Zobacz pełną wersję : Czy mozna otworzyc w domu sklep spozywczy?
Mam małe pytanie. hmm. Jestem początkująca w tą gre i zadny biznes nie przynosi mi zysków... Poza tym mojemu simowi szybko ubywa energia itp..
1. Co zobić zeby salon fryzjerski przynosił zyski co trzeba zakupic itp.?
2. Czy mozna otworzyc w domu sklep spozywczy? Jeśli tak to jak?
Z góry dziekuje
Milena
aluminium.
16.04.2009, 11:19
1.Zwiększ cenę i zdobądź rangi.
2.Można, tak jak każdy sklep :)
Zadzwoń telefonem i tam pisze coś takiego jak "przedsiębiorstwo domowe".
2.Można, tak jak każdy sklep :)
NIe jestem pewna na 100%, ale chyba wyposażenie sklepów spożywczych (lodówki, lady, zamrażarki) są dostępne tylko w trybie budowania na parceli publicznej...
Sposobem, by to ominąć, jest najpierw wybudować sklep spożywczy na parceli publicznej, zmienić kodem "changelotzoning residential" parcelę na mieszkalną i dopiero wtedy wprowadzić simów...
Dziekuje zaraz wypróbuje :):D
Daaagi tak zwyczajnie to nie można założyć spożywczaka, ale sposobem Bjork to już co innego. :)
Mileno co do pytania pierwszego nie zgodzę się z wypowiedzią Daaagi, bo jeśli zwiększysz cenę za strzyżenie to będzie Ci trudniej namówić sima do zmiany stylu, a co jest potrzebne to tak: jeśli to domowy biznes to wystarczy jeden fotel fryzjerski, który znajdziesz w krzesła --> różne i tam na końcu będzie dostępny w dwóch wersjach kolorystycznych do ustalenia, potrzebne będzie pomieszczenie o wielkości około 4x6 kratek, oczywiście światło drzwi itp., ale jedna moja rada fotel musisz ustawić w większym odstępie od drzwi, bo inaczej simy będą się namyślały czy skorzystać z Twoich usług w futrynie i uniemożliwią wejście innym klientom. D_S
Nandelle
16.04.2009, 16:41
Sposobem, by to ominąć, jest najpierw wybudować sklep spożywczy na parceli publicznej, zmienić kodem "changelotzoning residential" parcelę na mieszkalną i dopiero wtedy wprowadzić simów...
Ale gdy sie zrobi tym sposobem to nie bedzie skrzynki pocztowej na parceli.
Ale gdy sie zrobi tym sposobem to nie bedzie skrzynki pocztowej na parceli.
Dobre pytanie ;)
Kiedy zmieniałam typy parceli, to zmieniały się skrzynki pocztowe/ telefony/ skrzynki osiedlowe.
Ale mam minimalną ilość dodatków z neta i często robię porządki w komputerze i z komputerem.
Jednak są sytuacje, gdy skrzynka się nie pojawia, ale wtedy można ją ściągnąć z modthesims2.com (http://www.modthesims2.com/download.php?t=149922)
a jeszcze mam pytanie co do tego sklepu spozywczego. Mozna zrobic taki sklep w ktorym sprzedawal bym tylko to co samemu wychoduje na dzialce??
Ajloneczka
28.05.2009, 13:33
Tak właściwie to można...ale trzeba stawiać je na półkach jak normalne rzeczy typu:zabawki, roboty itp. :D
a jest z tego jakis wieszky zysk??
BlackDevil
28.05.2009, 14:42
probowalam kiedys zalozyc taki sklep. Szczerze? to musi pracowac tym simem, energia mu sie wyczerpuje, nie zawsze masz wszystko dobre, wiec: wg mnie zysk nie jest wiekszy, lepszy jest normalny spożywczak. no, chyba, ze masz kody, to wtedy porozmawiamy inaczej :D
jak ustalisz większą cenę towaru...
BlackDevil
29.05.2009, 11:25
@up: to wtedy Simowie nie beda chcieli kupować... albo wystawią ci zła recenzje, ze nie dbasz o klientow, czy cos xD
Zrobilam tj mowiliscie i gdy weszłam na parcele nie było trybu zycia... :(
A zamieniłaś spowrotem kodem parcelę na mieszkalną?
Angelka_96
29.06.2009, 13:31
Co do pytania pierwszego to musisz kupić te specjalne krzesła do stylizacji włosów.Jak ja zakładam sobie ten biznes to zawsze wstawiam sobie gablotę z magazynami i wieszaki z ubraniami.Wiem że to trochę bez sensu ale wtedy mam większe zyski :) Pamiętaj jeszcze żeby zatrudnić fryzjerów z doświadczeniem jeśli chcesz szybciej zarabiac tak zwane ''kokosy'' :)
A jeśli chodzi o pytanie drugie to można otworzyć sklep spożwczy na parceli domowej ale nie mozesz tam włożyć tych koszów z jedzeniem co są np: w Weronie czy w Miłowie . To możesz ustawić tylko wtedy jak kupisz parcelę publiczną.Na parceli domowej możesz sprzedawać torty co są w trybie kupowania albo domowe wyroby.
Pozdrowienia i mam nadzieję że trochę pomogłam :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.