Zobacz pełną wersję : Domek mojej roboty. [BRAK ZDJĘĆ]
Orzechowo
17.02.2009, 14:03
To mój pierwszy dom na tym forum, więc nie spodziewajcie się jakiejś willi :)
Brał on udział w konkursie na innym forum i zajął drugie miejsce. Według mnie to najlepszy dom jaki wybudowałam (dobrze, że nie widzieliście poprzednich :rolleyes:). Zaczynamy:)
Cena: 47 233 $
Oceniajcie :)
@ Bjork - pozwoliłam zamienić sobie linki na obrazy - będzie się przyjemniej oglądało :)
Jedna prośba. Wstaw adresy między znaczniki [ img ]tu adres[ /img ] (beż żadnych spacji)
Tymczasem mój komentarz:
Na początku proszę, abyś na zdjęciach nie zamieszczała kratek z trybu budowania. Znikają w trybie życia w trybie opcji i przy narzędziu pokrycia terenu. :)
Pomysł z postawieniem śmietnika przy wejściu jest nietrafiony :)
Korytarz - za duużo drzwi (na dodatek nieładnych). Może jakaś pufa, buty? (+ za wieszak na ubrania) :)
Sypialnia - Sypialnia (dałam w takich barwach, żeby się lepiej spało- ja bym nie zasnęła w czerwonym pokoju):
Nie ma chyba wymogu, żeby sypialnie były czerwone? :)
Nie widzę biurka, krzesła, zasłonki, dekoracji. Jakkolwiek ten odcień ma wpływać na senność, tak ja dałbym nieco jaśniejszy. Albo więcej światła, a nie jakąś marną lampkę...
Salonik - nic ciekawego. Dużo pustej przestrzeni, która miała być zapełniona telewizorem. No i te książki, a raczej regał, wtapiający się w ścianę... :(
Łazienka - ciemno (ten paskudny neon nie wystarczy ;) ) Mogłaś dać apteczkę z lustrem. No pustawo - firanki, obrazy, kwiaty - czyli brakuje dekoracji. Nie podoba mi się pokrycie ścian, podłoga i sufit
WC - dawniej łazienka, teraz rozdzielona ścianą :) komentarz taki sam jak do łazienki. + nie podoba mi się kwiatek, który nie wiadomo jaką pełni rolę...
Kuchnia - brak zasłonek/zasłonki nie zasłaniają wystarczająco okna. Pomieszczenie jest za puste. Nie ma akcesoriów kuchennych.
Jadalnia - pustawa, + to samo co z zasłonkami w kuchni.
Ogólnie - w pomieszczeniach panują pustki, które można by zapełnić innymi elementami.
Wolt.
Dla mnie dom nie ma stylu. Nic w nim nie ma takiego ciekawego, w pokojach za ciemno. Masz raczej jakies inne dodatki wiec czemu z nich nie korzystasz?
2/10
O no ten house to istna przeraza dla mojej duszy - czy osoba Orzechowo to rozumie??
To to coś jest wręcz nie do pomyślenia o no no.
Ja nie będę poddawał się ocenie tego pse udo "domu konkursowego" osoba Orzech to rozumie??
To co napisałem powyżej to żart, ale naprawdę Orzechu nie dowierzam temu, że to dom konkursowy.
blakistoni
17.02.2009, 14:34
Domek taki bez stylu...ani to klasyka,ani styl wiejski..misz-masz taki ;)
Ale w każdym domku znajdą się plusy :)
Zacznijmy od minusów:
-na parcelę wpierw wprowadź simów,widać ,że zdjęcia są robione w trybie budowania/kupowania ;]
-Ogród.Taki jakiś..mizerny [ mówi to osoba,która nie umie robić ogrodów,więc się nie martw ;)]
-Korytarz puusty taki jakiś.
- Stół i krzesła w jadalni..bebe :[ Masz dodatki,prawda? Zacznij używać,bo te z podstawy są przereklamowane ;\
Plusiki :
-Sypialnia baardzo mi się podoba! :D Lubię taki niebieskie,spokojne odcienie :]
-...rownież fajna tapetka w łazience :>
-Bryła b.dobra jak na 1 domek
-Dach ładny :)
Ocena końcowa : 7/10
Czyli bardzo dobrze,jak na 1 domek. Wierzę,że kolejna będą lepsze :]
4/10, dlatego, że:
domek jest bardzo nijaki, bez urozmaiceń, nie ma stylu. Brakuje dekoracji, pomieszczenia są ogólnie nieciekawe, odrobinę za duże i mdłe. Nie ma zbyt dużo wyobraźni w tym "dziele". A korytarz jest stanowczo za duży i pusty. Jednym z plusów jest to, że fajnie prezentuje się z zewnątrz (jest nawet trochę podobny do domu mojej koleżanki ;))
2 miejsce to dość wysoko :O Chciałabym widzieć domki, które zajęły 1 i 3 miejsce... Mogłabyś mi podać linka do tej strony? I następnym razem nie wklejaj linków- oglądanie zdjęć bezpośrednio wklejonych na stronę jest dużo wygodniejsze ;)
Domek jest taki... pusty, w dwóch znaczeniach tego słowa.
Pusty typowo materialnie- pomieszczenia źle zagospodarowane, ponadto źle rozmieszczone.
Oraz pusty jako, że nie ma kontkrtnego stylu, wszystko jest pomieszane, i ogólnie jeden wielki burdel.
Brał on udział w konkursie na innym forum i zajął drugie miejsce.
Nie wiem, czy to zwykły chwyt, żeby ludzie otwierali po kolei każde zdjęcie, czy może jakaś propaganda, no albo ta strona na której był ten konkurs ma bardzo niski poziom :/
3.5/10
Pozdrawiam
Gio!
A mi się Twoja praca bardzo podoba :)
Lubię domy w tym stylu. Może trochę przeszkadza mi ta niebieskawa łazienka, ale widać, że masz dryg do budowania i meblowania :)
justinea4
17.02.2009, 17:30
Dryg do budowania i meblowania masz, ale trzeba jeszcze pod szlifować talent :) na pierwszy rzut oka bardzoo mi się spodobał. Bryła niewielka, ale w dobrym stylu. ogród również całkiem dobrze się prezentuje :) gorzej trochę w środku. Za mało kolorów i elementów dekoracyjnych, przez co zdjęcia wydają się monotonne i bez wyrazu. Od płytek w łazience można dostać oczopląsu, ale pomińmy ten problem ;)
ogólnie moja ocena to 5,5/10 :) jak na pierwszy domek jest naprawdę super :)
Orzechowo
17.02.2009, 17:38
Dziękuję za wszystkie komentarze. Co do planu pomieszczeń- w książce do techniki z zeszłego roku był plan jakiegoś domku. Postanowiłam zobaczyć, jak by ten dom wyglądał w simsach.
Jak jeszcze kiedyś mnie wena trafi, to coś wybuduję :)
pisaqeczka
17.02.2009, 17:57
Brał on udział w konkursie na innym forum i zajął drugie miejsce.
Jestem tylko ciekawa kto to oceniał....
Po pierwsze: pusto, pusto i goło.
Po drugie: brzydko, brzydko i pusto.
Po trzecie: ten dom nie ma żadnego klimatu.
Czekam na następną Twoją pracę, będzie dużo lepsza, prawda?
Domek z zewnątrz jest ładny, ale w środku (zgadzam się z resztą) pusto.
Nie podoba mi się sufit w toalecie i brak zasłonek na tych dużych oknach.
Korytarz warto by było czymś wypełnić (możne więcej kwiatów, obrazów i rzeźb?).
Witaj
No cóż bryła i ogród na poczatku zrobiły na mnie dobre wrażenie ale potem sie totalnie zepsuło...pusty hall, ta strasznie niebieska łazienka, własciwie to wszystkie pomieszczenia są strasznie ubogie, wygląda to jak starter:) Max 4/10
Esterkaa
17.02.2009, 21:08
Domek ogólnie fajnie się prezentuje... jednak korytarz jest zbyt dlugi i pusty,..przydaloby sie trochę ozdób( kwiatów, obrazów..itp), łazienka ma okropny kolor. I czemu telewizor stoi na srodku pokoju?????!!
Ogródek jest ok.
ocena:5/10
pozdr.
Szminka xD
18.02.2009, 11:03
Bryła - 8/10 nawet ładna jeśli używasz maxisowych rzeczy.
Korytarz - 6/10 wgm jest zbyt pusty xD.
Sypialnia - 3/10 też zbyt pusta i brak w niej życia.
Salonik - 5/10 jak powyżej...za pusto i niema życia.
Łazienka - 9/10 wszystko jest ok, tylko źle z tymi płytkami.
Kuchania - 10/10 wszystko jest ładnie dopasowane ;].
Jadalnia - 8/10 ładna, ale mogla być ładniejsza ;].
Całkowita ocena - 7,5/10
dareczka84
18.02.2009, 13:00
Nie jest źle, przedmioty starasz sie dobierac kolorystycznie. Ale! Płytki w łazience straszne, bałabym sie takiej łazienki, co robi kwiat koło sedesu?? W sypialni dałabym podwójne łóżko...wszedzie jest jakos pusto, wiecej dupereli!
Domek jest świetny! Pokazuje bardzo prosty styl życia ludzi w małych, biednych miastach ( ten dom jest naprawdę ubogi ) oraz szarość ich życia, bo nie ma tu za dużo kolorów... Domek jest pod tym względem naprawdę dobry, no i wreszcie coś nie nowoczesnego i bez przepychu, taka trochę nowa wizja ;]
P.S. Oczywiście w małych miastach też można mieć kolorowy bogaty ładny dom, ale kieruje się trochę tym jak nie dawno wyglądało moje miasto ;]
Bryła ładna...ale na tym się kończy. Szczególnie przez wnętrza. Są ciemne, puste, zimne. W ogóle nie widać jakiegokolwiek przyłożenie się do nich z twojej strony. Albo mi się tylko wydaje. Za mało takich dupereli jak kwiaty i naścienne dekoracje. Mimo wszystko wydaje mi się, że jak by ci się zachciało, to wyszłoby coś całkiem ładnego. Życzę weny twórczej.
Pozdrawiam
Invidia Semper
18.02.2009, 15:54
A ja mam jedno pytanie: do czego jest podpięty-stojący na środku salonu-telewizor??:D
Zewnątrz ładnie tylko w środku pusto.
Wszędzie pusto,pusto,pusto i tak za sztywno.
przydałoby się więcej ozdób i lepsze rozmieszczenie mebli i bardziej dobrana kolorystyka.
jak poprawisz te wszystkie rzeczy sądzę że będzie OK :)
Tak jakoś pusto, ciemno, szaro....
Poczekam na twój następny domek :)
Nudno,nic nie zwyklego i nie wierzę żeby to był dom na konkurs i żeby zają 2 miejsce! :O
Chyba nie widziałeś tutaj domów!Tamte sa świetne,a ten to tylko zachwyca poczatkujacych lub tych którzy nie widzieli wiele w swoim życiu ;)) 2/10
Hm...co by tu powiedzieć?:
bryła i ogród - cud, miód
korytarz - nie pasuje mi lustro i okno obok siebie,
sypialnia - tak jakby za niebieska
salonik - bardzo ładny, ale taki jakiś dziwny
łazienka - znowuż za niebieska ;)
kuchnia - ma swój wdzięk, ale jest taka też dziwna
jadalnia - to bardzo ładne pomieszczenie, fajne wykonanie
Ogółem - po mimo niedociągnięć, dom wydaje się ładny, 7/10
Hmmmm....torszkę zapusto ;] xD pozdróFFka ;]
"Brał on udział w konkursie na innym forum i zajął drugie miejsce." - buhahahaha, po żart tak :D Co do domu to jest on okropny. Pusty i brzydki.
Koniec.
pozdrawiam:
kubuss
Cały dom zasługuje na ocenę 8,5/10
Daje 9/10
Ale te płytki w łazience kiepskie
I jeszcze jedna mała uwaga za dużo miejsca zostawiłaś wolnego
chupa_chups
22.03.2009, 17:07
No fajnie nawet. Ten biały sufit mnie wymęczy.. ;0
8/10
Leah1994
23.03.2009, 19:06
Szczerze powiedziawszy to dom mi się nie podoba. Nie wiem jakim cudem zajął drugie miejsce w jakiś konkursie! Chociaż widziałam też gorsze domy. Korytarz jest pusty i reszta pomieszczeń też jest taka ogołocona. Ale jak na początku wspomniałaś, że jest to Twoja pierwsza budowla na tym forum, to nie jest, aż tak kiepska. Ocena: 4/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.