Zobacz pełną wersję : "Novum" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]
"Novum"#41
Spis pomieszczeń: przedsionek, salon, jadalnia, kuchnia, łazienka, pralnia, sypialnia, gabinet
Testowany: nie
Parcela: 30x20
Koszt: 151 245 simoleonów
[font=stellina][size=5]kubuss
Wow :O
Ale taki jakiś, za bardzo niemaxisowy
8/10 :P
Heh. No mało jest tu maxisowych rzeczy :D Dzięki za ocenę.
Aya de Chat
15.04.2009, 20:02
Przede wszystkim nie podoba mi się, że bryła jest mega nie oryginalna. Nie rozróżniłabym jej od ostatniej bryły Kubka...
Przedsionek - nudny, szary. nie podobają mi się te 'dziury' w podłodze. Chyba sam je tworzyłeś, bo ja mam w grze podobne tylko gotowce, i te są slabą imitacją. Co więcej - wybacz czepialstwo czy coś, ale... nie jest to może od razu plagiat, ale...mam wrażenie, że zobaczyłeś je gdzieś i pomyślałeś, że są 'samorobione' i 'o, ja też tak mogę'. No ale chyba nie warto było... : ]
Salon zimny, te kanapy/fotele wyglądają jakby były zrobione z kafelków łazienkowych.
Co do reszty, wszystko się zlewa. Nie jest źle, tragicznie, ale bez ochów achów.
Aya de Chat - dziury są zrobione przeze mnie i nie są plagiatem, ani też nie są ściągnięte z internetu to po prostu dziury wycięte w fundamencie. Dzięki za ocenę.
Wiesz, co pierwsze stwierdziłam? "Jaaaa, kubuss, no NARESZCIE!" :D Wspominałeś o tym domku spory szmat czasu temu, aż w końcu ujrzał światło forum ;)
Mówiłeś, że wolisz budować w Maxisie, a tu co się okazuje?! 99% net! Poza tym widzę, że masz sporo tych samych dodatków co ja (nie wiem, ale jakoś szczególnie rzuciło mi się to w oczy). W każdym razie, fajnie ich użyłeś ;)
Nie spodobała mi się łazienka, dziury w przedsionku i wiszący kwiatek w sypialni oraz na wejściu do domu również.
Reszta OK ;)
A ogólnie co do domku powiem tyle, że zawiało modernem (i to jak! :D)i rzeczywiście jest jakiś inny od Twoich domków ;)
10/10
Aya de Chat
15.04.2009, 20:13
Aya de Chat - dziury są zrobione przeze mnie i nie są plagiatem, ani też nie są ściągnięte z internetu to po prostu dziury wycięte w fundamencie. Dzięki za ocenę.
Dokładnie zauważyłam, że są wycięte w fundamencie i tylko zwróciłam uwagę, że są gorsze niż nazwijmy to "gotowe oryginały" chillout ! ; )
Wtrącę się i powiem, że ja również robię czasam takie dziury, takim samym sposobem jak kubuss, z resztą chyba można zastosować je w projekcie, prawda?
Co do domku- ani mnie nie obrzydził, ani zachwycił. Niektóre miejsca, np. kuchnia są bardzo pomysłowe. Ale np. poddasze wieje nudą, z resztą jak zdąży przed rąbnięciem głową w sufit (albo spadnie a dół). I mam pytanko: Za ile był kilogram tych świeczek z łazienki? Bo już wiem dlaczego dom tyle kosztuje :D
Dam ci 7/10, to nie jest twój najlepszy projekt.
zelkam - świeczki były w przecenie, przyszli mieszkańcy to piromani :D Dzięki za ocenkę ;P
Aya de Chat
15.04.2009, 23:40
Wtrącę się i powiem, że ja również robię czasam takie dziury, takim samym sposobem jak kubuss, z resztą chyba można zastosować je w projekcie, prawda?
Wybacz kubuss za zaśmiecanie Ci tematu, ale no nie mogę. :] Wychilloutujcie się, wszystko bierzecie do siebie. Ja tylko powiedziałam, że mi się nie podoba ta wersja tego pomysłu, uhh.
Kubuss :)
To mogę śmiało nazwać Twoim wielkim powrotem- nareszcie! (przyznam, że Twoich domków trochę mi na forum, brakowało, miejmy nadzieję, że teraz będą regularniejsze ;))
Podoba mi się w tym domku dosłownie WSZYSTKO (no może prócz wielgachnej łazienki). A kuchni i jadalnia to mistrzostwo świata, mimo, że jest pod szklanym dachem ;)
Może jedynie ta dziura w podłodze przy wejściu jest tam chyba nie aż tak bardzo potrzebna ;)
Czekam na Twoje kolejne wspaniałe projekty.
Pozdrawiam!
Nawet ładny ten domek ;) Ale taki trochę dziwny, ze względu na pokrycie ścian w łazience typu maxis...Bryła trochę, tak jakby za fajna :D Coś mi przeszkadza, a mianowicie kratki, słaba jakość zdjęć i chyba opcje grafiki nie są maksymalne :( 7/10
Giovánni - dziękować, dziękować ;)
Jinchüüriki - co do kratek moja wina, ale słaba jakość to już nie moja wina :D To wina karty graficznej.
Upadła Dusza
16.04.2009, 12:29
Bryła jest taka sobie.
Przedsionek - obraz na ścianie nie zbyt mi się podoba, fajnie wyglądają te dziury w podłodze z roślinkami, pierwszy raz takie coś widze więc się mi bardzo podoba.
Salon nie jest za ciekawy, wole jak sofa jest obrócona w kierunku tv a nie jakiegoś obrazu, nie podoba mi się podołoga.
Kuchnia - może być
Łazienka - nie podoba mi się kwiatek i bardzo nie podoba mi się szklany sufit.
Sypialnia jest nawet fajna.
Gabinek - chyba nie był to zbyt dobry pomysł. Nie wyobrażam sobie tego, że za każdym razem gdy chce się podejść do biurka, usiąść na krzesło, to żeby tam dojść trzeba się schylać lub iść na czworaka i to samo robić żeby się wydostać. Nie podoba mi się to.
Ogólnie dom nie jest zły, ale jakoś nie bardzo mi się spodobał.
Nie wierzę , że to twoja praca ! :O :P
Świetnie, całe szczęście , że wreszcie zdecydowałeś się na coś nowego.
Bardzo ładnie ci wyszedł szczególnie dół, bo piętro już mniej mi się podoba.
Ehm, i te 'dziury' w przedpokoju są dziwne o.O
nie będę się już rozpisywać. 9/10
Przyznam się, że niedawno myślałem o tym, że dawno już wstawiałeś dom :) Szczerze to widziałem lepsze twoje projekty ;) Nie podobają mi się te dziury w podłodze - są za głębokie... (mogę Ci wysłać przez PM link do poradnika jak to zrobić, ale możesz to wiedzieć ;)). W kuchni dosyć dużo krzeseł, ale świetne meble (będę miał co do nich pytanie do Ciebie, ale to też na PM :)) Reszta nawet nawet :D 7/10 - nie zrobiłeś wielu błędów, ale te dosyć się rzucają w oczy :)
Pozdrawiam
Napiszę jeszcze jednego posta ;) Napisałem o poradniku, ale nie napisałem jakim... :D Ten poradnik jest o tym jak zrobić niższy podest... :)
Jeszcze raz pozdrawiam :D
haughton
16.04.2009, 14:15
Postanowiłem sobie, że dopóki nie pokażesz czegoś innego po ostatnich 20 identycznych domach robię bojkot i nie komentuję Twoich domów. :P Teraz wreszcie jakaś odmiana, i to całkiem sympatyczna.
Plusy - ładna bryła, ciekawie rozmieszczone wnętrza, "kombinacje" wewnątrz bryły, spokojne, pastelowe kolory w całym domu, jasna, przestronna sypialnia i przyjemne połączenie kuchnio-jadalni.
Minusy - cyprysy przed domem stojące w czymś co wygląda na myśliwskie pułapki na zwierzęta, "dziury" w podłodze w hallu zerżnięte od Curio, które w ogóle moim zdaniem są bez sensu (dekoracja to żadna, a rośliny tylko się męczą bez słońca i swobodnej wymiany tlenu) oraz ciasny i niekomfortowy gabinet (dla osób z lękiem przestrzeni niewskazany, w dodatku biurko z fotelem przy skośnej ścianie to chyba tylko dla dzieci - dorosły będzie uderzał głową o sufit :P).
Ogólnie to miło zobaczyć coś nowego w Twoim wykonaniu, szkoda że karta graficzna nie pozwala Ci na zrobienie ładniejszych fotek, bo to też dużo dodaje urokowi budynku.
Bryła nie jest zła.
Zgodzę się z Ayą de Chat - te dziury w podłodze nie pasują do tego projektu.
Kubuss. Przesadziłeś z tymi świeczkami. Wiem, trzeba oszczędzać na prądzie, ale... ale, ale. Sam wiesz lub się domyślasz co mam na myśli ;) Ten przeszklony dach mnie trochę razi. Niby taki nowoczesny, niby modny, ale ja mówię temu nie. Stół w kuchni czy też blat (jak uważasz) jest... hm. Wygląda jak stół, przy którym zbiera się jakaś komisja, rada. Gabinet wyszedł Ci fatalnie. Jak wspomniała wcześniej Zelkam (?), nie ma żadnej poręczy, a sufit jest a nisko. Przypomina mi to sypialnię moich rodziców. Jak tylko rano wstaną to pierwsze co muszą zrobić to się walnąć o świeżo wytapetowany sufit. Wracając do gabinetu... Jest niefunkcjonalny. Łazienki ciąg dalszy... Co to za murek przy wannie? Papier jest trochę za daleko kibelka. Mogłeś postawiś jakiś stojący za pomocą kodu. Salon jest całkiem ładny, ale ja wyłożyłabym tam jakieś fajne panele. Wszystko.
aluminium.
16.04.2009, 19:40
Po co komu krzaki w domu :|
Choć przez to ładniej wygląda :)
Nie bałbyś się mieszkać na piętrze które nie jest ogrodzone.?
(chodzi mi o ten kawałeczek)
Ogólnie dom robi dobre wrażenie.
9\10
dareczka84
16.04.2009, 21:07
bleee znowu modern. Jak ja tego nie lubię. Cały domek zimny, najbardziej przytulna jest sypialnia, trchę ciepłych kolorów. W lazience rzuciły mi się w oczy świeczki nieproporcjonalnie wielkie w stosunku do wanny. Podoba mi się rozwiązanie z blatem przy kuchni i stołkałkami, takie w literę "L"
Dziury w podłodze może lepiej by wyglądały na tarasie?
5/10
cerastes
17.04.2009, 12:45
Projekt bardzo ambicjonalny , a do tego udany . :)
Udowodniłeś , że potrafisz dobrze poradzić sobie z rozmachem bryły i wnętrz .
Twoje startery są bardzo poprawne , ale oglądając Twój bieżący projekt muszę przyznać , że szkoda marnować talentu na " małe rzeczy " , po potrafisz dobrze zrealizować większe pomysły .
Całość prezentuje się ładnie i bardzo przestrzennie . Wnętrza jak na mój gust są urządzone dość oszczędnie , ale prezentują się bardzo estetycznie co zresztą jest dominującą cechą Twoich wszystkich prezentacji . ;)
symfonia
17.04.2009, 15:31
Plus za pomysł , ładnie dobrane kolory , ciekawa bryła, ogólnie to jeden z lepszych twoich projektów , nawet ma swój klimat.
Jedno mi się nie za bardzo spodobało to te kwiaty w podłodze nie pasują.
To pomieszczenie na piętrze gabinet jest niebezpieczne.
Kuchnia i salonik są ładna ..;)
ocena 9/10
Jak na chłopaka to masz całkiem niezły gust. Chętnie bym zamieszkała w takim nowoczesnym domku. Nie chcę za dużo się rozpisywać. Ocenka 10/10
Fiorella
18.04.2009, 08:44
Bardzo ładny dom (jak każdy Twój). Podoba mi się jest elegancje, przestronne pomieszczenia i te jasne kolory. Mimo, że dom jest w raczej w zimnych barwach to wydaje się taki przytulny i ciepły. To lubię.
Ocena: 10/10
Szczerze to wolę twoje maxisowe startery niż to, no ale nvm.
Ładny dom z zewnątrz i wewnątrz chociaż brakuje mi trochę 'ciepła' w tym domu.
Najbardziej mi się łazienka spodobała.
8,5/10
To chyba twój najlepszy projekt, śliczne. Jedynie zastrzeżenia mam do bryły, wydaje się trochę niechlujna (nie wiem czemu) no ale po za tym ładna, w końcu jakaś inna niż twoje stare prace. Wnętrza są trochę zimne jednak to nie ma większego znaczenia :)
9,5/10
Dzięki wszystkim za oceny ;)
dawno nie widzialm twoich projektow i jestem kompletnie zaskoczona~! zmieniles swoj styl w projektwaniu i to na lepsze. brawo
Volturia
20.04.2009, 19:45
Po prostu... no cóż, dla mnie bomba! :D
Piękne umeblowanie co ważne ale i projekt niezły ^^
Dla mnie 10/10 . bo co? xd
Z zewnątrz jak dla mnie dom prezentuje się tak sobie ale w środku calkiem fajnie :)
Ogólnie podoba mi się kolorystyka.
Tylko te dziury... ;/
Wyczadzista rezydencja :D
skąd masz te świeczki w łazience?
da się ten domek gdzieś pobrać ?
Charionette
13.12.2009, 11:00
Odnawiamy temat :D
Dom jest przecudowny... Wszystko do siebie pasuje.
Brawo!
ogólnie wszystko cacy cacy ale zimno!!! troche ciepłych akcentów by się przydało ;]
9/10
Mixliarder
15.12.2009, 19:18
Domek extra 10/10 szczególnie kwiatek w salonie (w ziemi)
A tak ap ropo denerwuje mnie gdy ktoś głosuje okropny i tego nie uzasadnia noż szlak
Trafi .
End
Edit:Chodzi o Panne Camrondias
Widziałem ten dom już wcześniej ale nie miałem weny do oceniania. Teraz naprawię swój karygodny błąd. Ogólnie dom wygląda przyzwoicie, lecz mam oczywiście kilka zastrzeżeń. Już od pierwszego zdjęcia zalewa, przygniata i miażdży me wnętrzności zatrważająca ilości rzeczy z neta (prawdę mówiąc nie znalazłem tam żadnej maxisowej rzeczy). Po drugie to totalnie zgłupiałem na widok tych dziur w podłodze. Cóż to ma do cholery być? Nie chciałbym chodzić w takim pomieszczeniu w stanie niepełnej trzeźwości. Nie dość, że niepraktyczne to, moim zdaniem, także brzydkie. No i szklany dach. Nie lubię szklanych dachów. Dlaczego? Po prostu nie chciałbym oglądać siebie na google.maps, leżącego nago na kanapie. Dobra, dość już tej podłej krytyki, przejdźmy do zalet. Kuchnia. Bardzo mi się spodobała, szczególnie ten blat+krzesła. Sypialnia nwet okej, ale łóżko na ukos to coś, czego me organy strawić nie mogą. Najbardziej co mi się w tym domu podoba to ta antresola. Bardzo oryginalny, ale skuteczne działanie Pajączka, siedząc tam na krześle, pozostaje sprawą bardzo wątpliwą. No na tyle.
7/10. Wesołych Świąt.
Sherlock
20.12.2009, 19:34
Boski! :O 10/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.