Zobacz pełną wersję : "Niezapomniane wspomnienia" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]
Cześć to mój 39 dom na forum. Zapraszam do oglądania.
Dom "Niezapomniane wspomnienia" zamieszkuje wdowa Józefa Kubrak. Babcia Józia bo tak na nią mówią sąsiedzi przeprowadziła się na przedmieścia 2 lata temu, po śmierci swego męża Czesława. Dom, w którym mieszka jest mały i urządzony w "babcinym stylu", lokatorka ma małą emeryturę, z której musi utrzymać dom, pieniądze które otrzymała po śmierci męża przeznaczyła na budowę domu. W wolnym czasie Józefa zajmuje się ogrodem lub pichci coś w kuchni.
Spis pomieszczeń: kuchnia, salonik, łazienka, sypialnia, spiżarnia
Testowany: tak
Parcela: 2x2
Cena: 32 125 simoleony
Zagłosuj.
Oceń.
Skomentuj.
pozdrawiam:
kubuss
Jestem pierwszy :P
Jak zwykle zbudowałeś mały domek
Ogródek i bryła są wnet prześliczne
Wnętrze trochę gorzej Ci wyszło,
po prostu jest w nich za pusto
Ale ogólnie jest przytulnie(rymuje się :D)
8/10 :redface:
Witaj
ładny, mały, w sumie zwykły domek:) Wszystko ok ale czy ja już calkiem nie widze czy nie ma bramki w płocie;)? 8/10
pozdrawiam
cerastes
24.02.2009, 18:49
Podoba mi się to , że domek utrzymany jest w zaplanowanym przez Ciebie klimacie .
Wnętrza są dość ciepłe i jest nawet mała spiżarka ( takie babcine pomieszczenie ! :) ) .
Projekt jak zwykle bardzo estetyczny . :)
Dzięki za oceny, muszę się przyznać że to mój pierwszy "babciny" dom :D
steve uliczka jest na przeciwko drzwi imho że jej nie widać bo jest taka sama jak płot :D
Bryła ładna, chociaż czegoś mi w niej brakuje.
Wnętrze także bardzo fajne, utrzymany lekko wiejski klimat i ładne połączenie kolorów.
Tylko trochę za pusto.
9/10
justinea4
24.02.2009, 18:59
Uwielbiam twoje domki i przyznam, że skoro jest twój pierwszy "babciny domek" to jest genialny. Bryła budynku prosta i niewielka. Ze względów na wielkość parceli ogród również nie jest gigantyczny, ale za to zrobiony gustownie i estetycznie. W środku prześlicznie. Doskonale dobierasz meble do pokrycia ścian i podług. Gorzej natomiast z z wystrojem, a w szczególności w sypialni, której puste ściany wprost mnie przerażają :) Co do pozostałych elementów wszystko współgra ze sobą idealnie.
Ocena 9/10
Esterkaa
24.02.2009, 19:05
Hmm..bryła mi się podoba ale za to ogród mniej... ta trawa jakas taka dziwna:P i jakos tak mi ten ogód nie podpasowal..a c do wnetrz to mi się podobaja.. faktycznie oddaja taki babciny klimat:P co mi się bardzo podoba.. ale jest za mało ozdób np. w sypialni. I wydaje się ze strasznie pusto jest w łazience.. szczególnie na tym zdjęciu wanny...
Ale ogólnie jest fajnie.
ocena:8/10
Pozdrawiam:)
Niezły. Może nie idealny ale ładny, prosty i przytulny. Ale jedno mi się nie podoba. Grzejniki! Są wszędzie, a nienawidzę ich ;) Ale spiżarnia cud-miód (bez orzeszków)
Z powodu tych grzejników tylko 9/10
Pozdrowienia :)
Mmmm ^^
Jaki przytulny ^^
Lubie takie ^^
Tylko w łazience wg mnie jest "chłodno" :P
9/10 :)
Invidia Semper
24.02.2009, 19:51
No no powiem, że zgrabnie Ci to wyszło:D Bez przesady, dużo subtelności:) 9/10
ddo bwayo
24.02.2009, 20:06
Muszę przyznać, że czuję się rozczarowana :(
Jak na razie to chyba Twój najgorszy domek (bez urazy).
Pierwsze Co mi się rzuciło w oczy to w salonie, jeśli jest kaloryfer to po co kominek ??
Po drugie, mały ogród. Po trzecie łazienka jakaś taka dziwna.
6/10 - na więcej niestety nie mogę sobie pozwolić :(
Fajna chatka :)
Domek ładny, taki babciny :)
9/10
symfonia
24.02.2009, 21:09
Muszę przyznać że domek babci mi całkiem się podoba , ma odpowiedni klimat ,są dobrze dobrane kolory tapet i podłóg oraz mebelki też są odpowiednie.
Kolor elewacji i jest spoko!
Wnętrza sprawiają uczucie spokoju i porzadku .
Ogólnie sympatyczny i przytulny.
pozdrowienia dla babci! xd
Ocena 9/10
Domek jest nawet spoko, sypialnia mi się jedynie trochę nie podoba i ten płot, bez wyróżniającej się furtki tez dziwnie wygląda.
Dzięki za oceny. Dodałem jeszcze rzut bo zapomniałem o nim.
I to się nazywa mieć styl :)
Domek w innym klimacie od Twoich poprzednich, ale jednocześnie widać, że to Twoja ręka :)
A poza tym, to po prostu ładnie :)
Taki typowo wsiowy (ja wiem coś o tym ;)) i babciny.
Wczoraj jak przeglądałam, jakoś mi nie przypadł do gustu, a dzisiaj wręcz przeciwnie :D
Tylko całej 10 nie mogę dać- wybacz ;)
9/10
A właśnie: NIE MA FURTKI?! Ta babcia uprawia sport ekstremalny zwany skok przez płot?! :O
Liv owszem babcia jest wysportowana ale furtka jest imho jest taka sama jak płot, znajduje się naprzeciwko drzwi wejściowych.
Dzięki za oceny :D
Ech, dom 39 a bryły wciąż takie same...a szkoda, bo gdybyś chciał, wyszłoby pewnie coś fajnego.
Wnętrza są przytulne, chociaż gdzieniegdzie wieje pustką. Najlepiej Ci wyszła spiżarnia :D
A co do ogrodu - no to to co tam jest, jest ciekawe...wszystko rozplanowane, aż miło popatrzeć. Chociaż za dworkiem bez krzaków nie przepadam, ten wyszedł ślicznie.
6,5/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.