Zobacz pełną wersję : Dom "Nuova" [BRAK ZDJĘĆ]
Witam wszystkich forumowiczów, którzy zdecydowali się zajrzeć w me skromne progi. Zamieszczam tutaj mój drugi dom o nazwie "Nuova", a teraz krótki wstęp:
Nazwa - Nuova
Otoczenie: Kwitnące Wzgórza
Wartość parceli: 115 000
Dom dedykowany jest: Bjork, Brzós, Sasuke486, Malinkaw987, Kocur, Córka Jacka, AdamSims, Fajniutka, Alisha, Hermione, Ginny, Ayris.
Dosyć tych opowieści przejdźmy do zdjęć:
Bardzo dziękuję wszystkim za poświęcony czas na oglądaniu mojego domu i zapraszam do oceniania :).
Oooo... Jestem pierwszy :)
Nie będę się rozpisywał. Domek mi się podoba z wyjątkiem kilku miejsc gdzie jest zdecydowanie za ciemno. Poza tym jest ok. 8/10
Jak widzę przyjacielu szalejesz:D
Ten drugi dom na pewno jest lepszy od pierwszego :)
Dzięki za dedykację
Kształt bryły jest lepszy od jej kolorystyki :(
Popracuj nad tym!
Pomieszczeni zaczęły lepiej Ci wychodzić :)
Ogrody też bardzo dobrze Ci wychodzą
Najfajniejszy jest gabinet :)
Pracuj dalej 8,9/10,0
Aya de Chat
31.01.2009, 21:09
Bryła mi się średnio podoba. A kolor domu tym bardziej. Wygląd zewnętrzny projektu? Słabizna. Na temat ogrodu się nie wypowiadam, bo ja nigdy nie umiałam robic ogrodów, i nigdy pewnie nie będę umiała, więc... nie znam się :D
Wnętrza. Podobało mi się połączenie granatu z różem. Fajne. Ale ogólnie pomieszczenia są chłodne, i nie przez kolory. Po prostu jakby niezamieszkane, nieprzyjazne. Zero ozdób, czegoś co przyciągnie. Mebel, mebel, jeden obraz, Do widzenia. Kilka razy użyłeś ten sam wazon. Średniawka.
Znowu jakieś cholerne dedykacje. Ma to na celu podlizanie się? Ale do rzeczy. Dom. Niewiele lepszy od poprzedniego.
1. Bryła. Nie jest najgorsza, najpiękniejsza też nie.
2. Ogród przed domem. Pierwsze moje skojarzenie to działka mojej babci (przy okazji pozdrawiam ją).
3. Przedpokój. Przyprawia mnie o nerwicę. No i widome schody O_o
4. Łazienka na dole. W porządku.
5. Kuchnia. Nie mam zastrzeżeń.
6 Salon. Ojojoj... ojojoj....
7. Przedpokój na górze. Brzydki, nieciekawy, ciemny.
8. Gabinet. Jedyne pomieszczenie, które mi się "podoba" Chwała Bogu, że nie zapaliłaś tych neonów na ścianie. Tylko to uratowało ten pokój.
9. Sypialnia. Drastycznie ciemna. Jednak wydaje mi się, że tylko tutaj spędziłaś na urządzaniu więcej niż 3 minuty. Powiedz szczerze, chciałbyś/chciałabyś się budzic w takiej sypialni w niedzielny poranek? Ja nie.
10. Łazienka. W porządku po raz drugi.
11. Taras na dachu. Po prostu nie potrafię tego skomentowac.
12. Basen. Basen jak basen, dół z wodą. Ale palmy obok świerków? To już jest niedorzeczne.
Podsumowując, dom wydaje się byc robiony na szybkiego. Trochę tego, trochę śmiego. Trudno tu określic styl, którego nie ma. Dom bardzo mi się nie podoba, chcę jak najszybciej o nim zapomniec.
5/10
Znowu jakieś cholerne dedykacje. Ma to na celu podlizanie się? Ale do rzeczy. Dom. Niewiele lepszy od poprzedniego.
1. Bryła. Nie jest najgorsza, najpiękniejsza też nie.
2. Ogród przed domem. Pierwsze moje skojarzenie to działka mojej babci (przy okazji pozdrawiam ją).
3. Przedpokój. Przyprawia mnie o nerwicę. No i widome schody O_o
4. Łazienka na dole. W porządku.
5. Kuchnia. Nie mam zastrzeżeń.
6 Salon. Ojojoj... ojojoj....
7. Przedpokój na górze. Brzydki, nieciekawy, ciemny.
8. Gabinet. Jedyne pomieszczenie, które mi się "podoba" Chwała Bogu, że nie zapaliłaś tych neonów na ścianie. Tylko to uratowało ten pokój.
9. Sypialnia. Drastycznie ciemna. Jednak wydaje mi się, że tylko tutaj spędziłaś na urządzaniu więcej niż 3 minuty. Powiedz szczerze, chciałbyś/chciałabyś się budzic w takiej sypialni w niedzielny poranek? Ja nie.
10. Łazienka. W porządku po raz drugi.
11. Taras na dachu. Po prostu nie potrafię tego skomentowac.
12. Basen. Basen jak basen, dół z wodą. Ale palmy obok świerków? To już jest niedorzeczne.
Podsumowując, dom wydaje się byc robiony na szybkiego. Trochę tego, trochę śmiego. Trudno tu określic styl, którego nie ma. Dom bardzo mi się nie podoba, chcę jak najszybciej o nim zapomniec.
5/10
Posłuchaj Czekoladkowy.pl pisząc dedykację nie miałem na celu podlizywanie się widocznie nie rozumiesz znaczenia słowa dedykacja. I po pierwsze nie spędziłaś tylko spędziłeś po za tym każde pomieszczenie zajmowało mi więcej niż 3 min, a po za tym to rzecz gustu i akurat Tobie się nie podoba.
Aya de Chat
31.01.2009, 23:51
po za tym każde pomieszczenie zajmowało mi więcej niż 3 min
To chyba nie jest multum czasu ... ;d Chyba, że to ironia w co szczerze wątpie
Wiesz czemu ja juz domów nie wstawiam od jakiegoś czasu?
Ktoś poradził mi (chyba Liv), żebym się zastanowiła, i odczekała jakiś czas nim wstawię dom. Inna osoba poradziła mi żebym dłuzej budowała domy. Teraz na przykład buduję blok, ale odczekam, bo pare domów tak wyeliminowałam, nie podobało mi się po kilku dniach.
Tobie też polecam. Lubię cleany, ale ten dom mi się bardzo nie podoba. Aż huczy maxisem, tym maxisem w złym stylu, bo widzę że masz parę akcesoriów, które da się ładnie połączyć, co ci się nie udalo. W kazdym razie wyszła ci: ciemna strona maxisa, że tak to ujmę. Popracuj nad ładniejszym doborem do siebie mebli.
Ogródek skromny, podoba mi się. To akurat moja słabość.
Bryła kształtem chwieje sie między nowoczesnym, z zwykłym domkiem (przez te cegiełki). Duży minus. Albo modern, albo normal.
3,5/10
Nie podoba mi się ogólnie.
Weź sobie do serca rady.
pisaqeczka
01.02.2009, 08:03
Mi się niestety również nie podoba.
- co do zdjęć - są brzydkie
- tarasik na dachu - ał.(czytaj brzydki)
Podobają mi się za to łazienki.
Życzę dużo weny twórczej i czekam na następne prace.
symfonia
01.02.2009, 17:13
Palmy obok choinek to zabardzo zgrzyta, o rany Elf chyba siedzi w kaktusach, a to niebieskie to fosa?!-moim zdaniem namieszałeś w ogrodzie!
Wnetrza za ciemne kolory ścian i korytarz żółto czarny - nie popdoba mi się wcale
Jedyne co trochę jest oki to łazienka!
ocena 4/ 10- współczuję Elfowi! XD
Z zewnatrz dom prezentuje sie jak wiezienie o zaostrzonym rygoze!! Wewnatrz natomiast wcale nie jest lepiej, lazienka podobna do izolatki czy tez karceru. Wszystko jest takie szare i smutne. Nawet rabaty w ogrodzie sa takie typowo cmentarne.
Zdecydowanie jestem na nie dla takiego projektu.
Łuu. Kochany, zaszalałeś z tym ogrodem :D Nie ma co.
Z zewnątrz przypomina powiększoną bryłę maxisa - taką w jakiej mieszka Lotario/siostry Kaliente.
Byłeś w jakimś stanie rozpaczy czy jak, bo takie mroczne klimaty?
Mi się nie podoba.
Paulina___
02.02.2009, 16:25
Ładny dom.
Bryła jest fajna dużo kwiatków.
9/10 (punkt mniej za ciemne pomieszczenia) xD
Podoba mi się tylko trochę za ciemne kolory. Fajnie zrobiona sypialnia. 9/10
Mogę krótko ?? Mam katar i w ogóle. :D A co do domu to nie za bardzo mi się podoba, wewnątrz jest brzydko z zewnątrz nic lepiej. Ocena: 3/10
pozdrawiam:
kubuss
zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia. jedne małe a drugie duże. zwróć na to uwagę jak będziesz je pokazywał, dobra?
nie podoba mi się bryła. brzydka kolorystyka i kształt.
wnętrze jest gdzie nie gdzie ładne. miejscami za ciemno i za pusto- czyli podstawowe błędy.
łazienki wydają mi się najlepsze.
5,5/10
Bryła wogle mi sie nie podoba.
W środku nie za ładnie.
3/10
Fajnie się bawisz kolorami.
Ale jak na taką wielką bryłę, to wydaje mi się, że jest za mało zdjęć...
Esterkaa
20.02.2009, 13:50
Bryla taka niezaciekawa...
W srodku jest strasznie ciemno....podoba mi się sypialnia.:)
Kuchnia mi się nie podoba i łazienka.
Ogród nawet ujdzie.
ocena:5/10
Pozdrawiam:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.