Zobacz pełną wersję : Gta IV
No cóż. Jutro premiera, a ja ciągle w rosterce... Mam już zamówiony jeden egzemplarz, ale....uświadomiłem sobie, że SA moze byłoby lepsze. Na pewno 4 nie ma tak rozbudowanej planszy jak San Andreras, ale za to ma lepszą grafikę i ogólnie. Nie wiem co zrobić :( Ktoś mi doradzi?
Ja nie przepadam za GTA, tak ogólnie.
Ale jeśli już musiałabym wybierać, to jestem za SA.
>patrz sonda<
Moim zdaniem lepsze jest San Andreas.
Gówno z tych "rozbudowanych plansz" jak 40% z nich to jakieś pustkowia. To ja już wolę mniejsze, ale o wiele lepiej zabudowane jak Vice City. Pojęcia nie mam, czy IV będzie działała u mnie, ale trzeba spróbować. Jak to ma być sonda, to już lepiej było wszystkie części tam umieścić :v
Wielebny
02.12.2008, 17:02
Ogólnie w gta 4 jest lepsza fizyka i nowy silnik graficzny po 3 , vice city i san andreas była na tym samym podrasowanym silniku . A w 4 wreszcie jakaś nowość ja osobiście zamawiam tą grę na 24 głównie ze względu na multiplayer .
A co do planszy jest tylko trochę mniejsza niż w san andreas ale już wole jedną dużą metropolie niż pustynie i lasy .
Grafika stoi na wysokim poziomie, nie wymagajac nie wiadomo jakiego wielkiego kompa. Chyba przekonałem sie do tej czwórki... chociaż z tego co widzę, to już nie ten klimat :(
Jakby komuś było to potrzbne podam wymagania systemowe GTA IV:
Minimalne wymagania systemowe:
Vista z service packiem 1, lub Windows XP z service pack 3
Procesor: Intel Core 2 Duo 1,8GHz, AMD Athlon X2 64 2,4GHz
RAM: 1,5GB; 16GB miejsca na dysku
Grafika: Nvidia 7900 256MB/ ATI X1900 256MB
Zalecane wymagania systemowe:
Vista z service packiem 1, lub Windows XP z service packiem 3
Procesor: Intel Core 2 Quad 2,4GHz, AMD Phenom X3 2,1 GHz
RAM 2GB(WinXP), 2,5 GB(Vista); 18GB miejsca na dysku
Grafika: Nvidia 8600 512MB/ ATI 3870 512MB
Nie jest tak źle, prawda? Może tylko kartę graficzną mam na minimalne, ale zawsze idzie dokupić ;)
Ja już mam noi....
Nawet fajne...
Ale trochę mnie zawiodło.
Minimalne wymagania systemowe:
Vista z service packiem 1, lub Windows XP z service pack 3
Procesor: Intel Core 2 Duo 1,8GHz, AMD Athlon X2 64 2,4GHz
RAM: 1,5GB; 16GB miejsca na dysku
Grafika: Nvidia 7900 256MB/ ATI X1900 256MB
Zalecane wymagania systemowe:
Vista z service packiem 1, lub Windows XP z service packiem 3
Procesor: Intel Core 2 Quad 2,4GHz, AMD Phenom X3 2,1 GHz
RAM 2GB(WinXP), 2,5 GB(Vista); 18GB miejsca na dysku
Grafika: Nvidia 8600 512MB/ ATI 3870 512MB
Nie jest tak źle, prawda?
Nieeeee, jest o wiele lepiej niż myslałem!
Ja też byłem w pierwszej chwili zaskoczony. Sądząc po takiej grafie naprawdę wyzioneli z tego wiele ;)
Gra potrzebuje naprawdę mocnego komputera, jest to port z PS3, które ma 7(8) 128-bitowych (bodajże) rdzeni...
Ogólnie na komputerze:
PentiumE podkręconym z 1.6 na 2.75GHz
2GB ram
8800GT 512MB ddr3
gramy jako tako w 1024x768 na średnio niskich detalach
Ogólnie przydaje się do gry jakiś mocny trzy-czterordzeniowy układ na przynajmniej 3GHz, ew coś typu Intel Core2Duo E8400 podręcone do 4GHz i wyżej, 4GB ram i układ klasy HD4870 1GB, GTX 260 itd.
Tak to grę trapi mnóstwó błędów, patch który ma sporo poprawić jest już w drodze.
Zresztą warto czytać fora nt. gry - można dużo się dowiedzieć co zrobić jak z grą mamy problemy.
Aczkolwiek sama gra znacznie lepsza od San Andreas - aż chce się grać.
Jak patch poprawi znacząco bolączki gry to będzie super.
Wielebny
09.12.2008, 18:22
Okropnie się zawiodłem na optymalizacja kody gry .
Zdecydowałem się na zakup i żałuje na Pentium D 2.8 2 gb ram i geforce 8600 gt 512 gram na najniższych z średnią 18 FPS nawet ten nowy sterownik nie pomógł jeśli ten patch tego nie naprawi będę zmuszony wystawić grę na Alegro .
Grafika Nawet na najniższych wygląda całkiem przyzwoicie co prawda najwyższe opcje są przeznaczone dla komputerów przyszłości bo póki co nawet gtx 280 nie radzi sobie za dobrze na Full Detal Procesor 4 rdzeniowy to właściwie minimum by grać płynie wiem bo testowałem grę u kuzynki na wysokich gra chodziła z 30 FPS więc całkiem nie źle a w dużych zadymach FPS spadał do 20 a u mnie do 6 i powoli zaczynało to wyglądać jak pokaz slajdów
grafiki choć dobra ale ciągle jeszcze nie dorównuje crysisowi ale za w gta 4 jest większy zasięg widzenia obiektów pieszych aut itp. przypominam że w wersji konsolowej ruch uliczny był ustawiony na 33% na pc można ustawić aż na 100% .
Gra z pewności będzie grą roku ale i tak czekam z niecierpliwością na MAFIE 2
Tak. Gdzieś czytałem, że czwórka była najbardziej oczekiwaną grą roku.
Ale niestety jak spadać, to spadac z wysoka.
Po boskich trailerach, setkach tysięcy zapowiedziach, wymienianiach zalet gry i jakiej to ona nie ma grafiki przyszło rozczarowanie. Nie wszystko wygląda tak jak na tych zwiastunach. Niestety.....
A błędy to już przesada. "Dziury" w mapie tzn. auto wpada, widzimy całe miasto od spodu i żeby się z tamtąd wydostać nie pozostaje nic innego jak tylko zacząć grę od nowa.
Ja się jednak tak bardzo nie zawiodłem. Trochę z tymi wymaganiami przesadzili. W wymaganiach na max. jeśli się ustawi grafikę na najlepszym poziomie gra (tak jak to powiedział Kowalino) to pokaz slajdów. Bezsens.....
Póki co gram. Mi tam nic nie przeszkadza zby bardzo, bo i tak tylko ludzi na razie przejeżdżam :D
Fajna gra. Ale świat mógłby być bardziej rozbudowany. W ogóle czemu w sondzie tylko 2 opcje? :|
andonezja
19.01.2009, 22:18
ja mam duo core 3,2ghz , geforce 8600 gt i 2 gb ramu , nie tnie się, ale gram na 1024x768 na średnich detalach...
i ogólnie, zawiodłam się co do gry, myślałam że będzie lepiej
Powiem szczerze- już po paru tygodniach grania gra po prostu mi się znudziła :/
Plansza jest zbyt mała, misje tak wykombinowane, że dla czternastolatka ,mającego angielską wersję gry jest to po prostu zbyt skomplikowane, a spolszczenia nigdzie nie idzie dostać. Ogólnie fajna na pierwsze wrażenie, ale później...
Przepraszam, że odnawiam ten zamierzchły temat, ale chcę po prostu ostrzec innych użytkowników, że zanim to kupią niech dwa razy sie zastanowią. Obecnie u mnie te 150 zł. leży w szafie i się kurzy :/
Misje są właśnie zbyt banalne (pod względem ich zrozumienia, bo wszystko jest podane na tacy). Ale same w sobie są trudne.
Przepraszam, że odnawiam ten zamierzchły temat, ale chcę po prostu ostrzec innych użytkowników, że zanim to kupią niech dwa razy sie zastanowią. Obecnie u mnie te 150 zł. leży w szafie i się kurzy :/
No wiesz... Że tobie się nie za bardzo podoba, to nie znaczy, że innym się nie spodoba. Ja osobiście bardzo polecam tą grę, natomiast tylko na konsole, ponieważ na peceta szkoda wywalać tyle kasy.
14-latka? :E Ojj nie ładnie łamać prawo grając w gry przeznaczone tylko dla dorosłych;
Pozatym poza jedną osobą (Little Jacob) język jest na tyle zrozumiały, że żadnych problemów nie ma.
I nie wyobrażam sobie choćby kinowego spolszczenia tej gry.
A co do nudy - fakt, jest nudniej niż w GTA SA.
Ale to jest jak z GTA III - tam też za wiele nie można było robić;
Więc trzeba czekać na GTA Vice City 2 czy co tam wymyślą :E
(A o Vice City i wakacjach tam bohaterowie gry wspominają);
Monia114
14.02.2009, 04:48
Gio, u mnie tak samo.
Na początku gra była fajna, Pograc z kumplami w mp. beka jak zawsze.
Ochrona statuy wolności przed psami itp. :D
Wymyślenie se wagonika i jeżdżenia po Lorerze Kasterze =DD
Ale nie. Ciagle się zawiesza, wyłącza grafika jest dość zamazana O. o
1290.00 pln. Kurzy się na półce : DD
Nie pomyśleć o misjach. Banalne O.O Ostatnia misja była jak pierwsza... (Mwahaha)
Dokładnie, pograłam sobie trochę a potem nudy.
Dałeś aż 1290.00 ? :O
Czy chyba 129.00 ??????????????? :):):):):):)
Wymyślenie se wagonika i jeżdżenia po Lorerze Kasterze =DD
Skąd ja to znam. :D
Człowiek w zielonych rajtuzach
12.03.2009, 13:51
A ja chcę sobie IV kupić, o.
Najwyżej jak mi się znudzi to zabiję Nico na 50 sposobów jakie pokazali na Bames Radar
http://www.gamesradar.com/f/50-ways-to-die-in-grand-theft-auto-iv/a-200806271431140044
Tylko się zastanawiam, czy akuratnie potrzebny jest ten Servis pack 3 dla XP jak ja mam servis pack 2...
No właśnie ja miałem ten sam problem, z service pack'em. Ale rozwiązałem to Takim (http://www.gry-online.pl/S043.asp?ID=8721583)sposobem. W linku masz też najczęściej występujący problem.
Mi jako tako nic się nie działo i nadal dobrze mi chodzą na "naciąganej" dwójce :P
12.03.2009, 14:14
Ach, moze wypróbuje, ale znając moje szczeście do komputerów, to mi coś padnie : D ale to się w praniu okaże.
Ja zostaję jednak przy San Andreas, ale jak wymienie kompa, to GTA IV :D
pierwszy raz mialem okazje zagrac u kumpla na ps3 w dzien premiery i naprawde mi sie spodobalo. jakies 3 miesiace temu zagralem u brata na pc. teraz mam wlasnego x360 i ostro ciagne (!) . swietnie mi sie gra, ale jestem kompletnie nieprzyzwyczajony do padów i mam duzo problemow ze strzelaniem z auta, czy ogolnie strzelaniem. zawsze uwielbialem gta i na tej czesci tez sie nie zawiodlem.
ej, gra w to ktos jeszcze ? bo ja nie mam przyjaciol w mp a w singlu nudno sie gra :(
Heh...
Komu nudno temu nudno :P
Zbierasz te ptaki? Ja już chyba prawie mam wszystkie bo cały czas jeżdżę po mieście i przejeżdżam ludzi xP
Ale chyba ze mną jest coś nie tak, bo zaciąłem się już na 3/4 misji, kiedy trzeba jechać za jakimś samochodem (białym podajże). Zawsze mi gdzieś ucieknie :|
22.07.2009, 09:47
na snglu nudno?
spróbuj zdobyć 100% w grze : P chcę zobaczyć twoje wyniki.
zgadzam sie z Panną N.
Ja jeszcze nie odblokowałem tej środkowej wyspy ^^
Ps. Mam zapytanie:
Dlaczego nie mogę wpisać numeru w telefonie? (jako kodu). Tylko cały czas są dwie opcje:
multiplayer i coś jeszcze.
Wreszcie sie skapowałem o co w tym chodzi, bo miałem niemałe problemy :D
Tak nawiasem- da sie te wyspy odblokować nieprzechodząc misji? Szukałem już chyba wszędzie :(( A ja naprawdę jestem słaby w tych ich zadaniach. VC było o wiele łatwiejsze :D
ale jest kod na policję, więc jeżeli przejdę na drugą stronę (na nieodblokowaną wyspę), pojawi się 6 gwiazdek i wpiszę ten kod, to anuluje policję już na cały czas gry, czy te 6 gwiazdek będzie pojawiało się od nowa?
Wielebny
02.08.2009, 12:17
Nie
te 6 gwiazdek pojawi się na nowo :)
Nie
te 6 gwiazdek pojawi się na nowo :)
Skandal normalnie :((
W takim razie chyba będę zmuszony wziąść się za te misje, bo to dziadowskie bohan, broker i coś jeszcze mi się już znudziły :/
I jeszcze zapytanie:
czy u Was też tak jest, że po pewnym czasie gry w mieście przeważa jeden model samochodu, za każdym razem inny? Oczywiście inne też jeżdżą, ale zdecydowanie mniej.
Wielebny
07.08.2009, 10:12
i jeśli ktoś jeszcze nie wiem wyszło już spolszczenie co prawda 25% gry choć mają już ukończone całe są ciągle w fazie testów
dost do pobrania tutaj
http://www.gtapolska.pl/
mi ona w zupełności wystarczy :P
tylko jak ją wsadzić do GTA :|
A ja sobie właśnie kupiłem GTA IV, nie spodziewałem się, że instalacja taka tragiczna będzie, ale po 3 godzinach dałem radę ;) jak ktoś chętny do gry multiplayer to niech da znać :)
Muszę się Wam pochwalić :)
Zacząłem rozwiązywać misje, odblokowałem już środkową wyspę (swoją drogą koło 30 misji...) i na razie mi się odechciało odblokowywać tej ostatniej, najbardziej po lewej xP
i te misje aż takie straszne nie były :D
Ja już powoli do końca dochodzę, Anderney jest wg. mnie najbrzydszą wyspą, więc nie masz co się spieszyć ;)
Pierwsze misje nie są trudne, następne dopiero mogą przysporzyć kłopotów :)
Alderney chyba...
Ja to przeszłam w styczniu ;d
No i przypominam, że gier z serii GTA jest więcej niż tylko IV i SA ;p
Alderney chyba...
Ja to przeszłam w styczniu ;d
No i przypominam, że gier z serii GTA jest więcej niż tylko IV i SA ;p
Literówka.. ;)
Owszem, ale tutaj rozmawiamy o IV :)
Wiem, chodziło mi o ankietę.
dammend
Damned.
Wiesz, niekoniecznie, po prostu jeżeli temat jest o jednej grze to po co ankieta? Jeszcze by uszło gdyby zamiast 'najlepsza' było 'lepsza'...
Dobra EOT z mojej strony. Tak z innej beczki, często spotykacie Polaków w IV?
btw, pewnie wyjdzie kolejna odsłona serii na silniku IV (tak samo jak było w przypadku Vice City i San Andreas) i tak sobie myślę, że skoro było Liberty City, to chętnie bym zobaczył odnowione Vice City ;)
A R* nie ma w planach wydania tego dodatku na inne platformy?
Wielebny
03.09.2009, 17:50
Te dodatki raczej nie wyjdą na PC Microsoft zapłacił sam nie wiem ale dużo niedawno się mówiło że 50 mln $ za to by owe dodatki wyszły tylko na xbox 360 .
Więc szanse na to że wyjdą na pc albo ps3 są według mnie znikome :)
ale może kto wie ale nie prędko rok minimum :)
trailer czwórki też powalał i co :|
A o co chodzi z tym zapowiadanym (prawie plotkami) o Grand Theft Horse. Nie kapuje- ze na koniach będzie trza jeździć...
Pierwsze słyszę :O Zabawa w koniokrada? xd
i gra powala ;p nie mow mi ze jest gorsza od vc i sa pod wzgledem grafy, opcji etc
Ale optymalizacja ssie.
Nie, to raczej jakaś ściema.
Wielebny
03.09.2009, 20:38
A gdzie piszą że te DLC wyjdą na PS3 albo PC ?? już w chyba maju 2008 było mówione że DLC wyjdą tylko na xbox 360 ze względu na układ z Microsoftem nie wiadomo na ile czasu podpisali umowę może na stałe albo na rok Nie mam pojęcia
Mam nadzieje że się mylę ale to że Microsoft zapłacił duża sume za to to FAKT a nie plotka
co ogólnie do DLC
to ten drugi nie pamiętam tytuły daje sporo nowych możliwość
Skoki na spadochronie
Nowe łodzie
Nowe Samochodu
Nowe bronie
Nowe helikoptery
I możliwość zamontowania nitro do pojazdu
. jednak sądzę że w DLC powinno się chodzić tym samym bohaterem a nie innymi :)
Wielebny
03.09.2009, 21:36
Na xobx 360 i PS3 gra sprzedała się po prostu świetnie pobiła wszystkie rekordy sprzedaży o ile pamiętam w ciągu pierwszego tygodnia to 410 mln $ a koszt produkcji gta 4 to 100 mln $ ale teraz pewien nie jestem :)
a na PC sprzedaż była całkiem dobra ale bez cudów głównym powodem były duże wymagania sprzętowe
To że w polsce mało kto ma xbox nie oznacza że w innych krajach nie
USA tam bardziej powszechne do gier jest konsola Xbox 360 . PS3 niż pc
tam prawie każdy ma konsole bo to nie duży wydatek szczególnie jeśli chodzi o xobx 360 który ostatnio potaniał :)
Rockstar games nie może oszukać wiązało by się to pozwem sądowym i prawdopodobnie dużą grzywną a nie zrobią tak :) sądzę jednak że umowa obejmowała tylko jakiś czas wyłączności dodatków na xbox i za jakiś czas jak wspomniałem wyżej 1-2 lat możliwe że wyjdzie na pozostałe platformy jednak jeśli wierząc plotkom wyjdzie już w tedy gta V co jest bardzo prawdopobobne gdyż tak gra tak długo nie bedzie powstawać w końcu silnik graficzny i fizyczny mają gotowy i nie muszę robić czegoś od podstaw
Np. Premiera między gta 3 i VC to tylko 6 miesięcy biorąc pod uwage że w tej chwili grafika jest bardziej szczegółowa i ogólnie bardziej pracochłonna sądzę że może nawet na jesień 2010 będzie premiera gta V ale mogę się mylić to tylko moje spekulacje :)
ps. jeśli jakiś bład stylistyczny w mojej wypowiedzi czy ortograficzny to sorki ale trochę się śpieszyłem :)
a edit. co do spadochrony na pewno nie tylko cut scenka było mówie że gracz ma za zadanie wylądować na jednym z dachów wieżowca i że spadochron będzie ogólnie dostępny w grze :)
imo te 2 dodatki nie wyjda na inne platformy niz xbox360. ale widzac wielki sukces GTA IV i DLC mysle, ze do czasu V wydadza jeszcze pare rozszerzen, juz multiplatformowych.
Wielebny
04.09.2009, 18:26
Ponoć gta V ma się pokazać w nast. wakacje lub na jesień czyli 2010
Więcej dodatków do gta 4 chyba już nie będzie przynajmniej mowa była tylko o 2 .
piątka tak szybko!? :O
O matko... ja sobie nawet tego nie wyobrażam ;) Pewnie grafisznie będzie podbna do czwórki (tak jak np. vc i sa) ale i tak sobie nie wyobrażam :D
Wielebny
04.09.2009, 22:51
Silnik graficzny oraz fizyczny będzie ten sam [pewnie a raczej na pewno ]
przypominam że między gta vice city wyszło 6 miesięcy po premierze gta 3 i nie sądzę że gta V będzie miało cokolwiek wspólnego z Gta IV oprócz grafiki i fizyki oczywiście
nie sądzę że komuś potrzebna jest jeszcze lepsza jakość tekstur? więcej efektów czy bardziej dopracowany silnik fizyczny .
co do skoków informuje drugi raz
że skoki na spadochronie sa potwierdzone
reporterzy się na ten temat wypowiadali i sami w to grali jest kilka zdjęć można podczas lotu normalnie operować spadochronem jak w gta san andreas
a ja mam takie pytanie: kiedy się ten spadochron dostaje :|
No i jeszcze takie głupie pytanie:
na filmik na yt widziałem, jak ludzie normalnie zjeżdżali sobie samochodami z najwyższych wieżowców. Jak oni je tam 'włożyli'?
Dla mnie obie serie są super. Choć przyznam że odrobinę wolę GTA IV za tą prześliczną grafikę i różne możliwości jakich nie było w SA.
Wielebny
07.11.2009, 20:53
Nie wiem czy słyszeliście , więc podaje .http://gta.net.pl/3456,news.html .
Bardzo prawdopodobne że już niedługo pojawi się pierwszy zwiastun Gta V :)
Stawiam na 1 styczeń 2010r :) ale to tylko moje spekulacje .
Nie wiem czy słyszeliście , więc podaje .http://gta.net.pl/3456,news.html .
Bardzo prawdopodobne że już niedługo pojawi się pierwszy zwiastun Gta V :)
Stawiam na 1 styczeń 2010r :) ale to tylko moje spekulacje .
Słyszałam.Ciesze się bardzo i nie mogę się doczekać :) Choć jak na razie nie miałam możliwości nawet na zagranie w nowy dodatek do GTA ;) Ale mogłoby nawet wyjść już 1 stycznia :]
faktycznie ciekawe :D Czyżby akcja piątki miała miejsce na jakimś pustkowiu ?(sugeruje się to co jest na miejscu oderwanego kawałka plakatu)
Jezdy, ja sie akurat zbierałem na IV ,a tu już V
Szybcy są xd
Muszę się Wam jeszcze czymś pochwalić :)
Ściągnąłem i zainstalowałem nowe autka i - o dziwo!- działają :P Biorąc pod uwagę moje komputerowe zdolności jest to nie lada wyczynek ;)
Wy też macie w grze jakieś mody?
ja wgrywałem przez tego sparka ;)
Mi tylko jeden samochód robi błąd... i to wystarczy go podmienić na ten co był poprzednio? (wszystko oryginalne mam zgromadzone w osobnym folderze)
kalafjor
11.11.2009, 21:42
czy z takimi wymaganiami gra mi pójdzie??
Intel Pentium 4 CPU 2.00 GHz
1 GB RAM troche mało :/
graf napewno dobra bo sprawdzałem
Serwis Pack 3
Bo ja pożyczam od kolegi i niedawno pożyczyłem zainstalowałem nie działało zainstalowałem SP3 bo miałem SP2 i nie działało może dlatego że gra była już zainstalowana? Co mam robić? I czy wymagania mogą być? Bo pożycze dopiero gdzieś po poniedziałku.
Wielebny
12.11.2009, 18:47
Testowałem Gta IV na
Intel Pentium D 2.8 [2xrdzenie]
2gb Ram
Geforce 8600 512
Gra chodziło na najniższych z FPS średnio 15-25 czyli się cięło co głównie jest spowodowane moim słabym procesorem .
Podaj jeszcze kartę graficzną ale na Pentium 4 na 100 % ci nie pójdzie musisz na pewno ten procesor zmienić
kalafjor
13.11.2009, 09:12
Aha spoko to nic ;) choć chciałem zagrać. Dobrze że nie kupowałem. ;) a na jakim minimum pójdzie chodzi mi o procesor
na opakowaniu pisze:
Intel Core 2 Duo 1.8ghz
AMD Athlon X264 2.4ghz
To są chyba minimalne ^^
Ja może powiem, że mam
AMD Phenom 8650
Triple-Core Processor
2,31 ghz
i jedzie na najwyższych detalach bez cięcia
Wielebny
13.11.2009, 19:07
np.
http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=gta+iv+save+100+%25+&lr=&btnG=Szukaj+w+Google :)
albo to :)
http://lmgtfy.com/?q=gta+iv+save+100+%25 :D:D:D:D::D
Wielebny
13.11.2009, 20:23
A to właśnie jest link do tego pliku odpowiedzialnego za podmianę save w games for windows ; ) wystarczy skopiować oprócz save jeden plik do głównego katalogu z grą odpalić go i już ; )
A ja mam pytanie:
Czy gdziekolwiek można znaleźć czołg? Wiem, że dochodzi w Ballad of coś tam, ale czy w samej 'podstawie' też są?
I jeszcze drugie:
Czy można mieć jakiś garaż, z którego nie zabiorą mi mojego auta? Wiem, że jest takie jakby miejsce przed kryjówką (takie żółte) i stamtąd nie zabierają. Ale mieszczą się góra tylko dwa auta :(
Wielebny
03.12.2009, 15:43
Czołg to nie jest tylko wóz opancerzony : ) i dochodzi tylko w dodatku .
Garażu też niestety nie ma tylko te miejsce parkingowe
Ej ! :D GtA faneee jest i wogóle the bestowe x]
Co do garażu to można z czego wiem za pomoca jakiegoś kodu sobie udostępnic.
Kolejne pytanie:
http://www.youtube.com/watch?v=moPSfsuq1WI
Jak tek koleś z filmika powyzej wytrzasnął znikąd to auto (rozwinął takie cos po lewej), skąd ma prędkośmiomierz, oraz to, że ma widok tak jakby "za kierownicą"?
Pewnie to zasługa jakiegoś moda... ale gdzie go znaleźć? Wie ktoś?
Widok za kierownicą
http://gta.net.pl/1517,download.html
albo
http://gta.net.pl/1353,download.html
Auto z nikąd
http://gta.net.pl/1385,download.html
Prędkościomierz
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=389609
Wystarczyło poszperać w downloadach najpopularniejszych stron z GTA, tylko prędkościomierz znalazlem googlując
Ale jak to wrzucić do gry? Za pomocą Sparka albo Open'a?
A jeśli nie, to jakie pliki podmienić :(?
(chodzi mi głównie o ten mod, który daje widok za kierownicą)
A da się jakoś sprawdzić którą mam wersje gry? Bo nie działa :(
Czyli mam wersje 1.8.12.0
To o to chodzi? Ale nie przypominam sobie, żeby instalował jakiekolwiek łatki- jedynie spolszczenie :/
Ale nic nie szkodzi spróbować to zainstalowac, nie? Tylko naprawdę nie wiem jak :( W readme pisze takie coś:
First Person Driver v1.0 - By C06alt
2) - Usage
When in the game get in a vehicle and cycle the view to the first person driver view.
-Joypad
On a regular pad right analog stick looks around in a similar way to the games camera.
After 2 seconds the view will auto center if not adjusted in that time.
Rear view and cinematic buttons function as expected.
-Mouse
Looking around is done with the mouse similar to the games camera.
If caps lock is pressed and released the mouse will steer the vehicle and the view will center.
Rear view functions as expected.
3) - INI settings
ForwardFOV = 60 This is the forward facing main camera field of view value, a value of 10 would be extreme zoom while a value of 120 would be fisheye.
RearFOV = 60 This is the rear view mirror camera field of view value, a value of 10 would be extreme zoom while a value of 120 would be fisheye.
JoySensLev1 = 50 The first Joystick view sensitivity range extends nearly to the edge of the analog devices range, Strength 1 - 100.
JoySensLev2 = 50 The second Joystick view sensitivity range extends from nearly the absolute edge of the devices range to infinity,Strength range is 1 - 100.
MouseSens = 50 The mouse can be made more or less sensitive in viewing mode by lowering or raising this number 1- 100
CenterTime = 2000 The time in milliseconds before the camera should re center itself if no input is detected.
AutoCenterLR = 1 Choose if the camera should auto center left to right.
AutoCenterUD = 1 Choose if the camera should auto center up and down.
MouseSteerKey = 20 You can change the key to toggle between mouse looking and mouse driving if you know the code. 20 is caps lock.
BikeSteerSens = 50 Adjusting this value you can make the bikes more or less sensitive to mouse input when in mouse steering mode 1 - 100
CarSteerSens = 50 Adjusting this value you can make the cars more or less sensitive to mouse input when in mouse steering mode 1 - 100
Czyli co w końcu trza popodmieniać?
Ja też mam parę samochodów i skórkę na telefon. Ale już mi się znudziło :D
ej, trochę mało opcji w tej sondzie jest ; )
ja najbardziej lubie GTAIII.
mogłabyś dodać jeszcze np GTAIII, GTA Vice City, GTA Chinatown Wars, GTA Liberty City Stories...
aa ;) no to w takim razie źle sformułowana.
Muszę Wam to pokazać:
wiecznie, jak zestrzelę jakiś helikopter i on wybuchnie odlatuje to śmigło i ten tył, ale sam kokpit zostaje, dzieje się tak za każdym razem :P Nie wiem czemu tak jest :D
A wygląda to tak: (sory że w nocy, ale akurat rozwiązywałem misję :P )
http://i39.************/6nzck1.jpg
wiecznie, jak zestrzelę jakiś helikopter i on wybuchnie odlatuje to śmigło i ten tył, ale sam kokpit zostaje, dzieje się tak za każdym razem :P Nie wiem czemu tak jest :D
A ja wiem czemu - bo tak zaprogramowali to programiści i graficy pracujący nad grą. :P
no tak, ale zazwyczaj spadał, a teraz zostaje w powietrzu!
PoZmrokowiec
13.07.2010, 17:35
Może przez mody/kody ? Na jakiej konsoli/komputerze grasz?
Gram na komputerze, mam kilka ściągniętych nowych samochód, to pewnie przez to. Jeszcze od czasu do czasu mam sytuację, że Nico robi się po prostu pijany (tak się obraz kołysze) i co wsiądzie do jakiegoś samochodu, to się zaczyna palić :| Niestety nie ma chyba sposobu, żeby odinstalować te auta i zastąpić je oryginalnymi, zaś reinstalka odpada- kiedy poprzednio to robilem, to miałem takie cyrki, że przez miesiąc nie mogłem z niewiadomego powodu gry włączyć, a potem coś nagle go olśniło i działała normalnie :P Więc wolę nic nie grzebać, w końcu ten błąd nie jest aż tak rażący :D.
Ej ludzie mieliście jakiś problem z aktualizacją Games for Windows?
Nawet jak się ściągnie wersje 7.0 to gry nie da sie zapisywać, bo to gówno nie chce zaktualizować ;x
Wcześniej miałem z tym problem ale cierpliwie poczekałem aż pasek dojdzie do końca i się udało :)
Ja żadnego problemu nie miałem.
Wielebny
23.07.2010, 13:17
Gio co do Twojego problemu.
Wina leży w złym cr..ku :)
Proponuje zmienić na inny.
Ale nie da sie czekać do końca, bo sie pojawia błąd :S
Gio co do Twojego problemu.
Wina leży w złym cr..ku :)
Proponuje zmienić na inny.
O nie nie! Oryginał! Po przejściach, ale oryginał!
Wielebny
23.07.2010, 18:11
To dosyć dziwne, bo jest to zabezpieczenie które sprawdza legalność gry często w momentach kiedy wsiadasz do samochodu.
Hmm albo wina leży w lekko porysowanej płycie lub być może wina modyfikacji.
Jeśli rzecz stanie się bardzo wnerwiające polecam wgranie cr**ka , chyba że grywasz też w multi.
Nie, w multi nie gram. Płyta jest fakt, mocno porysowana, (tak, że miałem problem z reinstalką, dopiero twardy wosk samochodowy pomógł) ale ten błąd nie zdarza się za każdym razem, w zasadzie jakoś dawno go nie było :| Modyfikacji też mam kilka.
21.09.2010, 17:30
ja się od tej gry nie umiem odciągnąć <turlu turlu>
ja sie nie moge doczekać kiedy nie będe sie mógł od niej odciągnąć
jeszcze 2 tygodnie, jeszcze 2 tygodnie.........
a ja bym chciał nową kartę graficzną, na mojej gra wygląda katastrofalnie... ale da się przynajmniej grać ;)
a jaką masz karte?
musze eraz porównywać i posprawdzać które są najlepsze ;d
GF 9400 GT, muszę z nią grać na niskich detalach ;) słyszałem, że 9600 GT jest przyzwoita do gier, ale dla mnie to czarna magia ;)
22.09.2010, 14:24
ja mam NVIDIĘ GeForce 9800 GT i śmiga przyzwoicie na całkiem dobrych detalach (nie na maks, ale i tak bardzo zacnie wygląda). Idź w 9800 i wyżej, jeśli chdozi o karty graficzne
9400 i niskie detale o.O
omg
musze mieć jakąś na której będe grał na wysokich
9600gt może właśnie, ale jakieś tam gtxy
hyhy, no właśnie nie znam się na tej klasyfikacji^^
powyżej 9800gt sa te gtxy?
coś jak 260gtx, dobrze kojarze?
no niestety, ta karta jest przeznaczona do zadań biurowych, gdybym tylko to wiedział kupując kompa... ;)
Wielebny
22.09.2010, 15:59
W tej chwili z geforce najlepiej będzie wziąć geforce gts 250 (1gb/DDr3/256bit)
Średnio za 400zł można kupić.
Po za tym do gta iv z tego co czytałem i sam zauważyłem najważniejszy jest procesor.
Geforce gtx 9800 spokojnie wystarczy by grać prawie na najwyższych.
ja mam geforce 9400gt i na wysokich jadę- i się nie tnie :) Tylko mam ustawiony dosyć mały widok i mały ruch uliczny ;)
hmmm... to ja mogę rozdzielczość tylko 800x600, w porywach 1024x768 ustawić, cienie wyłączone, water na low... Tylko tekstury na medium, bo na low się nie da grać. Pewnie mam coś innego złego albo Ty masz inną kartę :D
gtx 9800 hmm
pomyśle nad nią
i procesor mówisz
będe miał 4 rdzenie więc wystarczy :D
Wielebny
22.09.2010, 21:53
Dawno nie grałem, ale z tego co pamiętam przy najnowszym patchu (tym wydanym po wyjściu dwóch dlc na pc) wydajność spadła o jakieś 20-30 % z niewiadomego powodu.
Naprawili to już ? Bo dawno w gta iv nie grałem i chwilowo nie orientuje się jak wygląda sprawa z patchami :)
U siebie gry odpalić nawet nie mogę.
Przy sprzęcie
Pentium D 2.8 ghz
2gb ram
geforce 8600 gt 512 gra chodziła na najniższych możliwych ustawieniach z średnią prędkością 17-20 FPS
Od czasu do czasu tylko u mojej kuzynki gram.
U niej na:
Core Quad q9300 2.4ghz
4gb ram i geforce 9800 gtx
Można grać na najwyższych detalach z FPS nie spadającym poniżej 27.
A po zainstalowaniu najnowszego patcha musiałem pozmieniać ustawienia na średnio, bo nie dało się grać.
czyli 9800 gtx
ładny sie wydaje
moge grać nawet na średnich
myślicie że uciągnie wtedy z 40+ fpsów?
i co to są te dlc'e?
czytałem coś tam o mafii i też o tym gadali
A jakie parametry polecacie na lapku w cenie ~2 tys., żeby sobie przyjemnie pograć w tę grę?
23.09.2010, 10:36
DLC to sa dodatki do gry
nowe epizody na przykład. Darmowe, bądź płatne.
Ja gram w GTA4 przez Steam więc aktualizuje mi się gra na bierząco, trudno mi powiedzieć czy lepiej z patchem czy bez, bo się nie orientuje, kied mi się łatki ściągają same.
Czasami gra się przycina, po dłuższym graniu. Ale jak wyłącze, trochę odczekam i ponownie włącze jest ok. Ale to chyba wina mojego chłodzenia ejst, a nie samej gry.
Jeżlei chodiz o laptorpy to ja ogólnie uważam, ze laptopy do gier się nie nadają.
O tym wiem, ale niedługo będę się, niestety, musiał przesiąść na laptopa i stąd pytanie ;)
23.09.2010, 17:30
lapki za 2 tysiące to są takie normalne, czyli rpzeznaczone raczje do pracy a nie do gier. Jak chcesz dobry laptop, co udźwignie gry, musisz odożyć więcej kasy.
ok, dzięki, przemyślę jeszcze temat ;)
kalafjor
02.12.2011, 19:23
Być może dostane na święa nowy komputer.
Czy z takimi parametrami mi gra zadziała?
Intel Core i7
Pamięć 4 GB
Gaficzna Nvidia GeForce GT 540M
Wielebny
02.12.2011, 19:49
No zadziała, zadziała.
kalafjor
02.12.2011, 19:55
Dzięki.
xxxx
kalafjor
13.12.2011, 17:30
Instaluję teraz grę i niestety wyskoczył mi błąd:
FEATURE TRANSFER ERROR
Feature: Grand Theft Auto IV
Component: GTAIV_Dynamic
File: E:\GTAIV\data2.cab
Error: Błąd danych (CRC).
Co mam zrobić?
Płyta uszkodzona? Nie jest w stanie wczytać pliku, który ma być zainstalowany, tak mi się wydaje. Chyba że instalujesz z dysku twardego, to nie wiem, co to oznacza.
kalafjor
14.12.2011, 10:20
Instaluję z płyty.
Kolega, od którego pożyczyłem grę mówił, że to może się zdarzyć, ale jakimś cudem udało mu się zainstalować, ale nie pamięta jak. ^^"
miałem to samo. w moim przypadku na pewno uszkodzona płyta. Po prostu ściągnąłem całe gta z neta (bagatela 16 gb :p), w końcu to nie grzech posiadając oryginała, i podmieniłem uszkodzony folder (tzn. umiejscowiłem go juz w docelowym, tak, że nie musiał on byc odczytywany z płyty), a drugą zainstalowałem normalnie. no i działa :D
kalafjor
12.02.2013, 11:42
Boże ja zawsze mam z tą grą jakiś problem.
Zainstalowałem wszystko dobrze. Gra się uruchomiła. Niby działało, ale co chwila się zacinało. Wyczytałem, że na Windows 7 może się to zdarzyć, więc pobrałem łatkę 1.0.7.0. Podczas instalacji łatki wyskoczyło coś w rodzaju "Czy chcesz usunąć GTA IV i wszystkie jego składniki?". Ja nacisnąłem nie i instalator się wyłączył. Od tego momentu nie dało się uruchomić gry. :C Wybrałem opcję napraw i teraz kompletnie nic nie działa, bo wyskakuje jakiś Fatal Error.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.