Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : TSP i eSims

Vanitas
01.04.2009, 18:45
Na obu tych stronch widnieje informacja o połączeniu serwisów. Czy to prawda czy żenujący żart prima aprilisowy? Mam nadzieję, że to to drugie...

Alisha
02.04.2009, 09:44
Chyba nie, bo wciaz to jest... :|
Ktos z zalogi Nam to wytlumaczy? :|

karasss
02.04.2009, 10:02
Ja jestem przeciwko temu... ;/

Vanitas
02.04.2009, 10:31
TSP jest nieaktywne od kilku miesięcy a eSims ciągle upada i zmienia image... To nie jest dobre połączenie a dodatkowo to oznacza odrzucenie połowy osób zajmujących się stronami. Zostaną trzy osoby z TSP a z eSims przejdzie cała redakcja. I strona przejmie niemiłą atmosferę z ES. Tak to pewnie będzie wyglądało a zmiany na stronie odbiją się na forum...

avenly
02.04.2009, 13:44
Mnie się w ogóle nie chce otworzyć ani TSP, ani e-sims :(. Jedynie pisze czas na zmiany. Ładowanie 2 %

UsBuzzer
02.04.2009, 13:59
No to może ja wyjaśnię :).

Podjęliśmy decyzję o połączeniu stron, ponieważ TSP rzeczywiście było w dużym zastoju. Spowodowane jest to tym, że z redakcji odeszła główna administratorka strony, czyli oczywiście P_aula. Po dokładnej analizie składu naszej redakcji wyszło, że tak naprawdę nikogo tam nie ma ;]. Wtedy dostaliśmy dwie propozycje tzw. fuzji stron. Nie będę wymieniał drugiego serwisu, bo zaraz rozpocznie się wymienianie za i przeciw :P. W każdym bądź razie lepszą ofertą wydała nam się propozycja serwisu eSims.pl.

Teraz sprawa redakcji... Otóż jak wspomniałem wcześniej, z redakcji TSP nic nie zostało, wszyscy się porozchodzili :D. Dlatego ze stareego składu zostaję tylko ja (UsBuzzer) oraz Uno. Jeśli chodzi o team eSims, to także przeprowadzimy analizę składu i aktywnych, wartościowych redaktorów przygarniemy do nowego serwisu. Wiadomo tylko, że jako administrator przechodzi do nas Fisz. Niewykluczony jest też nabór nowych redaktorów.

Co do atmosfery: wierz mi, że na forum atmosfera zawsze będzie taka sama :). Tak było przy łączeniu SimsZone z Sims Grove, tak będzie i teraz. Co prawda planujemy małe zmiany, ale będzie można powrócić do starych ustawień.

Naprawdę nie macie się czego obawiać. Strona zostanie utrzymana na poziomie starego serwisu TheSims.pl, z profesjonalną grafiką, odświeżonymi działami i częstymi aktualnościami. Na pewno się nie zawiedziecie i cierpliwie czekajcie na nowe THE SIMS POLSKA!

Gio
02.04.2009, 14:02
Tylko proszę mi wytłumaczyć punkt po punkcie, czy wprowadzacie jakieś zmiany na forum, a jeśli tak- to jakie?

Vanitas
02.04.2009, 14:41
Dołączam się do pytania Giovanniego.

Na pewno się nie zawiedziecie i cierpliwie czekajcie na nowe THE SIMS POLSKA!

Czyli nazwa zostanie The Sims Polska? :|

UsBuzzer
02.04.2009, 15:32
@Giovánni: na razie planujemy tylko dodać nową, simową skórkę forum w stylu nowego layouta TSP. Oczywiście będzie można powrócić do starych, a poza tym to tylko przypuszczenia, bo nie rozmawiałem o tym jeszcze z Uno :P.

@Dominic: oczywiście, inaczej nie zgodziłbym się na fuzję :).

zelkam
02.04.2009, 17:37
A będzie można zostawić, jeśli się chce stary wygląd forum?

UsBuzzer
02.04.2009, 18:08
Oczywiście. Już teraz istnieje przecież możliwość zmiany stylu, więc będzie trzeba wybrać po prostu "Default Style". Ale o stylu jeszcze niepostanowione, to tylko przypuszczenia ;).

DamianQ
10.04.2009, 06:05
Teraz macie potwierdzenie, że TSP istniało tylko i wyłącznie dzięki P_auli :]. Kryzys dotknął dwie strony, co będzie jak się połączą ? Poczekamy, zobaczymy ;x

Matti93
10.04.2009, 10:17
Mi się i tak ten pomysł nie podoba :(

Krerkus
10.04.2009, 12:08
Mam pytanko... dlaczego P_aula odeszła z TSP? Bez niej strona nie ma żadnych szans na dalszy rozwój.

UsBuzzer
10.04.2009, 15:06
P_aula jest już dorosła i niestety ma inne sprawy na głowie. Teraz wyjeżdża chyba gdzieś do pracy za granicę, potem studia (czy tam odwrotnie ;P). Kompletny brak czasu.

DamianQ
11.04.2009, 14:14
No jeszcze jest inny powód dla którego odeszła, ale on powinien zostać w tajemnicy.. No nic, poczekamy... xD

UsBuzzer
11.04.2009, 14:33
No właściwie tak :P. Nowe info: nowy theme forum będzie na pewno :D. Będzie on ustawiony jako domyślny, utrzymany w stylu nowej wersji serwisu, a weterani forum będą mogli bez problemu powracać do starego stylu.

reas1
11.04.2009, 16:45
Czemu to wszystko tak wolno idzie?

UsBuzzer
11.04.2009, 18:28
To nie jest takie łatwe, jak się wydaje. Do tej pory baardzo dużo działów nie działało, a dwie trzecie wszystkich screenów etc. znajduje się na innym serwerze. Chcemy, żeby w dniu otwarcia działały w s z y s t k i e działy, żeby wszystko było na swoim miejscu. Ponadto chcieliśmy przekazać wam oryginalne, ładne i funkcjonalne działy, a na to trzeba czasu.

Więc trzeba się zastanowić: chcemy marnej jakości, ale jak najszybciej, czy jakości bardzo dobrej, lecz trzeba byłoby dłużej poczekać? Sytuację można też porównać do tworzenia gry. Można wypuścić ją we wczesnym stadium rozwoju, graczom ona ruszy, ale będzie zawierała mnóstwo błędów.

Bartel
17.04.2009, 20:17
Jak dla mnie to super strona i zgadzam się z UsBuzzerem (tak w ogóle to Hey, pamiętasz mnie?) tworzenie strony wcale nie jest takie łatwe i wymaga dużo czasu, szczególnie jeśli zaczyna się od nową lub jak w przypadku mojej aktualnej strony atakami hakerów... (Strona jest o Van, tak to ta co zagrała w High School Musical) Ale już z breaka (tak przynajmniej mówi się na przerwowe strony wśród stron o gwiazdkach pop). Poza tym eSims.pl posiadało wiele fajnych rzeczy dla odwiedzających np. poczta simowa... Jak dla mnie takie połączenie to super sprawa i jak to mówią co 3 głowy to nie jedna! (w tym przypadku chodzi o ilość stron wchodzących w skład :P)

Pozdro dla fanów simów i Nessy xD

UsBuzzer
18.04.2009, 07:20
Pewnie, że pamiętam :).

Muszę powiedzieć, że mamy lekkie problemy i prace stanęły w miejscu, ale już weekend, można się zabrać ostro do pracy :D.

Bartel
18.04.2009, 12:36
Na mojej stronie będzie gra o Vanessie która ma przypominać The Sims w wersji na przeglądarkę... Jeśli chcecie Wasza strona może zostać jednym z partnerów gry, gdyż chcemy aby jakaś strona simowa nim została ;P Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej (tyczy się redakcji strony) to piszcie na maila [email protected] lub na gg: 13895767

fisz
19.04.2009, 16:20
Chciałbym poinformować że ponieważ pracy nad nową wersjią jest jeszcze bardzo dużo nie wyrobimy się do końca kwietnia ;< Jednakże żeby strona wciąż nie była zamknięta najprawdopodobniej już dzisiaj wieczorem przywrócimy poprzednią wersje TSP ;)

Krerkus
20.04.2009, 16:01
Wiedziałem że tak będzie.W tym tempie to do końca roku się nie wyrobicie... Lepiej się pospieszcie bo nikt nie będzie dłużej czekał.

andriu
21.04.2009, 08:01
A kiedy najprawdopodobniej będzie premiera nowej strony ?

fisz
21.04.2009, 15:28
na pewno przed premiera ts3 ;] zapewniam.

Krerkus
22.04.2009, 17:00
Chciałem zapytać po co przyrwacać starą wersję skoro i tak nie piszecie żadnych newsów? UsBuzzer zrobiłeś największy błąd łącząc TSP z eSims. Nawet jeśli już zrobicie nową wersję (chociaż wątpię że to szybko nastąpi..) to i tak będzie zastój bo na eSims też tak było. Mogliście się połączyć z Happy Sims, ale oni połączyli się z Sim Creative. U nich przynajmniej są zawsze najnowsze wiadomości.Zrobiliście największy błąd łącząc TSP z eSims! Może zyskacie lepszą grafikę (ale przecież TSP miało bardzo dobrą grafikę) ale nic pozatym.

kubuss
23.04.2009, 15:20
Szkoda że dopiero 20 %

Ale mozolnie idzie :/

fisz
23.04.2009, 16:49
Chciałem zapytać po co przyrwacać starą wersję skoro i tak nie piszecie żadnych newsów? UsBuzzer zrobiłeś największy błąd łącząc TSP z eSims. Nawet jeśli już zrobicie nową wersję (chociaż wątpię że to szybko nastąpi..) to i tak będzie zastój bo na eSims też tak było. Mogliście się połączyć z Happy Sims, ale oni połączyli się z Sim Creative. U nich przynajmniej są zawsze najnowsze wiadomości.Zrobiliście największy błąd łącząc TSP z eSims! Może zyskacie lepszą grafikę (ale przecież TSP miało bardzo dobrą grafikę) ale nic pozatym.

nie rozumiem tylko po co oceniasz cos czego jeszcze nie ma? newsow nie ma bo nie mamy tymczasowo dostepu do systemu newsow. wiec zanim zaczniesz oceniac i mowic jak jest/bedzie, lepiej zainteresuj sie tematem ;]

TrapMuzik
24.04.2009, 14:05
A ja mam takie pytanie... Czy TVS wróci? ;]

Krerkus
24.04.2009, 15:24
nie rozumiem tylko po co oceniasz cos czego jeszcze nie ma? newsow nie ma bo nie mamy tymczasowo dostepu do systemu newsow. wiec zanim zaczniesz oceniac i mowic jak jest/bedzie, lepiej zainteresuj sie tematem ;]
Popatrzcie na Happy Sims. Oni z połączeniem wyrobili się w kilka dni a wy? Wam się niechce i wykręcacie się jakimiś problemami z systemem newsów...TSP umarło po odejścu P_auli i wy na 100% nie stworzycie nawet w połowie takiej dobrej strony jaką była kiedyś.

andriu
25.04.2009, 12:23
Popatrzcie na Happy Sims. Oni z połączeniem wyrobili się w kilka dni a wy? Wam się niechce i wykręcacie się jakimiś problemami z systemem newsów...TSP umarło po odejścu P_auli i wy na 100% nie stworzycie nawet w połowie takiej dobrej strony jaką była kiedyś.

Jejku ,spokojnie nie bulwersuj się tak . Uważam ,że Fisz ma rację ,przecież nie możesz oceniać czegoś co jeszcze nie powstało.

fisz
25.04.2009, 14:33
A ja mam takie pytanie... Czy TVS wróci? ;]

cały czas nad tym myśliwy. Najprawdopodobniej w najblizszym czasie jej nie bedzie, bowiem bez sensu jest otwierac kolejna tv ;]

to pewna roznica ;]
spojz sobie na zawartosc aktualnego simpress a na zawartosc tsp. jest wielka roznica = wiecej roboty. do tego dochodzi brak czasu. nie wykrecamy sie przed nowa wersja problemami z systemem newsow tylko informuje ze nikt z nas nie ma do niego na razie dostepu i dlatego na starej wersji nie pojawiaja sie nowe newsy!

@editrooi: mala prosba - nie pisz dwóch postów pod rząd, jeśli można

Krerkus
03.05.2009, 11:28
26 %.. dopiero. Kiedy weźmiecie się w końcu do roboty? Obawiam się, że nie skończycie do końca roku...

kejlos
03.05.2009, 16:42
Fisz a co ty tu porównujesz:)? Zawartość? Mamy sporą. I staramy się cały czas uzupełniać. Co ważniejsze nie stoimy bez ruchu.

EDIT.

Co do newsów, wiem jaka jest sytuacja, ale możecie usunąć z serwa i na nowo wgrać. Żaden problem. Albo po prostu dać includa do tego co macie hasła. I jest 3 opcja, zagadać do P_auli:) Pozdro

Krerkus
03.05.2009, 17:48
Jakbyście chcieli to już dawno wszystko byłoby gotowe, a tak TSP stoi w miejscu bo jest problem z newsami którego naprawde nie ma.. jak napisał nawet kejlos.

uno
08.05.2009, 00:33
Krekus, prosimy o jeszcze chwile cierpliwości ;)

kejlos, jestem pod wrażeniem Waszego połączenia i rozwoju. I jestem przekonany, że to połączenie wyszło Wam na dobre. Myślę, że nikt tu nie może powiedzieć złego słowa o Waszym serwisie. ;)

kejlos
08.05.2009, 18:59
No chyba, każdy ma plusy i minusy. Nie ma jedno a drugie nie. Zawsze jest równowaga:). U nas to jest i u was też.

andriu
10.05.2009, 19:08
W końcu wróciły newsy :) !

Krerkus
30.05.2009, 11:13
41%.. cięzko wam to idzie ;/
Ale i tak zostane chyba przy TSP mimo że zastój jak cholera. Przyznajmniej nie jesteście tacy jak Centrum Simów (czyli nie oszukujecie) i kasuje wszystkie negatywne komentarze z newsów. A prawda jest taka ze ich ostatni filmik wogóle nie związany z simami jest do d*py.

Alisha
27.06.2009, 19:32
50% procent - co tak dlugo? :|
I kiedy wszystkie linki zaczna dzialac? :|

Vanitas
30.07.2009, 09:02
Nowa strona miała być przed premierą TS3, mamy prawie sierpień a nadal jest 50%. Do tego ostatni news jest z 05.07

Alisha
23.08.2009, 12:28
No właśnie.
Zapomnieli o stronie? :|

fisz
27.08.2009, 02:09
nie. nikt o stronie nie zapomnial ;]
to juz niestety nie w moich obowiazkach lezy... :(
ale w najblizszym czasie cos sie powinno zmienic ;]