PDA

Zobacz pełną wersję : Brak twarzy / czarna twarz

Selena
11.12.2008, 21:50
Witam, mam problem
Zrobiłam nowego windowsa i zainstalowałam The Sims 2 (wiele razy to robiłam i na tym kompie i wykluczony jest problem związany z brakiem czegoś w grafie lub tp.). Ale coś dziwnego się dzieje. Niektóre modele twarzy lub raczej jej braku, są czarne. Simy nie maja twarzy. Zrobiłam simkę, grałam troszkę - w zasadzie urządzałam dom i wyłączyłam. Przy drugim włączenie ta simka nie miała twarzy. W trybie tworzenia rodziny niektóre modele simów (z tych gotowców) tak samo. Gdy gram moja "para narzeczonych" w Miłowie zaprosiłam sąsiadów i np. Dina nie ma twarzy! Co któryś sim też! Np. jeszcze babka z klubu ogrodowego. Umieszczę fotki. Czy ktoś wie, jak mogę to naprawić bez konieczności instalacji tego od nowa? Strasznie to długo trwa + łatki, a nawet bez nich musze poświęcić na to sporo czasu :/ Plis help!!!

FOTKI:

http://www.selena.risp.pl/ts2/h0.jpg

http://www.selena.risp.pl/ts2/5d.jpg

Björk
11.12.2008, 21:59
Mi się coś podobnego zrobiło po wgraniu moda, który zamieniał te maxistowskie twarze na bardziej realne, tylko miałam niebieskie ;)
i czasami przy zmianie przy pomocy kodu na inną grupę wiekową sie robiło.
Rada: wyrzuć moda, jeżeli takowego posiadasz :)
Rada 2: spróbuj pozmieniać wygląd twarzy (lusterkiem, lub za pomocą Insemenatora).

silvgirl17
14.12.2008, 15:05
a może wgrywałaś jakieś dodatkowe akcesoria typu fryzury, kolory oczu z innych stron? jesli tak to pokolei wyrzucając je z folderu download do innego włączaj simsy i sprawdzaj czy nadal jest czarna twarz. ja tak miałam po właśnie ściąganiu i sprawdzałam pliki aż znalazłam jeden który to powodował.... po usunięciu go z twarzami było ok....

justinea4
14.12.2008, 17:10
Ale czy taka czarna twarz pojawiła się tylko u jednego sima czy może u kilku ? Uważam, że jest to wina jakiegoś dodatku który ściągnęłaś i odnosi się on właśnie twarzy (np. piegi, oczy, usta, makijaż).

Selena
18.12.2008, 12:42
nie mam chwilowo możliwości, aby to sprawdzić, ale chyba będę musiała pościągać dodatki od nowa, bo nie mam pojęcia, które są które :( Dziwne, bo te, które ściągnęłam to działają

Te czarne twarze mają niektóre simy, o jakiejś specyficznej urodzie - nie wiem jakiej, ale niektóre modele mają, inne nie :( To ak zrobię, jak będe mogła i dam znać

Pomogło!!!
Usunęłam wszystkie hacki oczu, ściągnęłam jedne skąś indziej i mam ładne oczy, a jednocześnie bez tych plików, który mi czynią czarne twarze. I nic nie musiałam robić w lustrze. Wystarczyło usunąć z folderu Downloads i tyle :) Dzięki pozdro!

anna18
27.06.2009, 18:44
właśnie mam ten sam problem.. zainstalowałam "the sims 3" i chciałam w końcu pograć :D a tu już przy tworzeniu sima pojawił się problem :( na początku wszystko było normalnie, ale jak tylko zmieniłam kolor oczów, to to samo stało się z twarzą- zrobiła się czarna.. próbowałam to jakoś zmienić, kombinując z karnacją, ale to nic nie dało.. dopiero jak zaczęłam zmieniać brwi, twarz zmieniła kolor na.. pomarańczowy! wkurzyłam się, bo ileż można siedzieć nad jednym simem i postanowiłam wybrać któregoś z tych gotowych-i każdego, którego wybrałam miał inny kolor twarzy- raz niebieski, raz biały, fioletowy, czarny, pomarańczowy.. co tu jest nie tak? nie ściągałam żadnych dodatków do tej gry, po prostu zainstalowałam i włączyłam.. piszecie tu o jakimś folderze download, ale ja sie na tym komletnie nie znam i nawet nie wiem czy takowy u mnie istnieje :D błagam, pomóżcie mi.. nie da się normalnie grać przez te.. kolorowe twarze! :(:(:(

Ahnia
28.06.2009, 11:30
właśnie mam ten sam problem.. zainstalowałam "the sims 3" i chciałam w końcu pograć :D a tu już przy tworzeniu sima pojawił się problem :( na początku wszystko było normalnie, ale jak tylko zmieniłam kolor oczów, to to samo stało się z twarzą- zrobiła się czarna.. próbowałam to jakoś zmienić, kombinując z karnacją, ale to nic nie dało.. dopiero jak zaczęłam zmieniać brwi, twarz zmieniła kolor na.. pomarańczowy! wkurzyłam się, bo ileż można siedzieć nad jednym simem i postanowiłam wybrać któregoś z tych gotowych-i każdego, którego wybrałam miał inny kolor twarzy- raz niebieski, raz biały, fioletowy, czarny, pomarańczowy.. co tu jest nie tak? nie ściągałam żadnych dodatków do tej gry, po prostu zainstalowałam i włączyłam.. piszecie tu o jakimś folderze download, ale ja sie na tym komletnie nie znam i nawet nie wiem czy takowy u mnie istnieje :D błagam, pomóżcie mi.. nie da się normalnie grać przez te.. kolorowe twarze! :(:(:(

To napewno wina karty graficznej lub czegoś innego.

malinowaaa
28.06.2009, 13:38
Zaczne od tego iż nie moge tworzyc własnych tematów jednak proszę o pomoc .
Otóż mam taki mały problem, posiadam The Sims 2 + różne dodatki, ostatnim dodatkiem jaki instalowałam by " Czas Wolny " ale mniejsza oto, przejdźmy do setna sprawy. Problem polega na tym że obecnie nie posiadam płyty " TS2 Czas wolny " i nie moge uruchomic gry bez tej płyty ( a narazie nie zapowiada się na to bym nabyła takową wersje gry bądź nowszą i chciałabym w takim razie prosic was o pomoc . Czytałam i słyszałam dużo o deamon tools (posiadam go), bo ponoc dzięki temu programowi można odpadac TS2 bez płyty ale z tego co się orientuję to trzeba posiadac płyte by móc utworzyc z niej wirtualny dysk czy coś w tym stylu, ale dziś przypadkiem przeczytałam na innym forum komentarz :
" crack nie pomoże, ściągnij takie coś jak MINI IMAGE i emuluj np. w daemon tools
po ściągnięciu zajmuje 4mb a wypakowaniu 700 zawiera puste pliki dzięki którym gra "myśli" że płyta jest włożona "
Chwile po tym poszperałam w internecie i ściągnełam mini image cd, i teraz problem jest taki, że nie mam pojęcia co dalej zrobic .
Mam nadzieję że objaśniłam mój problem w miare prosto i zrozumiale .
Z góry dziękuję za pomoc