Zobacz pełną wersję : "Biała Róża" - by steve [BRAK ZDJĘĆ]
Witajcie!
Dziś zapraszam do obejrzenia mojej drugiej prezentacji na tym forum. Zdjęć jest znów 80 wiec może troszkę potrwać zanim się wszystkie otworzą. Życzę miłego oglądania i zapraszam…
"Biała Róża"
Dziękuje wszystkim którzy wytrwali do końca prezentacji. Wybacznie że zdjecia nocą robione są w trybie budowania, jednak nie mogłem inaczej "doczekać" nocy. Proszę o opinie, komentarze złe i dobre. Od ostatniej prezentacji pracuje nad innym projektem, dużo większym, ten dom zbudowałem tak z czystej przyjemności:) Ostatnio było kilka uwaga, co do tego co robie źle, starałem sie to poprawić, ale czy mi wyszło? To już nie mnie osądzać:)
Zapraszam do komentowania!
oOo.. naprawde ślicznie .. bardzo mi sie podoba ^^
Dom super, bardzo mi przypadła do gustu sypialnia, reszta pomieszczeń też niczego sobie. W ogrodzie się zakochałem no normalnie śliczny. Więcej pisać nie będę bo wszystko tu mi się podoba, bez wyjątku. Ocena: 10/10
pozdrawiam:
kubuss
Esprit88
25.02.2009, 20:52
To jest świetne! nie mam żadnego powodu żeby się do czegoś przyczepić! To jest piękne podoba mi się kuchnia, ale najbardziej jadalnia
Ocena 10/10
Bittern-sama
25.02.2009, 21:02
Ogólnie uroczy^^
W jasnych, pastelowych kolorach
Przyjemnie się oglądało^^
są małe pomyłki ;p np. te czerwonawe schody wgl nie pasują i ta kopuła/altanka czy coś tam jest jakaś taka nijaka xddd
przesłałam na GG link do tej strony i koleżanka napisała " i to robią Polacy" i " jest 1000000000 razy lepsza od amerykańców"
co ona ma z tymi amerykanami!!!
to jacyś bogowie dla niej??? ale cóż...
Śliczny ten dom^^
symfonia
25.02.2009, 21:09
No niczego sobie ten domek, w moim ulubionym klimacie.
Bryła ciekawa ,ogród też jest ładny ,może niektórych drzew za dużo, trochę mi przeszkadzają dwie fontanny i chyba za dużo kamieni , ale to moje "widzimisie".
A co do wystroju to piękne i bardzo dobrze podobierane meble jak i dekoracje oraz tapety i kolorystyka wnętrza pomieszczeń.
Domek jest ładny.
Ocena 10/10
Witaj!
Bardzo podoba mi się Twój domek.Ciekawa kolorystyka,ładne meble tworzą fajny nastrój.Urzekł mnie salon, tylko moim zdaniem ładniej prezentowałby się biały fortepian.Warto poczekać do zmierzchu,bo rzeczywiście ogród wygląda magicznie...
Krótko mówiąc...śliczny :)
Esterkaa
25.02.2009, 21:56
Bryła super..ogród tez..tylko troche za duzo drzew:P
w srodku bardzo ładnie umeblowane tylko te schody czerwone nie pasuja mi do wystroju..tak samo jak w sypialni ten fotel brazowy...wszystko jets w pastelowcy prawie bialych kolorach i to tam nie pasuje.
ogólnie wszystko pieknie ladnie.
ocena:9/10
Pozdrawiam:P
FakeYourDeath
25.02.2009, 22:01
o jezus , ile zdjec
dom piekny
az odechcialo mi sie swojego wstawiac
10/10
ddo bwayo
26.02.2009, 11:35
No to jest po prostu cudo. Śliczny i nie ma czego się czepić.
10/10
Właśnie wróciłem ze szkoły, zmęczony :/
A po obejrzeniu tego domu zrelaksowany :)
Naprawdę te dom jest piękny,
przeszkadza mi tylko to, że nie ma cieni itp.
Ale ogólnie wszystko jest cudne :D
@EDIT: Bardzo ciekawy pomysł z zamieszczeniem firanek na drzwiach :P
10/10
No, no. Majstersztykiem tego nie nazwę - nie uwiódł mnie ten dom, lecz chciałbym mieć dodatki z tego domku. (TO nie zazdrość) 8,5/10 pkt.
oOo.. naprawde ślicznie .. bardzo mi sie podoba ^^
Bardzo się ciesze że się podoba i dziekuje za ocenę:)
Dom super, bardzo mi przypadła do gustu sypialnia, reszta pomieszczeń też niczego sobie. W ogrodzie się zakochałem no normalnie śliczny. Więcej pisać nie będę bo wszystko tu mi się podoba, bez wyjątku. Ocena: 10/10
pozdrawiam:
kubuss
Sypialnia to moje ulubione pomieszczenie w tym domu, ciesze się ze i Tobie sie podoba:) Dziękuje za bardzo wysoką ocenę:)
To jest świetne! nie mam żadnego powodu żeby się do czegoś przyczepić! To jest piękne podoba mi się kuchnia, ale najbardziej jadalnia
Ocena 10/10
Oh dziękuje:):)
Ogólnie uroczy^^
W jasnych, pastelowych kolorach
Przyjemnie się oglądało^^
są małe pomyłki ;p np. te czerwonawe schody wgl nie pasują i ta kopuła/altanka czy coś tam jest jakaś taka nijaka xddd
przesłałam na GG link do tej strony i koleżanka napisała " i to robią Polacy" i " jest 1000000000 razy lepsza od amerykańców"
co ona ma z tymi amerykanami!!!
to jacyś bogowie dla niej??? ale cóż...
Śliczny ten dom^^
Hehe dziękuje za opinie :D Schody wogóle to nie wypadł, ale cóż:)
No niczego sobie ten domek, w moim ulubionym klimacie.
Bryła ciekawa ,ogród też jest ładny ,może niektórych drzew za dużo, trochę mi przeszkadzają dwie fontanny i chyba za dużo kamieni , ale to moje "widzimisie".
A co do wystroju to piękne i bardzo dobrze podobierane meble jak i dekoracje oraz tapety i kolorystyka wnętrza pomieszczeń.
Domek jest ładny.
Ocena 10/10
Co do kamieni to poprostu mam do nich sentyment:D I są tam takie małe skalniaczki, a wiadomo skalniaczek bez kamieni to nie skalniaczek:D Dziękuje za ocenę:)
Witaj!
Bardzo podoba mi się Twój domek.Ciekawa kolorystyka,ładne meble tworzą fajny nastrój.Urzekł mnie salon, tylko moim zdaniem ładniej prezentowałby się biały fortepian.Warto poczekać do zmierzchu,bo rzeczywiście ogród wygląda magicznie...
Krótko mówiąc...śliczny :)
Nawet gdybym z calych sił chciał tam dać bialy fortepian to niestety...nie mam takiego. Ciesze się ze tak sie podoba:)
Bryła super..ogród tez..tylko troche za duzo drzew:P
w srodku bardzo ładnie umeblowane tylko te schody czerwone nie pasuja mi do wystroju..tak samo jak w sypialni ten fotel brazowy...wszystko jets w pastelowcy prawie bialych kolorach i to tam nie pasuje.
ogólnie wszystko pieknie ladnie.
ocena:9/10
Pozdrawiam:P
W sypialni miało "wisieć" co innego, ale okazało sie ze ten dodatek nie działa i jednak zawisł ten fotel...Dziękuje za wysoką ocene:)
o jezus , ile zdjec
dom piekny
az odechcialo mi sie swojego wstawiac
10/10
Dziękuje:) I wstawiaj swój! ;)
No to jest po prostu cudo. Śliczny i nie ma czego się czepić.
10/10
Dziękuje :):)
Właśnie wróciłem ze szkoły, zmęczony :/
A po obejrzeniu tego domu zrelaksowany :)
Naprawdę te dom jest piękny,
przeszkadza mi tylko to, że nie ma cieni itp.
Ale ogólnie wszystko jest cudne :D
@EDIT: Bardzo ciekawy pomysł z zamieszczeniem firanek na drzwiach :P
10/10
Ciesze się ze mój dom Cie zrelaksował hehe:D A wiem jak ta wredna szkoła moze męczyć. Co do firanek na drzwiach...to jakoś tak samo zawisły pod sam koniec:) Dziekuje za wysoką ocenę:)
No, no. Majstersztykiem tego nie nazwę - nie uwiódł mnie ten dom, lecz chciałbym mieć dodatki z tego domku. (TO nie zazdrość) 8,5/10 pkt.
Dziękuje za ocenę:)
Ogród jest cudny! Nie ma słów aby móc go opisać. Zresztą wnętrza to samo :)
9/10 (za ta bryłę)
Upadła Dusza
26.02.2009, 16:21
(kilka zdjęć się nie wyświetla...)
Bryła jest fajna, ogród bardzo mi się podoba, jest śliczny.
W łazience nie podobają mi się rozrzucone gazety, w kuchni kosz, w salonie dwa wiszące kwiaty są troche za długie, w sypialni nie podoba mi się to drzewko, na rzucie widać że drzewo z ogrodu przechodzi przez ściane (przy białych schodzach).
Wszystko inne jest cudowne, chciałabym dać 10, no ale jest kilka rzeczy które się mi nie podobają, więc po ich odjęciu:
9,5/10
Bardzo, ale to bardzo ładny ogród.
W domku tez jest ślicznie. Podoba mi się, ze w domu zostało użytych wiele roślin i ozdób.
Niezwykle ciekawe opisy zdjęć. Gratuluję! :)
Bryła się tak wytwornie prezentuje, z szczerością mogę powiedzieć że Ci się udała.
Urządziłeś dom ze smakiem- widać ^^. Potrafisz dobierać kolory, meble. Masz talent.
Najbardziej mi przypadła do gustu sypialnia.
10/10
Drzew dużo=dużo tlenu xD
Ogółem nie mam zastrzeżeń. Dom mi się bardzo podoba.
11/10 ;]
Pzdr
Invidia Semper
27.02.2009, 09:26
Rzadko kiedy popadam w zachwyt, ale tym domem mnie po prostu urzekłeś:) Bryła super, ogród przepiękny, zadziwia mnie to w jak naturalny sposób połączyłeś dodatki maxisa ze ściąganymi. 10/10
kajucha95
27.02.2009, 14:09
Naprawdę świeny ten dom a szczególnie ogród:)
Bryła mi się nie podoba, szczególnie ten dach.
Ogród jest cudny! Nie ma słów aby móc go opisać. Zresztą wnętrza to samo :)
9/10 (za ta bryłę)
Dziękuje za ocenę:)
(kilka zdjęć się nie wyświetla...)
Bryła jest fajna, ogród bardzo mi się podoba, jest śliczny.
W łazience nie podobają mi się rozrzucone gazety, w kuchni kosz, w salonie dwa wiszące kwiaty są troche za długie, w sypialni nie podoba mi się to drzewko, na rzucie widać że drzewo z ogrodu przechodzi przez ściane (przy białych schodzach).
Wszystko inne jest cudowne, chciałabym dać 10, no ale jest kilka rzeczy które się mi nie podobają, więc po ich odjęciu:
9,5/10
Te gazetki w łazience to taki żart:D są tam tak relaksacyjnie:D Dziekuje za ocenę:)
Bardzo, ale to bardzo ładny ogród.
W domku tez jest ślicznie. Podoba mi się, ze w domu zostało użytych wiele roślin i ozdób.
Niezwykle ciekawe opisy zdjęć. Gratuluję! :)
Dziękuje serdecznie:)
Bryła się tak wytwornie prezentuje, z szczerością mogę powiedzieć że Ci się udała.
Urządziłeś dom ze smakiem- widać ^^. Potrafisz dobierać kolory, meble. Masz talent.
Najbardziej mi przypadła do gustu sypialnia.
10/10
Z tym talentem to nie bardzo ale miło mi ze sie podoba:)
Drzew dużo=dużo tlenu xD
Ogółem nie mam zastrzeżeń. Dom mi się bardzo podoba.
11/10 ;]
Pzdr
Dziękuje za tak wysoką ocenę;)
Rzadko kiedy popadam w zachwyt, ale tym domem mnie po prostu urzekłeś:) Bryła super, ogród przepiękny, zadziwia mnie to w jak naturalny sposób połączyłeś dodatki maxisa ze ściąganymi. 10/10
Dziękuiuje po stokroć:)
Naprawdę świeny ten dom a szczególnie ogród:)
Dzięki;) Aż nie wiem co powiedzieć, nie spodziewałem się że Wam sie az tak spodoba:):):)
Marian...
27.02.2009, 18:45
No, jak zapowiedziałem, tak czynię i oceniam. Dopiero teraz, bo zagoniony ostatnio jestem jak wół pociągowy i na nic czasu nie mam. Ale konkrety...
To prawda, Twój pierwszy dom przypadł mi do gustu. I w tym przypadku w sumie nie jest inaczej.
BRYŁA:
pasuje stylem, ale nieco przekombinowana. Nie widzę jej w całej okazałości, bo drzewa zastawiają (swoją drogą czasem jest to sztuczka, którą stosuje się, by ukryć mało zgrabną bryłę, ciekawe czy tak jest w tym przypadku...), ale nawet tak można dostrzec, że nie jest jakoś specjalnie dopracowana. W szczególności zwróciłbym uwagę na ten fragment, w którym umieściłeś gabinet- ten fragment domu jakby "wisi" w powietrzu. Mam wrażenie, że istnieje tylko po to, by było gdzie wstawić szpiczasty dach, który ma nadać klimatu. I w sumie jest klimatyczny, ale powinieneś pomyśleć o tym stawiając fundamenty i projektować całość bryły z taką po części zatopioną w rogu domu wieżyczką, którą wydłużyłbyś stawiając tylko tam dodatkowe piętro, a potem dach. Niestety teraz wygląda to, jakby było doklejone tak-na-odwal-się. Sama koncepcja takiego elementu tylko z jednej strony budynku jest jak najbardziej trafna, ale powinieneś ją dopracować. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.
Ale muszę pochwalić dobór paneli na zewnątrz- bardzo stylowe.
OGRÓD:
Tu za to podoba mi się. Dobry pomysł z tymi drzewami przed domem, nie wiem, czy mają za zadanie maskować bryłę, czy tylko jako elementy dekoracyjne, ale prezentują się elegancko. Mimo, że jest ich co najmniej sporo (!), to jednak nie są ogromne i pasują.
Część ogrodu za domem podoba mi się jeszcze bardziej. Dobrze, że wstawiłeś fontanny, dodają uroku.
Pokombinowałeś zarówno z ukształtowaniem terenu jak i z doborem roślin i innymi elementami dekoracyjnymi. Fajnie, że zastosowałeś okrągłe i półokrągłe rabatki - stylowe i efektowne.
I tu wielka rzecz- prześwietny pomysł z alejką wśród brzóz, ale dlaczego, do licha, one wszystkie stoją jak od linijki?! Gdybyś pokusił się o poprzekręcanie ich w różne strony na pewno wyglądałyby znacznie lepiej i nie sprawiały by wrażenia sklonowanych. Jeżeli o to chodzi- pomysł świetny, ale wykonanie bardzo niedbałe.
Ale mimo wszystko z ogrodu wyniosłem pozytywne wrażenia. Gdyby nie te brzozy, nie miałbym zastrzeżeń.
Aaaa, jeszcze jedno! Tarasik- pierwsza klasa. Świetny.
WNĘTRZA:
Pierwsze, co mi się na myśl nasunęło - doskonałe kolory. Podkreślają styl, są jasne, ale nie nudne, co chyb najważniejsze. I wszystko perfekcyjnie dobrane. Najbardziej urzekł mnie salon z fortepianem. Cudeńko po prostu. Na prawdę bardzo mi się podoba. I ta elegancko wtopiona w pomieszczenie jadalnia też mnie pozytywnie zaskoczyła, choć może nad stołem tego buszu jest deczko za dużo... No, ale podoba mi się, nie będę się czepiał takich szczegółów, tym bardziej, że lepiej jak jest za dużo kwiatów, niż jakby miało być ich za mało.
Korytarzyk tak samo piękny, nie wiem czemu, ale zwraca na siebie uwagę, z pewnością ma "to coś".
I sypialnia również elegancko urządzona. Podoba mi się ten parawan, a w tym kąciku z biurkiem to zasiąść mógłbym w tej chwili nawet.
Całość na pewno prezentowałaby się o wiele lepiej na lepszej jakości zdjęć, ale zapewne ograniczenia sprzętowe nie pozwalają, znam ten ból...
I rada: popracuj trochę nad kadrowaniem - nie jest źle, ale może być lepiej.
Podsumowanie:
Mimo paru niedociągnięć dom jest n prawdę dobry. A biorąc pod uwagę fakt, że to dopiero Twoja druga praca, to jest wręcz świetnie. I z niecierpliwością czekam na następne.
Dziękuje za komentarz i to tak długi:):)
Heh co do maskowania bryły to nie takie było zadanie drzew:D szczerze mówiąc nie myślałem o tym w tym znaczeniu i jeśli trzeba ustne drzewa z ogrodu zrobię zdjęcia i dam bryle w całej okazałości;) Dałem tyle drzew, bo chciałem osiągnąć mały efekt tajemniczości, tak aby bryły z ulicy nie było az tak bardzo widać. Masz racje, co do wieżyczki, planowałem umieszczenie jej tam od początku budowania domu, ale potem jak zwykle nie wyszło tak jak bym chciał... . Co do ogrodu to wszystkim tak sie podobał ze nie przyznawałem się, że zajął mi naprawdę niewiele czasu i raczej nie był do końca przemyślany.
Niestety już lepszej jakości zdjęć nie uzyskam, w grze mam ustawienia na maksimum, zdjęcia robie przy pomocy zrzutów obrazu z ekranu i żeby było lepiej to musiałbym zainwestować w sprzęt, ale to juz za dość niedługo:D Nad kadrowaniem staram się sie pracować cały czas, bo też uważam ze ujęcia mogłyby być lepsze. W każdym razie przebardzo dziękuje za komentarz!:) I ciesze się niezmiernie ze mimo tych kilku błędów podoba Ci się:)
cerastes
27.02.2009, 19:37
Bardzo lubię styl , który prezentujesz w projekcie . :)
Całość podoba mi się , choć w mojej ocenie nie jest jeszcze tak do końca dopracowana .
Bardzo doceniam ambitny pomysł i wyrafinowanie aranżacyjne . :)
Dlaczego ja jeszcze tego nie widziałem?! :O
Ale od początku.
Dach spieprzył całą bryłę :/ Ten taki odbijający światło oddcień i na dodatek dwa różne rodzaje pokrycia, nie mówiąc już o jakiś dziwnych uwypuklewniach na nim :/
Dalej, to uderzył mnie jednocześnie przepych połączony wręcz z niekiedy WIEŚNIACKIM wystrojem.
Ale ogólnie nie będę się wybijał, bo ja tu do powiedzenia nic nie mam :P
10/10
No, pozdrawiam
Dżon!
Bardzo lubię styl , który prezentujesz w projekcie . :)
Całość podoba mi się , choć w mojej ocenie nie jest jeszcze tak do końca dopracowana .
Bardzo doceniam ambitny pomysł i wyrafinowanie aranżacyjne . :)
Dziękuje, następny projekt postaram się dopracować:)
Dlaczego ja jeszcze tego nie widziałem?! :O
Ale od początku.
Dach spieprzył całą bryłę :/ Ten taki odbijający światło oddcień i na dodatek dwa różne rodzaje pokrycia, nie mówiąc już o jakiś dziwnych uwypuklewniach na nim :/
Dalej, to uderzył mnie jednocześnie przepych połączony wręcz z niekiedy WIEŚNIACKIM wystrojem.
Ale ogólnie nie będę się wybijał, bo ja tu do powiedzenia nic nie mam :P
10/10
No, pozdrawiam
Dżon!
Ehhh dach od zawsze to mój słaby punkt. Ale dziekuje za tak wysoką ocenę:)
Uł. Świetny. Wszędzie bardzo ładnie. Ogród i bryła niczego sobie. O wnętrzach nie wspominając. Po prostu nie mam się do czego przyczepic <szok>! A nie, jednak coś znalazłem :) W kibelku leżą jakieś gejowskie pisemka (nie żebym coś do nich miał), co w moim odczuciu trochę psuje efekt.
A jakże, 10 ;)
Pozdrowienia
Chantelle
01.03.2009, 09:29
ŁAŁ,muszę przyznać,że super robota,chociaż nie gustuje w tym stylu,ale ten dom jest wyjątkiem ;).
Bez zbędnych ceregieli 10.
Bardzo ładny i orginalny dom. Zdjęć jest rzeczywiśćie mnóstwo, ale zdaje sobie sprawe że trzeba było w to włożyć dużo pracy. Jest w nim dużo ozdób które upiększają całokrztałt. ;)
10/10
chupa_chups
01.03.2009, 17:03
Po prostu świetne! Zaczarowałaś/łeś mnie tym!
10/10
Uł. Świetny. Wszędzie bardzo ładnie. Ogród i bryła niczego sobie. O wnętrzach nie wspominając. Po prostu nie mam się do czego przyczepic <szok>! A nie, jednak coś znalazłem :) W kibelku leżą jakieś gejowskie pisemka (nie żebym coś do nich miał), co w moim odczuciu trochę psuje efekt.
A jakże, 10 ;)
Pozdrowienia
Gejowskie:D Ej skąd wiesz ze gejowskie?:D A czasopisma do poczytania w chwili relaksu (taki żarcik;) )
ŁAŁ,muszę przyznać,że super robota,chociaż nie gustuje w tym stylu,ale ten dom jest wyjątkiem ;).
Bez zbędnych ceregieli 10.
Dziękuje:)
Bardzo ładny i orginalny dom. Zdjęć jest rzeczywiśćie mnóstwo, ale zdaje sobie sprawe że trzeba było w to włożyć dużo pracy. Jest w nim dużo ozdób które upiększają całokrztałt. ;)
10/10
Dziękuje bardzo:)
Po prostu świetne! Zaczarowałaś/łeś mnie tym!
10/10
Nie wiedziałem ze mam moc czarowania, ale dziękuje:D
Oh zbytnio nie mam co oceniać bo wszystko jest idealne!
Jestem pod wrażeniem.Wszystko wypracowane do każdego nawet najmniejszego szczególiku.Prezentacja robi wrażenie i cały dom jest przecudowny.Stawiam bez najmniejszego namyślenia 10/10
i gratuluje zacięcia budowniczego ;)
Dziękuje za bardzo wysoką ocenę:)
W przygotowaniu jest kolejny projekt, i możliwe ze zostanie pokazany już za kilka dni;)
Front ładnie acz dodałbym po jednym segmencie barierki z obu stron schodków a je same zaokrąglił po bokach :)
W hallu tylko buty obok wieszaka mi nie pasują. Może dałbym nieco bardziej zdobione lustro :)
Łazienka ładna ale te gazetki by u mnie nie przeszły ;)
Kuchnia też bez zastrzeżeń. Salon bardzo mi się podoba choć mam wrażenie że za dużo jest tych wiszących kwiatków :)
Sypialnia i łazienka są chłodne - podobają mi się :)
Gabinet bardzo fajny.
Ogród jest niestety zbyt zarośnięty jak na moje standardy ;)
Ale alejka pomiędzy drzewami wyszła Ci ślicznie :)
O dziękuje bardzo za ocene:) I ciesze się ze jest tak wysoka i Ci się podoba,bo moje wnętrza do Twoich to jak ziemia i niebo. Hehe w ogród własnie jest taki...mój:D
Od razu wiedziałam, że się na tym znasz :o Dom jest piękny, ale co robią czasopisma na podłodze w wc? xD Nie podoba mi się też pokrycie ścian na zewnątrz, ale bryła piękna. 10/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.