Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z domem

Fiorella
19.02.2009, 17:43
Mam pewien problem.
Przerabiałam pewien maxisowy dom. Po jakimś czasie wszystkie dodatki z neta, gdy je chciałm postawić robiły sie całe białe. Aż w koncu zacięła mi się gra. Ale to trwało nie długi czas, bo później się wyłączyła i pojawił sie komunikat "Działanie aplikacji zostało zakłócone i aplikacja zostanie zamknięta". Częściowo zapisałam moją pracę, część straciłam, ale sie komunikatem zbytnio nie przejęłam, szczególnie, że następnym razem gra mi sie włączyła bez problemu. Ale grałam jakis czas i znowu to samo (ale to nie było parę minut tylko jakieś dwie godziny). Następnym razem gdy włączałam grę już się nic takiego nie działo, skończyłam robić dom i zaczęłam jeszcze inny z nową stworzona rodziną, wszystko zapisałam i tamten dom i nową rodzinę z domem. Wszystko było ok, do czasu gdy następnym razem włączyłam grę. Chciałam pograć w starym domu, ale szukam go po całej okolicy i go w ogóle nie ma. W skrzyni domów równiez szukałam i też go nie ma, zamieszkująca go rodzina równiez zniknęła.
Ale najdziwniejsze jest to, że ten dom co zrobiłam później stoi na miejscu i jest w nim rodzina, nic się nie zmieniło.
Mam bardzo duzo dodatków z neta, myślę, że pewinie jeden z nich cos mi uszkodził. Jeśli tak to czy jest jakiś program, który mi pokaże wadliwy dodatek. Mam ich tyle, że nie sposób znaleźć akurat ten a usuwanie wszystkich też mi sie nie uśmiecha.
A może macie jakieś inne rady?
To dziwne, że dom tak po prostu zniknął wraz z rodziną.
Edit: tyczy się the sims 2, już piszę do moderatora aby przeniósł temat

vibratoria
19.02.2009, 18:24
Sims2Pack Clean Installer. Wadliwe dodatki koloruje na różowo, bądź czerwono i możesz je od razu usunąć. Pobierz koniecznie.
Przy wadliwym dodatku znikanie nie dziwi. Mi kiedyś zniknęło całe otoczenie. :O

Fiorella
19.02.2009, 18:26
Sims2Pack Clean Installer. Wadliwe dodatki koloruje na różowo, bądź czerwono i możesz je od razu usunąć. Pobierz koniecznie.
Przy wadliwym dodatku znikanie nie dziwi. Mi kiedyś zniknęło całe otoczenie. :O

Czy wtedy ten dom mi powróci? Zależy mi na tym.
Czy ten program jest bezpłatny i gdzie mogę go pobrać?

vibratoria
19.02.2009, 18:28
Zobacz ten wątek: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=46901&highlight=Sims2Pack+Clean+Installer

Nie wiem jak z domem i rodziną. Ja otoczenia nie odzyskałam. :(

Fiorella
19.02.2009, 18:46
Cóż, dziękuję za pomoc.
I mam jeszcze jedno pytanko:
zanlazłam wadliwy dodatek i jak go w tym programie usunąć?

Wikki
19.02.2009, 19:19
Klikasz prawym przyciskiem myszki na ten wadliwy dodatek i wybierasz opcję "Remove package"
Pozdrawiam.

Fiorella
20.02.2009, 07:42
Dziękuję Wam za pomoc.
Usunełamy wszystkie wadliwe dodatki, a było ich naprawdę dużo, szczególnie włosów z raonsims.
Mam jeszcze jedno pytanko:
Dodatki były zaznaczone kolorem różowym, ale jeden był takim ostrym czerwonym, co to znaczyło?
Jeszcze raz Wam dziekuję.

Wikki
20.02.2009, 12:05
Witaj!
Kolor różowy oznacza,że dodatek może zagrażać grze,aczkolwiek nie musi,natomiast czerwonym kolorem oznaczone są wadliwe dodatki.
Pozdrawiam.

Fiorella
20.02.2009, 19:21
Dziekuję za odpowiedź. Miałam tylko jeden czerwony, reszta różowe. Cóż w takim rzie przywrócę resztę.
Jeszcze raz wielkie dzięki.

Saheli019
22.02.2009, 11:51
A gdzie wgrac teraz ten program? Mam go na pulpicie i nie wiem gdzie go teraz wsadzic

Björk
22.02.2009, 12:01
A gdzie wgrac teraz ten program? Mam go na pulpicie i nie wiem gdzie go teraz wsadzic

Zostaw na pulpicie :) Po prostu go uruchamiasz i instalujesz w ten sposób :)

wuwuaaa
08.03.2009, 17:10
Witam mam problem posiadam ts2 na ps2 i po kupieniu kilkunastu obiektow wyskakuje ostrzezenie FIRE CODE i nie moge dokupowac przedmiotow. Jak rozwiazac ten problem??

Bjork edit Bardzo proszę o nieusuwanie tego posta, mimo, że jest nie w temacie, ale wuwuaaa niechaj najpierw otrzyma odpowiedź :).
A przy okazji wuwuaaa poczytaj ogłoszenie o aktywacji nowych uzytkowników i nie pisz tego samego w 20 tematach :)
Dzięki.

Alraris
21.03.2009, 11:03
Witaj!
Kolor różowy oznacza,że dodatek może zagrażać grze,aczkolwiek nie musi,natomiast czerwonym kolorem oznaczone są wadliwe dodatki.
Pozdrawiam.

A ja myślałam, że kolor różowy oznacza duplikat, albo coś w tym stylu, a kolor czerwony hack. Hacki nie muszą zagrażać grze, służą do totalej zmiany jej niektórych funkcji. Jeżeli zainstaluje się 2 wykluczające swoje działanie, lub wadliwego hacka, no to wtedy gra się psuje, ale jeśli mamy porządnego hacka, wszystko działa w porządku, a sims2pack nadal je podkreśla na czerwono, na wszelki wypadek...
Sama mam sporo "czerwonych" rzeczy, bo urozmaicają grę i się nie zawiesza. Raz się nie dało w ogóle jej włączyć, bo miałam hacka na noszenie ładnych ubrań ciążowych, który był przeznaczony do starszego dodatku (Zwierzaki), a zainstalowałam nowy. Zawsze trzeba mieć aktualną wersję, jak go wymieniłam, wszystko znowu działa. Szkoda usuwać WSZYSTKIE czerwone rzeczy.
Jeżeli się mylę, co do tych kolorów i oznaczeń, niech ktoś mi powie ;)

kamyk1989
31.03.2009, 19:00
Witam wszystkich odrazu chciałem przeprosic za pisanie nie na temat tutaj ale niemoge napisac nowego tematu a mam problem z gra a mianowicie mam problem bo zablokował mi sie sims w sensie ze robi cały czas to samo jest w przedsiebiorstwie i cały czas wyprasza wszystkich cociaz nikogo tam niema a jak biore zeby zamówiła taksowke to do domu to oczywiscie tego nierobi pomocy bo juz niewiem co mam robic

Liv
31.03.2009, 19:33
Otworzyć konsolę do wspisywania kodów (crtl+alt+C), wpisać boolprop testingcheatsenabled true, kliknąć z wciśniętym shiftem na tego Sima i dać "Force error-> reset".
Powinno pomóc ;)