Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Aleja stokrotki :) [BRAK ZDJĘĆ]

jamajca
17.02.2009, 18:02
Witam, jesto to mój pierwszy domek, który wstawiam na forum więc proszę o wyrozumiałość co do zdjęć, wiem, że nie są najlepsze.

Wszystko. :) Mam nadzieję, że się spodoba :)
Pozdrawiam :)

blakistoni
17.02.2009, 18:10
Witamy nową osobę,która angażuje sie w budowanie domków :D
Mogłabyś poprawić jakosć zdjęć ;)
Ogólnie,to ładnie tylko kibel #2 taki coś nie teges ;]

7/10

Vegeta
17.02.2009, 18:16
Jak na pierwszy domek to super, tylko trochę za ciemny ;) 8/10

Orzechowo
17.02.2009, 18:19
Za duże, puste pomieszczenia. Zimno i ciemno. Za stromy dach. Ogród troszkę dziwny. Poza tym nie mam większych zastrzeżeń. 6,5/10

Paka
17.02.2009, 18:26
Jak ci się udało zrobić fundamenty na wysokości 2 schodków???
W korytarzu tak masz, ja też chce xD
A jak na pierwszy dom, to super, tylko bryła mi jakoś nie przypasowała ;p
8,5/10 ;]

jamajca
17.02.2009, 18:38
Nie mam pojęcia jak robić lepsze zdjęcia, męczyłam się i męczyłam, jeszcze tego nie odkryłam jak to zrobić.
Wbrew pozorą pomieszczenia nie są wcale takie duże.
Trudno wytłumaczyć jak to zrobiłam, znalazłam poradnik na innym forum ale niestety to forum już nie istnieje, jak znajdę inny to podam ;)
Dziękuję za ocenki :))

Searle
17.02.2009, 18:48
Podoba mi się salon i jadalnia.
Bardzo ładny jet ten taras nad garażem - bardzo fajny pomysł i wykonanie.
Natomiast nie podoba mi się to, że w każdym pomieszczeniu jest brązowa podłoga :/

steve
17.02.2009, 20:41
Witaj
Wybacz ale jakoś nie przypadł mi do gustu... Nie podoba mi sie taras ktory wychodzi na ulice, Ty sobie tam siedzisz a ludzie chodzą i sie patrzą:D Ogólnie moim zdaniem to wygląda to jak masa złożonych w jednym domu dodatków z neta i nic wiecej, ściany są wg mnie za ciemne, ja bym tam żyć nie mógł. Sciany albo są czarne,albo jakieś bure, albo zgnioło zielone, moze gdyby zostały zaświecone światla inaczej by to wyglądalo. I dach jest za duży do bryły, ale ja tez nie umiem robic dachów wiec sie juz nie czepiam:) I dosłownie wszedzie ta ciemna brązowa podloga. I nie sciezki do domu, a przez trawe to nie wygodnie chodzić:D Bez oceny liczbowej...a byłoby gdzies 4/10

Esterkaa
17.02.2009, 21:05
Mi się dom nie podoba...
dach domu jest za stromy ładniej byłoby gdyby był mniejszy,Przedewszyctkim w mieszkaniu jet za ciemno i zdjecia robione tak jakby z dalek i prawie nic nie widac...Zdjęcia sa słabej jakosci...
W domku nie ciekawie.. w korytarzu pustki i za duze pomieszczenie..nie podoba mi się żadna łazienka( ich kolorystyka- za ciemno)Taras co wychodzi na ulicę nie podoba mi się.. w jednym z tarasów jest sraszna biała podłoga która tam kompletnie nie pasuje...ogród jest nawet ok..ale za malo roslin i nie podoba mi się ten stol pod sciana z duza iloscia krzesel..( po co on tam??)
podobaja mi się dywany w pomieszczeniach, sypialnia, jadalnia i kuchnia.Są ładnie urządzone..w salonie podoba mi się akwarium. ( fajnie sie prezentuje)
Ale po za tym dom mi się nie podoba. Popracuj jeszcze a bedzie lepiej:)
Ocena: 3/10
Pozdr.

Björk
17.02.2009, 21:15
Gdyby nie zdjęcia bardzo kiepskiej jakości - polecam dział poradniki > jak robić ładne zdjęcia, to widzę, że trzymasz się jednego stylu, a i bryła dość ciekawa :)

Łezka
17.02.2009, 21:16
No supcio, git majonez jak na pierwszy dom, lecz są niedociągnięcia dom jest za ciemny i razi mnie ten stół w ogrodzie oplatający ścianę jak sim ma widzieć drugiego sima, któe jest po drugiej stronie ściany??

Miksztain
18.02.2009, 06:31
Dla mnie miły dla oka i fajny dom. Sam chciałbym takim mieszkać tylko jeszcze błąd który mi wytykali inni: Rób częściej zdjęcia tak jakbyś widział jak sim. Rób je tak jak ty byś miał wszysko widzieć gdy się wprowadzasz i będzie ok.

Matti93
18.02.2009, 13:56
fajny domek ;] no i fajnie że zrobiłaś garaż w ziemi, żadko są na forum ;]
8/10

pisaqeczka
18.02.2009, 15:04
Dom wydaje się być całkiem ładny, tylko te zdjęcia, no tragedia....

Jak na pierwszy raz to i tak nieźle.

Invidia Semper
18.02.2009, 15:35
Hehe, właśnie dlatego ja nie daję żadnych domów ani simów:D Kompletnie nie umiem robić zdjęć:P Niewiele widać, ale postarałaś się o czym świadczą przeróżne "hacki"(nie wiem jak to nazwać wyleciało mi z głowy:D) jak na przykład garaż. Mimo to ciemno, nieco sztucznie. 7/10 Z chęcią będę oglądać kolejne prace:)

Souris
18.02.2009, 15:43
W bryle mogłabyś zmienić dach kodem roofslopeangle 20 (np. 20) na trochę mniejszy.No i mogłaby mieć żywszy kolor.
Cieszę się, że na zewnątrz jest chociaż zarys jakiegoś ogrodu, bo przy większości prac nowych architektów, takowego brakuje. Co prawda mogłabyś się bardziej do niego przyłożyć ale liczą się chęci. Fajny pomysł z tym garażem :) Szacuneczek. Ja nie potrafię takiego zrobić. Zmieniłabym tylko ułożenie podłóg, nie odejmowałabym tamtych ale co najmniej do wejścia do domu, dałabym te białe panele. Może jeszcze w tyle, tam koło zejścia na tyły.
Za to wnętrza w ogóle mi się nie podobają. Są za ciemne i nie tyle co za wielkie ale mają za mało mebli. Chodzi mi tu o jakieś kwiaty na przykład.

Bez oceny liczbowej. Postaraj się zmienić ustawienia w konfiguracjach i robić fotki printscrenem przy pomocy caps locka.

symfonia
18.02.2009, 18:48
Faktycznie za ciemne wnętrza , ogólnie taki sobie ale nie jest zły.
Nie podoba mi się ta lada z krzesłami na zewnątrz obok boiska , nie pasuje!
Po co komu cztery pojemniki na kompost?
Za ciemne tapety , dywaniki okrągłe brzydkie.Ten brodzik obok basenu co to jest bo słabo widać?
Małe zdięcia!
ocena5/10

jamajca
18.02.2009, 20:56
Dziękuję za porady i krytykę i z poradnika jak robić zdjęcia na pewno skorzystam :)

treys
19.02.2009, 12:31
Bryła jest zbyt rozlazła i ma nieciekawe kolory.
Wnętrze też takie bez wyrazu i charakteru. Na dodatek prawie same puste pomieszczenia. Kolory łączone bez pomysłu więc efekt jest niefajny.
I minus za słabe zdjęcia. To nie jest nic trudnego zmienić kilka opcji w grze.
4/10

dżin.
20.02.2009, 17:34
Wnętrze wydaję się fajne, ale
tak jak już wspomniała Bjork, zwiększ jakość zdjęć,
powinnaś bardziej przybliżać do danego pomieszczenia :D

Ogólnie jak na pierwszy dom, chcę powiedzieć, że jest ładny :D
7/10

jamajca
20.02.2009, 17:52
dziekuje :)

kubuss
22.02.2009, 17:29
Dom mi się nie podoba, za duży dach on ma. Wewnątrz ciemno i pusto. tak ogólnie to ten dom jest za duży. Ocena: 4/10

pozdrawiam:
kubuss