Zobacz pełną wersję : Historie ze Świata Zwierząt - Czerwone ściany
Wczoraj dostałam paczkę z grą oryginalną SHZŚZ (z allegro). Instalacja przebiegła poprawnie ale gdy wejdę w obojętnie jaki dom to ściany są czerwone a w trybie życia one migają nawet gdy je pomaluje to nic nie da. Kombinowałam w ustawieniach ale to nic nie dało. Jak mogę zrobić żeby te ściany były normalne ?
Tutaj daje zdjęcie domku żeby pokazać jak to wygląda:
http://img100.imageshack.us/img100/2831/beztytuups7.th.png (http://img100.imageshack.us/my.php?image=beztytuups7.png)
Przypuszczam, że może to być wina słabych parametrów komputera. Czy możesz je podać?
procesor : Celeron 2.40GHz
pamięć RAM : 1,21
karta graficzna: 32MB
system : xp
directX : 9,0c
Hmmm. Na moje oko to powinny pójść bez problemów.
A DirectX jaki masz?
Spróbuj też wpisać w wyszukiwarkę "czerwone ściany", bo kilka tematów (co prawda dotyczących The Sims 2), ale jednak się przewinęło :)
EDIT - po co ja pytałam o to DirectX :)
Jakbyś miał złe, to gra nawet by się nie zainstalowała :)
No to przejrzyj, to, co wypluje wyszukiwarka...
http://www.forum.thesims.pl/search.php?searchid=797091
Przejrzałam wcześniejsze tematy powiązane z tym ale niestety to nic nie pomogło bo wszystko mam dobrze z tym co pisali
Reminiscencja
10.02.2009, 20:52
to jest problem z kartą graficzną moja koleżanka miała tak samo na laptopie. spróbuj zainstalować to na innym komputerze albo pobierz najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej ;)
cerastes
10.02.2009, 21:59
Miałam również identyczny problem z pojawianiem się czerwonych ścian . Powodem tego była zbyt słaba karta graficzna ( zainstalowanie najnowszych sterowników , okazało się bezskuteczne :( ) Nic nie dało się zrobić , by gra mogła sprawnie działać . Natomiast gdy zainstalowałam grę na komputerze z lepszpszą kartą , problem całkowicie znikł . :)
Prawdopodobnie Twój komputer jest za słaby ( głównie karta graficzna ) i nie będziesz mieć możliwości pogrania na aktualnie posiadanym sprzęcie .
A morze sprubuj usunac wszystkie slady po tej grze i zainstaluj ja na nowo
Fatamorgana
05.10.2009, 17:22
A morze sprubuj usunac wszystkie slady po tej grze i zainstaluj ja na nowo
Morze jest na północy.
pensivelane
05.10.2009, 17:26
A może spróbuj usunac wszystkie slady po tej grze i zainstaluj ja na nowo
To nic nie da. Możliwości tej karty graficznej widać po trawie. Ja też tak miałam na starym komputerze, ale było o tyle dobrze, że przestały mi migać ściany po zainstalowaniu łatki.
A ty sevi zaglądaj do słownika ortograficznego.
Fatamorgana
05.10.2009, 17:32
A może masz ustawione opcje grafiki na maksymalne?
No bo moja klawiatura miesya litery , liczby i znaki by napisac y musze kliknac na z a by napisac y musze kliknac na z
pensivelane
05.10.2009, 18:16
ctrl + shift nacisnij
ja bym wolała mieć czerwone ściany niż czarne tłonaprawde lepiej się ciesz z tego co masz ja bym oddała wszystko by się wymienić na czerwone ściany zamiast czarnego tła
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.