Zobacz pełną wersję : Sposób
cornelia
08.06.2003, 17:55
Boshe ludziska:D mam cała zawalona skrzynke na forum o pytania o ten sposób metode:/....no gg i e-mail normalny tez mam zawalony:D/.....
A wiec napisze wam solucje niekopiowacbo nogi powyrywam....
napisze wam ja w najblizszym czasie ......
cornelia
23.06.2003, 21:47
Krok 1
Zrób własną Simke lub Smika nie rób całej rodziny minimum 1 osoba... gdy wprowadzisz np:simke do nowego domu nie kupuj niezbednych rzeczy tylko te które są do cwiczenia:gotowania,techniki i reszty umiejetnosci... zanim postanowisz zostac gwiazda naucz sie wszystkiego tak zebys miał/a wszystkie punkty z umiejetnosci poczekaj na nastepny dzien podpisz kontrakt przez telefon.. ale uwaga do dzielnicy showbiznesu pojedz wtedy gdy chumorek bedzie na fula (dla leniuchów polecam kod move_objects on)... a wiec teraz walczymy o pierwsze 0.5 gwiazdki to nie takie trudne w porównaniu do następnych zadań dostępna jest scena karaoke gdzie mówimy wiersze naszym celem jest sprowadzic najwiecej widzów do sali gdzie mówimy wiersz za kazdego sima 10$ mówimy ten wiersz 2 razy pod warunkiem ze bedzie duza widownia... pózniej szukamy sceny z mikrofonem i robimy dokładnie to samo teraz mamy 0,5 gwiazdki:DDDDDDDDDDDD
Uwagi Przy występie uważaj zeby nie było żadnej gwiazdy ponieważ zostaniesz olana/ny przez reszte:/
Krok 2
Teraz mamy dostepny zestaw fotograficzny :D:D robimy podobnie jak w kroku 1 az zameczymy RUDĄ której niecierpie:/..... i mamy 1 gwiazdke
Krok 3
Teraz studio nagraniowe nie tłumacze tak jak wyzej juz 1.5 mamy:D
Krok 4
To samo co wyżej....... 2 gwiazdki tylko teraz gramy w reklamie
Krok 5
I teraz uwaga zaczyna sie ciezka naprawde ciezka praca mamy dostepny zestaw fotograficzny :pozuj i 2 opcje w stroju zimowym i kompielowym na pozur jest to bardzo trudna rzecz :/ ale znajdzie sie i na to sposób a wiec wyciagamy kartke i długopis np pozujemy w stroju kompielowym:)...babka Ruda swinia:D pokazuje nam 3 opcje: 1,2,3(nazw nie pamietam) i tak mamy 3 szanse na pokazanie sie tej Rudej.Najpierw klikamy 3 razy pierwsza opcie:1,1,1 patrzymy na reakcje babki jezeli jest pozytywna nie ma skreslonej chmurki z główką twojego sima jezeli negatywna to ma skreśloną!.. i np pierwszy raz podobało sie jej ,drugi nie i trzeci też nie a wiec jedynka jest dobra i to wyglada: 1, X,X mamy drugą szanse i teraz wciskamy: 1(bo było dobrze),2 opcje , 2opcje.... teraz babka mówi ze pierwsze jest dobre(1) drugie tez jest dobre(2) ale trzecie nie wiec mamy ostatnią szanse kod jest taki narazie:1,2,X wiec zostaje 3 opcja i ja dajemy wiec to wyglada np:1,2,3 babka mówi ze jest dobre i robimy to samo z strojem na zime:D... i mamy juz 2,5 gwiazdki:D
Po co kartka i długopis.. Zeby zapisywac co dobre a co złe:D....
Uwaga! Wszystkie pozy trzeba zrobic w 1 dzien!
Krok 6
Teraz dostepny jest zestaw Tv:zagraj gramy w 2 filmach i robimy to samo co wyzej + uwagi
Krok 7
Teraz mamy 3 gwiazdki i juz trudniejsze wyzwanie oczywiscie jak zawsze energia musi być na fula!!!!!!!!!! na ostatnią kreske zieloną... Teraz czeka nas nagranie 3 singli w 1 dzien robimy to samo co w krou 5 ... tylko 3 razy... każdy utwór 1 raz.... i mamy 3,5 gwiazdki
Krok 8
A wiec czas na wybieg:D:D Mnie to meczyło bardzo:// .. ponieważ jest to denne :/ tzn trzeba czekac na 2 osobe:D głupie to:/... no ale..... wybieg oprucz tego że musi sie podobac tej tam projektance musi byc wykonany 3 razy ! i muszisz przyciągnac duzo widzów i tego fotografa najlepiej!... postępujemy jak krok 5:D... i mamy 4 gwiazdki
Krok 9
Teraz bedziemy krecic teledysk jak w krok 5 tylko mamy 2 szanse nie 3! i musimy nagrac 3 teledyski po 2 razy każdy inny = 6 teledysków w jednym dniu to dopiero jest cos dla dobrych graczy:D i jak to zrobimy czeka nas.......
Krok 10
...... Zestaw Filmowy:D:D:D:D.... 8) zagrać musimy w 2 osoby 2 sceny po 2 razy razem 4 w jeden dzien a czasami trzeba 8 mamy 2 szanse na odgadniecie tego szyfru:/ opcji......... i 5 gwiazdek mamy:D
To tylke piszcie jak czego nie kapujecie..........
Ale żeby mieć 2 i puł gwiazdki trzeba mieć przyjaciuł gwiazdy
cornelia
24.06.2003, 10:08
o przyjacielach ni cnie pisałam a moze cos chcecie?
Jasne jak ich zdobyć?????????? :?:
cornelia
24.06.2003, 11:51
JAk zdobyć przyjaciół jezeli masz randke to bardzo prosto to zrobić!!....poprostu musisz nakupic dużo pierscionków i dac jakies osobie....
Katarzynka
24.06.2003, 12:57
A ja mam jeszcze jedną rade.W sesjach forograficznych czy nagraniach mamy trzy szanse i na 100% bedzie dobrze.Niestety przy dwoch jest gorzej.Ale ja robie cosik takiego.
1.Ide na wybieg.Klikam na Contry,Oficjalne i Bielizna.
2.Ruda albo siwy patrza sobie.Naprzyklad dobrze bedzie Contry ,źle Oficjalne i źle Bielizna.Sytuacja jest taka CXX.Nastepnie wybieram CCO.Jesli bedzie dobrze to ok a jesli nie to nie martwcie sie.
2.I tu sie wszystko zaczyna.Wczesniej zalozmy ze bylo tak CXX tzn. ze powinno byc CBC.Jesli teraz wybierzemy to musimy tak wybrac aby poprzednie nie pokrywaly sie ze sobą tzn. np. BOO.
PS.Jeśli ktokolwiek cos z tego zrozumiał to chwała mu :wink:
cornelia a jak nie mam randki
cornelia
24.06.2003, 15:07
A ja mam jeszcze jedną rade.W sesjach forograficznych czy nagraniach mamy trzy szanse i na 100% bedzie dobrze.Niestety przy dwoch jest gorzej.Ale ja robie cosik takiego.
1.Ide na wybieg.Klikam na Contry,Oficjalne i Bielizna.
2.Ruda albo siwy patrza sobie.Naprzyklad dobrze bedzie Contry ,źle Oficjalne i źle Bielizna.Sytuacja jest taka CXX.Nastepnie wybieram CCO.Jesli bedzie dobrze to ok a jesli nie to nie martwcie sie.
2.I tu sie wszystko zaczyna.Wczesniej zalozmy ze bylo tak CXX tzn. ze powinno byc CBC.Jesli teraz wybierzemy to musimy tak wybrac aby poprzednie nie pokrywaly sie ze sobą tzn. np. BOO.
PS.Jeśli ktokolwiek cos z tego zrozumiał to chwała mu :wink:
Juz to napisałam:///////////// tylko zamias okreslenia literowego dałam liczby:/
cornelia
24.06.2003, 15:08
Sorry że post pod postem ale olinka patrz strona 3 .Star jak nie masz randki to robisz tak jak zawsze tych przyjaciół
Katarzynka
24.06.2003, 15:30
Wcale , że nie.Oki w punktcie pierwszym jest to samo ale w pkt. 2 nie.Właśnie mowie ze bedzie dobrze jak chociaz jedna osoba zrozumie co napisalam.
Ja to wogóle nie kumam o co tutaj chodzi .. :roll: chyba musiałbym przeczytać wszystko od początku a nie za bardzo mi siem chce :roll:
Katarzynka
24.06.2003, 21:56
Aha.Aby miec pierwsze pol gwiazdki nie trzeba sie meczyc przy kameroke itd.Wystarczy jak zrobisz popis dla fotografa.Poprostu kliknac na niego a tam bede dwa guziczki jednen pozuj drugi popisuj sie.Oczywiscie klikasz na popisuj sie.Juz masz pol gwiazdki :wink:
Ja zawsze pierwsze 1,5 gwiazdki zdobywam w ten sposób:
-jadę do dzielnicy showbiznesu (to oczywiste)
-każę simowi śpiewać na scenie karaoke, tak długo aż ktoś będzie go słuchał
-gdy ma słuchacza/y ciągle śpiewa
-wystarczy czekać i pojawi się wiadomość że ma się najpierw 0,5 gwiazdki
potem że 1 i 1,5
-po tym sim jest dość zmęczony i trzeba jechać do domciu.
Mam nadzieję że komuś się ten post przyda :wink:
Przecież już to pisałaś :wink:
Jak tak to sorki :? , dzisiaj jestem nieprzytomna (za wcześnie musiałam wstać) :evil:
heh rozumiem Cie w pełni :wink: ja dzisiaj też musiałem wcześnie wstać bo kosili trawniki o 7 rano :? i wogóle nie mogłem spać heh :roll: :wink:
Cornelia. Nie wiem jak mam dać pierścionek gwieździe, bo u mnie nie ma takiej opcji daj prezent... Może to dlatego że nie podpisałam kontraktu z dzielnicą showbusinessu?
PS: Mam The Sims Randkę. :D
cornelia
25.06.2003, 10:22
Hm musisz z nią sie bliżej zapoznac:/ takie są juz prawa sima:)Zapros ja do domu
Nareszcie solucja! Moja Simka jest przy teledyskach!!!
Dzięki Cornelia. Tak zrobie.
Może ktoś z was wie ile będzie wymagane gwiazdek przyjaciół, przy awansie na 5 gwiazdek? :wink:
Hej! Czy może wie ktoś ile gwiazdek muszą mieć przyjaciele, żeby mieć pięć gwiazdek :?:
Cornelia, a masz jakiś sposób na wybieg, scenę do teledysków i zestaw filmowy? :roll: Tam ma się tylko dwie próby! :( :evil:
Cornelia może wiesz(albo kto inny), ile gwiazdek przyjaciół będzie wymagane przy najwyższym awansie sima? :wink:
Ja jeszcze nie doszedłem do 5 gwiazdek ,ale myślę że chyba jest potrzebnych 6 przyjaciół ... :roll: może lepiej niech odpowie ktoś kto miał już 5 gwiazdek :roll:
a wiec po pierwsze, wskaznik przyjaciol gwiazd to nie konkretna liczba przyjaciol. czyli jesli jest tam przy tej mordce z gwiazdkami liczba 14 to nie znaczy ze trzeba miec 14 przyjaciol ktorzy sa gwiazdami, to jest jakis przelicznik (niestety jeszcze nie doszlam do tego jak on dziala ) ale jelsi dobrze pamietam to mialam 5 przyjaciol (wszytko gwizady ) a cyferka w dziale z praca wynosila ok 12, ostatnio gdy moj sim mial 4, 5 gwiazdki liczba przyjaciol gwiazd wynosila 21. i aby awansowac nie tzreba mi bylo wiecej czyli aby miec 5 gwiazdek potzreba miec mniej niz 21 ale to nie oznacza ze trzaba miec 21 przyjaciol !!!!!!!!!!! powtarzam to jest jakis przelicznik.
w liczniku musi być 18 aby dostać 5 gwiazdek (mam gwiazde :D) . A przelicznok to działa tak, powiedzmy że mam jednego przyjaciela i on ma sławe 4,5 to w licznoku jest 4,5 czuli jak mam kilka przyjaciół to jest to suma ich sławy...
adi a skad wiadomo ktora gwiazda ma ile slawy? no znaczy np mam przyjaciela, jest gwiazda, gdzie zobaczyc ile ma slawy? da sie wogole?
no ale badz co badz tak to wlasnie dziala :)
to jest chyba liczka gwiazdek tego przyjaciela gwiazdy ... :roll:
No raczej się nie da. Ale ja mam sposub że patrzę co dany Sim robi,
i wtedy poznać że ma ileś tam gwiazdek!
moim zdaniem najlepiej jest sprawdzić w tej nowej gazecie " kto jest na topie " i wtedy odrazu wiadomo z kim warto sie zaprzyjaźnić ... :roll:
cornelia
26.06.2003, 13:23
A wiec jak wiesniak wyzej (km1) wspomniał od tego jest ta gazeta im sławniejsza osoba tym wiecej na liczniku przyjaciół ja dla zabiespieczenia kogos codziennie zapraszam co do hm ile przyjaciół trzeba na 5 * nie oriętuje sie bo ja juz na początku miałam dużo i licznik przyjaciół miałam wypełniony:D w 2 dni zostałam Star:D na wybieg są sposoby to trzeba mieć farta na 2 próby:D ale wybieg nie jest taki trudny:D
pozdrawiam gwiazdeczki
dziewczyno daj już sobie spokój :?
cornelia
26.06.2003, 13:38
hm nie da sobie spokoju po 2 juz mówiłam ze mną sie nie zadziera!NIE NAWIDZE CIE ! i nie pisz na moich tematach!
wiedziałem że z ******* sie nie zadziera ... bo jak sie uprze to jak ******* ... ja też cie bardzo lubie :? i z chęcią już tu nic nie napisze :roll:
cornelia
26.06.2003, 14:02
nie psuj mi tematu jak zawsze
Witam wszystkich, mam pseudonim Harry i jestem tu nowy. :D :D :D
Cześć Harry! Miło cię poznać! :wink:
ale ten temat nie jest do witania harry załóż własny temat i tam sie witaj a nie u kogoś w temacie ... a tymbardziej u cornelii :wink: :lol:
Hej!! Chyba każdy może się przywitać!!!!!!!! Myślę że Cornelia by pozwoliła. A ty we wszystko musisz się wtrącać KM1?! A pozatym chyba Cornelia powiedziała ci żebyś nie pisał w jej tematach. :evil:
Prawda Corny? :?: :)
od przywitania jest inny dział .... a pozatym ty zamknij już twarz :evil: i nic nie mowie :evil: a pozatym to ty wogole nie powinnas sie udzielać ... lepiej mow cos sensownego a nie takie pierdoły :roll: i juz nic nie mwoie ... przepraszam wszystkich :roll:
Hej, spokojnie, po co od razu tak się czepiać i kłócić :roll: ?? :?
P.S. To do wszystkich było :)
Hej!! Chyba każdy może się przywitać!!!!!!!! Myślę że Cornelia by pozwoliła. A ty we wszystko musisz się wtrącać KM1?! A pozatym chyba Cornelia powiedziała ci żebyś nie pisał w jej tematach. :evil:
Prawda Corny? :?: :)
a pozatym mowiąc to do niego nie miałem nic złego na myśli mówiłem to spokojnie a ty odrazu sie czepiasz jakby to było nie wiem co :evil:
Jak chcecie sie klucic to idzcie na inny pokuj i grypsujcie. :evil: Kurde dzis kupilem simsy i byla zwalona 2 plyta :cry: jutro jade wymienic!!!!!!! :lol:
eee z tego co wiem to tu nie ma pokoi no ale nic ... :wink: :lol: a pozatym sprawa jest juz wyjaśniona ...
Jeszcze jeden post nie na temat !!!!!!!!!!!! i wiecie co sie stanie!!!!
A ja dotrzymuje slowa a wiec?
Bez komentarza prosze.
Oki, oki Justa my się już pogodziliśmy.
Ja doszedłem do poziomu gwiazdy samymi występami na scenie karaoke. Było trochę długo (jakieś 10 dni), ale na pewno łatwiej niż sposób proponowany przez Cornelię :D :D :D :D
cornelia
03.07.2003, 18:31
a wiec mój spsób jest po to zeby zostac gwiazda w 2 dni anie w 10:/ jeszcze jakies pytania?W czymś pomóc?
Oczywiście masz rację, ale zawsze powinien być jakiś alternatywny sposób, nie sądzisz?
Ja się tylko "wspomagam" występami karaoke :wink:
JA CHCE SIMSY A NIGDZIE NIE MA ODALI MI KASE I NIECHCIELI WYMIENIC :evil:
To postaw scene tam gdzie żarcie, simów pociągnie i zajmie to 9 czy 8 dni ;) żartuje :D :)
Ja miałam zupełnie inne życie, a więc tak:
Krok 1
Stworzyłam se rodzinke trzy osobową, były trzy siostry, tylko jedna miała zostać gwiazda wiec po piec punktow do charyzmy, kondycji i Inwencji. Pojechałam do dzielnicy showbiznesu i śpiewałam na scenie karaoke...
-------------------------------------------------------------------------------------
Krok 2
Tak, zdobyłam upragnione pół gwiazdki, ale nie jechałam robić zdjęć. Zaczęłam znów śpiewać i zdobyłam kolejne pół! Mam upragnioną jedną gwiazdkę!
-------------------------------------------------------------------------------------
Krok 3
W klubie Karaoke na podwórku postawiłam te urządzenie do nagrywania piosenek.
Krok 4
Pojechałam moją simką znów do Klubu karaoke i nagrywałam "motyw przewodni". Potem pojechałam robić reklame i jak zdobyłam kolejne pół gwiazdki to miałam już dwie i znów zawitałam na "scenie karaoke"...
Koniec
Dalej już robiłam właściwie, nie robiłam tak jak poprzednio.
a ja nie mam zadnego sposobu i gram sposobem Corneli:) :twisted: :wink:
coś ci się pokręciło bo masz sposób Cornelii :wink: a piszesz jeszcze przed tym że nie masz żadnego sposobu :roll:
No, że nie ma żadnego swojego sposobu i dlatego gra tak jak Cornelia (chyba)
ja tam gram po swojemu ... na czasie mi nie zalezy :wink: nie spieszy mi sie :roll: umierac nie planuje :wink:
Pewnie w złym temacie piszę to pytanie, ale trudno. Czy wie ktoś może o tym? Jeśli chcę zostać gwiazdą i zdobywać przyjaciól do awansów, to może mi zdobyć tych przyjaciół (sławnych) jakiś członek rodziny tak aby ci przyjaciele zaliczyli się do moich przyjaciół? :)
Niestety nie - ty, a właściwie ten Sim musi zdobyć tych przyjaciół
Dzięki, ale to dla mnie przykre, bo czasami nie mam czasu wyszykować się do dzielnicy shoowbuisnnessu, a jeszcze zdobywać przyjaciół?
A tak to ktoś z rodziny by przynajmniej ich załatwił(przyjaciół rodziny oczywiśćie).
Pozdrówka :D
cornelia
06.08.2003, 12:58
tak takie jest ciezkie zycie gwiazdy:P
Cornelko twoj sposob jest az oczywisty = )
Mam jeszcze jedna prosbe . Wiem ze takie pytanie pojawialo sie miliard razy ale ja przejrzalam 98% postow na forum the sims gwiazda i nie umialam znalezc....Chodzi mi o adres stronki z ktorej mozna sciagnac obrazek na ktory wystarczy popatrzec zeby stac sie gwiazda....bardzo proshe o pomoc....
z gory wielkie THX = )
www.shaklin.page.cx (http://www.shaklin.page.cx)
Tutaj jest
Kama2002/2003
28.08.2003, 20:35
Popatrz na (chyba) 2 stronę tego tematu, a się dowiesz :D:D:D
Kama2002/2003
28.08.2003, 20:37
Zajrzyj na (chyba) 2 strone tego tematu, a się dowiesz :lol: Powiedzcie mi, czy jak się ma 5 gwiazdek to można z tymi Avril Lavigne itp. robić coś innego niż tylko prosić o autograf?
PS
Nie na temat - w samochodzie, którym da się jeździć jest opcja taka, że sim Ci wsiada do tego samochodu (mówiąc słynne "Sul sul") i... umiera...
Nie da się .Chyba ,że ściągniesz takie coś , co daje taką możliwość.
A co do Ps - to też zauważylem - nowy sposób na uśmiercenie Sima :lol: :lol:
Kama2002/2003
29.08.2003, 08:54
Zajrzyj na bodajże 2 stronę tego tematu, a się dowiesz... :?
cornelia
07.11.2003, 13:26
hehe:)))) oach ten stary temat :)))))
cornelia
07.12.2003, 08:19
ta galazek uśmiercanie to jest to:P
diamencik
08.03.2004, 20:03
soory ze sie wtracam, ale jak sie podpisuje kontrakt lub cos takiego (podobno przez telefon...)???? wrazie czego, mam po angielskiemu... bylabym wdzieczna za podanie mi rady
tzreba zjrzeć do brukowca który gazeciara dostarcza razem ze starą gazetą :P
diamencik
08.03.2004, 20:18
aaa dzieki sproboje :]
diamencik
10.03.2004, 09:07
dobra wszycho swietnie, ale wiecie co?? w jeden dzien zrobilam w sumie (mam po angielsku) : swimwear, winterwear, add print (lub cos takiego), swimwear, winterwear, add print.... i nie dostalam zadnej gwiazdki ( nie mowiac o polowie gwiazdki) ludzie, co sie dzieje? zawsze ruda i siwek byli zadowoleni, a ja siedze przy dwoch gwiazkach, nie mogac sie ruszyc dalej!! pomocy!!
--------
aaa juz wiem... porzebni mi sa dwaj przyjaciele wsrod gwiazd...
diamencik post pod postem! Nie lam regulaminu! Trzeba bylo zedytowac jeden z tych postow albo skasowac oba!
No ja tez gram sposobem kornelii i gram juz gdzies moze 15 dni? Nie wiem :P. Najgorszy jest wybieg. Nie cierpie tego faceta i tej babki oni maja jakas epilepsje tak skacza :P. A mi sie stalo cos dziwnego - babka mnie ochrzanila, mialem nad glowa gwiazdke i minus i...zyskalem 4 gwiazdki :D:D:D. Istny lol ale to korzysc dla mnie nie musze sie juz z nia meczyc, nagrywam fajne teledyski i zarabiam kupe kasy :P
P.S Cornelia cos ty tam pisala zeby nagrywac 6 teledyskow dziennie!? Ja nagrywam 4 i wtedy moj Sim jest padniety, ma komfort na skraju wytrzymalosci (juz zaczyna sie drzec o kanape i telwizor) a sprzedaje Sima przed kaZdym wyjazdem do dzielnicy showbiznesu :roll:
nika1990
11.04.2004, 17:44
no to może by ktoś napisał jak zdobywać te gwiazdki,bo ja mam 0,5 i nie wiem co dalej:[ help:odpiszcie na maila:
[email protected] :(
Szynszyl
12.04.2004, 20:21
nie zalamuj mnie :) przeciez w tym temacie jest ten sposob opisany przez Cornelie :D
nika1990
12.04.2004, 20:28
kim jest ruda i gdzie ona jest???? :blink: <_< :o odpiszcie na adres maila:
[email protected]
nika1990
12.04.2004, 21:04
dobra-luzz-znalazłam tą,,rudą-krowę'',ale...zdobyłam tą gwiazdkę-nad głową simki ukazała mi sie gwiazdka,ale mimo to w pracy mam 0,5 dlaczego tak jest?? :huh:
Originally posted by nika1990@Apr 12 2004, 09:04 PM
dobra-luzz-znalazłam tą,,rudą-krowę'',ale...zdobyłam tą gwiazdkę-nad głową simki ukazała mi sie gwiazdka,ale mimo to w pracy mam 0,5 dlaczego tak jest?? :huh:
Jeśli dobrze zrozumiałem, to pojawiła się gwiazdka z zielonym plusem - jeśli tak, to musi się to powtórzyć jeszcze kilkakrotnie zanim awansujesz na kolejny poziom gwiazdorstwa - cierpliwości i powodzenia ;)
C*H*O*M*C*I*O
20.04.2004, 08:24
Ściągnij se MAGICZNE LUSTRO!
Kama2002
20.04.2004, 09:30
Po co? <_< To całkowicie odbiera przyjemność z gry!
No i w tym sens naprawdę ciekawiej się robj samemu w pocie czoła (przesadziłam :D ) ale polecam każdemu tak sprubować
SOSIk_ona
25.04.2004, 10:28
Ja ściągnełam.... to rzeczywiście odbiera przyjemność z gry
Wszystkie ułatwieni kody dodatki poprawiające humor itp. odbierają przyjemnośc gry. To jest rzecz normalna.
NO FAJNIE PISZE TO JUZ W 3 temacie i nikt mi nie chcę pomuc co jest? jak mam zdobyc 2,5 bo juz prubuje trace poziom gwiazdorstwa po raz setny to mnie zaczyna denerwowac jakie trzy kolejne warianty wybrac:
ENERGICZNIE KUSZĄCO ARTYSTYCZNIE
POMOCY
POMOCY!!!!!! :angry:
3 razy wybierasz..I jak zle wybierzesz ten facet co robi zdjecia bedzie mial przekreslone w jego chmurce glowe twojego sima..A jak dobrze to normalna glowe twojego sima w jego cmurce nie przekreslona...I musisz tak powybierac by jak bedzie robil zdjecie wszystko bylo w jego chmurce twoj sim nie przekreslona glowe..I wtedy robisz tak kilka razy i przechodzisz dalej..Z pozostalymi az do 5 gwazdek jest tak samo..
NO tak wiem wszyscy tak muwią ale jak miałam enargicznie , kusząco i artystycznie to miała trzy razy w chmurce przekrosloną buzie mojej simki ,cz tu naprawdę chodzi o kolejnosc czy nie .BO ja tego nie rozumiem i raczej bedę obrazami i lustrami zdobywac sławę nic nie rozumiem ,nie mam nadzieji i sie poddaję.Kazdy muwił ze gwiazda to rozrywkowy dodatek ale mnie juz nudzi bo naprawde w kółko to samo facet sie wscieka i mam poziom gwiazdorstwa w duł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam juz to w du..........
To znaczy ze mialas zle wiec juz wiesz ze zamiast:
1.energicznie-wstawisz kuszaco lub artystycznie
2.kuszaco-wstawisz energicznie lub artystycznie
3.artystycznie-wsatwiwsz enrgicznie lkub kuszaco..
Jak te pierwsze masz zle to wstawiasz te ktore za pierwszym razem nie byly dane czyli kuszaco lub artystycznie..Jak masz inne uklady to tak samo..Zamieniasz..I nie rozumiem co z ta kolejnaoscia..
nie no ja nie rozumiem tak mieszacie nie słuszałas to przecztaj sobie to http://www.sims.rewolucja.com/index.php?dz..._zostac_gwiazda (http://www.sims.rewolucja.com/index.php?dzial=jak_zostac_gwiazda)
Coś sie ta strona dluga laduje...Hmm....Nic mi sie nie pokazuje tylko czarno szare tlo..
jak to poczej poprostu chwileczkę jak sie włączyw tedy zobaczysz co tam pisze a napisz mi jakis przykład bo ja tego nie rozumiem o co tam łazi?pliss!!!
Mateusz22
16.05.2004, 08:10
Jak komus sie nie wlancza to ja to dam (tą solucje)
Pierwszą rzeczą jaką trzeba wykonać aby zostać gwiazdą jest odnalezienie pod domem nowej gazety. Następnie trzeba w niej znaleźć agenta. Po jego odszukaniu jesteśmy już zapisani na listę talentów. Od tej pory codziennie udajemy się do pracy w dzielnicy showbiznesu. Gdy na dolnym niebieskim menu klikniemy na ikonę pracy pokaże się 5 pustych gwiazdek (inaczej stopni kariery), a pod nimi pisze, że na razie jesteśmy nikim (od słowa nikt, żeby ktoś nie pomyślał :). Co teraz robić? Najważniejszą rzeczą jest teraz trenowanie charyzmy i inwencji (ja to ćwiczę na maxa jeszcze przed karierą), więc bierzmy się do pracy! Gdy mamy już po dwa punkty z obu kategorii możemy śmiało ruszyć do pracy. Ale chwilka! Nasz nastrój się pogorszył? Jest nowy sposób na poprawę! Podnieśmy słuchawkę od telefonu i zadzwońmy po kamerdynera. On pełni lepszą funkcję niż ogrodnik, sprzątaczka i robot razem wzięci (niestety drogo kosztuje 500§)! Po polepszeniu się naszego nastroju dzwońmy po taksówkę do dzielnicy showbiznesu. Na początek najlepiej udać się do klubu Kameroka. Od razu po pokazaniu się w klubie należy udać się na scenę w barze i pośpiewać ludziom. Świetnie! Dostaliśmy awans! Teraz jesteśmy tzw. popychadłem i mamy pół gwiazdki. Klikamy na wyraz popychadło w dolnym menu na ikonie pracy. Pokazuje nam się tekst opisujący nasz poziom, a obok niego przedmiot (w tym przypadku zestaw filmowy Bez skazy, taki koc plażowy, aparat fotograficzny i wieszak do tła). Oznacza to, że musimy udać się teraz w miejsce gdzie go znajdziemy. Najlepszym miejscem będzie teraz parcela o nazwie Galeria Buckinghama, jedźmy tam. W budynku na tej parceli znajduje się sklep z modnymi ciuchami dla gwiazd, warto sobie coś kupić. Na pierwszym piętrze znajduje się to, czego szukaliśmy! Nadszedł czas robienia zdjęć. Teraz nadajemy się tylko do reklam, na poważne pozy w kostiumach kąpielowych lub strojach zimowych trzeba nam dwie gwiazdki. Po sesji zdjęciowej znów dostajemy awans. Mamy już jedną, całą gwiazdkę. Do dalszej kariery musimy poćwiczyć nad naszą kondycją fizyczną no i oczywiście charyzmą i inwencją. Od tej pory przyjeżdża po nas czarna limuzyna. Następnym przedmiotem pokazującym się po kliknięciu na napis Stały bywalec jest teraz stół mikserski Kakofonator. Gdy tylko będziemy w formie możemy wyruszyć na poszukiwania naszego urządzenia. W tym przypadku najlepszym miejscem będzie Multiplex Midlocków. Gdy jesteśmy już na miejscu odszukujemy nasze urządzenie i wchodzimy do niego chcąc zagrać Motyw przewodni. Jeżeli wychodzi nam ładna piosenka to śpiewamy aż do awansu. Jeżeli nasz utwór nie podoba się to trzeba poćwiczyć inwencję. Gdy już awansujemy jesteśmy Przyjacielem VIP-ów i mamy półtorej gwiazdki. Teraz czeka na nas kręcenie reklamy telewizyjnej, więc najlepiej udać się do Studia KWLW. Idziemy na scenę i robimy swoje. Gdy reżyser nas chwali to gramy aż do skutku, a jeśli nie to brakuje nam inwencji i charyzmy. Kolejny awans! Mamy już dwie gwiazdki! Nasza twarz jest znana! Od tej pory poziom trudności się zwiększa! Następnym przedmiotem sławy znów staje się zestaw filmowy Bez skazy. Zanim znów wyruszymy do dzielnicy showbiznesu musimy zrobić jeszcze jedną rzecz. Otóż pod naszymi dwoma gwiazdkami i napisem Znana twarz obudziła się potrzeba na popularność. Co z tym zrobić? Jak być popularnym? Rozwiązanie wcale nie jest takie proste. Trzeba zaprzyjaźnić się ze sławnymi osobami (nie koniecznie muszą to być supergwiazdy, ale najlepiej jest z nimi). System popularności jest taki: gdy osoba z którą się przyjaźnimy ma, załóżmy, trzy gwiazdki to nasza popularność wzrośnie o trzy punkty, a gdy jakaś osoba ma pięć gwiazdek (jest supergwiazdą) to nasza popularność wzrośnie o pięć punktów. A gdy przyjaźnimy się tymi dwoma osobami to mamy łącznie osiem punktów (3+5=8). Proste, czyż nie? Teraz wymagana liczba popularności to dwa. W takim razie trzeba zaprzyjaźnić się z tym, kto ma co najmniej dwie gwiazdki lub z kilkoma osobami poniżej dwóch gwiazdek. Jak rozpoznać takie osoby? My też przecież mamy dwie gwiazdki! Czyli osoba której szukamy też powinna być Znaną twarzą. Najlepiej jest szukać w naszym nowym czasopiśmie pod domem. Sprawdzamy, kto jest na topie?. Jeżeli cała wypisana dziesiąta jest powyżej poziomu Znana twarz (tak się najczęściej zdarza) to zapamiętujemy ich nazwiska i przyjaźnimy się. Część problemu już rozwiązana, wiemy jak zdobyć popularność. Teraz druga część: co zrobić aby sławni stali się naszymi przyjaciółmi? Ze sławnymi nie jest jak z sąsiadami. Z nimi można rozmawiać tylko o sobie i o interesach. Można też wymienić się autografami. Nie warto zapraszać ich do centrum, czy na wakacje to strata czasu! Najszybszym sposobem jest zakupienie sobie jacuzzi i zaproszenie sławnego/sławnych do nas. Wchodzimy wtedy do urządzenia, a sławni za nami i zastawiamy się przedmiotami (np. krzesłami). Sławni rozmawiają z nami o zainteresowaniach (właściwie to nasz Sim rozmawia, sławny ma w chmurce głowę naszego Sima przekreśloną, czyli nie chce z nami rozmawiać. Ale wierzcie mi! To naprawdę działa!). Trzymamy ich tak długo dopóki nie zostaną naszymi przyjaciółmi! Potem można ich wypuścić. Gdy sławni są już przyjaciółmi to można z nimi rozmawiać tak, jak z każdym innym Simem. OK! Problem z popularnością rozwiązany! Teraz możemy udać się do Galerii Buckinghama albo do Strefy turystycznej (ja tam wolę galerię). Znów będziemy robić zdjęcia, tylko tyle, że mogą one być w kostiumach kąpielowych lub w strojach zimowych. Teraz zaczyna się największy problem, którego nie może zrozumieć bardzo wielu graczy. Zaraz go szczegółowo wyjaśnię. Postaraj się wszystko jak najlepiej zrozumieć. Po tym nie będzie już większych problemów. A, więc do rzeczy! Klikamy na opcję robienia zdjęć kąpielowych. Pokazują nam się trzy warianty: energicznie, kusząco i artystycznie. Komputer pokazuje to okno z wariantami trzy razy (trzy warianty i trzy razy okno z tymi wariantami żeby nikt źle nie zrozumiał). Teraz... klikamy sobie na te warianty (zakładam, że w kolejności 1,2,3). Za pierwszym razem wybieramy energicznie. Po kliknięciu okno znów się pokazuje, wybieramy kusząco. I trzeci raz okno się pokazuje, wybieramy wariant artystycznie. Teraz patrzymy co dzieje się na ekranie. Szczególnie patrzymy na fotografa!!! Będzie on miał nad sobą trzy dymki z naszą głową. Gdy pokaże się pierwszy dymek, to pokazuje on czy dobrze wybraliśmy pierwsze kliknięcie w pierwszym oknie. Wybrany przez nas wariant to energicznie. Gdy w pierwszym dymku fotografa nasza głowa była CAŁA (czyli nie przekreślona) to znaczy, że dobrze wybraliśmy wariant. Inaczej mówiąc: TRAFILIŚMY W ZAŁOŻENIE KOMPUTERA, ŻE WARIANT ENERGICZNIE JEST PIERWSZYM MIEJSCU (CZYLI W PIERWSZYM OKNIE). (jeśli nie zrozumiałeś o co chodzi to koniecznie przeczytaj dalej!). Udało się! Pierwszy dymek załatwiony! Co pokazuje się dalej? Za drugim razem wybraliśmy wariant kusząco, ale w drugim dymku fotografa główka naszego Sima jest przekreślona. Oznacza to, że komputer miał założone, że mogła być tu wariant nie kusząco, a np. artystycznie. Czyli nie udało się wybrać drugiego wariantu. Fotograf pokazuje trzeci dymek. Znów główka naszego Sima jest przekreślona! Okazuje się, że komputer miał założone, że na trzecim miejscu nie może być wariant artystycznie, ale może być np. kusząco. Nie powiodło się. Wyszło z tego to, że energicznie na pewno jest na pierwszym miejscu, na drugim mogą być dwa warianty (energicznie lub artystycznie, gdyż kusząco wiemy, że się nie podoba), no i na trzecim miejscu też dwa warianty (w tym wypadku energicznie lub kusząco, gdyż wiemy, że artystycznie się nie podoba). Teraz należy dokonać wyboru: należy odwrócić kolejność klikania. Energicznie pozostaje na miejscu, gdyż stoi dobrze, czyli z 1,2,3 na 1,3,2 (z energicznie, kusząco i artystycznie zmieniamy na energicznie, artystycznie i kusząco). {Ale się rozpisałem!} Załóżmy, że komputer właśnie taką kolejność miał założoną! Jeśli tak się stało, to zdjęcia się udały! Jeśli komputer miał inne założenie to kombinujemy inaczej, ale wiemy, na czym to polega! Jeżeli nadal nie rozumiesz jak to działa, to przeczytaj ten fragment jeszcze kilka razy! Ale jeśli już rozumiesz to dalej już sobie poradzisz. Teraz, co awans będą takie kombinacje! Aha! Jeszcze jedna bardzo ważna informacja propos tych kombinacji: KOMPUTER SAM USTALA TĄ KOLEJNOŚĆ, WIĘC NIE MA NA TO PODPOWIEDZI. GDY NIE UDA CI SIĘ TRAFIĆ MUSISZ SPRÓBOWAĆ JESZCZE RAZ ZROBIĆ TE ZDJĘCIA, ALE WTEDY KOLEJNOŚĆ ZNÓW SIĘ ZMIENI. Gdy już awansujemy, będziemy Karierowiczem, będziemy mieli już dwie i pół gwiazdki. Teraz znów wracamy do naszego Studia KWLW. Już nie będziemy kręcić reklam, czeka na nas rola w filmie. Możemy zagrać w akcji ratunkowej lub scenie dziedziczenia. Tutaj są nowe warianty grania roli, czyli: komediowo, dramatycznie i z napięciem. Poznaliśmy już sposoby na udane zdjęcia, to teraz możemy je wykorzystać do udanej roli. (Warto tutaj potrenować inwencję, charyzmę i kondycję fizyczną, a z resztą, trzeba było wcześniej to zrobić). Zapomniałem dodać, że z chwilą od której jesteśmy karierowiczem będzie za nami chodził fantastyczny wielbiciel (tak w rzeczywistości to on nie jest fantastyczny). Po kolejnym awansie będziemy już idolem, nazbierały się już dla nas trzy gwiazdki. Fajnie, przyjeżdża po nas nowa biała limuzynka. Potrzeba nam więcej popularności, zanim ruszymy daj, musimy się z kimś zapoznać (wymagany poziom popularności to siedem punktów). Teraz będziemy nagrywać utwory w Multipleksie Midlocków. Już nie nagrywamy motywu przewodni, lecz utwory rockowe, utwory pop dla nastolatków i chorały w stylu dance. Po nagraniu tych utworów jesteśmy graczem i będziemy pokazywali ubrania na scenie. Po awansie z poziomu idola możemy również z DUMĄ powiesić na ścianie złote lub platynowe płytki. Zajmijmy się sceną! Znów poziom popularności wzrósł (tym razem do jedenastu punktów), a więc szukamy sławnych przyjaciół. Gdy będziemy już gotowi aby zagrać na scenie, ruszamy do dzielnicy showbiznesu. Gdy jesteśmy na miejscu możemy śmiało prezentować ubrania. O... a co to? Mamy partnera na scenie! Ponownie wybieramy trzy warianty. Uwaga! Od tej pory mamy już tylko dwie szanse na wybór wariantów! Gdy nam się nie powiedzie możemy stracić naszą pozycję. Na szczęście teraz jeden z trzech wariantów może być nieudany (to ułatwia całą sprawę!). Jeżeli ktoś wie, że mu się nie powiedzie to mam na to poradę! Jeszcze przed wyjechaniem z domu do pracy zapisujemy grę. Gdy po zapisaniu wcześniej gry wyjeżdżamy do pracy i wchodzimy na scenę, wiemy, że czeka nas gleba to bez zakończenia pokazu mody wychodzimy do ekranu okolicy. Wtedy nic się nie stanie! Klikamy dom naszego Sima... co się stało? Sim jakby sam wrócił i stoi przy samochodzie na ulicy. Tak naprawdę to nic się nie stało! Nasz Sim tylko zmienił swoje miejsce bytu, ale tak naprawdę nie stracił swojego poziomu. Gdy tylko samochód odjedzie możemy znowu po niego zadzwonić i znowu ruszyć na scenę. (Zapomniałem dodać, że nasza niedojrzała gwiazdka jest w takim samym nastroju, jak była przed wyjazdem do dzielnicy, czyli dobrym!) Jeżeli na scenie ponownie się nie powiedzie to powtarzamy moją poradę, a gdy uda się to wracamy do domu po pierwszym występie i zapisujemy grę (chyba, że ktoś chce ryzykować!). I tak dalej... Po awansie będziemy odkryciem sezonu. Teraz czeka na nas nagrywanie teledysków telewizyjnych. Znów trzeba kogoś zaprzyjaźnić (wymagany poziom popularności to szesnaście). Nawet nie zauważyłem, kiedy to się stało, ale nasz poziom gwiazdorstwa to cztery gwiazdki! Popracujmy jeszcze nad naszymi umiejętnościami i udajmy się do dzielnicy showbiznesu. Tym razem udamy się do całkiem nowego miejsca o nazwie Muzyka dla Oczu S.A., są tam dwie sceny do teledysków. Wybierzmy, jaki teledysk chcemy nagrać i do dzieła! (Tylko pamiętaj, że są dwie próby!) I znów awans! Teraz powinny być już wyćwiczone wszystkie najpotrzebniejsze umiejętności (kondycja fizyczna, charyzma i inwencja) na maxa, bez tego albo będzie kiepsko szło, albo w ogóle nie pójdzie. Mowa teraz o roli w filmie. Przecież mamy aż cztery i pół gwiazdki jesteśmy sławni! Powalczmy w studio o tą jedną małą połówkę! Hurra!!! Udało się!!! Jesteśmy supergwiazdą!!! Tyle wysiłku w to włożyliśmy! Od tej pory do dzielnicy showbiznesu będziemy jeździć piękną, różową, gwiazdorską limuzyną. Gdy jesteśmy gwiazdą możemy korzystać ze wszystkich urządzeń, mamy też wszystkie kwalifikacje. Ludzie na ulicy będą z dumą na nas patrzeć. Będą chcieli wziąć od nas autografy. Teraz pożyjemy sobie w bogactwie i luksusach, jeśli stanie się wypadek i zginiemy, zostanie po nas specjalny nagrobek upamiętniający nasz wysiłek!
Originally posted by dona@May 15 2004, 02:20 PM
jak to poczej poprostu chwileczkę jak sie włączyw tedy zobaczysz co tam pisze a napisz mi jakis przykład bo ja tego nie rozumiem o co tam łazi?pliss!!!
No wiec w tym tekscie nie napisali jak zrobic by gwaizda pozowala w kostiumach kapielowych..Oni to w ten sposob napisali jakby to bylo raz wystapisz i masz..Ale trzeba sie troche pomecvzyc..
No i własnie męczyłam sie płakałam i sie denerwowałam ale teraz to przeszłosc nareszcie sukces zdobyła 2,5.
Dzienki za wsparcie a zwłaszcza eli
mam małe i proste pytanko :D nie chce mi się tych wszystkich stron przetrząsać... więc zadam je tu :D - co trzeba zrobić żeby nad głową naszego sima kręciła się gwiazdka? mój simek ma juz na maksa gwiazdek sławy.. a dalej nic takiego mu nad głową nie wisi... <_< a może to tylko simowie z dzielnicy showbiznesu mają?
pomocy!!!
ta gwiazdka nad glowa pojawia sie dopiero gdy gramy w domku innym simem (wtedy nad slawnym simem widzimy gwiazdke) lub gdy gramy sobie inna rodzinka iu zaprosimy do nich ta gwiazde...innymi slowy grajac jednym simem ktory jest slawny nie zobaczymy gwiazdeczki...
<_< :( trochę to głupie... przecież on jest gwiazdą cały czas... ale dzięki za odpowiedź :)
Mnie deerwuje to że te simy np. Ktoś są pyszałkowate i niemożna poznać zwykłych simów bez minusa (-). A tak pozatym sim którym gramy a jest on gwiazdą. Powinien cały czas mieć gwiazdkę nad głową i ta gwiazda powina działać jak tan zielony kryształek. Czyli kiedy sim czuje się źle to gwiazda powinna być blada itd.
A może znacie jakieś ułatwienie np. kod lub jakiś przedmiot na który się naciska i jest się gwiazdą?
nawet w grze jest takie coś... jak masz abrę jeszcze to jest magiczne zaklęcie które dodaje 4,5 gwiazdki
Jest także lustro, które po wpatrzeniu się w nie daje(chyba) 5 gwiazdek(nigdy nie korzystałam). Strona, na której to jaest napisana jaest na 8 stronie tego tematu.
Ja pierwsze 2,5 gw. zdobyłam przez popisuwanie się i pozowanie do zdjęć Paparizziemu. Szybsze.
Fajnie zrobiłaś Zong. Ja tam klikam kim jest(np. Odkrycie sezonu klikam i patrzę gdzie można zdobyć te pół gwaizdki :P ) Głupio i ciężko. Ale ja ściągnełam niby łóżko i..... może w nim spać. I może naprawić sobie humor nie wracając do Domu!!
C*H*O*M*C*I*O
16.07.2004, 08:48
ja zrozumiałam
Originally posted by dona@May 16 2004, 05:34 PM
No i własnie męczyłam sie płakałam i sie denerwowałam ale teraz to przeszłosc nareszcie sukces zdobyła 2,5.
Dzienki za wsparcie a zwłaszcza eli
Dono to teraz wyczekuj Merlin z nagrodą. Ale najpierw musisz mieć jakieś osiągnięcie. Powodzenia!
a ja żuciłam zaklęcie na gwiazde i sie pobrali i jakis wielbiciel przylatywał pod oko!
Pod okno? Wielbiciel bardzo często przychodzi.
C*H*O*M*C*I*O
12.08.2004, 21:00
:lol: U mnie wielbiciel podchodził i robił zdjęcia pod ścianą przeźroczystą jak moja simka skacze do basenu
Originally posted by rtry@Aug 11 2004, 11:22 PM
a ja żuciłam zaklęcie na gwiazde i sie pobrali i jakis wielbiciel przylatywał pod oko!
Przylatywał? Super chachacha mi nigdy nie przylatywał Chyba że to w cudzysłowiu powiedziałaś... Ale przylatywał pod oko to sformułowanie ^_^
Raczej tak, takie samo jak: "Jek się pobrali to zlecieli się fani fotografować to zdarzenie", chodź skrzydła by im się przydały. ^_^
nie chce mi sie czytac wiec nie wiem czy byl poruszony ten temat
ta chyba cornalia napisala solucje do sims:giazda i pisze w 1 kroku ze jest kod na energie i te inne dupsy ale on mi nie dziala czemu???????? napiszczie
A ja w zadens sposob gwiazdki zdobyc nie moge :( Karaoke zarabiam 80S, nic, w kolko karaoke, duza publika, nic. Pozowanie fotografowi, nic, popisywanie sie nic. Mimo iz mam wszystkie umiejetnosci i nastroj na max:/
może ściągnij sobie magiczne lustro (magic mirror) będzie szybciej :P:P
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.