PDA

Zobacz pełną wersję : Hannah Montana

Katara
12.04.2009, 16:06
Witam:
To fotostory opowiada o szalonych przygodach nastolatki, która prowadzi ,,Podwójne życie".Ogólnie nie znam się na grafice a więc zdjęcia będą takie jakie będą.

Pracownicy:
Ja-Zajmuję się wymyślaniem odcinków,pisaniem tekstu i robieniem zdjęć.
Giovánni-Korekcją wszystkich odcinkówk.
Camerandios-Sekretarz

Postaci:
Miley Stewart\Hannah Montana
Jackson Stewart\Menager
Robby Stewart\Robby Ray
MoMo Stewart\Kot
Lily Truscot\Lola Nuftnegel
Oliver Oken\Dj Mark II
Pani Zadecka\Ochroniarka

Odcinek I:
,,Początki kariery"

Dzień zaczął się bardzo słonecznie. Miley wraz z rodziną, po długiej i męczącej podróży, dotarła na miejsce. Właśnie przeprowadzali się z Tennessee do Malibu.

-Tatku!- Westchnęła Miley, gdy wyszli z samochodu.
-Kochanie, co się stało?- Zapytał się Robby.
-No właśnie- Wtrącił się brat Jackson
-Nie wtrącaj się ośle!!!....mieliśmy mieszkać w normalnym domu a nie w BLOKU!- Odpowiedziała i spuściła głowę nastolatka, nie mogąc patrzeć na kilkupiętrowy betonowy kloc.
-Ojj, Miley, Miley. Przecież wiesz, że nie mamy pieniędzy. Nie stać nas na własny dom.
-Ale może nas stać…MAM POMYSŁ!- Krzyknęła dziewczyna.
http://img185.imageshack.us/img185/6956/snapshot16ecfdac16ecffc.jpg

Miley po chwili powiedziała Jacksonowi na ucho:
-Za 5 minut, w basenie.
Po pięciu minutach rodzeństwo spotkało się, i zaczęli poważnie dyskutować na temat pieniędzy.

-Brat! Słuchaj!, za niedługo jest CASTING na piosenkarkę- Powiedziała Miley.
-No i co?- zdziwił się Jackson.
-Młocie! Jak się dostanę to mogę zarobić dużo pieniędzy!- Wykrzyczała siostra
-WOW! ty to masz łeb- Dodał chłopak, chociaż wcale tak nie uważał.
http://img185.imageshack.us/img185/7654/snapshot16ecfdac56ed02b.jpg

Gdy wyszli już z basenu poszli na śniadanie. Miley zdradziła swój pomysł Robbie’mu.
-Miley dobry pomysł-Powiedział zadowolony z córki mężczyzna.
-Co! Naprawdę?- Rodzeństwo było niezwykle zaskoczone reakcją ich ojca.
-No naprawdę! –potwierdził Robbie.
http://img11.imageshack.us/img11/1607/snapshot16ecfdac76ed01f.jpg

Po udanym castingu Miley nazwała się Hannah Montana. Później razem z tatą i bratem udali się do salonu peruk, w którym sprzedawała dawna piosenkarka ,,Pani Zadecka". Po przywitaniu Miley zaczęła wybierać.
http://img11.imageshack.us/img11/4577/snapshot16ecfdac36ed041.jpg
-Co wy na to? WAZZAP! -Krzyknęła
-Yyyy....NIE! –Odpowiedzieli wszyscy wokoło.
http://img11.imageshack.us/img11/619/snapshot16ecfdac36ed048.jpg
-A ta?? Pokój wam- Dodała
-Miley!!...ty się wygłupiasz czy nie masz gustu?- wszyscy zgromadzeni zaczęli się już trochę niecierpliwić.
-Dobra, dobra.- odrzekła i postanowiła, że się pospieszy.
http://img11.imageshack.us/img11/4644/snapshot16ecfdac96ed04e.jpg
Jeszcze po paru minutach wybierania…
-Pasuje....bierzemy? -Zapytał ojciec
-No dobra!- Odpowiedziała z entuzjazmem Miley i włożyła perukę do torby.

Po długim błądzeniu w końcu udali się do bloku, gdzie znajdowało się ich nowe mieszkanie.

Ciąg Dalszy Nastąpi

Dejavu
12.04.2009, 16:09
Zła jakość zdjęć,ale FS ogółem jest fajne :) a na dodatek FS jest o moim ulubionym serialu ,,Hannah Montana'' <3333 :****

Katara
12.04.2009, 16:11
Oooo....Pierwszy komentarz i pozytywny....Dziękuję :D

Red Trumpet
12.04.2009, 16:34
Hmmm... nie wiem. Akcja toczy się za szybko. W jednym zdaniu napisane jest, że rodzina rozmawia w basenie, a następne już o tym, że casting był udany. Możesz bardziej opisywać uczucia dziewczyny np. o tym jak bardzo była zdenerwowana, gdy miała wejść na scenę i zaprezentować swoje zdolności...
Fotki są słabej jakości...
Boli mnie to, że nie miałeś własnego pomysłu i musiałeś ściągnąć akcję z jakiegoś tam serialu o dziewczynie piosenkarce, która musi ukrywać to, że umie bardzo dobrze śpiewać...
Ale jeśli nie o tym jest serial (nie wiem, bo oglądałam tylko reklamę) to sorki :)
Jeszcze nie stawiam oceny i polecam bardziej rozbudowywać zdania :)

Liv
12.04.2009, 16:42
-Za 5 minut, w basenie.
Skąd ona wiedziała, że tam jest basen?
-Co wy na to? WAZZAP! -Krzyknęła
What`s up, jeśli już. W każdym razie, tu to nie pasuje.
-A ta?? Pokój wam- Dodała
Prosiłabym o wyjaśnienia <nierozumie>

Heh, więc to już drugi taki "duet" na forum ;) Wydaje mi się, że idzie Wam nieźle, aczkolwiek jednak nie wszystkie błędy zostały wyłapane (ale zdarza się).
Rozumiem, że z serialu "Hannah Montana" chcesz zrobić FS? Pomysł oryginalny (bo wszyscy, jak już coś piszą, to według swojego własnego scenariuszu), ale z drugiej strony, po co czytać FS skoro można sobie obejrzeć ten serial? Ale znając Twoje zainteresowanie osobą Miley Cyrus/Hannah Montana to nawet Ci się nie dziwię ;) (byłam kiedyś w podobnej sytuacji ;))
Zdjęcia mają beznadziejną jakość, ale o tym chyba zdajesz sobie sprawę. Spróbuj je powiększyć, a jeśli nie masz detali gry na maxa, lepiej je sobie ustaw. I zwracaj uwagę na szczegóły: przedostatnie zdjęcie, widać kawałek niepomalowanej ściany.
Z tekstem ratuje Cię to, że masz korektora (i to jakiego!). Bo mając na uwadze ten jeden napisany przez Ciebie epizod życia detektywa w FS Esprit`a88, mogę powiedzieć, że byłoby naprawdę kiepsko.
Więc nad błędami się nie będziemy rozczulać, bo zakładamy, że ich nie ma. Staraj się robić bardziej rozbudowane odcinki. Może gdzieś jakiś opisik, bardziej rozbudowane zdanie a najprościej mówiąc coś, co nie będzie czyniło FS takim "bez duszy".
5,5/10

Gio
12.04.2009, 17:16
No...faktycznie zdjęcia są kiepskiej jakości (wcześniej się im jakoś nie przyjrzałem ;))
Po za tym wszystkie takowe błędy, na które nie miałem wpływu w swoim zakresie pracy, wymienieli poprzednicy.
I błagam, bo to już trochę mnie zmęczyło....staraj się robić po jednym znaku zapytania i wykrzykniku...;)
Kiedy planujesz następny odcinek?

Ps. Teraz się dopiero skapłem, że taki odcinek robi się 1,5 dnia XP

Edit:Prosiłabym o wyjaśnienia

Tutaj chyba chodzi o to, że wygląda jak papież (chyba). W każdym bądź razie ja za to nie odpowiadam :P

Katara
12.04.2009, 17:39
Ria-To nie jest zerżnięte z serialu...wymyśliłem własny odcinek...dzięki za rady
Liv-Tu chodzi o to, co wyjaśnił Giovánni

A co do zdjęć nauczyłem się poprawić jakość...Obiecuję, że w następnym odcinku wyjdą o wiele lepiej.....A ostatni odcinek wyjdzie jakoś za 2 dni....Będzie już po świętach

Avonlea
12.04.2009, 18:15
Po pierwszym odcinku trudno mi stwuerdzić, ale narazie może być nawet mi się podoba.
Napewno będe śledzić następne odcinki na które czekam z niecierpliwością.

Adamsims
12.04.2009, 18:27
Zapowiada się ciekawie tylko za szybko akcja idzie mogła by zwolnic bo w jednej chwili jest na basenie a w drugiej na castingu o którym były 2 linijki tekstu.
Do tych co myślą że tekst jest z serialu to nie prawda bo oglądam serial i akcja idzie inaczej.
Moja ocena 5/10

Katara
12.04.2009, 18:30
Dziękuje wam bardzo za pochlebne posty jak i negatywne......:):D:P:):D:P
Zmieniam zdanie następny odcinek jak będę miał czas to postaram się zrobi na jutro :D

ddo bwayo
12.04.2009, 18:45
No to tak.
Dobry pomysł, tylko jak wyżej napisali, za szybko się dzieje.
Ocenie po 2 odcinku.

Esprit88
12.04.2009, 20:40
Fajny. Podoba mi się. Pierwszy odcinek jest fany, ale ocęnię po drugim, bo jednak jeden to za mało :(

Sabbath
12.04.2009, 20:53
Mało tekstu, dużo zdjęć. Z tego co mi się wydaje to zapisywanie dialogów jest błędne. Zdania wprowadzające piszemy z małej litery.
Cóż, na moją opinie mogło wpłynąć to, że wyjątkowo nie trawie tego serialu... Ani jedno, ani drugie nie podoba mi się [serial-fotostory].

Schrei
12.04.2009, 20:53
1. całkiem fajne
2. zerżnięte z odcinka Hannah Montana ale dobra, kierujesz się już powstałą fabułą, wprowadzasz małe zmiany, ale każdy (każdy kto ogląda ten serial) wie o co chodzi, dalsze losy są przewidywalne, za wysoka poprzeczka...
3. jakoś zdjęć to totalna tragedia, główna bohaterka jak reszta nie grzeszą urodą...
4. Moja rada: ściągnij trochę dodatków z neta (nie mam na myśli piractwa o nie!, chodzi mi tylko o dodatki w sensie jakieś fajne ciuszki czy coś w tym stylu...), popracuj nad formułowanie wypowiedzi, za mało dialogów, za szybko się dzieje! nie ocenie jak narazie...

Red Trumpet
12.04.2009, 21:03
Jeśli to nie jest zerżnięte z programu to bardzo przepraszam :P

-Katia-
12.04.2009, 21:04
Mi się podaoba. ;) Czekam na następny odcinek. ;D

Dejavu
12.04.2009, 21:36
To nie jest zerżnięte z programu,wiem to,ponieważ wystarczy obejrzeć odcinek 1 O_O

Red Trumpet
12.04.2009, 21:42
No wiem, ale ja nie ogądałam :) I jeszcze raz sorki :P

Katara
13.04.2009, 07:39
Dziękuję za wszystkie opinie :D....Ria spoko nie musisz przepraszac :D
Schrei-I o to chodzi....po co simy mają wygląda plastikowo i stucznie to jest takie dziwne moim zdaniem
RiaSpoko nie musisz tyle razy przepraszac :D
Camerandios-Dziękuję, że mnie wspierasz....Fabułę wymyślam sam aby nie kopiowac praw autorskich

Red Trumpet
13.04.2009, 08:23
Okej, już nie będę przepraszać, ale żeby nie było off topa:
Jeśli nie jest zerżnięte z serialu to pomysł jest bardzo fajny :)
Jestem ciekawa co dalej wymyślisz...
A i jeszcze jedna uwaga: Staraj się bardziej dopracowywać zdjęcia, bo np. na jednym z nich jest kawałek niepomalowanej ściany.
O jeszcze coś: Bardzo, bardzo podoba mi się pomysł z Panią Zadecką :P

Katara
13.04.2009, 08:31
Ria-Umiem już poprawic jakośc i zwiększyc rozmiar zdjęc......

INFO:
Powiem tylko jedno o ,,Pani Zadeckiej" dla tych którzy nie czytali dokładnie postu....Babka zostanie ochroniarką Miley :D

pąpą
13.04.2009, 09:40
Radzę podobnie jak Schrei: ściągnij jakieś fryzury, ubrania i meble z internetu. Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz dodatki, które wyglądają bardzo realistycznie. Przydadzą ci się, gdy będziesz chciał wprowadzić więcej postaci. Jeśli będziesz używał tylko tych maxisowych rzeczy, to bohaterowie będą wyglądać podobnie.
Zdjęcia są niedopracowane. Na piątym widać niepomalowaną ścianę, a na trzecim kawałek nieba. Są małe i niewyraźne.
Wszystko dzieje się za szybko. W jednym odcinku wydarzyły się aż trzy rzeczy: przeprowadzka do nowego domu, casting, zakup peruki. Można by to rozłożyć na dwa odcinki.

Ocenię po trzecim odcinku.

Red Trumpet
13.04.2009, 09:52
Napisał Damek:
Ria-Umiem już poprawic jakośc i zwiększyc rozmiar zdjęc......
(Nie umiem robić cytatów, wię zrobiłam to tak ^ Tylko mi się nie śmiać :P)
To świetnie! Ale mi chodziło o to, że musisz zwracać uwagę na szczegóły np. gdybyś napisał, że dziewczyna płakała, ona nie może się na zdjęciu uśmiechać
Albo przykład z Twojego opowiadania:
Nie zwróciłeś uwagi na to, że na jednym ze zdjęć jest kawałek niepomalwanej ściany...
Ale jeśli już umiesz poprawic jakośc i zwiększyc rozmiar zdjęc to widzę, że się bardzo starasz poprawić. Jestem przekonana, że następny odcinek będzie bardziej dopracowany i o wiele lepszy niż poprzedni.
Już się nie mogę doczekać kolejnego odcinka, ponieważ jestem jak będą wyglądać Twoje wypociny :)

Charionette
13.04.2009, 10:10
Nawet fajne to fs... Tylko tytuł mógł być troszkę inny... Bardziej tajemniczy, zachęcający do wejścia (nie mówię, że ten nie jest :D)

Zdjęcia:

Koszmarne, więc ich nie będę oceniać. Całe szczęście, że już wiesz jak poprawić jakość...

Tekst
Tutaj widać dzieło Giovánni'ego...Poprawa błędów to jego sprawka, a twoja to zarys odcinków... I dobrze! Ja też z takiej pomocy korzystam (czyt. komentarz Liv). I zobaczysz, że z czasem Giovánni nie będzie miał wiele do poprawy.

Ogółem-5/10

Pozdrawiam

Katara
13.04.2009, 10:18
Dziękuję wam bardzo :D......Zdjęcia porobiłem i są starannie dopracowane :D...Następny odcinek już niedługo :D

Słodka Ślicznotka
13.04.2009, 11:00
skoro już nie długo to czekam z niecierpliwością :D

octavessens
13.04.2009, 11:18
ee?
szczerze?
To fatalnie to widze.
Czyta sie tak prosto tylko, ze względu na to, że jest to napisane w stylu trzecioklasisty.
Zdjęcia mi sie niepodobają i te teksty w stylu WAAZAP itp są fe.

Adamsims
13.04.2009, 11:26
ee?
szczerze?
To fatalnie to widze.
Czyta sie tak prosto tylko, ze względu na to, że jest to napisane w stylu trzecioklasisty.
Zdjęcia mi sie niepodobają i te teksty w stylu WAAZAP itp są fe.
Możesz ocenic po pierwszym odcinku, ale widac że Dymek się stara i napewno się poprawi. Na drugi odcinek czekam z niecierpliwością mam nadzieje a raczej pewnośc że będzie 2 razy lepszy.

Dejavu
13.04.2009, 11:29
AdamSims - on nie jest Dymek tylko Damek :),ale czekajmy na razie na 2 odcinek :D

Katara
13.04.2009, 11:37
Egosita-Jestem w 5 klasie
:D.....Starałem się zrobic 2 odcinek...zdjęcia są o wiele lepsze i dopracowane
Właśnie odesłałem go do korekcji

Dejavu
13.04.2009, 11:38
Która już to poprawiła :)

octavessens
13.04.2009, 11:39
Czekam na drugi odcinek.
I lepiej by było, gdyby była większa ilość tekstu - bo to wygląda jak krótkie opisy zdjęć.
Fotostory to nie zdjęcie - i opis zdjecia, ale tekst i zdjęcie przedstawiające moment z tekstu.
Mam nadzeje, że się poprawi

Adamsims
13.04.2009, 11:55
Widziałem zdjęcie i jest o wiele lepsze niż poprzednie i przepraszam cię Damek że pisałem Dymek mam nadzieje że zaraz dasz odcinek.

Dejavu
13.04.2009, 11:57
Jak będzie Giovani to będzie odcinek

Katara
13.04.2009, 11:59
Adamsims-Spoko....wszyscy inaczej mówią raz jestem Dymek,Damek,Domek :D
Camerandios-Dzięki.....jesteś jak sekretarz (nie wiem czy dobrze odmieniłem)

Katara
13.04.2009, 13:14
Odcinek II:
,,Wady i Zalety"

...................
Let’s get crazy.
Get up and dance
Take a swing, do your thing
If were taking a chance
Let’s get crazy
Yeah just kick up your heels
Don’t miss out, time to shout
Always keeping it real
Let’s get crazy
Crazy
.....................

-Dziękuję kochani, byliście świetni!- Krzyknęłą Hannah, spoglądając z radością na skandujący tłum fanów.
-Kochamy cię Hannah Montana!- Odpowiedziała widownia.
http://img16.imageshack.us/img16/9005/snapshot16ecfdac36ef3c2.jpg

Po udanym koncercie Miley zarobiła 5,000 $imleonów. Dziewczyna poznała smak sławy. Odkryła i dobre, jak i złe zalety tego statusu. Gdy skończyła rozdawać autografy udała się do domu.

Dziewczyna od razu położyła się na łóżko a MoMo wskoczył na parapet okna. Nagle Miley ujrzała blask flesha. Rozglądała się wszędzie: pod łóżko, wyjrzała za okno, zajrzała do szafy, lecz nic nie wzbudziło jej podejrzeń. Po chwili znów ten dziwny blask. Dziewczyna odwróciła się za siebie i zobaczyła fotografa schowanego w szybie od wentylacji.
-Co się tu dzieje do 100 wiaderek wody?!- zapytała
-Ślepa jesteś, zdjęcia ci robię- Odpowiedział z wulgaryzmem paparazzi.
-Idź, precz- Krzyknęła do osoby w wentylacji.
-A co z tego będę miał, jak sobie pójde?- kobieta nie miała zamiaru opuścić szybu.
-Dam ci mój szal, chcesz?- Miley pokazała mu długi kawałek miękkiego płutna.
-No dobra!- Fotograf dziwnie popatrzył się na kota, wyrwał dziewczynie z rąk szal i uciekł.
http://img16.imageshack.us/img16/9951/snapshot16ecfdac96ef3e2.jpg

Gdy nastało popołudnie Miley wraz z rodziną wybrała się na poszukiwanie ochroniarza. Spośród wielu dziewczyna wybrała pewną staruszkę z torebką.
-Miley, pewna jesteś?- Zapytał się Robby.
-Przecież ona nie da rady nawet psu- Wtrącił się Jackson.
Po czym staruszka wyciągnęła z torebki druty i zaczęła go kłóć, a na sam koniec zbiła go torebką. To dało Miley dużo do myślenia.
-Tak, biorę!- Powiedziała szczęśliwa dziewczyna.
-Dobrze, też się zgadzam- Odpowiedział ojciec.

Gdy wrócili do domu z nową osobą w rodzinie Miley wraz z staruszką udała się do ogrodu.
-A więc jak pani się nazywa?- Zapytała uprzejmie dziewczyna.
-Jestem pani Zadecka- Odpowiedziała kobieta
Po długiej rozmowie dwie kobiety poznały siebie na wylot.
http://img513.imageshack.us/img513/7601/snapshot16ecfdac96ef40e.jpg

Nastał już wieczór. Miley umyła się i szybko pobiegła do swego łóżka.
-MoMo, gdzie idziesz?- Zapytała Kota
-Mrrrrr Miauku- „Odpowiedział”.
-Tylko wróć szybko- Dodała zanim kot wyszedł z pokoju.
Gdy dziewczyna spojrzała przez okno zauważyła coś strasznego.
http://img223.imageshack.us/img223/9659/snapshot16ecfdacf6ef436.jpg
Ciąg Dalszy Nastąpi

Nemezis
13.04.2009, 13:17
Ojej biedny MoMo :(

Ta pani to niezłe ziółko xD

Fajne,czekam na następny odcinek ;>

Gio
13.04.2009, 13:17
A więc tak:
Jakość zdjeć znacznie się poprawiła, nawet nigdzie nie widać jakiś błędów w scenografii ;)
Jednak nadal wszystko się za szybko dzieje, albo wydarzenia są zbyt skompo opisane. I taki dziwny ten kot... Po za tym nie musiałeś pokazywac na zdjeciu co strasznego zobaczyła Miley ;) Mogłeś potrzymać nas w niepewności :)

Ja też bym chciał wstawiać odcinek na forum w 3 minuty....:(

Katara
13.04.2009, 13:21
Nemezis-Hehe dobrze mówisz :D
Giovánni-Nie no w 3 minuty to nie.Pół dnia siedziałem nad wszystkim.No fakt mogłem :D

Adamsims
13.04.2009, 13:55
Owiele lepiej tekst lepszy tylko dużo rzeczy jest podobnych z odcinka 1
-Dziękuje że przyszliście i o szalu.
Zdjęcia mają o wiele lepszą jakość i widać co się dzieje 7/10

ddo bwayo
13.04.2009, 14:10
Lepsze zdjęci, ale dalej wszystko dzieję się za szybko. Podoba mi się fabuła.
7/10
Skusiła bym się nawet na 8, ale mam nadzieję, że jak dam 7 to zmotywuję Cię to do działania.

niepokorna
13.04.2009, 14:53
mało ambitne. błędy rzucają się w oczy, praktycznie same dialogi.
proponowałabym poczytaj coś bardziej ambitnego i wymyśleć coś na własną rękę, a nie brać gotowy praktycznie scenariusz <nie wiem, nie oglądam, nie czytam, nie znoszę>
zdjęcia : z 1 odcinka były tragiczne. teraz trochę się polepszyło.
agresywna zadecka to nie jest nic fajnego. taką to można zwalić jednym ruchem ręki.
i jeszcze jedno : Miley (niech będzie z dużej) była w domu, kiedy fotograf jej robiła zdjęcia? bo jakoś nie podchodzą mi szyby wentylacyjne w domu, a zwłaszcza w jakimś pokoju.... a poza tym są z reguły małe, więc jak tam się miała zmieścić dorosła osoba?

bez oceny.

Charionette
13.04.2009, 14:56
Znacznie lepsza jakość zdjęć i lepsza fabuła :D Pozwól, ze poprawię troszkę błędów:

-Dziękuję kochani, byliście świetni!- Krzyknęła Hannah, spoglądając z radością na skandujący(@up: co robiący?) tłum fanów.

-A co z tego będę miał, jak sobie pójdę?- kobieta nie miała zamiaru opuścić szybu.
-Dam ci mój szal, chcesz?- Miley pokazała mu długi kawałek miękkiego płótna (Od Nysi: od kiedy szale są z płótna!?).

Gdy nastało popołudnie Miley wraz z rodziną wybrała się na poszukiwanie ochroniarza. Spośród wielu dziewczyna wybrała pewną staruszkę z torebką.
-Miley, pewna jesteś?- Zapytał się (nie można pytać się... Jak chcesz pytać siebie?) Robby.
-Przecież ona nie da rady nawet psu- Wtrącił się Jackson.
Po czym staruszka wyciągnęła z torebki druty i zaczęła go kłóć, a na sam koniec zbiła go torebką. To dało Miley dużo do myślenia.
-Tak, biorę!- Powiedziała szczęśliwa dziewczyna.
-Dobrze, też się zgadzam- Odpowiedział ojciec.
Za dużo powtarzasz słowo Miley... Możesz to przecież zastąpić no nie wiem: dziewczyną, nastolatką. Np. Robby może zwracać się do niej córko, córeczko, a Jackson siostro, siostrzyczko...

Czekam na następny odcinek... Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że poprawiam wam błędy, ale tak to jakoś wychodzi...

6/10

Pozdrawiam N.

Katara
13.04.2009, 16:09
Niepokorna-Wkurzyłem się.....pisze, że fabułe, odcinki pisze sam!!...a nie biore z serialu.A szyby wentylacyjne są w niektórych blokach
Nysia-Dzięki....nikt ci za złe tego nie ma...ponieważ pomagasz mi
Dziękuje wam bardzo a następny odcinek za 2 dni

pąpą
13.04.2009, 17:58
Za szybko wszystko się dzieje. Tutaj koncert, tutaj fotograf, a tutaj już jakiś incydent ze zwierzakiem! Opisuj uczucia.
Jeśli chodzi o rozmowę z fotografem, to od kiedy kobieta mówi o sobie w rodzaju męskim? :D
Zdjęcia co prawda się polepszyły, ale wciąż mi w nich czegoś brakuje. Dlaczego kot Miley ma takie wielkie uszy? Rzadko się zdarza żeby nastolatka chciała mieć tapetę w świnki.
Jak już mówiłam, ocenię po następnym odcinku

Katara
13.04.2009, 18:10
GurenTen kot to lemuro-kot.
http://centurywinter.files.wordpress.com/2009/02/momo02.jpg

Flavour
13.04.2009, 18:20
Nie podoba mi się bo postaci w ogóle nie przypominają bohaterów. Niesmaczny maxis. Sorry, 3/10

Adamsims
13.04.2009, 18:27
Nie podoba mi się bo postaci w ogóle nie przypominają bohaterów. Niesmaczny maxis. Sorry, 3/10
Jakich bohaterów przecież Damek ich nie opisywał jak wyglądają bo to widać na zdjęciu, więc o co ci chodzi?

Katara
13.04.2009, 18:28
Flavour-I oto chodzi.....Nie mam zamiaru kopiowac praw autorskich,a pozatym wole miec postacie maxisowe a nie jakieś, ,,sztuczne", ,,plastikowe", że tak powiem.
Adamsims-Dzięki za popracie :D

dżin.
13.04.2009, 20:20
Nawet fajne to Fs, chociaż nie jestem fanem HM...Jak już mówiono wszystko dzieje się za szybko, popracuj nad robieniem zdjęć(nadal - obrabiaj je w jakimś programie graficznym np. Photoshop - trial, Gimp - Freeware, Photoscape - dużo w nim fajnych ramek - freeware), staraj się pisać dłuższe odcinki. Jak na razie 6/10

Dejavu
13.04.2009, 20:42
Niezłe,niezłe :) czekam na kolejny :)

Red Trumpet
13.04.2009, 21:17
No, teraz jest o wiele lepiej. Do zdjęć nie moge się przyczepić, ale mam wrażenie, że akcja dzieję sie za szyko. I tak jakby brakuje mi "tego czegoś" w Twoim FS, ale sama nie wiem co to jest. Może gdy będziesz starszy będziesz umiał budować większe napięcie w opowiadaniu i bardziej oddawał uczucia bohaterów, ale jak na 5 klasę to bardzo dobrze wychodzi :)
Dam tak 7,2/10 na zachętę.

Fiorella
13.04.2009, 22:26
Osobiście nie przepadam za Hanną Montaną. Ale Twoje fs nie jest złe.
Chiciaż jest troche błędów, za mało opisujesz i wszystko za szybko sie dzieje. Postaraj się to berdziej oszlifować. Będę czytać dalej i cieszę się, że Hannah nie jest taka sztuczna jak w serialu.
Ocena: 6/10

pąpą
14.04.2009, 08:03
Flavour-I oto chodzi.....Nie mam zamiaru kopiowac praw autorskich,a pozatym wole miec postacie maxisowe a nie jakieś, ,,sztuczne", ,,plastikowe", że tak powiem.

A ja się będę z tobą kłócić :D Przejrzyj simy z tematu "U figi" i napisz mi na PM czy wg ciebie wyglądają sztucznie.

Avonlea
14.04.2009, 08:16
Coraz bardziej mi się podoba.
Nie wiem ile planujesz odcimków, ale z pewnością przecztam je wszystkie. Musze przyznać, że najwiękrzą uwage przyciąga kot, którego uszy są niezawodne.
No, a ogólnie to myśle, że akcja teraz dopiero się rozkręci i nabierze charakteru. Ciekawa jestem też jakie będzie końcowe sedna przygód bohaterki ;)

9.8/10

Björk
14.04.2009, 08:20
No proszę. Kolejna współpraca :)
Co do tekstu - skoro inni wytknęli błędziki, to już nie będę się powtarzać.
Dla mnie liczy się to, że jest zrozumiały :)
Bardzo duży + za ciekawe zdjęcia bez wykorzystania wszechobecnych dodatków z neta :)

Reserved
14.04.2009, 08:23
Czekam na kolejny odcinek !
Pochwalę ze lepszą jakość zdjęć i bardzo ładnie Ci wszyły.

Katara
14.04.2009, 08:23
Avonlea-Napewno na koniec wymyślę coś fajowego :D...dzięki za ocene
Björk-Takich ludzi to ja cenie.....Miła, przyjazna i podoba jej się moje fs bez ściągania wielu dodatków z internetu..:)
Reserved-Dziękuję bardzo

Gio
14.04.2009, 08:25
Miła, przyjazna i podoba jej się moje fs bez ściągania wielu dodatków z internetu..:)

Jesteś taki sam jak ja kiedyś ;) Ale wierz mi, że i czas na dodatki z neta przyjdzie, bo po prostu nie będziesz mógł sie bez nich obyć ;)

Björk
14.04.2009, 08:27
Jesteś taki sam jak ja kiedyś ;) Ale wierz mi, że i czas na dodatki z neta przyjdzie, bo po prostu nie będziesz mógł sie bez nich obyć ;)

Offtop ;) Wierz mi po zachłyśnięciu się dodatkami z neta w pierwszych latach gry - wywaliłam większość i jestem z tego bardzo zadowolona :D

No i co Ty na to?

Gio
14.04.2009, 08:30
Ale akurat już wiem ,że dodatki z neta są do FS niezbędne :) Ja z początku nie miałem żadnego, a gdy się nimi zachłysnąłem, już nie byłem wstanie ich wypluć ;)

Katara
14.04.2009, 08:42
Dobra dobra....Nie drażnic się tu....ja nie będę późńiej krwi zmywał:D

Chryzantem Złocisty
14.04.2009, 08:44
A detektywa Amadeusza będziesz kontynuował?

Nie podobają mi się Twoje FS.Są takie dziecinne,prostolinijne,przewidywalne,nijakie.
Nic się nie dzieje,zero emocji,płaskie postacie.

Zdjęcia może i dobrej jakości,ale ujęcia są fatalne (no,może pierwsze zdjęcie ujdzie,ale ta publiczność...na pierwszym planie CHWASTY?)

Ogółem to jestem na nie.

Katara
14.04.2009, 08:48
Chryzantem Złocisty-Nie, już nie będę kontynuował...Nawet jakbym napisał super fajny odcinek i tak byłbyś na nie bo to ,,Hannah Montana"

Chryzantem Złocisty
14.04.2009, 08:50
Jestem kobietą gwoli ścisłości.

A mnie to naprawdę nie interesuje,czy to Hannah Montana,Myszka Miki czy Dzikie Wiewiórki z Doliny Orzeszków.
FS mi się nie podoba,i nic na to nie poradzę,a dobra krytyka nie jest zła.

octavessens
14.04.2009, 08:51
To ci się przyda: Poradnik małego fotografa - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=11598

Czytam to i jakoś mi sie naal nie podoba.
Piszesz, że wolisz taki postacie, a nie jakies plastikowe. A więc jak maxisowe twoim zdaniem wyglądają - metalowe, drewniane?

A odcinek i sie i tak nie podoba.To że to to jest "hannah montana" nie ma nic do rzeczy, mogą to być nawet Wesołe zwierzaki czy inny tró serial for teeens a i tak niezmienia faktu, że jest to żałosne ;>
Postacie są taki płaskie i puste - a powinno ci być łatwiej pisać o postaciach, które i tak są przedstawiane w calosci w serialu.
Ale nvm.
3/10 (bo na 5/10 jeszcze musisz popracować)

Katara
14.04.2009, 08:57
Egoista-Czytałem ten poradnik właśńie...Maxisowe postacie to są ,,maxisowe" :D

Gio
14.04.2009, 09:30
Tak co do niektórych:
Autor ma 11 lat ;)

Chryzantem Złocisty
14.04.2009, 09:34
I co mnie to obchodzi?

Ja nie uznają taryfy ulgowej.
Wystawia FS na forum - musi się pogodzić z tym,że będzie krytykowany.

W życiu nie będzie miał ustępstw,bo ma 5,11,czy 15 lat.Niestety,dostanie tak samo po dupie.

Gdyby miał 5 lat,i pisał tak samo,też bym powiedziała prawdę - że FS mi się nie podoba i nie jest jakiś wysokich lotów.

Poza tym,bądźmy sprawiedliwi.

Sabbath
14.04.2009, 09:45
Autor wstawiając tu swoje fotostory powinien być przygotowany na krytykę. Chyba lepiej, jeśli komentarze będą szczere, a nie. Mnie się ono nadal nie podoba, tekstu jest mało, są i błędy. Zdjęcia znacznie lepsze.

Katara
14.04.2009, 10:00
Dziękuje wam bardzo za kometnarze.
Giovánni- Spoko są niektórzy ludzie, którym się to podoba a są tacy którym się niepodoba

aluminium.
14.04.2009, 10:06
Jak dla mnie to jest OK.
Miło sie czyta, ale mogło by być troszkę więcej zdjęć :)
Pisz dalej :]

PS.Tylko mógł byś ściągnąć jakieś włosy Hanny i wtedy wyglądałaby trochę lepiej.

sympathique.
14.04.2009, 10:31
Bardzo mi się podoba to FS :D Czasem oglądam Hannę Montanę dla śmiechu xd

To FS też fajne, 9/10

Panna Lawenda
14.04.2009, 10:42
nudne i napisane w dziecinny sposob.
sorry, nie podoba mi sie.

niepokorna
14.04.2009, 10:47
Niepokorna-Wkurzyłem się.....pisze, że fabułe, odcinki pisze sam!!...a nie biore z serialu.A szyby wentylacyjne są w niektórych blokach

offtop:
KAŻDY autor, BEZ WYJĄTKU (!) musi być przystosowany na KRYTYKĘ.
nie wiem, nie ogldalam calej tej hany montany czy jakos tak -> ale z reklam w kinie widzialam, ze szatynka idzie na casting i spiewa. kupuje sobie blond peruke i jest gwaizda.

faktycznie, nie sciagane z serialu.
pozdrawam.

i radze poczytac cos ambitniejszego
/offtop

Kejt24
14.04.2009, 10:58
No to tak.
Po pierwszym odcinku jeszcze się powstrzymałam, żeby coś napisać. Trochę za dużo jadowitych słów mogło paść ;)
A teraz tak:
Po pierwsze nie lubię pani Miley C. vel. Hannah Montana. Ale to pomińmy.
Dla mnie w Twoim fs dzieje się za dużo, za szybko. Błędów nie wypominam, wezmę pod uwagę wiek.
Może spróbujesz trochę poopisywać uczucia dziewczyny? :) Jak czuła się, kiedy ktoś zabrał kota, kiedy patrzyła na swoich fanów, kiedy śpiewała, kiedy fotograf robił jej zdjęcia... Spróbuj postawić się na jej miejscu, a swoje odczucia przenieść do opowiadania :)
Co do dodatków: jak dla mnie skoro nie chcesz, to ściągać nie musisz. Aczkolwiek warto tez trochę pokombinować nawet z maxisowymi postaciami ;) Postarać się, żeby były podobne do swoich pierwowzorów.
Wierz mi, że się da - koleżanka zrobiła Angele Merkel bez dodatków, bardzo podobną :D

Nie ocenię :) Ale wierzę, ze będzie dobrze.
P.S. Niepokorna, wybacz - idę już do Ciebie komentować :D

Katara
14.04.2009, 10:58
niepokorna-To jest wzięte z jej prawdziwego życia a nie z serialu...

Słodka Ślicznotka
14.04.2009, 13:13
mi się podoba chociaż troszkę za mało zdjęć :) tekstu też troczę mało ale może być
no i co tu dużo mówić fotostory mi się podoba więc nie zważaj na te złe komentarze chociaż to one motywują do pracy...

Aya de Chat
14.04.2009, 13:23
offtop:
KAŻDY autor, BEZ WYJĄTKU (!) musi być przystosowany na KRYTYKĘ.
nie wiem, nie ogldalam calej tej hany montany czy jakos tak -> ale z reklam w kinie widzialam, ze szatynka idzie na casting i spiewa. kupuje sobie blond peruke i jest gwaizda.

faktycznie, nie sciagane z serialu.
pozdrawam.

i radze poczytac cos ambitniejszego
/offtop

Wydaje mi się, że chodziło mu o to, że konkretne wydarzenia nie pochodzą z serialu. A otoczka jest z serialu, czy tam jej normalnego życia,{ nie wiem }, bo przecież pisze o konkretnej, medialnej osobie. Tyle.

Iminashi
14.04.2009, 17:00
Odcinek 1: Szczerze? Nudny. Mógłbyś opisać ciekawiej i wolniej całą akcję żebym miała czas się w to wciągnąć...
Odcinek 2: Dziwne, że na początku odcinka ona jest gwiazdą, ale w pierwszym jeszcze nie była. Faktycznie, poprawiły się zdjęcia.

Samej panny Montany nie lubię, ale nie będziemy dyskutować o gustach, prawda?

aluminium.
15.04.2009, 20:25
<offtop>
Miss C- masz rację, nie będziemy :)
</offtop>

Damek-Kiedy kolejny odcinek.?
Czekam z niecierpliwością :D

Katara
16.04.2009, 12:26
Narazie nie mam czasu...szkoła się zaczeła....może dziś albo jutro

Słodka Ślicznotka
17.04.2009, 14:27
a może dziś ,bo już piątek ;)

Katara
17.04.2009, 15:01
Słodka Ślicznotka-A no zgadłaś :)
Chyba, że rady nie dam....straszny ból głowy i brak weny :)

Liv
17.04.2009, 15:30
Jezu, jaki offtop tu się zrobił! :O
To może ja jednak wyskoczę z opinią, bo nie czytałam wszystkich komentarzy, by ewentualnie nabić sobie przez to niepotrzebnych postów.

Czy to FS naprawdę musi być pisane takim prostym językiem? Przecież pisarze to zwykle ludzie oczytani, z bogatym zasobem słownictwa, umiejący fajnie opisywać. Gdzie te cechy podziały się u Ciebie? Chyba, że od razu zaznaczasz, że nie chcesz być bardziej ambitnym. Ale wtedy- wiadomo.
Zdjęcia są OK, fabuła wydaje mi się... poplątana, bo żadne inne określenie nie przychodzi mi do głowy (no, może jeszcze "dziwna", ale jednak zdecydowałam się użyć tego pierwszego). Wydarzenia opisane są połowicznie, bez jakiegoś głębszego sensu czy zastanowienia. Tak, o. Z błędów zauważyłam gdzieś brak przecinka, ale to wszystko.
6/10

Katara
18.04.2009, 15:19
Detektyw
............
If you’re smart
You know you wanna be
in the mix of white hot energy
It’s all to welcome you
times so good its moving way to fast
if we could I know we'd make it last
it’s all here for you
It’s all here for you
It’s all here for you
it’s all right here
(Wherever we are. Wherever we are.
Wherever we are. Wherever we are)
It’s all right here (its all right here)
It’s all right here (Wherever we are, Wherever we are)
Come on (Wherever we are, wherever we are)
Come on let’s go
It’s all right here

- Witam was! Wczoraj przeżyłam coś strasznego- Powiedziała smutna gwiazda ocierając łzy.
Po czym opowiedziała całą historię, jaka jej się niedawno przytrafiła. Z najdrobniejszymi szczegółami opowiadała fakt po fakcie. Wszyscy zgromadzeni słuchali jej słów z zapratym tchem.
Miley po tym koncercie zrobiła 20,000 $imoleonów.
http://img150.imageshack.us/img150/3319/snapshot16ecfdac96f61e6.jpg
..................................
Gdy Miley wróciła do domu od razu pobiegła do domu, aby zadzwonić po jej prywatnego detektywa.
-Dobrze! Zaraz będę- Powiedział przez słuchawkę tajemniczy głos.
-Ok, do widzenia- Odpowiedziała dziewczyna i odłożyła słuchawkę na miejsce.

Po chwili zjawił się detektyw. Najpierw zapytał się Hannah:
-Imię kota?
-MoMo.
-Cechy charakterystyczne?
-Długie uszy, długi ogon i blond sierść.
-O której to się stało?
-Gdzieś między 21:00, a 22:00.
-Pamiętasz wygląd podejrzanej?
-Stara osoba, dwa warkocze i płaszcz.

Detektyw popytał więcej mieszkańców bloku, a dziewczyna pojechała do szkoły. Drrr....Drrr właśnie zadzwonił dzwonek na 1 lekcje. Miley...poznała nową nauczycielkę Maje Gucio, a także zaciekawił ją wygląd wielu innych osób.
-Bllee,brzydka jesteś.-Powiedziały nieznane jej dziewczyny
-Zostawcie ją w spokoju! -Postawiła się w jej obronie inna nieznajoma.
-No właśnie, wy..wy turbo siusiumajtaski! -Dodał jakiś chłopiec, który właśnie wyszedł z ubikacji.
-Dziękuję, że mi pomogliście. Te dwie chyba by mnie przeklęły! - Podziękowała Miley i usiadła w ławce.
http://img150.imageshack.us/img150/4268/snapshot16ecfdacb6f61fe.jpg
Po skończonej lekcji podeszły do niej dwie osoby.
-Cześć jestem Lily- Do Miley podeszła jej nowa kumpela.
-A ja Oliver- Wtrącił się chłopak z sąsiedniej ławki.
-Jak coś to ja jestem Miley.- z uśmiechem przedstawiła się Hannah. Jeszcze raz dziękuję, że postawiliście się za mną- Dodała po chwili

Dziewczynka po skończonych lekcjach udała się do domu, gdzie czekał na nią detektyw.
-Chodź za mną- Powiedział.
Po czym udali się do ogrodu, stały w nim 4 osoby.
-Która to?- Zapytał detektyw, wskazując czterech osobników.
-Myślę, że ta z numerem 3.- Odpowiedziała po długim namyśle Miley.
-Napewno?- Jeszcze raz zapytał się mężczyzna,
-Tak, na 99,9%-Odpowiedziała dziewczyna czując, że jedną sprawę ma już za sobą.
http://img150.imageshack.us/img150/3148/snapshot16ecfdacd6f6209.jpg
Detektyw przeprowadził długie przesłuchanie. W tym czasie Miley wraz z rodziną postanawia wyruszyć na poszukiwania nowego domu. Widziała wiele pięnych, ale po długim namyśle kupiła tylko małą wiejską chatkę, leżącą koło wodospadu i lasu. Miała ona kurnik, jezioro, ogródek, sad, sypialnie, łazienkę i inne.
Gdy wrócili Miley od razu szykowała się do przeprowadzki ,spakowała wszystko co nawinęło jej się pod rękę.
---------------
Czy detektyw zdoła odnaleźć kota?
Czy Miley spodoba się w nowym domu?
Czy Lily i Oliver dowiedzą się o sekrecie dziewczyny?
To wszystko w następnym odcinku

pąpą
18.04.2009, 15:32
A może jakiś opis walnąć, hę?
"Gdy Miley wróciła do domu od razu pobiegła do domu, aby zadzwonić po jej prywatnego detektywa."

To zdanie mnie rozwaliło. Chyba po telefon pobiegła.

Trzeci odcinek już się pojawił, a więc... 4/10 Sorry, ale nie zaciekawiło mnie to

aluminium.
18.04.2009, 16:03
Wszystko za szybko się dzieje.
Mogłeś trochę dłuższe napisaći zainwestować w dodatki z neta tak jak w FS o avatarze.
Brak oceny liczbowej, ale pisz dalej.
Czekam na następny odc., bo bardzo mi sie podoba.

Katara
18.04.2009, 16:43
Daaagi-Dzięki...ale kolejny odcinek nie wyjdzie tak szybko :(

brzos
18.04.2009, 19:32
To właściwie same dialogi... Gubisz się w zdaniach. Jak po powrocie do domu mogła pobiec do domu? O.O

Cienko... 3/10

sympathique.
19.04.2009, 07:50
3 odcinek trochę słaby... czemu na fotkach w szkole Miley ma BLOND włosy? O.o

Katara
19.04.2009, 08:58
kago-to-ja-To nie Miley....to Lily jej nowa przyjaciółka

Gio
19.04.2009, 09:14
A ja za to muszę Cie pochwalić za świetne fotki :)
Długo się nim przyglądałem i stwierdziłem, że nie ma już w nich żadnych głupich błędów, a 'scenografia' jest zrobiona starannie, nie na dwal i wygląda naprawdę naturalnie.
Po za tym widać, że pobawiłeś się ujęciami w aparacie simowym (kąt robienia zdjęć).
Tylko jeszcze przydałab się jakaś obróbka ;)

No i czekam na kolejny odcinek :P

Katara
19.04.2009, 09:24
Giovánni-Bardzo dziękuję :)....Zapewniam, że następny odcinek dłuższy będzie....A co do zdjęc to ja nie umie robic obróbek :)

dżin.
19.04.2009, 09:25
Hm... Zdjęcia są na bank lepsze, ale tekstu za mało. Powtórzę się ściągnij sobie jakiś program do tworzenia i edycji grafiki rastrowej, żeby wyostrzać zdjęcia i dodać jakieś ramki ;) Lub też wykorzystać go do fotomontażu. 5/10

Gio
19.04.2009, 09:27
Z programów graficznych polecam Picasa. Wpisz sobie w google i sciągnij. Jest darmowy, a ma wiele możliwości- po za tym same przychodzą Ci aktualizacje :)

Katara
19.04.2009, 09:29
Giovánni-TY....moja siora ma taki....w następnym odcinku będą ramki

Sabbath
19.04.2009, 10:42
Dialogi. Ile razy mam napisać, że tekst wprowadzający małą literą?

Red Trumpet
19.04.2009, 12:31
Wiesz co? Po tym co pokazałeś w FS o Aangu to tutaj jest bardzo kiepsko. Zdjęcia mogą być, ale tekst... tekst jest taki prosty. Musisz bardziej rozbudowywać zdania - więcej opisów i mniej dialogów. Odcinki mogą być trochę dłuższe...
Tak 5/10

Katara
19.04.2009, 13:03
Ria-Ok...poprostu weny nie miałem i dlatego taki prosty wyszedł :)

Słodka Ślicznotka
19.04.2009, 14:40
Hej myślałam że to damek robi to fotostory czy ja oszalałam czy co?
niech ktoś mi to wytłumaczy :)
odcinek naprawde bardzo słaby słabiusieńki właściwie to same dialogi ja tu czekam na opisy i nic ;(

Milou
19.04.2009, 18:06
Hej myślałam że to damek robi to fotostory czy ja oszalałam czy co?

Tak, Damek, ale widocznie zmienił nick na Katara.

A co do FS, to czytam od początku, jak narazie może być, ale jest coś w tym takiego, że będę czytać do końca, na pewno tu zaglądnę.
Pozdr. :)

Katara
19.04.2009, 18:41
Słodka Ślicznotka-To co napisała a$$iulka23
a$$iulka23-Tak zmieniłem....ok postaram się za niedługo wstawic nowy odcinek...ale narazie zapraszam do Avatar:Legenda Aanga

sympathique.
19.04.2009, 21:11
kago-to-ja-To nie Miley....to Lily jej nowa przyjaciółka

Popisałam się inteligencją -.-
Ale na fotce to ona była podobna do Hieny Monteny... ;)

Liv
20.04.2009, 14:05
Gdy Miley wróciła do domu od razu pobiegła do domu
Chyba tłumaczyć nie muszę...
To przesłuchania i tego typu sprawy odbywają się w ogrodach? To jeszcze może powiesz mi, że posterunek był na drzewie :O
-Napewno?- Jeszcze raz zapytał się mężczyzna
- Na_pewno?

Jakoś nie widzę poprawy od ostatniego odcinka. Zainteresowała mnie jednak postać Lily... (dlaczego, myślę, że wiadomo) I moje pytanie: czy ta Twoja Lily ma ciemnoniebieskie oczy? ;]
5,5/10

Katara
20.04.2009, 14:26
Liv-Z tym domem to pomyłka...Detektyw sprowadził 4 staruszki do ogrodu (no przecież nie uciekną mu)...Tak, Lily ma ciemnoniebieskie, a co??

Liv
20.04.2009, 16:33
Heh- Ty nie wiesz, czemu ja się tego tak czepiam :)
Też mam swoje FS, którego główną bohaterką jest Lily, a wygląda ona tak:
http://img258.imageshack.us/my.php?image=snapshot9604e8e8960a261cd4.jpg
:D

Katara
20.04.2009, 16:40
Liv-ALE ZRZUT!!....Haha nawet nie zauważyłem :)

Fiorella
21.04.2009, 12:27
Co mi tu nie pasuje... to fs jest jakieś pogmatwane, nie ma ładu ni składu, może dlatego, że wszystko zdecydowanie za szybko się dzieje. Nie potrafisz, albo Ci się nie chce dopracować tekstu pod względem opisu i przedstawienia uczyć bohaterów.
Ocena: 5/10
Jest słabiej niż było, ale to dlatego, że na początku myślałam, że się poprawisz, a tu nadal nie jest za dobrze... ALE TO NIE ZNACZY, ŻE Z TEGO NIE MOŻE WYJŚĆ JUŻ NIC DOBREGO
Oczywiscie nadal uważam, że główna bohaterka jest lepiej kreowna przez Ciebie niż w serialu.

Charionette
21.04.2009, 21:28
Zacznę od poprawiania błędów:
Detektyw
............
If you’re smart
You know you wanna be
in the mix of white hot energy
It’s all to welcome you
times so good its moving way to fast
if we could I know we'd make it last
it’s all here for you
It’s all here for you
It’s all here for you
it’s all right here
(Wherever we are. Wherever we are.
Wherever we are. Wherever we are)
It’s all right here (its all right here)
It’s all right here (Wherever we are, Wherever we are)
Come on (Wherever we are, wherever we are)
Come on let’s go
It’s all right here

- Witam was! Wczoraj przeżyłam coś strasznego- Powiedziała smutna gwiazda ocierając łzy.
Po czym opowiedziała całą historię, jaka jej się niedawno przytrafiła. Z najdrobniejszymi szczegółami opowiadała fakt po fakcie. Wszyscy zgromadzeni słuchali jej słów z zapartym tchem.
Miley po tym koncercie zrobiła 20,000 $imoleonów.(Od Nysi: Tutaj mogłeś poszaleć... Opisać co jej się takiego przytrafiło i takie tam...)

..................................
Gdy Miley wróciła do domu od razu pobiegła do domu, aby zadzwonić po jej prywatnego detektywa.
-Dobrze! Zaraz będę- Powiedział przez słuchawkę tajemniczy głos.
-Ok, do widzenia- Odpowiedziała dziewczyna i odłożyła słuchawkę na miejsce.

Po chwili zjawił się detektyw. Najpierw zapytał się Hannah:
-Imię kota?
-MoMo.
-Cechy charakterystyczne?
-Długie uszy, długi ogon i blond sierść.
-O której to się stało?
-Gdzieś między 21:00, a 22:00.
-Pamiętasz wygląd podejrzanej?
-Stara osoba, dwa warkocze i płaszcz.

Detektyw popytał więcej mieszkańców bloku, a dziewczyna pojechała do szkoły. Drrr....Drrr właśnie zadzwonił dzwonek na 1 lekcje. Miley...poznała nową nauczycielkę Maje Gucio, a także zaciekawił ją wygląd wielu innych osób.
-Bllee,brzydka jesteś.-Powiedziały nieznane jej dziewczyny
-Zostawcie ją w spokoju! -Postawiła się w jej obronie inna nieznajoma.
-No właśnie, wy..wy turbo siusiumajtaski! -Dodał jakiś chłopiec, który właśnie wyszedł z ubikacji. (@Nysia: Ten tekst wymiata... Nie mogłam powstrzymać się ze śmiechu, gdy to przeczytałam)
-Dziękuję, że mi pomogliście. Te dwie chyba by mnie przeklęły! - Podziękowała Miley i usiadła w ławce.

Po skończonej lekcji podeszły do niej dwie osoby.
-Cześć jestem Lily- Do Miley podeszła jej nowa kumpela.
-A ja Oliver- Wtrącił się chłopak z sąsiedniej ławki.
-Jak coś to ja jestem Miley.- z uśmiechem przedstawiła się Hannah. Jeszcze raz dziękuję, że postawiliście się za mną- Dodała po chwili.
(@: Domyśl się dlaczego zaznaczyłam ci słowo Miley na czerwono)
Dziewczynka (DZIEWCZYNKA? wtf? To przecież już nastolatka czyli dziewczyna) po skończonych lekcjach udała się do domu, gdzie czekał na nią detektyw.
-Chodź za mną- Powiedział.
-Która to?- Zapytał detektyw, wskazując czterech osobników.
-Myślę, że ta z numerem 3.- Odpowiedziała po długim namyśle Miley.
-Na pewno?- Jeszcze raz zapytał się (mówiłam już ci o tym.. Nie można pytać się pamiętaj o tym) mężczyzna,
-Tak, na 99,9%-Odpowiedziała dziewczyna czując, że jedną sprawę ma już za sobą.

Detektyw przeprowadził długie przesłuchanie. W tym czasie Miley wraz z rodziną postanawia wyruszyć na poszukiwania nowego domu. Widziała wiele pięknych, ale po długim namyśle kupiła tylko małą wiejską chatkę, leżącą koło wodospadu i lasu. Miała ona kurnik, jezioro, ogródek, sad, sypialnie, łazienkę i inne.
Gdy wrócili Miley od razu szykowała się do przeprowadzki ,spakowała wszystko co nawinęło jej się pod rękę.
---------------
Czy detektyw zdoła odnaleźć kota?
Czy Miley spodoba się w nowym domu?
Czy Lily i Oliver dowiedzą się o sekrecie dziewczyny?
To wszystko w następnym odcinku

Nie podobały mi się niektóre zdania. W Avatarze aż tak fantazjować jak tu nie można... Tutaj powinny być opisy przeżyć itp. A tak to tylko suche zdania i dialogi. Mam nadzieję, że wprowadzisz tutaj porządne opisy... Przeczytaj fs Giovánni'ego.... Tam opisy są czasem na całą stronę wordową (nie wiem nie sprawdzałam: wartość przybliżona). Czekam na nowy odcinek...

6/10 :D

Inazumi
22.04.2009, 05:28
Ria-Ok...poprostu weny nie miałem i dlatego taki prosty wyszedł :)

Chłopie, błagam...
Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że robisz to wszystko na "byle szybciej wrzucić"?
Po pierwsze opisy. A raczej ich brak.
Po drugie dialogi są strasznie drętwe. Jaki normalny nastolatek uważa że "turbo siusiumajtki" to obraza? Ten tekst mnie dobił.
Przestań, do jasnej ciasnej, wypisywać pieniądze zarobione na koncertach!

Kończę już, bo obudziłam się o szóstej i nie mogę zasnąć, więc mam zUy humor x_x

Holly
22.04.2009, 12:28
Nawet jeśli odcinki wymyśliłeś sam to nie zmienia to faktu, że Hannah Montana to nie był twój pomysł i wykorzystałeś już istniejącą postać. Trochę kreatywności! Takie opowiadania wymyśla co drugi fan Miley i to już się robi nudne. Moje zdanie: [Wszędzie tylko Hannah, jakie to ona ma super piosenki, a jakie super buty! Ojej a ta fryzura!] Osobiście jej nie lubię, ale masz prawo pisać co chcesz, Twoje opowiadanie. Już pomińmy w ogóle formę gramatyczną i literacką. Od kiedy koty mają blond sierść? Oo Jak już to jakąś jasną, karmelową, biszkoptową. Nie podoba mi się kompletnie. Zero wyobraźni, nawet Ci się nic nowego nie chciało wymyślić.

Volturia
22.04.2009, 12:35
Nawet jeśli odcinki wymyśliłeś sam to nie zmienia to faktu, że Hannah Montana to nie był twój pomysł i wykorzystałeś już istniejącą postać. Trochę kreatywności! Takie opowiadania wymyśla co drugi fan Miley i to już się robi nudne. Moje zdanie: [Wszędzie tylko Hannah, jakie to ona ma super piosenki, a jakie super buty! Ojej a ta fryzura!] Osobiście jej nie lubię, ale masz prawo pisać co chcesz, Twoje opowiadanie. Już pomińmy w ogóle formę gramatyczną i literacką. Od kiedy koty mają blond sierść? Oo Jak już to jakąś jasną, karmelową, biszkoptową. Nie podoba mi się kompletnie. Zero wyobraźni, nawet Ci się nic nowego nie chciało wymyślić.
Przykro mi to stwierdzić, ale zgadzam się z Irysem :(
Po 1. nie lubię Montany
Po 2. fakatycznie to już zbyt oklepane

Ale życzę weny i pozdrawiam.

Liv - Rozbawiłaś mnie tymi poprawkami :D

Katara
22.04.2009, 14:10
Wszystkie wasze opinie zapamiętałem :)
Poprawie błędy....lecz następny odcinek nie wyjdzie zbyt szybko

Holly
22.04.2009, 16:00
Volturia, nie wiem czy zrobiłaś to specjalnie ale zamierzonym efektem był brak odmiany mojego nicka :P

Przynajmniej się nie obrażasz, że zjechałam Twoje fotostory doszczętnie :P

Katara
22.04.2009, 18:59
NEW
Odcinek
Następny odcinek czwartek\piątek
Pracownicy
Do naszego zespołu dołączy Tusia^^, zajmię się pisaniem odcinków:) <brawo>

Inazumi
22.04.2009, 19:28
Ahm... A co Ty będziesz robił? ^_^'

Katara
22.04.2009, 19:32
Inazumi-Tak np. PISAŁ ODCINKI I ROBIŁ FOTKI!!

Chryzantem Złocisty
22.04.2009, 19:45
Podobno Tusia ma to robić?
Bo ja już nie wiem?

Katara
22.04.2009, 19:47
Chryzantem Złocisty-Ona jeden odcinek a ja drugi

Inazumi
22.04.2009, 19:50
Po pierwsze: Proszę, nie krzycz ;)
Po drugie: To trosz bez sensu jest... Np. Zaplanujesz sobie, by w jakimś tam odcinku Hannah wyjedzie do np. Włoch, a Tusia w tym czasie wyśle ją do Kazachstanu xD

Katara
22.04.2009, 19:52
Inazumi-Spoko jest....Ja z Tusią o wszystkich odcinkach piszemy i ustalamy na gg

Inazumi
22.04.2009, 19:53
Czyli leń po prostu? 8D

Katara
22.04.2009, 20:03
Inazumi-BOOSHE!!!....ja pisze jeden ona drugi KAPISZ??
i nie róbmy tu offtopu

Inazumi
22.04.2009, 20:05
To nie jest offtop, dyskutuję tu z Tobą o Twoim fotostory =.=

Tak, zrozumiałam, że Ty piszesz jeden a Tusia drugi, nie musisz mi tego powtarzać.
Śmieję się tylko, że najwyraźniej masz lenia, że potrzebujesz wsparcia w pisaniu ;)

Katara
22.04.2009, 20:14
Inazumi-Jeśli to nie offtop....Poprostu brak czasu :(
Szkoła,testy,nauka,prace domowe,pomoc w domu
Dlatego potrzebowałem pomocnika

ddo bwayo
22.04.2009, 20:23
Z góry przepraszam, za błędy. To pierwsze takie "coś" w mojej krótkiej karierze życiowej ^^"

Charionette
22.04.2009, 22:34
Spoko... Tylko tak teraz sobie myślę, że masz za dużo na głowie... 2 fs... W tym żadnego nie piszesz sam... Może lepiej było mieć jedno, do którego przykładałbyś się i pisał je sam... Bo tak satysfakcja z ocen nie jest ta sama (aczkolwiek ja cieszę się z moich ocen, chyba równie bardzo jak Liv i współpracuje mi się z nią świetnie... Bo wydaje mi się, że wkładam tam trochę siebie...) Bo zobacz.... Giovanni (przepraszam, że nie ma kreski nad a, ale nie chciało mi się kopiować) zajmuje się tekstem i Tusia też ma? Nie mówię, że to jest źle... Bo to fajnie tylko, że... Dobra koniec tego offtopu... Gratuluję Tusi i zobaczymy jakie będą owoce tej współpracy...

Liv
23.04.2009, 09:37
3 na 1? :O
Lol.
Miejmy nadzieję, że ta współpraca wyjdzie wszystkim na dobre... Na własnym przykładzie się przekonałam, że pisanie dwóch FS na raz nic nie daje. Nie mówiąc już o tym, że obydwa mają pójść na forum pod ocenę publiczną.
Mnie osobiście trochę by krępowało takie współpracowanie "jeden odcinek ja, drugi ty". Jeśli któreś z Was ma zarys w głowie odcinka i ta druga osoba zrobi "po swojemu" (co jest nieuniknione), z odcinka pozostanie lekkie rozczarowanie drugiej strony. A jeżeli pomysły byłyby skrajnie inne doszłoby nawet do kłótni...
I potem podział oceny za odcinek między Wami...
No ale zobaczymy, jak sobie z tym poradzicie :) Miejmy nadzieję, że dobrze :D

Volturia
23.04.2009, 09:53
Irys - szczerze mówiąc o odmianie nie myślałam ;) po prostu automatycznie ; no jak odmienia się Irys ? :D ten Irys no nie? ;)

Mnie osobiście trochę by krępowało takie współpracowanie "jeden odcinek ja, drugi ty". Jeśli któreś z Was ma zarys w głowie odcinka i ta druga osoba zrobi "po swojemu" (co jest nieuniknione), z odcinka pozostanie lekkie rozczarowanie drugiej strony. A jeżeli pomysły byłyby skrajnie inne doszłoby nawet do kłótni...
I potem podział oceny za odcinek między Wami...
No ale zobaczymy, jak sobie z tym poradzicie :) Miejmy nadzieję, że dobrze :D

O zgrozo ;) Gdy myślę o Sevie niepokornej i Veripmy, to aż dziwi mnie to, że wytrzymują w tym układzie :P

OlaBernacik
23.04.2009, 12:12
Mnie się bardzo podoba...
Wiem jak trudno jest zrobić jeden odcinek...
ECH...........
czekam na następny!

Katara
23.04.2009, 12:22
Wszystkim bardzo dziękuję za posty....damy sobie radę...tym już nie musicie się interesowac :) (chyba, że chcecie)
:) POZDRAWIAM,a następny odcinek już jutro....zapraszam narazie do Avatar:Legenda Aanga

Katara
24.04.2009, 19:25
Nad odcinkiem pracowali:
Ja-Przygody,zdjęcia
Tusia^^-Cały tekst
Giovánni-Korekcja

Rodzinie Stewart przeprowadzka poszła sprawnie. Obyło się bez większych problemów.
Miley kłóciła się z Jackson’em o pokój, lecz efekcie końcowym, większy pokój, z tarasem i pięknym widokiem na wodospad, dostała wschodząca gwiazda. Naprzeciwko pokoju dziewczynki sypialnie miał jej kochany braciszek. Na końcu korytarza natomiast drzwi były do pokoju ich ojca.
Dziewczyna była bardzo zadowolona z domu oraz z tego, że sama na niego zarobiła.

“…It’s all here for you…” – zabrzmiał po raz 10 budzik Hannah.
Dziewczyna szybko walnęła go w czarny przycisk, by zamilkł. Gdy po 5 minutach dotarło do niej, co się stało, zerwała się szybko z łóżka i poleciała do ojca.
- Czemu mnie nie obudziłeś?! – Wygarnęła mu.
- Myślałem, że już wyszłaś. Przed chwilą wstałem, a tak jakoś cicho. Jackson też jeszcze śpi?
- Nie wiem.
- To sprawdź a jak śpi to go obudź.
- Dobrze. – Rzekła zniechęcona.
Miley, czym prędzej obudziła śpiącego brata i pobiegła się przygotować. Była bardzo zdenerwowana.
Ubrała się w pierwsze ciuchy, jakie miała w szafie, z uczesaniem włosów nie wydziwiała z powodu, że była już spóźniona. Spakowała się w bardzo szybkim tempie, książki wylądowały w torbie i szybkim krokiem wyszła z pokoju.
- Miley, a śniadanie?! – Krzyknął jej ojciec.
- Zjem w szkolę, jestem już spóźniona. – Powiedziała dziewczyna i zniknęła za progiem drzwi.
http://img412.imageshack.us/img412/4111/snapshot16ecfdac56fe42c.jpg
- Miley Stewart? – Spytała nauczycielka.
- Jestem! – Krzyknęła Hannah.
- Oczywiście spóźniona. No to może nam coś zaśpiewasz? Może zaśpiewasz country. Np. „Hoedown Throwdown”?
- No…
- Stewart!
- Już, już… - westchnęła Miley.

„…Try it with
Me here we go

Boom , boom clap
Boom dee clap , de clap
Clap (woah , woah)
Thats right…”

Klasa zaczęła klaskać w ryt muzyki. Tylko jedna osoba siedziała. Tą osobą była Lily. Koleżance Miley zdawało się , że słyszała już gdzieś ten głos. Nie mogła do końca skojarzyć skąd aż do słów:

„Throw it all Together
that’s how we Role”

W tym momencie otrząsnęła się z zamyśleń i spojrzała na Miley. Od tego momentu w jej głowie gościła tylko jedna myśl: „Czy ona mogłaby być Hannah Montaną?”.

Po Miley śpiewało jeszcze parę osób ale nikt nie zaśpiewał tak rewelacyjnie jak ona. Wszyscy ją teraz podziwiali. Tylko dwie wredne przyjaciółki jej nienawidziły.
Miley już chciała się odgryźć, gdy Lily ją uspokoiła mówiąc, że musi jej coś ważnego powiedzieć.
Po drodze ze szkoły Miley spytała się, o co chodziło, Lily po lekcji muzyki.
Koleżanka Hanny rozejrzała się dookoła. Nikogo nie było.
- Miley. Masz bardzo podobny głos to Hanny Montany, tej nowej gwiazdy!
Hannah zatrzymała się jak wryta.
- T…t…to nie możliwe! Przecież ja się nie nadaję na gwiazdę! – Zaczęła udawać, że się śmieję.
- Ale naprawdę.
- Nie, zdawało Ci się. – Dziewczyna udała, że się uśmiecha, a tak naprawdę była zaniepokojona tym, że jej koleżanka się domyśla. Nikt nie może się o tym dowiedzieć. A co jak to się wyda? Przecież chciała wieść spokojne życie.
Mimo przekonań Miley, Lily upewniała się coraz bardziej w tym, co powiedziała. Była już prawie pewna, że ma w klasie wschodzącą gwiazdę.

- Chodź na chwilę do salonu! To ważne.
- Już idę. – Powiedziała niechętnie Hanna.
W momencie dziewczyna weszła do salonu ujrzała swojego ojca, detektywa i podejrzaną o porwanie Momo siedzących na kanapie.
- O co chodzi? – Spytała.
- Podejrzana przyznała się do przestępstwa. Powiedziała nawet, że zaprowadzi nas do miejsca gdzie jest w tym momencie Momo. – Powiedział detektyw.
Dziewczyna jak najszybciej rzuciła się w stronę wyjścia, ubrała buty i krzyknęła do salonu:
- To idziemy?!
- Miley, spokojnie. – Odpowiedział ojciec.

Po półgodzinnej wędrówce po lesie dotarli do małego leśnego domku. Sprawczyni wyciągnęła kluczę do domku z kieszeni. Powoli by nie wypuścić zwierzaka na taką przestrzeń otworzyła drzwi. Zaskoczona ciszą weszła do domu.
- Nie ma go! – Krzyknęła. – Zostawiłam otwarte okno, gdy wychodziłam. Musiał uciec.
- Nie! To nie możliwe! – Zaczęła wrzeszczeć Miley.
http://img412.imageshack.us/img412/4913/snapshot16ecfdac16fe417.jpg

Gio
24.04.2009, 19:32
A ja nawet nie wiedziałem, że poprawiałem tekst Tusii o.O
Też coś mi się tak wydawało...dwie strony tekstu to coś nie w Twoim stylu xP Po za tym było chyba zbyt dużo opisu jak na Twoją bujną akcję, no *przyznaje się* miałem mniej poprawiania niz zwykle XD

i tylko dwa zdjęcia!? Chyba masz kryzys :D

Pozdrawiam!

Katara
24.04.2009, 19:33
Giovánni-Tak, kryzys....okazało się, że pisze movieobjects on zamiast ,,moveobjects on"

aluminium.
24.04.2009, 19:48
Dłuższe, ciekawsze :)
Lepsze xD
Podoba mi sie lepiej niż poprzednie.

ddo bwayo
24.04.2009, 19:52
Dziękuje(my) ^-^

Aya de Chat
24.04.2009, 20:21
To sprawdź a jak śpi to go obudź.

to sprawdz, a jak śpi to go obudz.

I nie stawia się kropek przed myślnikiem w dialogach, i 'przypisy' powinny byc z małej litery jeśli 'przypis' określa coś w stylu 'powiedziała' 'krzyknęła' a z dużej jeśli jest już całym oddzielnym zdaniem opisującym pewną czynnośc np 'dziewczyna udała, ze się usmiecha'

To tak technicznie.

Tusi idzie pisanie o wiele lepiej, niż Damkowi, Katarze whateva. W sumie fajna lekka lektura, przynajmniej zabawnie jest, a o to się rozchodzi chyba, nie?:P

ddo bwayo
24.04.2009, 20:23
Dziękuje. Obiecuję, że następnym razem będę o tym pamiętać :)

pąpą
24.04.2009, 20:55
Tekst Tusi jest duuużo lepszy. No a zdjęcia... co mam ocenić? Bo dwie fotki to trochę, a raczej bardzo mało. Ocenę dam tobie i Tusi osobno

Tusia: nie mam zastrzeżeń, aczkolwiek tekst mógłby bardziej trzymać w napięciu, tzn mogłaś opisać jak szły i jak szukają po domu tego Momo. 9/10

Katara/Damek: Te dwa zdjęcia są ładne, ale czemu tylko dwa. Za ilość fotek dużo ci odejmę. 6/10

Red Trumpet
24.04.2009, 22:16
Tak, ten tekst jest duużo lepszy!
A focie takie sobie i czemu tylko dwie?
Taa, ciekawe co się stało z kotem, chociaż mogliście całą akcję opierać na czymś innym np. uprowadzenie brata Miley, a nie na kradzieży kota..
Uuuuu…csss… - a to, co to jest??? O.o

ddo bwayo
24.04.2009, 22:27
"Uuuuu... css..." to taki jakby gest tamtych wrednych dziewczyn :)
A jak już Katara zaczął z uprowadzeniem kota, to trzeba to dokończyć , nieprawdaż?;)

Red Trumpet
25.04.2009, 08:54
No tak, racja, trzeba dokończyć. :)
Uuuu... csss ... - już kapuję, kurczę, muszę obejrzeć Hannę Montanę, żeby wczuć się w te klimaty i wogóle zrozumieć uuu...csss i takie tam :P

ddo bwayo
25.04.2009, 09:09
Ria przepraszam zapomniałam, że większość nie oglądała Hanny Montany. Naprawdę przepraszam.

Red Trumpet
25.04.2009, 10:01
Nie szkodzi! Jak obejrzę to zrozumiem, więc nie musisz mnie przepraszać :)

Katara
25.04.2009, 10:23
Dziękujemy za wszystkie opinie :P
A w sprawie z fotkami...to dlatego, że głupi wpisywałem w kodzie movieobjects on :)
objecuję większą ilośc fotek :)

brzos
27.04.2009, 09:05
Hmm, trzeba było zrobić tak, że ta kobieta odda kota, pod warunkiem, że dadzą jej brata jako okup XD
Oczywiście, tekst megadużosuperlepszy, gratulacje dla Tusi :>

ddo bwayo
27.04.2009, 15:06
brzós to by było za łatwe bo Miley od razu by się zgodziła xD
I dziękuje :)

Katara
27.04.2009, 15:13
Haha....no właśnie ...się uhahałem :P

Charionette
27.04.2009, 15:43
Miley kłóciła się z Jackson’em o pokój, lecz efekcie końcowym, większy pokój, z tarasem i pięknym widokiem na wodospad, dostała wschodząca gwiazda.

Coś mi się tu nie podoba...
Miley kłóciła się z Jackson'em o pokój... W efekcie końcowym wschodząca gwiazda dostała większy pokój, z tarasem i widokiem na wodospad.

Większych błędów nie zauważyłam... Z wyjątkiem tych, które już ci wytknięto.

Również dam osobne oceny, bo tekst nie jest Katary...

Tusia^^- 8,5/10

Katara- 7/10

Gratuluję debiutu i czekam na następny odcinek...

Katara
27.04.2009, 15:48
Nysia-Bardzo dziękujemy :)

Liv
27.04.2009, 16:29
Zaczęła udawać, że się śmieję.
śmieje

Tusiu, muszę powiedzieć, że dobrze zaczynasz jako pisarka ;) Twój teksty, szczerze powiedziawszy, o wiele bardziej mi się podoba (bez obrazy, Damek). Jakoś nie mam większych zastrzeżeń.
Ocenię, gdy pojawią się fotki.
@down: O, jednak są. Sory, ale najwyraźniej mi się nie wyświetliły ;)
I muszę przyznać- nie zachwycają.

7/10- za całość

Katara
27.04.2009, 16:31
Przecież są....ale tylko 2 bo moja głupota nie pozwoliła na więcej

Słodka Ślicznotka
28.04.2009, 13:51
mi się podobało chociaż trochę krótkie :) i mało zdjęć ale nie będę ostro krytykować bo sama jeszcze żadnego fotostory nie zrobiłam :P

sympathique.
29.04.2009, 18:18
Nowy odcinek jest great :)

Jest kilka błędów, ale moim zdaniem cud, miód i orzeszki, mimo że serialu nie lubię.
9/10

Katara
29.04.2009, 18:22
kago-to-ja-Thx,to robota Tusi^^
Słodka Ślicznotka-Bardzo Ci dziękujemy

Słodka Ślicznotka
24.05.2009, 12:46
kiedy następny odcinek bo już chyba z miesiąc minął albo mam zaćmienie mózgu jeśli nie ,bo już bardzo długo czekamy więc mam nadzieję że odcinek będzie ''cud, miód i orzeszki'' jak już powiedziała kago :D :P

Odessa
03.06.2009, 15:40
Matko ... ten tekst jest 100 razy lepszy od wcześniejszych. Szkoda tylko, że to Ty sam go nie pisałeś ale nie będę wybredna, bo czyta się o wiele, wiele lepiej ...
Dziwi mnie ta ekhem ... " fabuła " ... Nie dzieje się nic konkretnego, do niczego to nie dąży.
Zdjęcia są dobre. Szkoda, że tylko dwa o.O
Ale jeszcze wrócę do tekstu - zauważyłam kilka błędów, nie da się tego ukryć, ale nie będę ich już przytaczać, ponieważ najzwyczajniej w świecie mi się nie chce :P taki ze mnie już leń :P
Ale twórz ( bo nie mogę powiedzieć " pisz " skoro to nie Ty się tym zajmujesz ) dalej. Myślę, że jeszcze może wyjść coś dobrego z tego FS :P

Pozdrawiam i życzę weny twórczej
~ Odessa :)