PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatki z neta , wadliwe?

feelka
07.03.2009, 12:41
Kurczę. Mam około 1000 dodatków z neta , kompatybilnych z z NŻ.
Gdy wchodzę do gry , pojawia się okienko "The Sims 2 Nocne życie" no i wszystko się pięknie ładuje , zostały jeszcze tylko 'dwa zielone paski' do końca a tu gra stoi! kompletnie zero ruchu! i tak ok.50min. Zrestartowałam kompa bo myślałam że się zawiesił , wchodzę ponownie do gry a tam znów to samo!
Przeniosłam Downloads na pulpit i weszlo.
Potem z Downloads usunełam z połowę dodatków ale to nic nie pomogło!

O co chodzi?

Aya de Chat
07.03.2009, 12:58
Jeszcze mi powiedz, że usuwałaś przypadkową połowę...

haughton
07.03.2009, 13:02
Po prostu któryś z dodatków w folderze "Downloads" jest wadliwy, dopóki go nie odnajdziesz i usuniesz - gra nie włączy się poprawnie. Na forum jest dużo wątków na ten temat.

Leshawna
07.03.2009, 13:05
Clean Installer powinien pomóc, nie mam pewności, ale u mnie 200/1000 było wadliwych i usunął je właśnie Clean Installer. Mnie się nie pytaj jak się go używa, sama nie pamiętam. :)

chupa_chups
07.03.2009, 13:54
Na forum na pewno jest instrukcja jak korzystać z Clean Installera. Zainstaluj i zobacz.

Edit: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44823&highlight=clean+installer

feelka
07.03.2009, 19:29
Zrobiłam tak jak tam napisano.
Usunełam pliki zaznaczone na krwistoczerwono i na różowo - czyli te wadliwe.
Odpalam grę ,to samo - bez zmian.

chupa_chups
07.03.2009, 19:34
Wytnij folder Downloads na pulpit. Odpal grę - jak nie działa to b. mi przykro, ale nie wiem jak ci pomóc.

ultraviolence
07.03.2009, 19:38
http://thesims2.ea.com/getcoolstuff/contentmanager_dl.php?languageCode=16

Spróbuj jeszcze z tym programem. Przewiń stronę na dół i kliknij "akceptuj". Wtedy zacznie się pobieranie. Może to Ci ułatwi trochę sprawę, bo Content Tools Manager jest po polsku.

Omega21: Feelka pisała, że bez folderu Downloads jej gra chodzi.

aurorka
28.03.2009, 11:26
ej słuchajcie a co zrobić gdy pojawia się coś takiego:

Nie można uruchomić the sims 2 university W magazynie brak miejsca do wykonania tego polecenia

alishia
28.03.2009, 13:31
a jest to oryginalna gra ? wcześniej ci się uruchamiało ? może to wina tego, że być może masz pirata. albo dodatków z internetu. ;)

brzos
29.03.2009, 11:56
Feelka, może spróbuj zrobić reinstalkę NŻ, w ostateczności ^^
Wywal wszystkie hacki. (te, których nie pokazał jak owadliwe Clean Installer też)

Karina xD
30.03.2009, 20:53
Jeśli wszystkiego już wypróbowałaś to może dodatki z neta są wadliwe?
Mi też nie wchodzi połowa dodatków, które ściągnełam a mam meshe.

Palu-alu
31.03.2009, 11:26
Spakuj downloads winrarem wstaw na rapidshare a na profilu moim albo tu daj link wkleję do siebie i sprawdzimi ;)

natalciaaa
31.01.2015, 06:21
Odświeżę temat nieco, bo problem mam podobny. Miałam około 10 tys. dodatków z neta. Wszystko sprawdzane Clean Installerem. Wszystko działało pięknie, ładnie. Do czasu. Do momentu gdy grałam tylko na podstawie i "Na studiach". Wczoraj doinstalowałam "Nocne życie" i... Na dzień dobry po otwarciu simsów wyskakuje informacja o zawartości modyfikowanej, która może powodować problemy... Najpierw sprawę zignorowałam, ale wchodzę do rodzinki, patrzę, a tam te uznane przez grę za problematyczne dodatki, wyświetlają się tylko jako niebieskie cienie... Więc ok. Powywalałam te dodatki, które grze nie pasowały z downloads i niby jest ok. Tyle, że 3 tys. dodatków musiałam wywalić. I nie daje mi spokoju to, DLACZEGO w samej podstawie i w "Na studiach" działały idealnie, a tu nagle coś nie tak. Rozumiałabym gdyby było odwrotnie, że nie działały we wcześniejszych, a działają teraz, ale tak? Co ciekawe, wśród tych wadliwych na liście znalazły się Bathbox i InSimenator. I fakt - w grze ani jednego, ani drugiego się odpalić nie da. Ma kto jakiś pomysł na to?

Björk
31.01.2015, 06:45
Bo z każdym nowym dodatkiem dochodzą nowe interakcje, funkcje (np. zwykły blat kuchenny jest aktualizowany, żeby sim mógł na nim tańczyć - choć tutaj sprawa raczej dotyczy The Sims 3, ale podaję Ci jako przykład).
Dlatego szukaj po necie modyfikacji, które odpowiadają najnowszemu zainstalowanemu dodatkowi. Insimenatorów z tego co pamiętam jest kilka właśnie po to :)

natalciaaa
08.02.2015, 18:12
Dzięki za pomoc. :) No właśnie wszystko niby mam kompatybilne, więc nie wiem... Przeczyściłam trochę otoczenie, wywaliłam "Downloads", wgrałam z powrotem. Na wstępie komunikat o problemach występuje, ale dalej wszystko działa.