Zobacz pełną wersję : Zmiany w regulaminie.
Proponujemy wprowadzenie takiego zapisu do regulaminu forum:
3. Absolutnie zakazane jest używanie treści wulgarnych i publikowanie wszelakich treści niemoralnych lub kojarzących się jednoznacznie z erotyką. Zabronione jest także "przemycanie wulgaryzmów" w formie, w której można domyślić się, co to za słowo - (np. ku rva, zaj :):) ebiście itp.). Na forum istnieje cenzura. Więc jeżeli coś "zagwiazdkowało" nie staraj się użytkowniku tego zmieniać. Nadużywanie wulgarnych słów (nawet w formie ocenzurowanej) będzie karane ostrzeżeniem. W przypadku niestosowania się do zaleceń karą będzie 7 dniowy ban. Wulgaryzmami nie są słowa 'gówno', 'dupa'.
Każde użycie wulgaryzmu w sygnaturze, avatarze lub jego 'przemycenie' w formie zakamuflowanej będzie karane banem na 7 dni.
Banem 7 - dniowym karane będzie także zamieszczenie w sygnaturze, avatarze treści erotyczej.
Czy jesteś za proponowanymi zmianami w regulaminie dopuszczającymi używanie ocenzurowanych wulgaryzmów? Wypowiedz się o tym w sondzie.
haughton
23.01.2009, 23:17
Informacyjnie:
- usunięty został cytowany poniżej punkt 6 w dziale "Zasady ogólne":
6. Zabrania się reklamowania innych stron www. Jest jeden wyjątek – kiedy ktoś czegoś potrzebuje, a akurat to jest na danej stronie.
- dodaliśmy również następujący punkt w "Zasadach ogólnych":
7. Nie musisz zgadzać się ze zdaniem innego użytkownika, ale zabronione jest obrażanie kogokolwiek ze względu na wiek, płeć, orientację seksualną, wyznanie itd.
Callineck
24.01.2009, 00:02
Czyli dokladnie rzecz ujmując zmiany dopuszczałyby wulgaryzmy w formie zagwazdkowanej, a czy "przemycanie wulgaryzmów" dalej bedzie niedopuszczalne?
Zabronione jest także "przemycanie wulgaryzmów" w formie, w której można domyślić się, co to za słowo - (np. ku rva, zaj :):) ebiście itp.).
I kara za nadużywanie wulgaryzmów pozostaje taka sama? I jakie są dokładnie kryteria nadużywania tych wulgaryzmów?
@Bjork/haughton Dokladnie o takie wyjaśnienie sprawy mi chodziło. Nie mam więcej pytań :)
Dobrze zrozumiałaś - takie przemycanie będzie niedopuszczalne. Ale jak napiszesz k***a, to już luz. Tylko nie jako co drugie słowo :)
Ale w związku z dopuszczeniem niektórych wyrazów, w przypadku ich nadużywania i kary będą surowsze.
haughton
24.01.2009, 00:13
Callineck - chodzi nam o to, żeby wyeliminować kary za wulgaryzmy zamieszczone w poście pod wpływem emocji - wtedy są one wygwiazdkowane przez cenzurę. Jeśli ktoś postuje niecenzuralne słowo np. umyslnie rozdzielając "niecenzuralny" wyraz, czy wstawiając kropki pomiędzy literami - jest to traktowane jako nadużycie, podobnie jak np. " Znowu muszę zapier****** do tej ****nej szkoły ***j mnie zaraz ***wa ***nie.
Callineck
24.01.2009, 00:21
I naturalnie "zagwiazdkowane" nazwanie innego użytkownika jest równoznaczne z jego obrażaniem?
I ewentualna kara będzie jak za przekleństwo czy jak za obrażanie?
haughton
24.01.2009, 00:25
Oczywiście. Post typu "Xyz, ty ****** ******" jest traktowany jako obraza użytkownika.
te zmiany są dobre, ale ja mam jeszcze jedną propozycję
15.Zabrania się cytowania postów z obrazkami. W przypadku jeśli cytujesz post zawierający obrazki (znaczniki [img] ) usuń je przed wysłaniem odpowiedzi.
Uzasadnienie:
Po 2-3 krotnym zacytowaniu obrazki umieszczone na Interii czy innym Onecie przestają się otwierać, przyczyną jest limit transferu (godzinny, dobowy - różnie). Dotyczy to szczególnie tych najczęściej oglądanych wątków w działach "Fotostory" i ogólnie wszystkich zawierających dużo zdjęć jednego użytkownika.
Może 'Onet' zamienić na 'innym serwisie'?
Pozdrawiam
Oczywiście. Post typu "Xyz, ty ****** ******" jest traktowany jako obraza użytkownika.
tj rozumiem, że obrazą będzie "xyz ty p******a k*****o" a nie dosłownie "xyz ty **** **** ****" (ty gwiazdeczko?)
haughton
24.01.2009, 11:30
Rocket - Ty dobrze wiesz, co mam na myśli. :P Cenzura gwiazdkuje większość słów całkowicie, a określenie "gwiazdeczka" jest tak ładne, że lepiej wygląda jako wyraz niż jako faktyczne "gwiazdeczki", nie sądzisz?
Dominic - co prawda jest to zmiana typowo kosmetyczna, ale dzięki za zauważenie.
Mam pytanie. Czy fotka, na której simy się całują też jest nieregulaminowa (bo może się kojarzyć z erotyką) i czy tzw. bara-bara w simsach na fotkach jest dopuszczalne tylko "pod kołderką", czy można simów umieścić na ławce przed domem? :D
Rocket - Ty dobrze wiesz, co mam na myśli. :P Cenzura gwiazdkuje większość słów całkowicie, a określenie "gwiazdeczka" jest tak ładne, że lepiej wygląda jako wyraz niż jako faktyczne "gwiazdeczki", nie sądzisz?
sądzę gwiazdeczko ty moja :*
chciałam mieć pewnośc, że dobrze myśle.
haughton
24.01.2009, 13:02
<lans> :P
Woltuwa, po pierwsze to mogłeś zadać to pytanie w wątku "masz pytanie? zadaj je tu", a po drugie - jeśli fotka jest w takim stylu jak zdjęcia w tym temacie (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35220), to ok.
Jak będzie traktowane wyrażenie "Twoje (np.) fotostory to gówno" ?
Wg regulaminu to nie jest wulgaryzm, nie obraża też bezpośrednio osoby a jedynie ocenia jego twórczość, no ale jednak...
A to już świadczy o kulturze osoby, która jest w stanie tylko tak się wyrazić :)
Aczkolwiek jeżeli wszystkie wypowiedzi tej osoby wyglądałyby w ten sposób, to sorka...
Nie ma przebacz :)
santogold
24.01.2009, 14:33
jak na avatarze ustawie madonne z golymi cyckami dostane za to bana?
jak na avatarze ustawie madonne z golymi cyckami dostane za to bana?
TAK!!! Miło całej mojej miłości do Madonny :)
Dobrze zrozumiałaś - takie przemycanie będzie niedopuszczalne. Ale jak napiszesz k***a, to już luz. Tylko nie jako co drugie słowo :)
Co to za różnica czy napiszę ku rva czy k***a, przecież i tak każdy wie o co chodzi i jakie słowo mam na myśli.
wildthing
24.01.2009, 17:48
aha, no w sumie to nic sie nie zmienilo, tylko regulamin zostal zaostrzony.
**** :)
aha, no w sumie to nic sie nie zmienilo, tylko regulamin zostal zaostrzony.
**** :)
Zmieniło się. Teraz za ***** nie dostanie nikt bana na 24 h.
prawdę mówiąc nie przypominam sobie, żeby ktoś dostała bana za same gwiazdki.
teraz można do gwiazdek dodać jakąś literkę. 'k', czy 'ch'.
Miodka14
24.01.2009, 22:50
Przeklinanie świadczy tylko i wyłącznie o autorze ;) to indywidualna sprawa, mi to tito, ale przecież istnieje netykieta. Takie duże portale jak ten muszą się trochę jej trzymać. Myślę, że te gwiazdki to dobry pomysł. Taki pośredni.
Przeklinanie świadczy tylko i wyłącznie o autorze ;) to indywidualna sprawa, mi to tito, ale przecież istnieje netykieta. Takie duże portale jak ten muszą się trochę jej trzymać. Myślę, że te gwiazdki to dobry pomysł. Taki pośredni.
Bardzo mądrze gadasz :)
Nie rozumiem, dlaczego ludziom wydaje się, że w internecie są "nietykalni"?
Tutaj także działa prawo (oprócz netykiety) i pewnych rzeczy najzwyczajniej w świecie nie można robić.
A używanie wszelakich gwiazdek i :):) pomiędzy wulgarnymi wyrazami, tak naprawdę świadczy o kulturze osoby, która pisze takiego posta :)
Może prościej: czyli za to (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=938303&postcount=302) według nowego regulaminu można dostać bana?
haughton
26.01.2009, 12:37
Liv - nie, ale pod warunkiem że nie będzie to nadużywane (przykład (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=940269&postcount=5)).
Na forum istnieje cenzura. Więc jeżeli coś "zagwiazdkowało" nie staraj się użytkowniku tego zmieniać.
Cenzura za dobra nie jest, wiem z doświadczenia. Zrobimy teścik:
"Nie podsłuchuj!"
O, jednak w vB jest dość inteligentna :D
Panna Lawenda
26.01.2009, 16:05
Ej ja nie w temacie, ale super.
11 osób jest na nie
22 na tak xD
Fajne liczby xD
Czy mi się wydaje czy regulamin jest teraz ostrzejszy?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.