Zobacz pełną wersję : "Rodzinny azyl" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]
Cześć. Chciałbym zaprezentować Wam mój 36 dom na forum. Jest to odnowiony dom z Werony.
Dom "Rodzinny azyl" to idealna propozycja dla małżeństwa z dzieckiem. Opuszczona budowla została wyremontowana i urządzona. Wnętrza są ciepłe i przestronne. Dom nie posiada wielkiego ogródka, ale działka jest duża więc można wygospodarować na niej miejsce na ogród. Przed domem znajduje się miejsce na samochód.
Spis pomieszczeń: przedsionek, aneks kuchenny + salon, 2 łazienki, sypialnia, pokój dziecięcy, korytarz, gabinet.
Testowany: nie
Działka: 30x40
Koszt: 64 521 simoleonów
Zagłosuj.
Oceń.
Skomentuj.
pozdrawiam:
kubuss
wow, 36 dom :O
Ale po niektórych miejscach tego nie widać.
Głównie brakuje zieleni i roślin w pomieszczeniach. Na parterze wszystko jest tym samym kolorze, co sprawia,że pomieszczenia są monotonne i nudne. Przydałoby się trochę kontrastu.
Ale ogólnie podoba mi się. Spodobała mi się bardzo pierwsza część gabinetu.
Dam ci 9/10
odjęłam za te kolory.
Bryły sie nie czepiam, bo jest maxisowa.
Szczerze mówiąc chciałem w kuchni dać ciemniejszą żółć ale jakoś mi nie pasowało, i zostałem przy tym samym kolorze co w salonie ;) Dzięki za ocenę.
cerastes
18.01.2009, 10:51
Projekt jest ascetyczny , ale bardzo podoba mi się jego estetyka . :)
Pomieszczenia są harmonijne . Najlepiej moim zdaniem prezentuje się sypialnia i gabinet .
Podoba mi się również neutralna kolorystyka wnętrz , która pasuje do niewielkich pomieszczeń . :)
bardzo ladny, chociaz nie podoba mi sie sypialnia 1 lazienka. ogolnie to nie mam zastrzezen, daje 8/10. skad masz te okna i drzwi? sa cudowne
ZuuZaa okna i drzwi pochodzą chyba z ModTheSims2.
NOTplastic
18.01.2009, 11:27
skoro to już 36 dom to nabrałeś doświadczenia.
No tak trochę przydałoby się roślin i coś bym zmieniła we wnętrzu,
ale bryła choc maxisowa to tak perekcyjnie przerobiona, że nadrabia.
EDIT: mój 111 post.
Ładne wykonanie kubuss <brawa>
Tyle ,że przydały by sie foty przed jak wygladał dom ;)
Licze na kolejne tak dobre prace ^^
Pozdr.Sheba
Heh, Ty dobrze wiesz, że Twoje domy strasznie mi się podobają.
Ten nie jest wyjątkiem.
Jest taki typowo w Twoim stylu, który jest po prostu ładny. Mam tylko małe (?) zastrzeżenia.
Bryła: mogłeś ją jakoś inaczej "pokolorować", jakoś urozmaicić, żeby wyglądała jeszcze ciekawiej :)
A do mebli w sypialni- lepszy byłby jaśniejszy odcień drewna, żeby lepiej kontrastowało z resztą (bo cały dom masz właściwie w tym "żółtym" drewnie- mogłeś się tego trzymać).
9,5/10
Dzięki wszystkim za oceny :D
Sheba - dom stoi w Weronie naprzeciwko ratusza :)
velocifero
18.01.2009, 13:05
wreszcie zrobiłeś dom w którym sypialnia nie ma 4x2 kratki :P
nawet fajnie Ci wyszedl, ale z zewnątrz bardzo ubogo.
symfonia
18.01.2009, 13:13
Podoba mi się wnętrze bardzo ładnie dobrane zestawienia kolorów scian i mebli.
-bryła taka sobie ,może inna elewacja?
-ładna kuchnia dobrze że zostawiłeś ten kolor ścian,ładne połączenie z salonikiem,dobrze zgrane.
-łazienka 1 jest super.( są ładnie dobrane detale)
- sypialnia wyszła ci najlepiej-extra.
-podoba mi się gabinet mimo tej tapety,brakuje jakiegoś obrazu , kwiatka itp.
-w pokoju dziecięcym mało wesołe kolorki i mało zabawek.
Ogólnie bardzo udany projeky.
ocena9/10- dziewiątka za brak ogrodu aż się prosi żeby był.
Ogólnie ładny, ale nie podoba mi się kolorystyka dziecięcego pokoju.
Marian...
18.01.2009, 19:46
Dom ładny. Po prostu. Ładny i poprawny.
Tylko, że ostatnio cały czas mam wrażenie, że "ja już to widziałem". Każdy Twój projekt, mimo że wszystkie bardzo poprawne i estetyczne, przypomina poprzedni. Po prostu nie wnosisz nic nowego, nie eksperymentujesz z bryłą, z umeblowaniem, a w szczególności z kolorami. For example: chyba w każdym Twoim projekcie jest ta sama sypialnia.
Chcę zaznaczyć jeszcze raz: dom podoba mi się, nie widać żadnych poważnych błędów.
Chcę Cię jedynie zdopingować do budowy z większym rozmachem. Zacznij myśleć jeszcze bardziej kreatywnie. Liczę, że #37 będzie czymś bardziej niezwykłym.
gosiaczee
19.01.2009, 20:52
szczerze mowiac budujesz najłdniejsze domki ze wszystkkich. pozdrawiam
Bez zaskoczenia, azyl, faktycznie to azyl. Ale chyba właśnie azyl i prostotę miałeś nam na zadanie pokazać, czyż tak? Jeśli odpowiedź brzmi nie, spotka mnie zawód. Jeśli to jednak tak, doskonale to odwzorowałeś.
36? Uuu.. No i jak zawsze cudowny. Bardzo spodobała mi się bryła, a resztę to większość Ci już chyba opisała. Wnętrza świetne, ciepłe i utrzymane w kolorach. Co tu dużo mówić, chyba nie brak Ci pomysłów na następne domy.. 10/10
Bardzo pomysłowo zbudowana bryła,
chodzi mi o pomieszczenia,
a zwłaszcza Aneks Kuchenny
W Przedsionku nie podoba mi się lustro,
trochę nie pasuje :(
Wszystkie inne pomieszczenia są perfekcyjne
Moja ocena to 5/10+5/10=10/10
masz świetny styl urządzania i budowania domów, serio <3
nowoczesne wnętrze ale przytulne- czyli to co mi się właśnie podoba.
łazienki takie trochę nie ciekawe i w sypialni mogły być jaśniejsze meble.
9/10
36 dom OoO
Dom ładny ale jak na 36 dom mało zadziwjający :)
Ale ładny
Ocena
9
jak zwykle swietny.
naprawde super kolory !
i sypialnia - poprostu boska
podoba mi się to że zawsze dom robisz inaczej ( wewnątrz) Ja tak nieumiem ;>
i podoba mi się to że i z zewnątrz i z wewnatrz wyglada super
Dom ładny, poprawny, bez zastrzeżeń.
Ale, no właśnie, jest tu jakieś ALE, któego nie potrafię określic...
9/10
Pozdrawiam
No jak na większość maxisa, to naprawdę ładnie. Taki zwyczajny, prosty, ale zarazem fajny domek. Wydaje mi się, że dobrze by się w nim grało.
Dziękuję wszystkim za oceny ;)
Kaszulka
23.01.2009, 13:13
Dom jest piękny, cód miód 10/10
Callineck
23.01.2009, 14:03
To chyba pierwszy Twój dom rodzinny :)
I jak na mój gust poradziłeś sobie świetnie, co wiecej mam nadzieję że jeszcze długo nie zobaczę jednej sypialni z pojedyńczym łóżkiem :P
Ale małżeńska sypialnia i gabinet aż się prosza o jakiś dywanik... Chociaż malutki ;)
Czerwona
23.01.2009, 15:44
Dom jest cudowny,ładny. Kolory pięknie dobrane . Super ! 10/10 :) A ogólnie jeszcze jeszcze raz dzięki za pomoc .
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.