Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wredny podest

dareczka84
28.01.2009, 13:46
W jedym z maxisowych domów był pokój na podescie, postanowiłam go zlikwidowac i zrobic pokoj na takim poziomie jak reszta pomieszczeń. No i właśnie, zostało mi takie coś

http://images32.fotosik.pl/446/a58dca7da07a79c7.jpg (www.fotosik.pl)

Nie działa na tym ani narzędzie do usuwania ścian, ani młotek, nawet z kodem moveobjects. Zostały takie 3 brzegi od podestu i nie moge tego wywalić. Czy krtoś wie jak się tego pozbyć?

Wampirencja
29.01.2009, 10:45
hu... tutaj to trzeba było kasować całymi pasmami kasować, a nie młotkiem/usuwaniem ścian/lub podłogi... może być problem.
ale i tak skorzystaj z kodów budowlanych (nie powiem ci ani który zadziała, podam po proostu te, które są. może któryś pomoże?)
boolProp constrainFloorElevation false <-- może potraktuje to jako ścianę wtedy
deleteAllHalfWalls <---- to usuwa wszystkie "półścianki" z tej parceli gdzie grasz. cofnij, jakby popsuło coś więcej

dareczka84
29.01.2009, 13:01
wszystko właśnie kasowałam pasmami a to zostało i to nawet nie jest jako półscianka traktowane, ale kody hmmm no zobaczę

Ritty
29.01.2009, 14:14
Też tak miała, tylko z fundamentami na podwórku, niczym nie mogłam tego usunąć. Ale jak to zostawiłam i grałam dalej normalnie to po jakimś czasie po protu to usunęłam. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale może u ciebie też tak będzie.

Łezka
29.01.2009, 18:40
Ja miałem identyczny problem na parceli rodzinka uzbierała fundusze na nowy dom stary wyburzyłem i fundamenty się zostały dokładnie 4 kwadraciki niestety to nie usunęło się ani kodami, ani samo po czasie. :(