Zobacz pełną wersję : Nie moge nic wybrać...( nie mogę simom rozkazywać)
Ami-NaNa
10.01.2009, 09:41
Mam pytanko czemu jak klikam na cokolwiek to nic nie mogę wybrać o mi cały czas znika i tak w każdej rodzinie...Może bardziej sprecyzuję klikam np: na kibelek żeby sim się załatwił a to mi cały czas się wyłącza i nic nie mogę wybrać..Dla czego tak??
fajniutka
10.01.2009, 09:56
moze zaraz jak wybierzesz opcję, to kilkasz gdzie indziej, albo drugim przyciskiem myszy???
Ami-NaNa
10.01.2009, 10:04
moze zaraz jak wybierzesz opcję, to kilkasz gdzie indziej, albo drugim przyciskiem myszy???
Klikam tak jak zawsze i cały czas mi to znika i mnie to w kurza...
vibratoria
10.01.2009, 10:07
Nie wiem dlaczego tak, ale też tak miałam i pomogło skasowanie otoczenia, wyłączenie gry i po ponownym uruchomieniu gry utworzenie nowego otoczenia od podstaw.
Ale sprawdź, czy może samo ponowne uruchomienie gdy rozwiąże problem.
Samantha
11.01.2009, 12:40
A może po prostu coś przeszkadza simom np. kibelek jest za blisko innych mebli łazienkowych lub ściany?
Swampfire
11.01.2009, 12:42
Ami-NaNa : masz włączony moveObjects albo boolProp'a ?
SwampEdit : jeżeli masz włączony moveObjects to wyłącz go i skasuj drzwi do pokoju (np.łazienki) i jeszcze raz daj drzwi.
A ja proponuję wyłączyc samowolę :)
Mam nadzieje ze nie masz pirata...
Napisz Nam cos jeszcze o tym...
A ja jak zwykle mam głupi pomysł :)
Kiedyś klikałam np. na cokolwiek i wyglądało tak jakbym kliknęła dwa razy. Zmieniłam myszkę i było dobrze - okazało się, że coś z myszką było nie tak :)
Ami-NaNa
11.01.2009, 21:10
A może po prostu coś przeszkadza simom np. kibelek jest za blisko innych mebli łazienkowych lub ściany?
Niestety..:[
Ami-NaNa
11.01.2009, 21:16
A ja proponuję wyłączyc samowolę :)
Mam wyłączoną....
Ami-NaNa : masz włączony moveObjects albo boolProp'a ?
SwampEdit : jeżeli masz włączony moveObjects to wyłącz go i skasuj drzwi do pokoju (np.łazienki) i jeszcze raz daj drzwi.
Nic z tych rzeczy... Nie włączałam żadnego kodu...Po prostu gram gram...Sim ma potrzebą do toalety a tu nic nie moge zrobić klikam i klikam a to cały czas się wyłącza..I nic nie mogłam wybrać.. Problem pojawił sie w Dolinie Niezdędniej..Dzisiaj grałam w Kwitnących Wzgórzach i nie mam żadnego problemu..
Guanabanana
12.01.2009, 17:50
A czy toaleta jest skądś pobrana? Może to jest problem? Ewentualnie jakiś hack. Kiedyś miałam problem z łóżkiem. Simowie nie mogli spać, funkcja znikała, bo z tym przedmiotem coś było nie tak...
Ami-NaNa
13.01.2009, 13:14
A czy toaleta jest skądś pobrana? Może to jest problem? Ewentualnie jakiś hack. Kiedyś miałam problem z łóżkiem. Simowie nie mogli spać, funkcja znikała, bo z tym przedmiotem coś było nie tak...
Nie normalna toaleta ta co była od zawsze..:P I dzieje mi się tak z każdym przedmiotem i nic nie moge robić ale ten problem tylko jest w dolinie niezbędnej ... a w kwitnących wzgórzach go nie ma...
no to odinstaluj i zanistaluj od nowa ; p
tylko skopiuj caly folder EA Games z moich dokumentów.
@down, w sumie masz rację ; p
Nadine, a co, jeśli błąd skopiuje się razem z folderem?
Ja proponuję ten folder skopiować, owszem, ale bez folderu Doliny. Potem zainstalować grę grę od nowa i uruchomić. Pojawi się wszystko od nowa w folderze Neighborhoods. Wymień wszystkie foldery otoczeń oprócz Doliny Niezbędnej.
Pozdrawiam,
Lut.
Ami-NaNa
16.01.2009, 12:51
Dzięki wszystkim za pomoc...Naprawiło się..(podejrzewam że to było krzesło ściągnięte z neta i ono spowodowało błąd gry)
Pozdro..Ami
<Temat do bloknięcia bądź do usunięcia>
To najprędzej :P Albo jak Ci dalej sie nie będzie chciało włączać to proponuje odinstalowanie i powtórne zainstalowanie simsów :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.