009, 21:59
Najbardziej spodobała mi się okolica:D ta plaża palmy ahhh:D
w domku najładniej prezentuje się łazienka i salonik tylko dla właścicieli no i jadalnia. natomisat w kuchni i w sypialni jakos mi za pusto czegos mi tam brakuje.. ogólnie pieknie;)
9,5/10
pozdrawiam.:)
motororo38
20.04.2010, 22:01
http://forum.thesims.pl/images/smilies/eek.gifhttp://forum.thesims.pl/images/smilies/eek.gifhttp://forum.thesims.pl/images/smilies/eek.gifhttp://forum.thesims.pl/images/smilies/eek.gif super
Sherlock
28.04.2010, 09:35
Jak zwykle, wszystko wspaniale się u ciebie komponuje ;)
Oczywiście, 10.
Przede wszystkim cudne otoczenie i ogród, wnętrza bardzo modernowe, ale zarazem przytulne (czyli takie, jak lubię) mimo to, rzeczywiście czegoś w nim brak 9,5/10
EWA FARNA
02.05.2010, 17:16
Śliczny domek :)
10/10 :)
Wspaniała posiadłość.
Bardzo lubię tą kolorystykę - połączenie bieli i brązu.
To prawda, że łazienka wygląda genialnie. Zdecydowanie najładniejsze pomieszczenie w domu.
Najgorsza, moim zdaniem, jest kuchnia - taka wielka się wydaje.
W jadalni mogły by być na oknach jakieś firany. Tak samo w sypialni.
Szkoda, że jednak tych rzutów nie dodałeś.
wandafar
29.06.2010, 10:35
Witam
Nazwa nieco mnie zmyliła- "Cartagina" kojarzy mi się raczej z jakimiś arkadami, mauretańskimi wzorami, a nie taką luksusową elegancją. Po dokładnym jednak spojrzeniu na ten dom, da się w nim uchwycić taką śródziemnomorską nutkę( mówię o wnętrzu, bo z zewnątrz to bezdyskusyjnie Śródziemnomorze xd )Bardzo ładny dom, jak i otoczenie.
Ogród- bardzo ładny, kojarzy mi się trochę z egzotyczną dżunglą. Fajny chodnik. Dobrze rozmieszczone leżaki. Ogólnie ogród nieco tajemniczy. Podoba mi się wyodrębnione miejsce na ten, pozwólcie, że tak to nazwę, "katafalk" z sadzawką. Alejki dobrze wytyczone.
Bryła- niezbyt dobrze ją widać wśród tego ogrodu, ale wydaje się być dosyć ciekawa. Podoba mi się zadaszone wejście i te kolumienki. Ładne okna.
Salon- ciekawy i trochę zwyczajny, modernistyczny, a zarazem tradycyjny, elegancki i funkcjonalny. Lubię połączenie bieli z ciemnym brązem. Ta jasna podłoga ładnie kontrastuje z nieco ciemniejszymi od niej kolorami. Podoba mi się podzielenie tego pomieszczenia na część z telewizorem i na kącik, w którym można poczytać książkę, pomyśleć, z pięknym widokiem na sadzawkę, ogród i morze. Nie podobają mi się natomiast kolory drzwi- są za żółte i wg mnie niezbyt dobrze komponują się wśród znacznie jaśniejszej, ale w podobnym kolorze, podłogi i brązu ścian. Dobre umieszczenie lustra. Bardzo efektowne okna.
Kuchnia- już po wejściu do domu rzuca się w oczy dosyć duża kolumna, obmurowana modnym, jasnym kamieniem, która znaczy kuchnię. Co do samej kuchni, to jest ona super- jasna, ale nie rażąca, przestronna, ale nie olbrzymia, nie zapchana i nie pusta. Symetryczna.
Jadalnia- fajny kominek, ale jak ktoś już zauważył, w tamtym klimacie raczej niepotrzebny. Ale prezentuje się znakomicie. Jadalnia stylowa, ale jak dla mnie trochę za ciemna.
Mały Salon Wyłącznie Dla Właścicieli- zasłony w oknach odróżniają go od reszty domu i tworzą przytulną atmosferą, aż zachęcającą do wypoczynku. Myślę, że przydałoby się kilka bordowych, czy purpurowych akcentów.
Sypialnia- zaraz po wejściu uwagę przykuwa niebanalny, nowoczesny kominek, w oryginalnym kształcie. Dobrze współgra on z resztą wystroju. Do tego ładne, wysokie akwarium. A propos kominka i akwarium- te rybki są chyba ciepłolubne xd. Jak już ktoś zauważył drobnym niedopatrzeniem, a może celowym działaniem jest lustro trochę za duże do toaletki.
Łazienka- jakby żywcem wyjęta z katalogu. Piękne stonowane barwy. Wydaje mi się, że takie duże okno w łazience nie jest dobrym pomysłem. Nastrojowa.
Gabinet- tu dominuje, ale nie przytłacza biel. Duże biurko, kwadratowe półki na regałach, szafy na dokumenty- bardzo ładne. Azjatycki akcent podkreśla odrębność pokoju. Można by dać większe okno. Elegancka funkcjonalność.
Taras- dyskretny i zacieniony z pięknym widokiem na morze. Podobnie jak MSWDW zaprasza do wypoczynku i chwili relaksu. Wygoda.
Altana- miejsce na zabawę z przyjaciółmi. Ładnie wkomponowana, nie przytłacza ogrodu.
Ogół- elegancka rezydencja utrzymana w nowoczesnym, śródziemnomorskim stylu. Dyskretne współgranie ze sobą domu i ogrodu. Kto nie chciałby w nim mieszkać?
Ocena- nowoczesna elegancja.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.