PDA

Zobacz pełną wersję : Summerson Hall by Seraf. [BRAK ZDJĘĆ]

Seraf
03.03.2009, 23:47
Prawdę mówiąc prezentowany 30 grudnia zeszłego roku Knavesmire Manor miał być ostatnim domem który zbuduję w Sims 2. Miałem bowiem nadzieję że w lutym EA wyda TS3. Jak wiadomo nie wydała a moja wena twórcza nie chciała pozostać na uwięzi, tak więc po wielu bojach z grą i jej błędami, mogę wreszcie przedstawić wam kolejny dom z serii "Wielkie Rezydencje" : )

Summerson Hall stoi blisko Knavesmire Manor, jest jednak starsza. Rezydencja ma bogatą historię; została zbudowana około roku 1900 przez Charlesa J. Summersona.
W domu mieszkały kolejne pokolenia rodziny Summersonów aż do roku 1967 gdy dom został niemal zniszczony przez wielki pożar. Ucierpiało całe pierwsze piętro oraz część parteru, gdy runęły drewniane podłogi. Zbiegło się to w czasie z bankructwem przedsiębiorstwa Summersonów. Rezydencja stała opuszczona przez lata i popadała w coraz większą ruinę by parę lat temu zostać kupioną przez bogatego przedsiębiorcę.
Dzięki starym zdjęciom wnętrza odzyskały dawną świetność, gruntowną modernizację przeszły jedynie łazienki.

Tyle było by z działu "Historia". Zapraszam do oglądania : )

Summerson Hall

Sypialnie: 5
Łazienki: 6
Piętra: 2

Jeszcze kilka słów; niektórzy pewnie zwrócą uwagę na to iż trawnik bardzo różni się od tego w otoczeniu, chwilowo niestety tak pozostanie póki nie zabuduję reszty okolicy : ) Niestety w dalszym ciągu nie widać lasu który ustawiłem za domem w widoku otoczenia przez co naokoło jest taka pustynia : (.

I to chyba tyle.... dziękuję za obejrzenie prezentacji, mam nadzieję że się podobała : )

haughton
04.03.2009, 00:02
Podoba mi się ten projekt, głównie ze względu na rozmach, przepych, konsekwencję w doborze barw, pomysł oraz ogrom pracy włożonej w wykonanie domu. Ogród wydaje mi się zbyt "kanciasty" poprzez zatrważające ilości żywopłotu i równiutkie dróżki, ale nie przeszkadza to aż tak bardzo. Wnętrza cieszą oko, nawet pomimo przewagi maxis'owych elementów które już mi się przejadły, ale jak wspomniałem wyżej - pomysł ze zróżnicowanymi kolorystycznie pomieszczeniami bardzo przypadł mi do gustu i sprawił, że są one ciekawe. Jednym słowem - wystawnie, schludnie i "na bogato". :)

Seraf
04.03.2009, 00:08
Dziękuję, dziękuję ^^ Ogród miał być zrobiony "po francusku" ale nie jestem pewien czy wyszedł :) Starałem się używać nie tylko maxisa ale pomimo tego jest to większość, głównie dlatego że ładne, eleganckie i stare meble trudno znaleźć wśród tych z internetu :)

Callineck
04.03.2009, 00:23
Projekt zbudowany z dużym przepychem. Jednoczeście zdolałeś uniknąć przesady zachowując elegancję i klasę :) Już sam front domu sprawia imponujące wrażenie.

Jak zwykle bardzo ładne obrazy.
Moje ulubione pomieszczenia to łazienki oraz foyer i hall na piętrze. Podoba mi się też pomysł z połączeniem kolorystycznym łazienek i pokoi.
Jeśli chodzi o dekoracje, to moimi faworytami są - na pierwszym miejscu dekoracja ścienna nad piekarnikiem oraz rodowa zastawa.

Zmieniłabym te jednolite wieszaki w garderobach, ale to właściwie jedyna rzecz do której się moge przyczepić :)

Seraf
04.03.2009, 00:30
Dziękuję :)
Bardzo mnie cieszy że zwróciłaś uwagę no obrazy, poświęcam im zawsze bardzo dużo uwagi :)
Co do wieszaków - rzeczywiście muszę poszukać innych bo te mi się już znudziły :)

Björk
04.03.2009, 07:33
Napiszę jedno: Najlepszy architekcie wnętrz tysiąclecia :)

Tylko strasznie odcinająca się od otoczenia trawa mnie drażni ;)

dżin.
04.03.2009, 09:46
Powiem krótko, ten dom to cudo! Kolory, jak zawsze dobrane, meble również i to wszystko, ta elegancja, nie no ja wymiękam. Ale niestety muszę się przyczepić do ogrodu, taki prosty, mógłbyś go bardziej urozmaicić ;) 9,9/10
Pozdrawiam

ultraviolence
04.03.2009, 10:52
Dom jest cudny! Już od frontu zrobił na mnie ogromne wrażenie. Na szczęście nie przesadziłeś ani z dodatkami z internetu ani z tymi od Maxisa. Proporcje są wręcz idealne :) Kolorystyka również mi się podoba - tapety idealnie komponują się z wystrojem pomieszczenia. Strasznie podoba mi się ta kuchnia w bieli i zastawa w schowku(?). Gdybyś dał kiedyś dom do pobrania, to chętnie skorzystam :)
10/10

Julia
04.03.2009, 11:27
szok .! ;o bo to jest suuuuuuper . ; ))

cerastes
04.03.2009, 12:33
Bryła prezentuje się bardzo okazale , a kolumnowy portyk podkreśla dodatkowo jej monumentalność .
Kamienna elewacja i pnący winobluszcz podtrzymują charakter starej architektury . :)

Geometryczny ogród utworzony ze strzyżonych bukszpanów i parkowych drzew oraz klasyczne elementy ogrodowej architektury : kamienne ławki , fontanny i rzeźby stanowią bardzo trafnie skomponowane otoczenie . :)
( Jeśli ogród miał być francuski , alejki powinny być żwirowe ;) )

Wnętrza bardzo ładne . Ścienne boazerie , drewaniane podłogi oraz wytworne umeblowanie - utwierdzają w przekonaniu , że " mamy do czynienia " z posiadłością utrzymaną w klimacie minionych epok .

Widać , że posiadasz znajomość tematu , który prezentujesz . Całość wykonana dobrze i sumiennie . Bardzo mi się podoba . :)

Swistaq
04.03.2009, 12:40
Ogólnie dom bardzo mi się podoba. Jednak w przypadku obu łazienek niestety stwierdzam,że nie pasują do tego domu kompletnie. Zbyt nowoczesne,szczegónie kolory takie szalone. Nastawiłam się bardziej na jakieś eleganckie pastele czy coś w tym stylu.

aluminium.
04.03.2009, 13:20
Ładny, ale za duży jak dla mnie.
Ja robię raczej małe...
Ale i tak 10/10

Ps.Zgadzam sie z Bjork :)

Matti93
04.03.2009, 14:49
cudeńko :) aż chce się tam mieszkać :)

Łezka
04.03.2009, 16:24
Oh! Cóż za majestat i przepych pamiętający dobrze czasy Baroku oraz tak misternie i sztukateryjnie urządzone wnętrze jak i finezyjnie, a zarazem z gracją zagospodarowany ogród - istna fantazja oraz miód na moje zszargane nerwy. Gratulacje, a ten cały styl renesansowy to perła wśród tych nowoczesnych stylów, których jest na pęczki w każdym domu. Jeszcze raz gratuluję (przytaczam cytat BJORK) "Architekcie Tysiąclecia".

Pozdrawiam z oziębłej Częstochowy. D_S

Vanitas
04.03.2009, 16:39
to jest świetne! Zamurowało mnie :) 111/10 :D

kubuss
04.03.2009, 18:07
Matko Boska od Dzieciątka Jezus co to za kolos. Będzie się nad czym rozpisywać :D

Bryła jest prze prze przeogromna ale tak mi się cholernie podoba że nie ma słów żeby to opisać. Front domu prezentuje się co najmniej ekskluzywnie. Bryła prosta ale ma coś w sobie co mi się podoba. Bardzo mi się podoba pomysł z bluszczem, ale ogród już mi się mniej podoba jest za symetryczny, pokrycie terenu różni się bardzo od tego poza działką co wygląda nienaturalnie. Z tyłu domu myślałem że będzie jakiś basen, a tu tylko fontanna :/ A no i działka ładniej by wyglądała gdyby była ogrodzona ładnym płotem. Cała. Oceny: bryła: 10/10, ogród: 5/10. W przedsionku podobają mi się kolory i podłoga pomysł z stolikiem na środku mi się podoba, ale nie podobają mi się schody w tak wielkim budynku tak ekskluzywnym takie zwykłe schody. Biblioteka trochę pusta powinno być więcej regałów i więcej roślinności. Kolory w porządku. Jadalnia taka spokojna, mówią że zieleń uspokaja i to chyba tu się sprawdziło, bardzo mi się podoba komoda. Salon kolorki mi się podobają. Kominek w kolorze piaskowca jest super i jak najbardziej pasuje do tego pomieszczenia. Bardzo ładne umieszczenie kanap. tylko razi mnie ta pustka, Ty wiesz że ja lubię przestronność ale bez przesady :D Kolejna jadalnia czy jak to tam się nazywa mi się podoba. Nie wiem dlaczego ale te samotne półki z talerzami mi się okropnie podobają. W kuchni nie ma płytek i nawet dobrze bo meble bardzo fajnie są wpasowane w to pomieszczenie, bardzo fajna gazówka, taka wielka :D Łazienka #1 bardzo mała ale ładne kolory. Sypialnia cholernie pusta, mogłeś ją trochę zagracić :D Łazienka dla sypialni jest w moim ulubionym kolorze, no może trochę za wielka ale tym kolorem mnie przekonałeś. Chociaż odrywa się trochę stylem od reszty domu. Hall pusty, ale przymknę na to oko bo nie wiadomo co w takim hallu umieścić. Niebieski pokój ładny aczkolwiek nie podobają mi się firany. Łazienka za nowoczesna, ale kolory mi się podobają :D Zielony pokój tapeta mi się podoba, ale trochę za mało zieleni (czyt. kwiatów), ładne obrazy. Łazienka za nowoczesna, ale kolory mi się podobają. Żółty pokój firany bleeee, na łóżko przymknę oko. Aaa i lampa na biurku mi się podoba :D Łazienka za nowoczesna, ale kolory mi się podobają. Fioletowy pokój podoba mi się najbardziej z tych kolorowych pokoi, jest ładny i nie pusty, bardzo lubię ten kolor. O i nawet kominek jest :D Łazienka za nowoczesna, ale kolory mi się podobają

Summa summarum dom bardzo mi się podoba, ogród mniej. Wewnątrz najbardziej do gustu przypadł mi salon i kuchnia. Podoba mi się też podział pokoi na kolory na piętrze. Łazienki zbyt nowoczesne jak na 100. letni dom. Ocena: 10/10

kubuss

Mia Magda
04.03.2009, 18:18
O.O To jest genialne. Kopara mi opadła do poziomu morza O.O Cudowny dom :)

Vicia
04.03.2009, 18:38
Cudo, cudo jeszcze raz cudo! Nic bym nie zmiełała, wszystko mi się podoba. Oglądam już po raz nie wiem który, może dziesiąty wszystkie screeny, bo nie mogę się zdecydować co podoba mi się najbardzej, a chciałam napisać co najbardzej i nie napiszę albo napiszę, najbardziej podoba mi się wszystko! :D

Esprit88
04.03.2009, 18:58
Świetny. Lubię takie. Jest cudowne wszystko w nim jest dopięte na ostatni guzik. W ogóle nie ma tam czegoś co bym zmienił.

Ocena 10/10

Holly
04.03.2009, 19:27
Świetny ten domek :> Moja ocena to 9/10 ponieważ trawa na parceli za bardzo różni się od tej w otoczeniu. Bardzo ładny :)

symfonia
05.03.2009, 06:51
Bardzo ładny projekt ,mój ulubiony styl,wnetrza sa starannie dopracowane . Ładny ogród symetryczny i poprawny.Na wszystkie pomieszczenia można patrzec i wyobrażac że się tam miaszka ! Bardzo pracochłonna praca i zrobiona poprawnie!
Mistrzu mogę dac ci tylko jedna ocenę.
Ocena 10/10 z dużym plusem.

Paka
05.03.2009, 14:14
Tak, ogród zbyt kanciasty,czyli średni
Bryła i dach suuuuuper ci wyszły:D
Świetnie zroibłeś ten pomysł z żywopłotem (nie w ogrodzie):P
W chyba we wszystkich łazienkach użyłeś tą samą umywalke i kibel
Salony, jadalnia, kuchnia ,sypialnie wyszły ci prześlicznie:D do nich nie mam zstrzeżeń
No to teraz ocene dam :P
Dam 10/10 za pomysł, wkład w ten projekt i czas ;] ^^:D
Pozdro :)

steve
05.03.2009, 18:08
Witaj
Wszystko pięknie ładnie, jest elegancko, a przy okazji nie jest nawalone, czyli jest tak czysto i bardzo fajnie. Nie podoba mi sie ogród i tyl bryły. Jak również łazienki, są łądne same w sobie i rozumiem ze były remontowane ale psują mi charakter tego domu. Mimo wszystko 8/10.

Seraf
05.03.2009, 19:55
Oj trochę się nazbierało, niestety karta graficzna mi padła i nie miałem dostępu do komputera :)

Björk - Dziękuję uniżenie i cieszę się że się podoba ;)

Jinchüüriki - Dziękuję :)

Helena - Dziękuję i niestety nie będę mógł dać domku do pobrania, są tam dodatki których nie wolno udostępniać :)

Julia - Dziękuję :)

Aniołek - Wiedziałem że coś zrobiłem źle jeśli ogród miał być francuski, dziękuję za uwagę i komentarz :)

Justka - Łazienki były jak wiadomo remontowane, ale też nie powiedział bym że są jakoś strasznie szalone ;) Widywałem bardziej ;)

Daaagi - Dziękuję :)

Matti93 - Dziękuję :)

Dziurawiec_Skąpolistny - Dziękuję :)

Dominic - Dziękuję :)

kubuss - Ogród jest geometryczny ponieważ miał być w stylu francuskim :) Trawa odcina się od otoczenia ale jak napisałem mam nadzieję że będzie się to zmieniać z upływem czasu. Co do basenu... nie wyobrażam sobie w rezydencji w takim stylu basenu, fontanna i żywopłoty są tu bardzo na miejscu :) A łazienki owszem są za nowoczesne ja na 100-letni dom, ale jak na 100-letni dom po remoncie już nie tak bardzo ;)

Mia Magda - Dziękuję :)

Vicia - Dziękuję :)

Szymon - Dziękuję :)

Irys - Dziękuję :)

Symfonia - Dziękuję :)

Paka - Tak ogród w stylu francuskim czyli będzie kanciasty i geometryczny :)
Umywalek są dwa rodzaje, ale niestety nie wiem co to jest kibel, chyba że chodzi o sedes ;) I jeśli o to chodzi to - tak, we wszystkich jest ten sam ponieważ raczej nie instaluje się w jednym domu 10-ciu rodzajów sedesów ;)
Dziękuję za komentarz :)

Steve - Mógłbyś napisać napisać czemu Ci się nie podoba? :) No chyba że to zwyczajne widzimisie które ja też często miewam :)

Sumując następnym razem o ile będzie to stary dom postaram się zrobić łazienki "z epoki" :) Ale ogród prawdopodobnie znów będzie francuski ;)

Dziękuję wszystkim za komentarze i zapraszam innych do oceniania :D

steve
05.03.2009, 20:03
Ogród mi się nie podoba ponieważ nie lubie jak wszystko jest tak uporządkowane:) Raczej wole coś w stylu wychodzonych ściezek, niesymetrycznego jeziorka, drzew gdzie popadnie i takie tam:) A u Ciebie ściezki są równe jak od linijki,i wiem ze takie włąsnie miały byc ale na mój dzisiejszy humor poprostu mi nie leżą;) A tył domu tylko dlatego ze nie podobają mi sie te balkoniki, ale ogólnie bryła i dach są bardzo ładne.

Seraf
05.03.2009, 20:07
No niestety u mnie rozgardiaszu i chaosu w ogrodach nie uświadczysz :) Ubóstwiam ogrody w stylu francuskim :) Następnym razem wysypię ścieżki żwirem więc nie powinno być już takiego wrażenia "od linijki", ale symetria nadal pozostanie ;) Co do werand, te na 1 piętrze miały być osłonięte ale przyznaję się że nie bardzo wiedziałem jak to w grze wprowadzić w życie więc pozostały odsłonięte :)

steve
05.03.2009, 20:15
Nie myśl ze ja nie lubie symetrii! Bo czasami mam na tym punkcie fioła, ale myśle ze takie wrażenie wywarł na mnie ten ogród ponieważ...ta parcela jakby się odrazu konczy i wydaje sie tak pusto przez co bardziej podkresla się własnie między innymi te równe ściezki. Ale podejrzewam ze nadzwyczajniej skonczyło sie miejsce na parceli, i myśle ze jak by za tym labirynem ściezek za domem były potem jeszcze drzewa zasłaniające "pustą łąke" to byłbym zachwycony tym ogrodem:) Troche zawile napisałem, ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi.

Seraf
05.03.2009, 20:19
Tak rozumiem, niestety wielkość parceli to moja zmora :( Mój projekt przewidywał piękna aleję dębów do frontowych drzwi, a z tyłu szeroką aleję z kwiatami i krzakami po obu stronach która kończyłaby się labiryntem... No ale projekt czeka na lepsze czasy i mam nadzieję że TS3 rozwiąże ten problem ;)

steve
05.03.2009, 20:23
Te dęby...to byłoby piękne, ale podejrzewam ze wtedy ogród z tyłu już wogole by się nie zmieścił:D No cóż, może będą większe parcele jednak wątpie.

Gio
06.03.2009, 17:07
I znowu byłem pewny, że już oceniałem ten domek... patrzę, a tu.... dupa :D
No więc teraz przeleję na klawiaturę teraz to wszystko, co miało być już przelane kilka dni temu :P
Bryła- taka dostojna i piękna, w takim amerykańskim stylu, choć trochę przypomina mi styl Adamów, a w szczególności te wijące się po fasadzie zielska :D
Wnętrza są pełne przepychu, lecz ładnie i sumiennie zagospodarowane :)
Trochę brakuje mi jakiejś takiej dużej sali reprezentacyjnej, ale....
Oczywiście
10/10

Pozdrawiam!

seattle
06.03.2009, 18:12
Oh! Ah! Ohx2! <przeciera oczy z wrażenia> Słowa nie wyrażą mego zachwytu :)
Bryła w stylu georgiańskim, nie mylę się? Uwielbiam tą architekturę... Jednak przyczepię się do jednego, bryła jest dla mnie odrobinę 'rozlazła' ;) Ale wnętrza... ymm.. <rozpływa się na krześle>

Jakżeby inaczej, 10 ;)

Czekoladowy.pl, Bystyn Mysyczjusyts

MichałQ
12.03.2009, 15:42
Ten dom jest poprostu CUUUDNY :))
Mógłbyś go udostępnić do sciągnięcia?

michal0000krk
12.03.2009, 15:44
Dom jest CUUUUDNYY
Mógłbyś go udostępnić do sciągnięcia?

Palu-alu
12.03.2009, 17:10
O wow...
Może dasz do sciągnięcia??

Seraf
14.03.2009, 11:48
Giovánni - Dziękuję :)

Czekoladowy.pl - Dziękuję :)

michal0000krk i Palu-alu - Dziękuję i jak już mówiłem nie mogę udostępnić domu do ściągnięcia ponieważ są tam dodatki które mi na to nie pozwalają :)

chupa_chups
22.03.2009, 16:59
Uuuuu.!

Prawie jak pałac ;)

10/10