PDA

Zobacz pełną wersję : Za miastem. [clean] [BRAK ZDJĘĆ]

Matti93
24.04.2009, 18:26
Witam :)
Mam nadzieję że jeszcze o mnie nie zapomnieliście :) Po długiej przerwie przedstawiam wam mój nowy domek :) Przeznaczony jest dla 4 osobowej rodziny :)
Dedykuję go:
- Symfonia
- Wikuńka
- Liv
Zapraszam do oglądania :)

Według mnie sypialnia jest najgorsza, ale to wam pozostawiam ocenę.

Matt

Liv
24.04.2009, 19:15
Dziękuję za dedykację :*

Domek może nie jest idealny, ale aż tak źle nie jest :) Oceniając po kolei:
Bryła- za ciemna; zadaszenie nad tą "werandą" w ogródku nie pasuje :/
Ogród- nic specjalnego, ale jest OK.
Hall- ten dywan tam nie jest potrzebny.
Salon- żółte tapety nie pasują do tych firanek :/ Poza tym, dwa zdjęcia to trochę mało...
Kuchnia- sory, ale nie podoba mi się :(
Jadalnia- wydaje mi się w takim trochę "staroświeckim" stylu; zmieniłabym tapetę. I ten dywan...
Sypialnia- pusto, bez wyrazu :( Masz rację- wyszła najgorzej.
Pokój chłopca- nawet fajny ;)
Po rzutach widzę, że niektóre pomieszczenia są ciut za duże, np. salon. I nie wszystkim pomieszczeniom zrobiłeś zdjęcia...
Ogólnie... 5/10. Za sam domek miałbyś całą 6, ale... Jakość prezentacji też się niestety liczy :/

Gio
24.04.2009, 19:22
Domek z zewnątrz jest bardzo ładny. Jest taki kolorowy, widac, że jest za miastem i przypomina swoim stylem styl amerykański. Ale niestety na tym pozytywy się konczą :(
Wewnątrz jest tak smutno, bez wyrazu i ciemno (powróciliśmy do polskiego realu ;)) Gdzieniegdzie jest zbyt dużo wolnego miejsca, a wszechobecne białe ściany mnie odpychają na kilometr.
Po za tym standardowo:
- pomieszane style i kolore
- w niektórych miejscach przepych, a w innych brud, smród i obóstwo
- niewyraźne, za małe zdjęcia, na których wszystko się rozmazuje
- brak konkretnie określonego celu domku- nijaki i nie wiadomo po co ;)

Pozdrawiam!

Vanitas
24.04.2009, 19:25
Nie podoba mi się...
1. Straszna elewacja
2. Brzydka dachówka czy co to tam jest
3. Pomieszane style
Hall jest okropny, meble w kuchni nie pasują do niczego, jakiś dziwny salon... W każdym bądź razie nie jest to najlepszy projekt... 4/10

Björk
24.04.2009, 19:36
Trochę mi przeszkadza zadaszenie tarasu, ale ogółem bardzo mi się podoba.

To ma zabrzmieć teraz jak komplement, bo wykorzystałeś tapetki i recolory, za którymi bardzo nie przepadam, ale jakoś jak zestawiłeś to w całość i tak na wszystko patrzę, to nic mnie nie razi ;)
Całkiem dobrze sobie poradziłeś.

No a bryła i rozkład pomieszczeń należą do moich ulubionych - proste, przytulne, nie zaśmiecone dodatkami z neta.
Dodakowy plus za piętro/poddasze. Naprawdę widać, że bardzo się starałeś :)

@ Gio - a gdzie Ty wszędzie widzisz te białe ściany? ;)

Gio
24.04.2009, 19:39
@ Gio - a gdzie Ty wszędzie widzisz te białe ściany? ;)

Dobra, białopodobne XD A mianowicie w obydwóch sypialniach. I nie- nie jestem daltonistą!

avenly
24.04.2009, 20:06
Te ściany są kremowe :P
W sumie to mi się podoba ten domek za miastem ;]
Bardzo słabe zdjęcia, ale nieźle wykorzystałeś to co maxis dał.
Niektóre rzeczy naprawdę strasznie wyglądają w zestawieniu ze sobą, ale da się przeżyć.

kubuss
24.04.2009, 21:39
Dla mnie to jest beż albo ecru. Ale dobra. Dom mi się nie podoba, style są pomieszane. Kolory jakieś takie dziwne. Drzwi wejściowe i weranda mi się nie podobają. Ogólnie to słabiutko.

kubuss

dżin.
25.04.2009, 08:30
Echm .... Bryła ujdzie w tłoku, ale ogród i wnętrza to porażka :( Na przyszłość, włączaj światło w simowych domkach, popracuj też nad robieniem zdjęć 5/10

Matti93
25.04.2009, 09:53
I nie wszystkim pomieszczeniom zrobiłeś zdjęcia...
/
rzeczywiście, zapomniałem o tym jednym pokoiku na poddaszu :) Postaram się jak najszybciej dodać te zdjęcia :)

Wszystkim dziękuję za oceny i komentarze :)

Paka
25.04.2009, 11:36
No tak :(
Pomieszałeś kolory, jest pustawo, smutno :(
5/10

symfonia
25.04.2009, 12:40
Widzę że jest postęp od ostatniego domku.Ogólnie jest ładny i przestronny i dobrze zagospodarowane pomieszczenia.Bryła domu prezętuje się dość zgrabnie i podoba mi się , nawet kolor elewacji . Drzewka i rośliny są dobrze podobierane , ale mogłeś ich dać więcej. Podoba mi się taras pasuje do domu.
Wnętrza dobrze rozmieszczone i nawet kolory są podobierane trafnie.W hollu zabrakło jakiegoś mebelka i jest za ciemno.W salonie ten telewizor nad kominkiem no nie wiem , a kwiatek powinien być przy oknie ,więcej obrazów , rzeźb ,roślin i dodatków ( szkoda że nie masz rupieci z neta).
W sypialni za mało przytulności ,jakieś rupiecie by się przydały inna pościel ( kolor) , obrazy dekoracji za mało w całym domu a szkoda. Wykorzystałeś tylko dwa kwiaty wewnątrz pomieszczeń ,a jest ich więcej w grze.Trochę wolnego miejsca ci zostało w pomieszczeniach , mogłeś coś tam wstawić simy i tak by chodziły.
Ale i tak domek mi się podoba chociaż wykorzystałeś tylko maxisa.
Ogólnie dużo lepiej niż wcześniej :ocena 8/10

Wikki
26.04.2009, 13:18
Witaj!
Dodałeś dom, po dłuższej przerwie, a ja nic o tym nie wiem? ;)
Fajny domek, podziwiam umiejętność budowania i urządzania bez użycia dodatków z neta,
co dla mnie osobiście jest niezwykle trudne.
A dedykacja... dla mnie? Bardzo mi miło :)

Upadła Dusza
26.04.2009, 16:28
Nie podoba mi się kolor bryły. ogród niezbyt ciekawy.
Hall - albo inne okna, albo inne drzwi i byłoby dużo lepiej.
Salon - fotel obok kominka jakoś mi się nie podoba. Troche za dużo okien.
Kuchnia - bez dywanika było by lepiej.
Jadalnia - okropna tapeta. Po co sofa w jadalni? Jest tak mało miejsca przy stole że ktoś musi sobie czekać na sofie aż ktoś inny odejdzie od stołu? ;)
Sypialnia - nie podoba mi się łóżko, a raczej ta pościel, nie pasuje do reszty.
Pokój chłopca - fajny, ale przy łóżku jest troszke za pusto.