PDA

Zobacz pełną wersję : Domek `Bronze, white and green.` [BRAK ZDJĘĆ]

kotek23
25.04.2009, 19:50
Dlaczego taka nazwa?.
Ponieważ myślę, że te kolory przeważają w domu.
Od razu przepraszam za wielkość zdjęć. Nie wiem czemu są tak małe, chociaż mam ustawioną największą wielkość. I za brak rzutów.
Dom budowałam przez około 2 tygodnie. Zawiera dodatki z internetu.
---
Dom położony w niewielkim mieście. Położony w cichej okolicy. Z dala od miastowych, najbardziej uczęszczanych dróg i trujących spalin. Otaczający go potężny las to kierunek wielu wycieczek rodziny, która w nim mieszka. Powód? Polana w jego `wnętrzu`. Wiosną przyciąga cudowna woń kwiatów - przebiśniegów, krokusów i innych kwiatów, które rosną o tej porze roku. Latem to doskonałe miejsce do opalania. Jesień to okres zbierania grzybów. A zima? Spacery i zdjęcia. Ale przejdźmy z powrotem do domu. W jego okolicy jest tylko kilka jednorodzinnych domków, przystanek autobusowy oraz mały sklep wielobranżowy i gabinet lekarski. No i jeszcze mały bar z pysznym jedzeniem, różnego rodzaju. Od domowych obiadków po pizze i hamburgery.
---
Witaj czytelniku! Nazywam się Tatiana Black. Mam 34 lata. Za niedługo obejrzysz mój dom. Najpierw jednak coś Ci o sobie opowiem. Interesuję się gotowaniem, tańcem, muzyką oraz literaturą. Mam córkę - Julię. Urodziłam ją, gdy miałam 18 lat. Mój mąż odszedł od nas 4 lata temu. Poza wcześniej wymienionymi zainteresowaniami uwielbiam też pracować w ogrodzie. Z zawodu jestem aktorką. Oprócz aktorki jestem piosenkarką. Niedługo będę musiała odpocząć od tej pracy, ponieważ spodziewam się dziecka. Niedawno poznałam świetnego chłopaka - Igora. Niedługo się do nas wprowadzi. To jego dziecko. Zapraszam do obejrzenia domu. Oto jak wygląda w całości.

Cześć! Jak już pewnie wiecie nazywam się Julia, mam 16 lat. Interesuję się muzyką, fotografią i projektowaniem wnętrz. Muzyka to całe moje życie. <3 Nie istnieje dzień bez muzyki. ;] Przejdzmy do dalszego oprowadzania. Znajdujemy się w górnej części domu, a dokładniej w korytarzu. Takim salonowym korytarzu ;] Tutaj również jest mini siłownia.

To już wszystko. Mam nadzieję, że się podobało :]
Do widzenia!

---

I jak?.
Proszę o szczere oceny ;]

Gio
25.04.2009, 19:55
Domek jest OGROMNY. Mimo tego, że posiada wiele dodatków z neta,czas mam wrażenie, że cały jest by maxis ;)
Po za tym ja tam nie udnojduje w przeważającym stopniu tych trzech wymienionych przez Ciebie kolorów- domek jest po prostu mieszanką całej palety barw ;)
Naprawdę, nic nadzwyczajnego, ale widac, że włozyłaś w to wiele pracy, za co należą Ci się gratulacje.
Może prosiłbym jeszcze tylko o rzyty ;)

Pozdrawiam!

ddo bwayo
25.04.2009, 20:02
Domek jest OGROMNY. Mimo tego, że posiada wiele dodatków z neta,czas mam wrażenie, że cały jest by maxis ;)
Po za tym ja tam nie udnojduje w przeważającym stopniu tych trzech wymienionych przez Ciebie kolorów- domek jest po prostu mieszanką całej palety barw ;)

+ fajna mama zaszła w ciąże w wieku 17 lat Oo

Engang
25.04.2009, 20:21
bardzo mi się podoba ;>
tylko /nie wiem jak to określić/ mogłabyś ustawiać te dekoracyjne przedmioty nie w jednym rzędzie /widać to w łazience i hollu/
do reszty nie mam zastrzeżeń
ponad to bardzo podoba mi się kolorystyka w jakiej utrzymany jest dom
9/10 ;D

avenly
25.04.2009, 20:35
Bryła jest troszkę straszna. Gdybyś dała inne okna, to byłoby lepiej ;]
Widać, że się naprawdę starałaś, ale chyba do końca ci to nie wyszło ;P
Bardzo ładnie dobrałaś kolory, ale zacznę się trochę czepiać.
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to stół w altanie, wybacz, ale moja wyobraźnia też ma granice i za nic nie mogę pojąc jakim cudem tam wisi ten stół ;P
Buty w przedpokoju wyglądają jakby się wybierały na jakąś wycieczkę. Trochę za dużo wszystkiego. Po za tym co robią owoce w pralni ? ;>
Ha ! następny nie wiadomo jak wiszący stół w kuchni :D
I jeszcze jedno co mnie przeokropnie drażni, a mianowicie rzeczy w łazienkach poustawiane na podłodze ! To wygląda strasznie.
A tak po za tym to jest ładnie.
Ale nie zrażaj się, buduj dalej :D

kotek23
26.04.2009, 09:40
Giovanni - Dziękuję ;] W najbliższym czasie postaram się je zrobić. ^^
Tusia^^ - ;]
Engang - Teraz dopiero zauważyłam, że to wygląda jakoś dziwnie ;D
avenly - Jakoś polubiłam te okna ;] Faktycznie ten stół w altanie wygląda dziwnie :D. Tam jest też taki jakby schowek. ;] Jest tam też np. ciastoO. ^^ Ale z tym stołem w kuchni to się nie zgodzę!. ^^ Możemy założyć, że od spodu jest jakoś przymocowany ;] Wiem, że te rzeczy dziwnie wyglądają, ale na stoliku nie poustawiała bym tak rzeczy, bo się nie da. ;]

Dziękuję bardzo za komentarze ;] Czekam na więcej. ^^

Pozdrawiam.

Ps. Następna budowla będzie chyba parcelą publiczną ;]

Liv
26.04.2009, 09:54
Dom położony w niewielkim mieście. Położony w cichej okolicy. Z dala od miastowych, najbardziej uczęszczanych dróg i trujących spalin.
Dom znajduje się niewielkim mieście, w cichej okolicy, z dala...
Wiosną przyciąga cudowna woń kwiatów - przebiśniegów, krokusów i innych kwiatów...
Wiosną przyciąga cudowna woń kwiatów - przebiśniegów, krokusów, a także innych.
Następny przystanek: dwu częściowy salon.
dwuczęściowy

A teraz najlepsze:
looknij na moją sygnaturkę. "Livin` bronze". Twój domek: "Bronze, white and green". Jakoś to umiejętnie przemyciłaś, a nawet popełniłaś ten sam błąd (brązowy po ang. to brown- ja się skapłam dopiero po wstawieniu domku i stwierdziłam "ale siara!" :D)
I jeszcze na początku rzuciło mi się w oczy, że wyjaśniasz tytuł domku. Trudno nie zauważyć, że ja w drugim zdaniu mojej prezentacji zrobiłam to samo ;] Wiesz, nie mówię, że to źle, ale jednak zwracam na to uwagę.

Teraz domek.
Jak dla mnie nieciekawie. W pomieszczeniach widziałam pustki, miejscami źle podobierane kolory a także bardzo monotonne pomieszczenia. Takich "niedociągnięć" znalazłabym dużo więcej, ale na te, które wypisałam, można zwrócić większą uwagę ;]
7/10

Upadła Dusza
26.04.2009, 16:40
W ogrodzie jest zbyt dużo drzew.
Na pierwszej fotce w środku, za dużo tego wszystkiego pod ścianą.
Pralnia - te ozdóbki na półkach mi się nie podobają, na co one w pralni?
Salon - pierwsza część - ok, druga część - brzydka tapeta.
Kuchnia - troche duża i pusta. Ściana z cegieł mi się nie podoba.
Łazienka - taka sobie.
Ten "salonowy korytarz" mi się nie podoba.
Sypialnia matki - może być, garderoba też. Łazienka - rośliny i dywany sie mi nie podobają. Tak samo lustro na całej ścianie.
Biuro - fajne.
Pokój dziewczyny - kolor ścian mi się nie podoba, łazienka niezbyt ciekawa.
Ogólnie: dom jest taki sobie, nie bardzo mi się podoba.

Charionette
27.04.2009, 18:35
Dom duży i średni :O Jakoś niezbyt przypadł mi do gustu... :( Może troszkę przez te zdj... Ale nie jest tak źle... Jest też wiele elementów, które mi się podobają... Np. bryła :D

5/10

dżin.
28.04.2009, 13:33
Kolory bardzo ładne, ale za pusto w tym domu
Najbardziej spodobał mi się projekt ogrodu i bryły ;)
5

kubuss
01.05.2009, 12:32
Dom ogromny, wnętrza ładne. Ale ogród jakoś mi do gustu nie przypadł. Ocena: 8/10

kubuss