Zobacz pełną wersję : [koncept] Nowoczesny dom
Hefalump
13.04.2009, 13:25
http://i43.************/25pjpfo.jpg
http://i44.************/aey7w9.jpg
Nie jest to ukończony dom, czekam na Wasze rady.
FakeYourDeath
13.04.2009, 13:44
Nie podoba mi się.
Strasznie dziwny .
2/10
Dom cały ze szkła? Ciekawa jestem, czy sam chciałbyś w takim mieszkać.
Bo ja nie.
Bryła to nic innego jak model graniastosłupa pochyłego z zawartością. Brakuje jeszcze wyraźnie zaznaczonych krawędzi ;) Ten obraz wiszący na jednej z ścian dziwnie wygląda :/ Umeblowania za dobrze nie widać, ale z całą pewnością nie pasuje do tych maxisowych podłóg (ha, wszystkie, jakie zostały użyte w tym domu są wzięte z jednej kategorii :O) Gdzie jest łazienka? Ogród z tyłu wieje pustką. Po kiego grzyba mieszkańcom fontanna w sypialni? I ten płot ze szkła przeraża równie mocno jak bryła :/
2,5/10
Te szkła to lekka przesada :D Powiem lepiej co w nim mi się podoba...jedyne co mi się podoba to:
-pomysłowość bryły
3/10
W życiu bym się do tego nie wprowadził... Wolę zachować choć trochę prywatności... Jest to bardzo ciekawe, ponieważ gdy simowie/ludzie (wątpię żeby ktoś miał taki dom) się kochają a w odwiedziny przyjedzie np. teściowa (załóżmy, że wredna) nie będzie zbyt zadowolona i wszystko zobaczy... Ja powstrzymuję się w swoich domach nawet do wysokich okien... Nie podoba mi się... A co do rad to zamień te szklane ściny na coś normalnego...
Hefalump
13.04.2009, 14:50
Łazienka to jedyne pomieszczenie które nie jest otoczone szkłem, ogródek zostawiłem bo przypadkowo zrobiłem za dużą parcelę. Co do podłóg racja nie przyłożyłem się i zaraz to poprawie.
@Liv bo lubię wodę: basen akwarium i w fontanny
@Jinchüüriki sporo myślałem nad tą bryłą i chociaż nisko oceniacie mój dom(często jest tak, że jeśli pierwszej osobie sie podoba to reszcie też) to myśle ze lepiej zrobić coś nowego niż ciągle kopiować czyjeś pomysły.
Charionette
13.04.2009, 15:42
Za pomysł 10/10
Za ogólne wrażenie 3/10 (gdyby nie to szkło dałabym 8/10)
Chyba nie muszę mówić co mi się nie podoba... Wyręczyli mnie poprzednicy... Ale czekamy na twoje następne pomysły... Tylko się czasem nie zniechęcaj...
o matko, ale obrzydliwe
p.s. nie obraź sie
Hefalump
13.04.2009, 17:06
ostatnia forka, poprawiłem podłogi
http://i44.************/2dbl7k2.jpg
@Nysia Chciałem zrobić dom bardzo ekologiczny i łatwy w budowie, szkło sprawia, że ograniczamy zużycie prądu. Mógłbym zrobić go na typowy dom, ale wtedy projekt straci sens.
@Adnotacja początkowa: Ocena dotyczy dwóch pierwotnych zdjęć.
Patrz:
http://www.modthesims2.com/download.php?t=108059 <- to
http://www.modthesims2.com/download.php?t=70222 <- i trochę to
Patrząc na pierwszy przykład odnoszę wrażenie, że zmieniłeś tylko pochyłość jednej strony e.. budowli (bo na "budynek" mi to nie wygląda). Co imo aż taką oryginalnością i pomysłem nie jest.
Poza tym, mój Fenster (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48801) to przy tym izolatka z jednym małym okienkiem :P
Meble - No niby widac tam jakąś nowoczesność, co jest jedynym plusem tego budynku. Ale co z tego, jak paskudne podłogi (w trzech wersjach kolorystycznych) psują wszystko..
.. a nie - w czterech wersjach. widzę "odmianę" zieloną w ogrodzie. Co na ogród ABSOLUTNIE WCALE nie pasuje :)
Farba/Tapeta w basenie - czy to ma praktyczne zastosowanie (czyt: nie odpadnie/wyblaknie)? To samo się tyczy dywanu - całość nie przypomina basenu.
Dobra, nie mam siły dalej pastwić się nad tymi dwoma zdjęciami.
Ostatnie rady:
1. Rób więcej zdjęć (najlepiej każde pomieszczenie osobno)
2. "Nie jest to ukończony dom, czekam na Wasze rady." - daj sobie już z tym spokój i zbuduj realistyczny dom (ohh, ale nieobiektywna opinia :D)
Pozdrawiam :)
Wolt.
Hefalump
13.04.2009, 17:26
Ale mnie zjechałeś, ale mógłbyś oceniać ostanie, a nie pierwsze zdjęcia. I czemu mam dać sobie spokój, przecież sam robisz nierealistyczne domy. Co do basenu masz rację, ale nie będę juz tego poprawiał, tylko zrobię coś nowego.
Aya de Chat
13.04.2009, 17:49
Ale mnie zjechałeś, ale mógłbyś oceniać ostanie, a nie pierwsze zdjęcia. I czemu mam dać sobie spokój, przecież sam robisz nierealistyczne domy. Co do basenu masz rację, ale nie będę juz tego poprawiał, tylko zrobię coś nowego.
Prawdopodobnie Woltuwa komentował pierwszy post w czasie w ktorym Ty dodałeś kolejny...
Szczerze mówiąc nie podoba mi się, ale nawet nie ze względu na bryłę, tylko wnętrze. Pusto, nieciekawie, bez pomysłu.
Ale mnie zjechałeś,
Jaa? :D
ale mógłbyś oceniać ostanie, a nie pierwsze zdjęcia.
Spójrz na CZAS dodania - zacząłem pisać, zanim ty dodałeś nowe zdjęcie. Więc, gdy to zobaczyłem po napisaniu, dodałem EDIT i zaznaczyłem, czego konkretnie tyczy się moja wypowiedź.
I czemu mam dać sobie spokój, przecież sam robisz nierealistyczne domy.
Że co?
Co do basenu masz rację, ale nie będę juz tego poprawiał, tylko zrobię coś nowego.
Fajnie, buduj dalej, zobaczymy co z tego wyniknie :P
Pozdrawiam :)
Hefalump
13.04.2009, 17:59
Że co?
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48801
i sory nie zauważyłem czasu dodania
Iminashi
13.04.2009, 18:10
o nie, tu nie ma łazienki... xD
No wiesz, simy mają też swoje potrzeby.
Czasem robią to w krzaczki, ale tych też nie widzę naokoło domu...
Więc za to duży minus, to jest dom niedostosowany do życia codziennego, nie pominę ścian, przecież widać przez nie jak simy się przebierają...
Hefalump
13.04.2009, 18:23
na pierwszym pietrze jest pokój z białymi ścianami
Hefalump@- Nie kłóć się z innymi.
Te okna, gdyby nie ich kolor wyglądały by jakby ich nie było.
Pytanie do Ciebie :
Chciałbyś mieszkać w takim domu?
Zero funkcjonalności.:)
Moim zdaniem dom jest 1/10.
Pozdrawiam!
whiskey04*
Ps: Po co ta fontanna w sypialni ?
Hefalump
13.04.2009, 19:35
Tak, chciałbym. Na pytanie o fontannę juz odpowiadałem.
Nie rozumiem czemu się tak oburzacie za te okna, przecież nikogo na sile tam nie wprowadzam, wprowadzam jedynie trochę świeżości do projektowania domów.
Charionette
13.04.2009, 19:44
Nie no słuchajcie: Cieszę się, że ktoś miał w końcu odwagę by pokazać dom inny niż wszystkie. Pozostałe to piękne, murowane domy... A ten jest swego rodzaju fajny... Liczy się pomysł, bo przecież nie można tak do końca patrzeć na simów jak na ludzi... Tak sobie myślę, że ten dom, może i nie perfekcyjny, ale ma swój własny styl... I takich ludzi należy pochwalać... Oceny nie zmienię... I przepraszam za offtop...
dareczka84
13.04.2009, 20:12
Jak dla mnie bardzo fajny pomysł i ciekawa bryła. To coś innego - taki simowy Big Brother;) Chciałabym obejrzeć fotki wnętrz - tak z bliska. A fonntanna w sypialni ma praktyczne zastosowanie, powietrze nie jest suche, lepiej się oddycha i takie tam :D
pozdrawiam
no, rzeczywiście inny. gdyby był okrągły, wyszłaby ci idealna kula dla chomika. faaaajny.
Hefalump
13.04.2009, 21:17
http://i41.************/iciafp.jpg
http://i40.************/2mn0phj.jpg
http://i40.************/hvdpjs.jpg
Iminashi
13.04.2009, 21:29
A fonntanna w sypialni ma praktyczne zastosowanie, powietrze nie jest suche, lepiej się oddycha i takie tam :D
pozdrawiam
I pleśń by się szybciej tworzyła...
@hefalump: nie można pisać dwóch postów jeden pod drugim. używamy opcji edytuj.
eh, nie zauważyłam łazienki...
nie pasuje ona do reszty domu, mogłoby być matowe szkło...
Hefalump
13.04.2009, 21:38
jutro Ci pokaże, bo simsy są na kompie brata
Edit: Pleśń, no kurde Wy zawsze musicie mnie sprowadzić na ziemię xD
aluminium.
13.04.2009, 21:43
Mnie sie podoba i nawet bym wprowadziła do niego simsów :D
Tylko za mało fot :)
9/10
Iminashi
13.04.2009, 21:59
ona mówiła że się lepiej oddycha, to już bliższą simom sprawą jest brud, co nie?
Hefalump
13.04.2009, 22:16
Masz rację ale, wystarczy otwarte okno i pleśń nie powstanie.
Chryzantem Złocisty
14.04.2009, 08:49
Pomysł ciekawy,realizacja niestety pozostawia wiele do życzenia.
Nie widziałam/nie chciałabym mieszkać/nie chciałabym żeby moje simy mieszkały w takim domu.
Wybacz,ale nie podoba mi się.
blakistoni
14.04.2009, 11:02
O,innowacja : )
Jeszcze nie widziałam takiego.ee...domu,który byłby przezroczysty xd
Pomysł całkiem calkiem,niestety tylko pomysł ; d
Troszkę nie podoba mi się to,że wszstkich zdjęć nie dałeś,no ale nvm.
Ta fontanna dziwnie wygląda.Jakość zdjęć niezbyt dobra. Poza tym nawet ujdzie w tłoku
dareczka84
14.04.2009, 13:00
A tam pleśń...dobra wentylacja rozwiąże problem. Poza tym pleśń na tych szybach ma małe szanse, szybko zeskrobiesz, nie wgryzie się jak w zwykły mur
Mi osobiście się nie podoba. Wyobrażacie sobie, wychodzicie z wanny, albo np. przebieracie się, a ściany są ze szkła przez które wszystko widać...
Hefalump
14.04.2009, 14:11
Łazienka jest z nieprzeźroczystego szkła.
chupa_chups
14.04.2009, 14:36
Łazienka jest z nieprzeźroczystego szkła.
To niczego nie zmienia. A chcesz, żeby ktoś na ciebie patrzył, jak jestem gdzie indziej, np w salonie ?
Bardzo mi się nie podoba!
FakeYourDeath
14.04.2009, 14:37
(często jest tak, że jeśli pierwszej osobie sie podoba to reszcie też)
I tu się mylisz mój drogi.
A tak btw .
Nie za bardzo się przyłożyłeś.
Dodałeś nowe podłogi i kilka drzewek.
I TO WSZYSTKO.
Teraz jest 1/10
Hefalump
14.04.2009, 16:22
Nie wiem co jeszcze mogę zmienić, doradzisz?
Zmień okna :)
I tę zieloną podłogę.
Zrłób mniejsze pomieszczenia.
Schody powinny zastąpić windę .
Błagam usuń tę fonntanę .
Powinno się trochę poprawić.
Pozdrawiem!
whiskey04*
Wrrrr :P!
Że wszystkie koncepcyjne auta są ze szkła i energooszczędne , to dobrze :P
Ale na dom to źle wychodzi
Fajnie ,że jest to oryginalna budowla na forum, ale na dom to to sie nie nadaje :(
2/10
Chelseaa
14.04.2009, 20:08
Więc tak... Pomysł mi się podoba :) Wykonanie nie jest złe, ale wiadomo - każdy ma swój gust. Cieszę się, że wreszcie coś nowego - cały czas tylko te ceglane domki, również mające swój urok, jednak już do znudzenia takie same... Ja bym nie chciała mieszkać w takim 'prześwitującym' budynku, ale to nie znaczy, że nie można takiego zbudować :P poza tym simom nie przeszkadzają takie rzeczy jak na przykład wielgachne okna, oni raczej nie są wstydliwi ;) podłogi na początku mi się nie podobały i dobrze, że są inne - teraz wygląda to korzystniej. Nie podoba mi się tylko podłoga w ogrodzie - jakoś mi tak nie pasuje... Ogólnie moja ocena to 8/10. Pozdrawiam!
no domek troche kontrowersyjny... i troche za bzrdzo odbiega od realiów. nie podoba mi się że jest tyle szkła no i cała działka w płytkach?! to przesada.
Ocena: 5/10 Podwyżyłem za pomysł i odwagę. Ja bym tego nie wystawił
Pozdrawiam
Hefalump
14.04.2009, 20:33
@paka chciałem zbudować oryginalny dom i udało mi się xD
@wszyscy zmienię tą podłogę w ogrodzie ; P
@Matti93 czemu byś nie wstawił, przecież nic się nie stanie jak się komuś nie spodoba.
Upadła Dusza
15.04.2009, 11:38
Bryła zamiast zachęcić to mnie odstraszyła. Ja bym się bała że ten dom się zawali :P Wygląda tak jak by się przewracał. No i cały ze szkła... no ale jeśli ktoś lubi być podglądywany... Dobrze że chociaż łazienka nie jest ze szkła, chociaż tam mają troche prywatności.
Ogród nie jest zbyt ciekawy. Pomieszczenia również. Bardzo nie podoba mi się fontanna w sypialni.
Zostawiłabym tylko jedną całą ścianę ze szkła, tę od strony basenu. Cały ze szkła mi się nie podoba.
Nie podoba mi się. 1/10
kubuss
Hefalump
15.04.2009, 16:06
@up rozpisałeś się
A ja muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba :)
Bryła jest niczego sobie, widać- miałaś pomysł- tylko jaki dom utrzymuje się tylko na samym szkle?! Rozumiem, to concept, ale concepty mają to do siebie, że zazwyczaj da się już je zrealizować i wcielić w życie ;)
Ps. Skąd masz te pochyłe szyby?
No nie za bardzo mi się podoba. Ogrodu praktycznie brak, ten basen i płytki wokół beznadziejne, bryła nieciekawa (chociaż pochyła), meble niezbyt dobrane i to co napisała setka osób przede mną: zero prywatności. Dżon słusznie zauważył, że dom utrzymuje się na samym szkle. Jak to możliwe?
Nie podoba mi się.
Hefalump
15.04.2009, 16:57
Wszystko jest możliwe, ale nie wszystko opłacalne w samochodach którymi transportuje się ważne osoby instaluje się bardzo mocne szyby więc czemu nie przenieść tego do budynków?
Pochyłe szyby: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50252
PS wiem że 90% forum to dziewczyny, ale ja zaliczam się do tych 10%.
Edit: Co do prywatności macie racje, ale wyobraźcie sobie osiedle ze szklanych domów. Kogo miałby podglądać ktoś nazbyt ciekawski?
symfonia
15.04.2009, 22:25
Może i kontrowersyjny , ale za żadne skarby ,bym w takim nie mieszkała o ile byłby w rzeczywistości wybudowany. Ześwirowałabym w tym domu...;)
Plus za pomysł. xd
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.