PDA

Zobacz pełną wersję : Dom Tolluza by Kowalino [BRAK ZDJĘĆ]

Wielebny
10.02.2009, 12:57
Dom Tolluza
Jest to przebudowa domu ul. Bardów 35 w Weronie .
Przebudowany na potrzeby konkursu - Pokaż mi swoje wnętrze
-Edycja walentynkowa

Mam nadzieje że dom przykuł waszą uwagę i się spodobał
Liczę na konstruktywną krytykę
Pozdrawiam
Kowalino

FakeYourDeath
10.02.2009, 13:18
Podoba mi się :)
Wszystko starannie dobrane ;)
10/10

Wikki
10.02.2009, 13:28
Witaj!
Na początku napiszę,że jest mi przykro z powodu dyskwalifikacji w konkursie.
Uważam Twój projekt za niezwykle udany.
Patrząc na niego nie sposób nie dostrzec wielkiego zaangażowania i poświęconego czasu.
Udało Ci się osiągnąć niezwykle romantyczny nastrój i klimat domku.
Cudowne wnętrza,piękny ogród-nic dodać,nic ująć.
Pozdrawiam!

Linea
10.02.2009, 14:19
Się zdziwiłam, sprawdzałam ze dwa razy czy to aby na pewno Twoja 'robota'. ;-)
Typowy dla Ciebie, świetnie rozplanowany i zaaranżowany ogród, jest niesamowicie ciepły i rodzinny. Podobne wrażenie sprawia cała bryła i wnętrza, którymi udowodniłeś, że robisz nie tylko bardzo dobre moderny, ale i klasyczne, swojskie chatki. :)
Czekam na następne!

treys
10.02.2009, 14:20
fajny, ładnie wygląda.
szkoda tylko że wszędzie ta sama kolorystyka.
ale tak jakoś nie trafia w mój gust.
9/10

kubuss
10.02.2009, 15:03
Dom jak najbardziej mi się podoba, jest taki stylowy. Ogród również śliczny. Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss

dżin.
10.02.2009, 16:40
Witaj!
Na początku napiszę,że jest mi przykro z powodu dyskwalifikacji w konkursie.
Uważam Twój projekt za niezwykle udany.

Zdecydowanie się z nią zgodzę!

Dom jak zwykle piękny :)
I jak zwykle ogród wyszedł Ci bosko
A wnętrza równie pięknie
Ale dom Tolluza ma jedno pomieszczenie,
które mi się nie podoba - przedpokój,
lekko w nim dziwnie, ale to pewnie nie
twoja wina, tylko projektu domu :)
10/10

Invidia Semper
10.02.2009, 17:16
Przepiękny ogród, jednak zabrakło mi w tym domu "tego czegoś"-może jakiegoś rzucającego się w oczy dodatku?? 9/10:)

Gio
10.02.2009, 17:35
Kowalino- zazdroszczę Ci takiego talentu architektonicznego...
Po prostu cudo! MAJSTERSZTYK! Fenomenalnie! Genialnie!
W sam raz w moich klimacik... Ach... mogłoby się w takim domou prowadzić kilka pokoleń simów... Cudownie...
Szczególnie podoba mi się kuchnia w bieli :)
No i oczywiście:
10/10

Pozdrawiam
Gio!

Matti93
10.02.2009, 17:39
Domek świetny :) Wszystko mi pasuje z wyjątkiem elewacji zewnętrznej :)

Callineck
10.02.2009, 17:54
Przepiękny ogród, ale u Ciebie to juz raczej norma :) Podoba mi się zwłaszcza to oczko wodne przy jeziorku, niby nic niezwykłego, ale jakoś mnie to ujęło.

Wszystkie pomieszczenia piękne, ale najbardziej do gustu przypadł mi salon (śliczny jest ten pomarańcz :)) i sypialnia ( w sumie niewiele dodatków i bez dywanu, ale jakaś taka przytulna i z klasą).

steve
10.02.2009, 18:09
Witaj
Bardzo mi się podoba, śliczne ciepłe kolory, piękny ogród, fajny pomysł na kuchnie w tym domu. Żałuje ze nie zostal dopuszczony do konkursu... Dom jest poprostu ładny, nie znalazłem nic co by mi się nie podobało wiec 10/10

Pozdrawiam, steve

Fiorella
10.02.2009, 19:40
Cudeńko! Gdyby Cię nie zdyskfalifikowali z konkursu to głosowałabym na ciebie, ale trudno.
Co sie tyczy domu to przytulne romantyczne klimaty, znakomity dobór mebli i tan przepiekny ogród. Niby wszystko bez ładu i skałdu, tak przypadkowo zasadzone rośliny, a jednak każda ma swoje miejsce i nigdzie indziej nie prezentowałaby się lepiej. Podziwiam!

Ocena: 10/10

cerastes
10.02.2009, 22:21
Rewelacyjny ogród ! Bardzo ładnie dobrana roślinność pod względem formy i barw .
Widać , że całość powstała z pieczołowitością i nie ma nic z przypadku .
Podoba mi się to , że pomyślałeś o tle , na którym będziesz prezentował bryłę i ogród , dlatego jako element dekoracyjny ustawiłeś akwedkut , który świetnie komponuje się ze stylem projektu .
Praca bardzo ładna , na wysokim poziomie ! ;)

justinea4
11.02.2009, 14:51
Wspaniała robota. Domek jest cudowny :)

Melisa
11.02.2009, 15:37
Ogród i ogólnie bryła..cudo.. Wewnątrz również świetnie..ja bym dokonała kilka zmian..ale to nie istotne ;)

anka50925
11.02.2009, 15:57
Dom strasznie mi się podoba. Jest po prostu superowski! Moja ocena 10/10 Pozdrawiam :)

Wielebny
11.02.2009, 20:38
Bardzo dziękuje wszystkim za oceny .
Mobilizujecie mnie do dalszej pracy.
Od następnego tyg . mam ferie więc coś za ok 2 tyg postaram się wstawić

Esterkaa
12.02.2009, 19:56
Doemk ma klimat i bardzo mi sie podoba.
10/10
P.S skad masz meble do lazienki? i firanki:D
Pozdr.:))

αγάπη
12.02.2009, 21:00
Bardzo ładny 10/10
Wszystkie pomieszczenia w ciepłych kolorach
Uwielbiam to ^.^
Ale Ten biały sófit mógłby być jakoś ładniej zrobiony
np: kafelki :D
To da napewno fajny efekt....

Wielebny
12.02.2009, 21:45
Esterkaa
W weekend pewnie będę włączał simsy więc sprawdzę nazwę i jak mi się uda postaram się znaleźć szukane przez ciebie rzeczy .

Esterkaa
13.02.2009, 13:56
to świetnie:)bede Ci naprawdę bardzo wdzięczna..bardzo mi się spodobały:))
Pozdrawiam:)

Monia114
13.02.2009, 22:16
Bardzo ładny dom. Kuchnia do mnie nie przemawia za bardzo.
Mam małe pytanie, czym robisz zdjęcia w grze ?
W simsach C czy jakims programie?

Wielebny
13.02.2009, 22:27
Zdjęcia robię programem FRAPS potem np, Microsoft office picture menager .przycinam zdjęcie tak aby nie było widać tej czerwonej ramki w trybie pauzy i wstawiam na forum

Björk
14.02.2009, 06:31
Jak zwykle szczęka mi opadła po obejrzeniu ogrodu.
Kiedyś zaproszę Cię do siebie i mi zrobisz jakiś ładny ogródek przed domem, bo na razie mam dwa krzaki nieprzyciętych, uschniętych róż i trochę chwastów ;)
Co się tyczy wnętrz - to są prześliczne. Elewacja także.
Jedynie, co mi się nie podoba to łóżko. Jakoś nie przepadam za "szmatkami" wijącymi się po podłodze (ale to oczywiście kwestia gustu). Jestem zwolenniczką ładnie posłanych, prostych łóżek ;)

vibratoria
21.02.2009, 20:41
Komentarz na zlecenie. :D

Kowalski. Zacznijmy może od tego, że bryły nie będę oceniać, bo wszyscy mieliśmy tę samą. :P

1. Otoczenie domu.
Widać, że jesteś w formie, jeśli chodzi o zagospodarowanie terenów zielonych. Mimo, iż nie są to dzikie chaszcze, jakie lubię najbardziej, to ogród ma styl i klasę. Ładnie dobrana elewacja.

2. Jadalnia.
Rewelacyjna ściana z kamyczków/szkiełek. Masz wielki plus za tę ścianę. Minus za krzesła, a właściwie kolor drewna i fakturę gryzące się nieco z ciężkim stołem. Nie rzucałoby się tak w oczy na ciemniejszej podłodze.

3. Salon.
Ała, jak ja nie znoszę tej lampy. Ale pomijając osobiste uprzedzenia, wytknę Ci dwa straszne błędy: jasny dywan na jasnej podłodze, który "ginie" w jaskrawym świetle i pomieszczenie wygląda na nieco puste, oraz łysa ściana nad kominkiem. Dobrze, że dałeś dekoracyjne ramki na kominku, ale nadal czegoś tam brakuje i całość "leci".

4. Kuchnia.
Kowalski, co się stało? W moim odczuciu kuchnia jest za duża (ileż tam miejsca na środku), a jasna podłoga i jasne meble dodatkowo optycznie ją powiększają. Niepotrzebnie. Pomimo ślicznych mebelków muszę szczerze, acz z przykrością stwierdzić, że kuchnia mi się nie podoba. :(

5. Łazienka.
Ładnie, choć nieco pusto. Tylko brakuje chyba jednego zdjęcia, bo na rzucie widać, że tam jeszcze jest prysznic.

6. Przedpokój.
Bez rewelacji, a to głównie z powodu niepasujących do siebie obrazów i niebieskiej donicy. A na rzucie strasznie cierpiący sim z czerwonym diamentem nad głową. :D

7. Sypialnia.
Bardzo ładna, tyle, że ja bym wymieniła te płatki róż na puszysty dywan (a płatki róż dała Na dywan), oraz zawiesiłabym zasłonkę w pojedynczym oknie. Plus zastąpiłabym obrazki - te same, co w przedpokoju - na jakieś inne. No i Kowalski - prawa ściana całe łysa nawet bez obrazu? No weź.... :P

8. Łazienka Na Piętrze.
Widać, że rozmiar pomieszczenia, które obrałeś na łazienkę sprawił Ci trudność. Zdaję sobie sprawę, że nie było łatwo z tym pomieszczeniem.
Podoba mi się kolorystyka pomieszczenia. Nie podoba mi się natomiast właśnie wrażenie, że trochę pustawo. Nie wiem, co powiedzieć na czerwoną świeczkę z bombkami świątecznymi - kreatywność na maksa czy pomyłka? Sam zdecyduj. :D
Oprócz świeczek jakieś lampy by się przydały.

9. Mała Biblioteka.
Kowalski, znowu te obrazki... :O. I Znowu brakuje jakby jednego zdjęcia. Co to jest na rzucie ta czarna kreska odstająca od ściany? Plazma? W takim klasycznym (i malutkim) wnętrzu? Czy obraz? :P

Podsumowanie 1.
Wszystko, czego nie wymieniłam w tym całym czepianiu, to na plus. :P

Podsumowanie 2.
Kowalski, dom Ci się udał, ale bez cudów i rewelacji. Przypuszczam, że spowodowane to było ograniczeniem czasowym. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Przecież robiłeś projekty znacznie lepsze. Szczerze zmartwiona (choć nie do końca, bo w sumie dramatu nie ma i dom jest w porządku), czekam na kolejne dzieło Twojego autorstwa. :)

dżin.
22.02.2009, 08:48
Zdjęcia robię programem FRAPS potem np, Microsoft office picture menager .przycinam zdjęcie tak aby nie było widać tej czerwonej ramki w trybie pauzy i wstawiam na forum

Wiem, że kiedyś się Ciebie pytałem, ''jak robisz zdjęcia, że tak realnie Ci wychodzą'', ale mam kolejne pytanie, czy ten program psuje grę?

Wielebny
22.02.2009, 11:33
Owy program w żadnym wypadku nie psuje gry
Przed włączeniem gry włącz FRAPSA zminimalizuj go i podczas gry wciśnij F10 i zdjęcie zostanie zrobione w takiej rozdzielczości na jaką masz ustawioną w grze .
Potem zrobione zdjęcia znajdziesz na dysku C w folderze FRAPS .
Programem fraps możesz także nagrywać filmiki dobrej jakości .
A to że wychodzą tak realnie to kwestia odpowiedniego robienia zdjęcia najlepiej z dolnej perspektywy .
Przydał by się chyba jakiś poradnik na forum jak dobrze robić zdjęcia domów .

dżin.
22.02.2009, 14:03
Aha dzięki, mam zamiar ściągnąć ten program ;)

Holly
22.02.2009, 15:55
Chciałabym w nim mieszkać :) Bardzo mi się podoba, zwłaszcza ogród. 10/10

Patiglr
22.04.2009, 07:54
Nie będę się już rozpisywać. Nic dodać, nic ująć. Ślicznie! Szczególnie podoba mi się ogród.. ;)

Miksztain
05.05.2009, 13:23
Podoba mi się. Świetny pomysł, dobrze dobrane kolory i styl. Tylko tamten akwedukt...
9,9/10

chupa_chups
05.05.2009, 15:28
Świetnie!
Kocham taki styl i wQl.

10/10

^.^

Upadła Dusza
05.05.2009, 16:23
Bryła nie bardzo mi się podoba. Ogród jest śliczny. W jadalni ta ściana, mozaika mi sie nie podoba. W kuchni gdyby na drugim oknie też była zasłonka lepiej by wyglądało, bo tak, to dla mnie troche dziwnie. W sypialni obok łóżka, płatki róż? czy co to tam jest mi się nie bardzo podoba. W łazience na piętrze nie podobają mi się kwiaty i to wszystko co leży przy wannie. Wszystko inne jest ok.
Ogólnie: dom jest bardzo ładny.

jekyll
25.06.2009, 13:43
Bryła jest taka zwyczajna. Ogród jest ładny, ale znów jest w nim za dużo trochę wszystkiego. Zacznijmy od jadalni. Nie podoba mi się stół. Krzesła są w porządku, ale ten stół w ogóle tam nie pasuje. W kuchni jest za dużo wolnej powierzchni, a mebli jest też o wiele za dużo. Nie podoba mi się w kuchni wazon z różowymi kwiatkami. W salonie jest dywan, który nie pasuje tam. Sypialnia jest ładna, poza kwiatkiem koło toaletki, płatkami wokół łóżka i zasłonami na oknach, które nie pasują! W łazience także nie podobają mi się zasłony. Jeszcze jedno: białe drzwi w całym domu są okropne.

zelkam
27.06.2009, 11:27
Czegoś mi w nim brakuje i tym jestem zawiedziona. Niestety nie wiem czego.
9/10

Charionette
27.06.2009, 12:58
Świetny domek. Ech, jak ja chciałabym tak budować ;)

10/10

aneurysm
08.10.2009, 19:53
Śliczny ten dom ^^
Taki przytulny :)
Te płatki róż przy łóżku są świetne :) Ja też takie chce...:)
Aż by się chciało w tym domku zamieszkać :)

jutinamina11
09.10.2009, 18:03
Fajny 10/10

Bardzo mi się podoba ogród !!