Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 'Ruben' państwa Tolland [BRAK ZDJĘĆ]

Linea
02.12.2008, 16:28
Jako, że ostatnio nie miałam zbytnio czasu ani komentować ani budować, toteż teraz nadrabiam zaległości. ;-)
Jak zwykle zupełnie inaczej wyobrażałam sobie ten dom, wyszło to, co wyszło.
Dodatkowo, 'podrasowałam' trochę opcje grafiki w grze, co nie wpłynęło aż tak fatalnie na zacinanie się i efekty można podziwiać poniżej...

Rabeca Tolland, poznała Michael'a jeszcze na studiach. Gdy rozpoczęła pracę naukową, kontakt się urwał, jednak spotkanie po latach spowodowało, że oboje porzucili rodzinną Weronę i przeprowadzili się nad Dolinę Niezbędną, gdzie póki co oboje cieszą się sobą i planują ślub.

Dziękuję za uwagę. :-)

zelkam
02.12.2008, 16:31
Nie w moim stylu, ale spodobało mi się. Jednak na zdjęciach wyszło ci tak, że pomieszczenia są ogromne i puste, nie wiem, czy jest tak naprawdę, bo nie widzę rzutów.

asiolek
02.12.2008, 16:38
Wszystko super - poza przeszklonymi dachami, jakos totalnie do mnie nie przemawiają :/
9/10

legolas
02.12.2008, 17:13
Nie podoba mi się. Też nie w Moim styltu ale na zachęte dam 3,5/10

Vanitas
02.12.2008, 17:31
Moderny zbudowane poprawnie to domy których nie można skrytykować. Ja nie lubię modernów, ale nie krytykuje ich. Z mebli z neta można wybrać coś co będzie pasowało do siebie, ale mam tego już powoli dosyć bo prawda jest taka, że wszystko wygląda już na tym forum tak samo są to albo moderny albo babcine domki. Nie mogę się czegoś czepić bo nie ma tutaj błędów i to jest może jest największy błąd. W każdym domu powinno być coś co można skrytykować i na czym można oprzeć swoją ocenę. Po krótce chce powiedzieć, że nie ma oceny liczbowej bo to już było i nie mam na czym oprzeć tej oceny... (mam nadzieję, że nikt się za ten tekst nie obrazi)

Sheba
02.12.2008, 17:35
Dziele zdaanie 2 os. Cos w moim stylu lecz niedokońca myśle spełnia to fakt iż niepokazałaś siebie. Całkiem inaczej widział mi się ten projekt ;)

7,5/10

PzdrSheba ;)

kubuss
02.12.2008, 18:02
Noo bardzo mi się podoba, ale oczywiście zawsze jakieś ale ;) Nie wiem o co chodzi z tym wiszącym w powietrzu hamakiem ?? Ta półścianka wyglądała by bardziej lepiej :) gdyby była pomalowana :P Aaa no i dach bryły wygląda na nie wykończony. Ale ogólnie jest dobrze. Ocena: 9/10

pozdrawiam:
kubuss

treys
02.12.2008, 18:19
bryła jest ładna, nie przepadam za stylem modern ale jest fajnie. roślinność fajnie tam pasuje. wnętrze zachowałaś w odcieniach brązu i beżu co ja niedokońca lubię ale wyszło dobrze. przeszkadza mi też ten przeszklony dach. imo wygląda mi on na zwykłą dziurę w suficie. spodobało mi się to zdjęcie przedstawiające balkon i ten blask wpadający... ;)
8,5/10

vibratoria
02.12.2008, 18:30
Droga Lineo. Pisałam dla Twojego projektu długaśną epistołę, ale Bóg, Los, Wszechświat czy w co tam wierzysz sprawił, że kliknęłam sobie wstecz i cała soczysta wypowiedź przepadła. Może to i lepiej, a może gorzej - nie wnikajmy.

W każdym razie, jako że modern jest moim ulubionym stylem w architekturze i dekoratorstwie, mam kilka uwag, które streszczę w punktach.

1. Za dużo wolnego miejsca.
2. Za mało zróżnicowania kolorystycznego.
3. Szklany dach czy to Dziura W Dachu Po Armagedonie Który Wykończył Dinozaury bardzo mi się nie spodobał.
4. Łazienka na dole za duża. Hall za duży (7 kratek na ponad 5 czy ileś kratek to jest ogromny hall).
5. Przedłużenie parapetu i zrobienie z niego stołu żywcem wyjęte z katalogu Ikea 2009 (patrz okładka katalogu). Nie potrafię się ustosunkować do tego pomysłu, bo w katalogu bardzo mi się to nie podobało.
6. Nie podoba mi się hamak w dziwnym stanie nieważkości. Nie jest nigdzie zaczepiony to niech na jezuska od brody spadnie na ziemię albo odfrunie.

6/10.

Vipera
02.12.2008, 18:43
Nie podoba mi się tylko łazienka...cała reszta ładna.

serek95-12
02.12.2008, 18:46
Jak dla mnie- super! Lubię ten styl.
Najbardziej spodobała mi się bryła i kuchnia.
Faktycznie - szklany dach nie do końca wyszedł taki, jaki miał wyjść. Z pewnością miała to być atrakcja budynku. ( tak mi się zdaje) Ogólnie spoko.
Jeśli chodzi o poszczególne pomieszczenia, powiem ogólnie: Nie mam do nich zastrzeżeń.
Moim zdaniem dom bez wad to idealny dom i można go ocenić.
Ten nie jest do końca idealny, ale przypadł mi do gustu.
9,9/10 0,1 odjęłam za dach.

Holly
02.12.2008, 18:52
Ładnie, ale coś mi nie pasuje. Te cegiełki przed domem i salon. Ale ogólnie całkiem ładny, 8/10 :)

Linea
03.12.2008, 08:10
Dzięki za komentarze - Szczerze to sama zauważyłam tę 'ogromność' pomieszczeń dopiero na fotach, długo nic nie budowałam, więc tłumaczę to sobie brakiem wprawy, przy samym budowaniu ;p

Vibratorio, co do katalogu Ikei, to takowego nie miałam w rękach, chociaż okładkę nawet kojarzę, a set ściągnęłam ze strony Mango, gdyż od razu mi się spodobał, ba, długo szukałam czegoś podobnego. Mnie osobiście się to podoba, sama mam w ten sposób 'rozwiązany' parapet w pokoju. ;-)
Gusta i guściki.

Björk
03.12.2008, 08:24
No dom jest ładny, ale taki zwyczajny. Widać, że masz talent, ale za dużo podobnych domów widziałam, by się zachwycić :)

cerastes
03.12.2008, 11:20
Projekt wygląda realistycznie i to wrażenie realizmu - podnosi jego poziom !
Podoba mi się estetyka całości , staranność i dbałość o detale . :)

Ocena : 7/10

Melisa
03.12.2008, 13:23
A mi się podoba....tzn. parę rzeczy bym zmieniła ale to nie istotne;)

Liv
03.12.2008, 15:12
MODERN :D
Wszystko pięknie ładnie, oprócz sypialni. Widziałam w niektórych domkach szklane dachy, ale nie jako "dziura w dachu", tylko jako rzeczywiście "położone" szklane płytki na dachu. Oprócz tego jeszcze to łóżko, takie "teksturowane"- jakoś nie przypadło mi do gustu.
I jeszcze ta półka z półpiętra, bodajże na tarasie- jak dla mnie niezbyt fajnie komponuje się z resztą budynku.
9/10

Fiorella
04.12.2008, 14:19
Cudny domek, wmoim stylu, uwielbiam takie nowoczesne i mogłabym je ogladać non stop.
Najpiękniejsza jest kuchnio-jadalnia. Bardzo dobry ocien brązu uzyłaś i do tego kolor biały - znakomity efekt.
Ocena: 10/10

Analisse
04.12.2008, 14:33
Z zewnątrz jest dość ciekawy, kuchnia też nawet fajna, salon taki sobie, łazienka jest ładna, sypialnia fajna, taras mi sie nie podoba, druga łazienka troche za ciemna. We wszystkich pomieszczeniach jest troche pusto
8/10

alishia
04.12.2008, 15:09
Bardzo fajny domek :) Nie podoba mi się tylko ten przeszklony dach. Daję 9/10 :)

dżin.
13.12.2008, 10:14
Nie no cuudo Ci wyszło, niczego nie pomijając
Łazienka na parterze lekko mi się nie podoba
Wyszła Ci lekko dziwne :(
Reszta o wiele, powtarzam o wiele lepiej
Przykładem jest salon lub kuchnia
To według mnie najładniejsze pomieszczenia w całym tym domu :)
Chociaż każde pomieszczenie jest przepiękne..Ach
Ogród i bryła są równie piękne jak i wnętrze
10/10

klauduSska
23.12.2008, 20:10
domek bardzo ładny bardzo podoba mi się łazienka
i ozdóbki przed domkiem
9,5/10

Paulina___
02.02.2009, 16:58
Bryła mi się bardzo podoba :) 10/10

Milka84
02.02.2009, 17:05
Mi się to podoba, jedynie ten szklany dach jest taki "nie szklany" tylko wygląda jak wielka dziura.
9/10

Matti93
02.02.2009, 19:52
mam mieszane odczucia co do tego domu... brakuje mi czegoś ale chyba jest ok i dam 8/10

Melisa
02.02.2009, 21:42
Noooo..i cudo :D tzn. ja bym pozmieniała parę rzeczy, ale ja to nie Ty :D

chupa_chups
03.02.2009, 09:32
Mi tam się bardzo podoba. A najbardziej łazienki, takie ze stylem jest wszystko - 9/10. Pozdrawiam.

yuppie
07.02.2009, 11:19
No to domek robi ogólne wrażenie b.ładne
Ale ja nie lubie tego stylu.
no to tyle
8/10

fracleska
09.02.2009, 20:31
super wszystko pięknie, ale zastanawia mnie jedno.
jedynym mankamentem domu jest łązienka, i strasznie drązni mnie to że na pułce w niej stoi KETCHUP I MUSZTARDA WRAZ Z HUSTECZKAMI ;) co to tam robi??? czyżby pan domu po wieczorku koleżeńskim robił pożądki w domu?! ;) pozdrawiam

edit: hmm oczywiście chodzi o pierwszą łazieneczke bo co do drugiej nie mopzna mieć większych zastrzeżeń ;) a i czemu przy schodach nie ma barierki?!!! Eek

Esterkaa
09.02.2009, 22:43
domek jest w sumie ok.
nie podoba mi się to ze w pomieszczeniach jest tak pusto... hamak wisi w powietrzu:P, i dziura w dachu... salon tez jakos nie przypadł mi do gustu. za to... bardzo podoba mi się kuchnia...bardzo ładnie dobrane kolory, sypialnia, łazienka i ten taras...Ogólnie bryła jest ok... ale trochę nie w moim stylu... nie chcialabym mieszkac w takim domku..ale to kwestia gustu.
Ogólnie nawet mi się podoba.
Ocena:8/10
Pozdr.

Lime
21.02.2009, 07:36
10/10 super