PDA

Zobacz pełną wersję : Gra sama się wyłącza.

Szyrsz
20.12.2008, 18:27
Witam.
Ostatnio zacząłem ponownie grać w Simsy. Niestety gra co jakiś czas mi się wyłącza. Od razu zaznaczam, że nie jest to błąd z serii "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta.", bo wiem, że taki był już na forum wielokrotnie rozwiązywany. Gra po prostu się wyłącza, nie pojawia się żaden błąd, a komputer działa dalej normalnie. Sądzę, że z pamięcią RAM nie mam problemu ponieważ posiadam 2gb pamięci, a do grania w The Sims 2 potrzebne jest jedynie 256mb. Podczas grania inne aplikacje są wyłączone. Gra jest oryginalna, nie robiłem w niej żadnych przeróbek (nawet wgrywania nowych obiektów, bądź rzeczy). Gra wyłącza się nieregularnie, to znaczy raz po 10 min, innym razem po 30 min, a jeszcze innym po 1,5h grania.
Co mam zrobić, aby gra się ciągle nie wyłączała i co może być tego powodem?

Pozdrawiam!

Searle
20.12.2008, 18:31
Może masz za mało miejsca na dysku, na którym masz zainstalowane simy?
Albo też za mało pamięci wirtualnej?

dżin.
20.12.2008, 18:34
Albo masz za słaby komputer lub laptopa:(

yuppie
20.12.2008, 18:34
Po pierwsze Witam na forum.../
Tak to może być spowodowane tym że masz mało miejsca na dysko na którym to zainstalowałeś simy.
Moja koleżanka ma ten sam problem i jej tata informatyk powiedział ze to właśnie od tego.../

Alisha
20.12.2008, 18:35
I to Laptop z Vista - to czesto utrudnia granie.
No i sprawdz pamiec na dysku.

Szyrsz
20.12.2008, 18:36
Na dysku jest jeszcze 12,7 GB wolnego miejsca, a pamięci wirtualnej to chyba nie potrzebuję tak dużo, bo mam dostateczną ilość pamięci "fizycznej".

Alisha
20.12.2008, 18:36
A masz laptopa? Z Vista? :|

Szyrsz
20.12.2008, 18:37
Nie, mam komputer stacjonarny (PC) z Windows XP.

yuppie
20.12.2008, 18:46
No to nie wiem a może to za mało pamięci .
Nie wiem.

Björk
20.12.2008, 19:31
Powodem może też być uszkodzony sprzęt. U mnie się wyłączała, gdy miałam za słaby zasilacz.

nat9
27.12.2008, 11:02
To na pewno Błąd lub masz bardzo porysowaną płytkę i dlatego wyskakuje ten komunikat.

Klaudinek
22.09.2009, 13:24
Hej , mam właśnie podobny problem .
Tylko , że jak gram to strzałka zanika i laptop się wyłącza. ://
Laptop z Windows XP
Ściągnęłam już sterowniki do karty graficznej i było bez zmian
---------------------------------------------------------
Posiadam oryginalne The Sims 2
I dwa dodatki ściągnięte z internetu .
" Czas Wolny " i " Osiedlowe Życie "
I jeszcze wydanie świąteczne.

zelkam
22.09.2009, 15:51
@up: normalnie jest się czym chwalić, skoro masz piraty. Chyba pomyliłeś fora.

alicja271998
31.01.2011, 12:12
Powodem może też być uszkodzony sprzęt. U mnie się wyłączała, gdy miałam za słaby zasilacz.

A jeśli to wina zasilacza, czy można wiedzieć w jaki sposób się wyłączało? U mnie normalnie niby wszystko chodzi ale znika obraz, tak jakbym wyłączyła komputer i zostawiła wlączony monitor, ale komputer nadal chodzi i normalnie wszystko działa. Nic nie można wtedy zrobić z wyjątkiem odłączenia komputera z prądu, na nic innego nie reaguje. Mój komputer nie jest uszkodzony, wspomne że czasami po 3-4 godzinach grania gdy komputer bez przerwy chodzi też się zdarza że się wyłączy, jakby robił sobie przerwę w pracy. Ale gdy gram w Simsy dzieje się to mniej więcej po 10-60 minutach gry zależy jak gram. Przy tworzeniu postaci nic, najczęściej przy budowie.

Bronek80
03.02.2011, 00:17
Hej , mam właśnie podobny problem .
Tylko , że jak gram to strzałka zanika i laptop się wyłącza. ://
Laptop z Windows XP
Ściągnęłam już sterowniki do karty graficznej i było bez zmian

Podaj parametry komputera (procesor, pamięć, grafika). Gra ma małe wymagania więc wątpię by twój laptop się wyłączał z tego powodu.

Problemem może być przegrzewanie się podzespołów komputera i przy wysokiej temperaturze wyłączanie się.

Ściągnij ten program http://www.gtopala.com/siw-download.html i sprawdź temperatury na procesorze. Być może ciepło nie jest prawidłowo odprowadzane do radiatora i powoduje przegrzewanie się.

alicja271998
05.02.2011, 11:07
Czy jest możliwość że komputer zwyczajnie nie daje sobię przy dłuższym działaniu rady? Mi takie wyłączanie dzieje się nie tylko przy The Sims 3, czasami mu się zdarza takie coś gdy siedze w necie np. 4 godziny, przy Simsach dzieje się to zaledwie po 30 minutach gry, czasami dłużej gram ale to rzadkość. Wczoraj wyłączyły się po 5 minutach, od czego to zależy?