Zobacz pełną wersję : "Nieuporządkowany chaos" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]
Cześć chciałbym Wam zaprezentować mój 37.
Projekt ten dedykuję takim osobom jak: avenly, bouffe, Bjork, brzós, Calineck, Chryzantem Złocisty, Dami, .error, Ellie, Fiorella, Giovanni, haughton, ilona, Irbis, Irys, Kowalino, Liv, Marian..., NaNiKo, niepokorna, Odessa, ptasie mleczko, Reggie, Rooi, Ruika, SebaS, Seraf, Sheba, symfonia, Tiunivell, Woltuwa, vibratoria, zelkam. Dopominać się, jeżeli o kimś zapomniałem ;)
Dom "Nieuporządkowany chaos" to propozycja dla singla karierowicza, który kocha pracę. Dom jest mały, ale jest wyposażony we wszystko co potrzebne. W domu panuje chaos, jest mało przestrzeni, dużo przedmiotów. Przed domem znajduje się mały ogródek, w którym można odpocząć.
Spis pomieszczeń: aneks kuchenny, salon, łazienka, sypialnia
Testowany: nie
Parcela: 3x3
Koszt: 39 421 simoleonów
Zagłosuj.
Oceń.
Skomentuj.
pozdrawiam:
kubuss
Esprit88
30.01.2009, 14:24
Ciekawa nazwa podoba mi się aneks kuchenny i bryła gdyby ten dom był do ściągnięcia już bym go pobrał ta mała sypialnie mi się podobała gdybyś nie ustawił łóżka w poprzek.
moja ocena 7,5/10
A co ja tam w dedykacji w ogóle robię XD?
Tak też:
Ogródek mi się podoba, bo mimo wszystko nie przepadam za naćkanymi, gęsto zasadzonymi terenami. O ile bryłę uważam za całkiem przyjemną dla oka to nie podoba mi się elewacja. Ni hu-hu. Wewnątrz urzekła mnie ta przejrzystość terenu <xD>, w domu jest jasno, optymistyczniee. Naćkane faktycznie trochę jest, ale taki był zamiar i uważam, że to całkiem przyjemny dla oka pomysł. Pod warunkiem, że wszystko daje się używać ćkaj jak chcesz :P <dobra, bez przesadyy> Ściany nie sprawiają wrażenia pustych, kolorystycznie ładnie. Nic nadzwyczajnego, a jednak się podoba ;)
domek świetny :) bardzo mi się podoba :) a aneks kuchenny jest cudny :D
10/10
Jeny! Rzeczywiście ten dom jest chaotyczny, ale to chyba ten chaos jest jego największym plusem :) Jak to możliwe, że zmieściły Ci się w nim wszystkie te pomieszczenia
Ciężko musiało Ci się robić zdjęcia:D
Bryła jak na taką małą budowlę jest bardzo ładna,
Tak samo z ogrodem, mały, ale piękny :)
W salonie, aneksie kuchennym, łazience, sypialni jest równie pięknie jak na zewnątrz
10/10
symfonia
30.01.2009, 15:04
Jak na taki mały domek to faktycznie dużo ci sie zmiesciło elementów i nawet zgrabnie i przyjemnie to wygląda.Osobiscie najbardziej podoba mi sie wnętrze domu jest przytulne nawet na dwójke simów.
-Kącik malarski jest super.
-Bryła prosta tylko dziwny trochę dach ,ale ciekawy. Ogród jak na singla to odpowiednio zaprojektowany.
-Bardzo ładna kuchnia i salonik kolory też są odpowiednio dopasowane do stylu i charakteru domu.
-Ogólnie to bardzo udany twój projekt. OCENA - 9/10
Och bardzo dziękuję za dedykacje.
Reminiscencja
30.01.2009, 15:09
naaprawdę piękny czy ja wiem czy tam jest taki jak Ty to nazwałeś `chaos`. Dla singla jest akurat piękny i jeszcze raz piękny . Ajj . te kolory są piękne .
Ocenka : 10/10
PS. Przez Ciebie znowu chce mi się grać w sims 2 xPP
Dziękuję za dedykacje.
Zacznę od tego dziwnego wygrodzenia terenu na dachu. Niby czemu ma to służyć? To zbiornik na deszczówkę? Nie podoba mi się to.
Dalej kwietniczki. O zgrozo. Widać jak bardzo są kanciate. Pomysł fajny,ale może lepiej de tego celu używać okrągłych roślinek? ;)
Wnętrze. Według mnie nie jest wcale takie nieuporządkowane :)
Nie podoba mi się stół z krzesłami, który zastawia dostęp do dalszej części pomieszczenia.
Żyrandole nad stolikiem. Że niby po co te kule? Jak widzę światło wychodzi od razu z sufitu, więc kule są zbędne.
Obraz. Kolorystycznie nie pasuje do pomieszczenia. :)
Do reszty nie mam zastrzeżeń. No może oprócz łóżka postawionego na ukos, zastawiającego całe pomieszczenie. :)
Wolt.
bryła: omg strasznie mały ten dom. dziwię się jak udało ci się tam wszystko zmieścić. całkiem ładnie wygląda. ale nie podobają mi się okna- wyglądają jak nie wykończone.
w środku: bałagan! ale wygląda ładnie. całkiem fajne pomieszczenia i ładne kolory (wreszcie trochę inne ; ])
nie pasuje mi to łóżko postawione na skos przez co pokój jest strasznie zastawiony.
aha, i całkiem ładne masz płytki w łazience :>
9/10
Dzięki wszystkim za oceny :)
Troszkę mały, fajne połączenia jadalni z salonem,
kuchnia za mała, toaleta bardzo ładnie, fajny efekt
tego wazonu z kwiatami i toalety z umywalką.Nie
pasuje mi łózko na ukos . ;]
No ,no, No ! Pięknie tylko te łóżko xD
Pięknie..jedna z lepszych prac KubuSiu :D
Gratuluje ^^
10/10
Edit:
A i dziękuje pieknie za dedykacje ;D
Nie mam siły by nic pisać...
Ja też, dlatego napiszę tylko, że bardzo ładny domek.
PS. Co wy wszyscy z tymi dedykacjami?? O co w tym chodzi i co to ma na celu? :|
Pierwszy dom z dedykacją dla mnie, haha :D Dzięki :) Co do domku jest bardzo mały, ale dużo lepszy od poprzednich! Jedyne co mi się nie podoba to te tapety w środku, ale jest ok ;)
Ojej, jaki ładniutki kurnik xD A tak na poważnie to bardzo ładnie. Jedynie nie podobają mi się: białe dechy na podłodze i ustawienie łóżka na ukos. U siebie też tak masz? Fajne kolory, ładny ogródek. Ale ogólnie to ja wielkiego chaosu tutaj nie widzę.
9/10
Czekoladowy.pl te dechy są koloru sosnowego :D
Wielebny
31.01.2009, 19:29
Bryła
Podoba mi się pomysł z dachem . Jednak sama bryły nie jest zbyt ładna tak prosta i nie ciekawa .
Ogród
Grządki przed domem ładnie się prezentują i nadają domowi uroku .
Wnętrze
Kuchnia i sypialnia wyszły ci bardzo ładnie .
Ładnie dopasowane meble i kolory tylko ta lampa przy biurku nie będzie razić kogoś co siedzie przy komputerze ?
Ogólnie projekt podoba mi się co prawda nic by nie zaszkodziło jak być raz stworzył jakiś większy dom ale jak tak lubisz to tak rób,
Ocena
+ Sypialnia i Kuchnia
- Bryła
Ocena Liczbowa
Bryła 6/10
Ogród 8/10
Wnętrze 8.5/10
Ogół 7.5/10
Pozdrawiam i dziękuje za dedykacje .
Kowalino
Dziękuję za pamięć :*
No więc tak...
Bryła+otoczenie: bardzo fajnie pokombinowałeś z dachem :). Tak... oryginalnie. Kolory bryły w porządku. I przyczepię się do kącika... Służy on w ogólnym założeniu do zrelaksowania. Ale jaki to relaks, gdy wiesz, że wszyscy przechodzący/przejeżdżający się na Ciebie gapią i nie masz ani odrobiny prywatności? I fajnie, że z tyłu zostawiłeś trochę zieleni ;)
Wejście: widać, że właściciel to artystyczna dusza. Bałagan jak najbardziej uzasadniony ;)
Salon: bez zastrzeżeń.
Aneks kuchenny: meble w żywym kolorze, ale tapeta zbyt mdła...
Łazienka: mała i funkcjonalna. I oto chodzi.
Sypialnia: nie podoba mi sie ten fotel, a także oświetlenie nad biurkiem- przy takim się źle pracuje... A chcąc się dostać do ciuchów Sim musi przeskoczyć przez łóżko, tak? ;]
Ogólnie, JAK ZWYKLE mi się podoba :).
9/10
EDIT: 777 post! :D
Fiorella
31.01.2009, 21:50
Bardzo fajnie zrobiony. W Twoim stylu, a jednak jakby coś nowego. Ja spojrzałam na zdjęcia bryły to mi sie wydawał bardzo mały, ale w środku wrażenie jest inne.
Lubie takie ciepłae kolory w pomieszczeniach i bardzo mi sie podoba ta grządka kwiatowa przed domem. Właściwie nie mam się do czego przyczepić.
Ocena: 10/10
gosiaczee
01.02.2009, 09:56
zbuduj jakis duzy domek :) wszystkie sa male ktore budujesz.. pozdrowionka
gosiaczee - nie wszystkie są małe, były też duże.
Zaskoczyles mnie, swietna bryla. Bardzo pomyslowa! Wewnatrz jest jeszcze lepiej. Piekne sa te jasne panela na podlodze.
Najbardziej przypadl mi do gustu koncik z komputerem. Juz widze jak bym zasiadla w tym wygodym foteliku :)
Paulina___
02.02.2009, 16:39
Kurde...
A ja to nawet tak prostego domu nie zbuduję. xD <chodzi mi o ściany>
fajne kolory. ;) 10/10
Bardzo ładnie. Bryła fajna, taka mała. A w środku też fajnie jasne kolory, wszędzie ścisk i to mi się w tym podoba. 10/10
ptasie mleczko
04.02.2009, 13:01
:O dostałam dedykację <jest w szoku> zazwyczaj nie komentuję domków (bo kompletnie się na tym nie znam) ale zaglądam tu czasem szukając inspiracji i kradnąc niektóre pomysły ;) a tu taka niespodzianka, więc swoim zwyczajem oddam tylko głos, bo zbytnio konstruktywnego komentarza nie mogę wygłosic ze względu na małą znajomośc tematu projektowania wnętrz i budowania itd. <buduje zawsze jednakowe klocki> Powiem tylko, że strasznie podoba mi się ta zaciapciana podłoga pod sztalugą, takie to realistyczne :D napatrzyc się nie mogę, no i łóżko rzeczywiście mogłeś postawic normalnie, a nie na ukos, bo tak to pomieszczenie wydaje się jeszcze mniejszym niż jest w rzeczywistości. Ale cały domek bardzo mi się podoba, mały, ale świetnie zagospodarowany <lubi małe domki>
A ja? <dopomina się o swoje>
Co do domku: malutki i ceplutki, choć salon wydaje mi sie trochę oziębły, ale to nic 9/10
Bardzo mi się podoba i nawet nie mam nic do zarzucenia, wszystko jest ładnie dopracowane.
Edit: O, nie zauważyłam, dzięki za dedykacje :D
Esterkaa
06.02.2009, 23:47
Domek wyglada rewelacyjnie...naprawdę podziwiam:))
ocena 10/10
Dojrzałam swój nick wśród osób, którym dedykowany jest domek :D
Co prawda nie wiem, czym sobie na to zasłużyłam, ale dziękuję :)
Co do domku, to muszę powiedzieć, że ja lubię dużo przedmiotów i domek w całokształcie mi się podoba.
Pomimo przewagi nowoczesności ma w sobie coś swojskiego, coś co sprawia, że wnętrze jest przytulne.
Uczepię się tylko podłogi w kuchni, która przy tych sosnowych deskach wydaje się za zimna, wręcz lodowata (i jak na moje oko, te sosnowe deski się z nią raczej nie lubią :P) Kolor mebli także trochę "się gryzie" z kolorem ściany. Jakoś mi te dwa odcienie zieleni do siebie nie pasują. A może problem tkwi w intensywności kolorów?
Łóżko w sypialni postawione na ukos wydaje się niezbyt dobrym pomysłem. Niepotrzebnie zabiera wolną przestrzeń, której i tak w pokoju jest mało.
Ogród wystarczający. Na tak małej parceli nic więcej nie trzeba, oprócz tych kilku drzew co zapewniają miły klimat i kwiatków, które ucieszą simowe oko :)
Pozdrawiam :D Irbis
Bryła jest bardzo ładna.
Domek taki mały ja uwielbiam małe.
Ocenka
9/10
Dzięki za dedykację :*
Dom, jak zwykle odlotowy, "kubussowy", prosty i ładny :)
A pomysł z dachem mi się bardzo podoba :)
Bryła nawet mi się podoba. Tylko dziwnie wygląda ten dach, ale tak to jest ok. Jeśli chodzi o salon to mi za bardzo podłoga jakoś nie pasuje. Ale tak to to jest wszystko ładnie dobrane. Kuchnia ładna, mała. ;D Łazienka też mi się podoba, nie mam zastrzeżeń. Sypialnia jest ładna tylko to krzesło jakieś takie dziwne. ;) Nie pasuje mi zbytnio. I nie wydzę rzutów domu. x// A skąd bierze kontakty na ścianie ?
10/10
Pozdrawiam MyySiaa :*
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.