Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rodzinna prostota-wariacje by kajucha95 [BRAK ZDJĘĆ]

kajucha95
19.02.2009, 15:44
Chciałabym tu na forum zaprezentować pierwszy dom.Dom leży przy ulicy Słonecznej 3.Zamieszkuje go rodzina Figielek, składająca się z trzech domowników.Nie jest to dom godny braw ale mi się podoba.Stworzyłam go w oparciu o swój własny domek :).Podkreślam iż nie mam wielu dodatków w postaci mebli na przykład.Zaznaczam że w salonie występują kontrasty (to nie błądjakby co).No to wiooo...

UFF...ciut się namęczyłam ale pewnie i tak wam się nie spodoba...

CÓż mam nadzieje że będziecie tu bardziej komentować niż w przypadku simek

POZDRAWIAM!

@Bjork - poprawiłam

Searle
19.02.2009, 15:59
Za pusto w tym domku...
No i niestety niewygodnie ogląda się takie zdjęcia.

Nemezis
19.02.2009, 16:04
Twierdze tak samo jak Searle

steve
19.02.2009, 16:11
Witaj
Minusy:
-pomieszenia są za wielke
- zbyt mało mebli
- podest "ozdobny" ? co to wogóle...? Ale raczej marnie ozdabia:D
- Korytarz na górze i jego pustka mnie przeraża, nawet barierki nie ma tylko dziura w podłodze:D
- wkurza mnie ze musze kilkac w kazde zdjecie aby sie powiększyło, szczególnie ze połowa z tego po powiekszeniu mi sie nie otwiera...
- jak dla mnie elewacja domu jest za bardzo jaskrawa, ale żółty za to wesoły kolor:D
- w łazience nie podoba mi sie kolorystyka
- zresztą w salonie te "kontrasty" też mi nie przypadły do gustu
- dlaczego basen jest tak przy ulicy??
Plusy:
- jak na pierwszy dom to bardzo duży i napewno było Ci trudno zagospodarować pomieszczenia, dlatego staraj sie moze budować mniejsze
- są powieszone zasłonki, i różne ozdoby, choć jest ich niewiele ale są

Podsumowując to widziałem o wiele wiele gorsze pierwsze domy wiec źle nie jest:) Ćwicz i buduj dalej a bedzie coraz lepiej!

Pozdrawiam, steve

kajucha95
19.02.2009, 16:20
Dziękuję bardzo!Następnym razem bardziej się postaram!

Esterkaa
19.02.2009, 16:27
Powiem tyle... za wielkie pomieszczenia, za malo mebli i jakichkolwiek dodatków.9 kwiatów, obrazów itp.) ten podest jest straszny!!!!!!
Ogólnie podoba mi się tylko bryła z zewnątrz w środku wcale mi się nie podoba.
Ocena bryły:9/10
wnętrze: 2/10
Pozdr.

pisaqeczka
19.02.2009, 16:39
Pusto, brzydko, pusto, brzydko...
Podoba mi się jedynie czarna łazienka.

Gio
19.02.2009, 16:59
Pusto, bryła jest taka nijaka... po za tym nie cierpię okien nie ułożonych nad sobą domach piętrowych.
I jeszcze ten basen przy samym brzegu...:/
ogólnie, to nie za dobrze, a nawet źle :(
1/10

Pozdrawiam!
Gio!

treys
19.02.2009, 17:45
Bryła: nie, nie, nie dach jest stanowczo za wielki. Na dodatek basen z przodu (?) i brak ogrodu. A te kilka pościskanych wierzb na rogu działki nie wystarcza. W środku też mi się w ogóle nie podoba. Pokoje wielkie jak jakieś sale i nie zbyt pięknie połączone kolory. Tak wielkie pomieszczenia więc nie dziwię się że nie udało ci się ich fajnie zagospodarować, bo z taką przestrzenią nic się nie da konkretnego zrobić. Dlatego też widzę tam kilka przedmiotów które nie są za bardzo na miejscu np. szafka na ubrania w jadalni.
Podsumowując: nie postarałaś się, szczególnie ze zdziwieniem patrzę na ten...ekchm podest... : /
2/10

katerina1989
19.02.2009, 18:14
Bryła jest klockowata,ale ogród może być.
Pomieszczenia są za duże,puste i mało w nich mebli.
Basen przy wejściu do domu?! nie polecam na przyszłość.
Ocena 4/10

αγάπη
19.02.2009, 19:13
Rozumiem że to twój pierwszy dom :)
Ale niestety Prawdą jest że nie najlepiej dobierasz kolory
A pomieszczenia są zaduże...
Robisz ten sam błąd co ja nie dodajesz dodatków które dadzą domkowi sfojskości
Sorry za błędy w pisowni ale nie pattrze na klawiature jak pisze i nie zastanawiam się nad ortografią :)
Buziak,Pokuj,Króliczek playboya xD

Liv
19.02.2009, 19:23
składająca się z trzech domowników
Osób (;])

W budowaniu popełniasz te same błędy, co wszyscy początkujący. To jest: bryła, za duże pomieszczenia, problemy z dobieraniem kolorów i rzeczy do siebie, pustota... I ogólnie dom nie za ciekawy.
Wymieniłam tak z grubsza.
Bez oceny liczbowej.

dżin.
20.02.2009, 18:09
Bryła i ogród to praktycznie rewelacja,
a...pomieszczenia, jakby to ująć delikatnie? dziwnie zrobione
oprócz łazienki - bo to najładniejsze pomieszczenie w całym domu
Popracuj nad robieniem zdjęć i ich jakością,
7/10

kajucha95
20.02.2009, 19:10
Dziękuję wszystkim! :*

karlekin
21.02.2009, 20:09
Moje skromne oceny... może nie są zbyt profesjonalne, ale takie odczucia towarzyszyły mi przy oglądaniu:
1. Basen jest zbyt blisko domu... (mało praktycze3, i nie zbyt ładnie wygląda).
2. Taras wydaje się być zbyt ciemny i taki "pusty", czyli nie jest do konca zagospodarowany...
3. Zbyt mało czasu poświęciłaś meblom... (tutaj trochę usprawiedliwia Cię fakt, że nie masz mebli, postaraj sie to jakoś uzupełniać)
4. Salon to pokój dla wypoczynku, relaksu, powinno tam być przytulnie i miło... u Ciebie brakuje mi tego... (może więcej ozdób w postaci obrazów)
5. Korytarz i HALL jest zbyt pusty i te dwa miejsca w domu nie musza być aż takie wielkie... wystarczyłyby mniejsze... a jeśli musza być takie wielkie to moze więcej urozmaiceń??
6. Ogólnie większość pomieszczeń mają zbyt dużą powierzchnię... może spróbuj je trochę pomniejszyć...
- okna są trochę chaotycznie... może jakaś symetria?

7. Wejście jest bardzo stylowe, ładne, podoba mi się...
8. Kuchnia jest utrzymana w jednym stylu, a to się bardzo ceni...:)

Ogółem dom w całości sprawia ważenie bardzo ciepłego, spontanicznego (kolorystyka).

Jest to Twój pierwszy dom, więc uważam, ze wyszedł bardzo dobrze:) sama pewnie bym sobie tak nie poradziła...:)
gratuluję i pozdrawiam,
dh. Agnieszka(Karlekin)

kubuss
22.02.2009, 18:42
Dom jest za duży. Pusty. Ogólnie to nie chce mi się pisać. Bo nie ma o czym. Ocena: 2/10

pozdrawiam:
kubuss

aluminium.
23.02.2009, 19:13
Pusto, pusto i jeszcze raz pusto...!
Do niczego więcej sie nie czepiam...
7\10

Björk
23.02.2009, 20:08
Dom jak dla mnie jest za duży.
Ale fajnie się bawisz kolorami :)
Gdyby pomieszczenia były mniejsze, to całkiem przytulnie by było :)

seattle
23.02.2009, 20:49
"Mamo, a dlaczego ktoś schował dom za jakimś ogromnym terminalem lotniskowym?"
Za wielki. Za wielki. Za wielki. Jak wszystko w tym domu. Ale po kolei: (bynajmniej nie chodzi mi o pociąg)
1. Może zacznę od zalet. Kolorowo. Tu kończą się zalety.
2. Basen przy chodniku. Nigdy czegoś takiego nie widziałem, ale mam jeszcze uśmiech na twarzy.
3. Hall. Pierwsze (niestety nie ostatnie) gigantyczne pomieszczenie.
4. Ozdobny podest. Oho! Widzę, że Opera Leśna ma konkurencję.
5. Salon. Jedyne co tu mi się podoba to połączenie tej wykładziny z kolorem ścian.
6. Kuchnia. Jedno zdjęcie barku? Niedorzeczne.
7. Sypialnia. Zimna i nieprzyjemna. I nie wiedziałem, że dzisiaj się jeszcze czyta przy świecach.
8. Sypialnia nastolatki-malarki. Poza tym, że jest wielkości średniego parkingu, to szafa przysłania okno.
9. Łazienka. Można tu urządzic spore lodowisko.
10. Biblioteka. Łzy napływają mi do oczu.
11. Zapomniałem o jednej łazience. Chyba miałabyc nowoczesna. Szkoda, że tylko nie jest.
12. Korytarz. Gdzie? Aaaa, tooo... ymm.. Nie, no dobrze, skoro tak uważasz.

Podsumowując, dom jest wielgachny i brzydki. A basen przy samym chodniku to dla mnie jakiś absurd.
Przykro mi, ale wyżej niż 1/10 Ci nie dam.

Invidia Semper
23.02.2009, 21:07
kajucha, tyle ludzi Ci już powiedziało..no prawdę, prawdę, ale ja dorzucę swoje 3 grosze: wiem, że to kwestia gustu, ale spróbuj jakoś unormować te dodatki, żeby dom się jakoś "scalał":) Taki sam obraz w dwóch pomieszczeniach, w jednym właśnie te papugi zaraz przy czarno-białych fotografiach, w jednych oknach są zasłony w innych nie..takie kogiel-mogiel:D Nie ocenię, ale czekam na dalsze prace:D

Seraf
24.02.2009, 00:39
Basen z przodu domu - stanowcze nie. Chociażby dlatego że blokuje dostęp do kwiatów :)
Dach jest bardzo stromy, przydałyby się okna mansardowe żeby go urozmaicić.
Hall jest ... pusty. Ogromne puste pomieszczenie.
Salon, na ścianach jest pusto. Meble niespecjalnie do siebie pasują.
Jadalnia znów pusto na ścianach, na podłogę można by dać dywanik.
Kuchnia - nigdy nie umieszcza się zlewu przy kuchence ;) Po za tym znów pusto na ścianach...
Korytarz - pusto, brak firanki.
To akwarium tam nie bardzo...i znów pusto na ścianach. Białe ściany jak w szpitalu.
Łazienka znów pusta. Zrobiłaś zbyt duże pomieszczenie.
Korytarz - znów pusto, tapety w ogóle do siebie nie pasują, nawet na zasadzie kontrastu...
Pomijając już całe piętro - robisz zbyt duże pomieszczenia dlatego potem wydają się puste nawet jeżeli wszystko w nich jest. Postaraj się robić mniejsze i powinno być lepiej :)

Lime
28.02.2009, 17:44
no....nie chcę cię urazić, ale w tym domu tak no.... tak pusto... nie podoba mi się

Bryła - 4/10
Wnętrza - 1/10
Ocena Całkowita - 4/10

Paka
28.02.2009, 21:48
A blee ...

.. że tak powiem :P
A z tym podestem to jednak jest nudno :(
No ten basen przed domem, przy ulicy...
3/10
I czekam na następne ;]

symfonia
01.03.2009, 10:30
Przede wszystkim to już chyba wszyscy napisali za duże pomieszczenia i świecą pustkowiem!
Basen od frontu wogule mi nie pasuje!
Cały domek o ile by był mniejszy to na pewno w tym stanie lepiej by sie prezentował !
Za mało dodatków dekoracyjnych!
ocena 4/10