Zobacz pełną wersję : Modzi, bany i ostrzeżenia
Rashma ichor
02.05.2009, 13:13
Chciałabym dowiedzieć się jak można zostać modem (nie, nie chcę nim być, tak po prostu). I jeszcze za co można jakiego bana dostać. A co z ostrzeżeniami oficjalnymi? Za co się je dostaje? Na ile? :rolleyes:
Modem najczesciej zostaje osoba, ktora sobie wymyslimy (reszta ekipy), tj, uznamy za odpowiednia. Najczesciej myslimy nad nowa osoba, gdy zaczyna brakowac rąk do pracy. Oczywiscie zdarzylo sie, ze nowy mod zostal wybrany na drodze propozycji userów.
Nie ma jakis konkretnych ustalonych systemow kar, najczesciej sa one po prostu proporcjonalne do "zbrodni", tak samo jest z oficjalnym upomnieniem. I ono rowniez moze byc nalozone na rozny okres czasu.
Rashma ichor
02.05.2009, 15:55
Aha... A kiedy następuje usunięcie konta?
Na forach tego typu nie da sie 'calkowicie' usunac konta.
Jest tylko dozywotni ban, ale user zostaje w bazie danych i jako znajomy.
konto usuwa się po pół roku od ostatniego logowania (przynajmniej tak brzmi teoria) i na wyraźne życzenie usera (tj gdy napisze do administratora)
No wlasnie, teoria.
3/4 userów z zerowymi postami (nie licze tych którzy chociaz cos w off-topie napisali) to tacy którzy byli na tym forum raz - zeby sie zajerestrowac, i zajerestrowala sie w lub przed 2007...
Ludzie - po co ich tak trzymacie?
Na niektórych forach trzymaja ich 1-3 miesiace max. pól roku...
Zrobicie cos z nimi? Prosze... Zasmiecaja tylko liste userów... :( :((
Nie można wtedy wejść w tego użytkownika bo on nie istnieje, ale posty są widoczne.
Widzialam takich, da sie do nich wejsc jesli maja jakis znajomych - wtedy mozna przejsc do nich przez profile kumpli. :)
Niby tak, ale sa fora które maja nawet milion userów - tam to srednio nadazaja...
A nie da sie ich zaznaczyc razem i usunac? :|
No - niestety mi przeszkadzaja... :redface:
Przeszkadzaja Ci, tylko w czym? Że nie możesz siebie znaleść w Liście Użytkowników? Po za tym jeszcze nigdy na tym forum nie widziałem, aby profil jakiegoś usera został usunięty bez jego prośby ;)
Rashma ichor
03.05.2009, 15:30
A jak następuje przypisanie rangi i wybór koloru?
poprzez napisanie do jednego z administratorów :)
Co jakis czas kasuje uzytkowników nieaktywnych od roku, bezpieczniejsze to jest niż poł roku :P
no bo jakby ktos wrócił po pół roku do ludzi ( i do netu ;p) gdzieś z lasów tropikalnych na równiku gdzie zywego ducha nima i wraca i patrzy a tu konta też nima no to... ;o
No właśnie własnie :P Chociażby
Iminashi
06.05.2009, 19:40
A jak ktoś ma ustawiony status 'Wakacje' i nie ma go przez pół roku to też usuwacie? :>
no raczej nie... :P Chyba ze mi sie zdarzyło to pardon :D
Ale takich co nie ma od 2-4 lat to prosze, usuncie... :(
ale Alisha to sprawa adminów po jakim czasie usuną konto danego ustera i to powinna być ich sprawa...
przeciez sa usunieci O_o Trzy dni temu wyczysciłam wszystkich co sie nie logowali do roku. A co, coś ukrywasz ?:D
Ale takich co nie ma od 2-4 lat to prosze, usuncie... :(
OMG, o co ci chodzi? Dostajesz jakąś wypłatę za każdego usuniętego usera czy co? Nie rozumiem cię. :|
Może to jakaś forma dorabiania o której nie wie administracja O_o.... Też kcem.
Rashma ichor
10.05.2009, 16:34
Dobra... A teraz pytanie z serii: Dziwne... Czy nie da się organizować więcej konkursów? Na innych forach, co chwila jakiś... A tu tylko 3 i tak raz na pół roku (prawie) :((
Antonina
10.05.2009, 17:29
ja mam pomysł, dla projektantów, aby coś zrobili, np. dom, meble, ubrania, makijaż- coś dla naszych zdolniejszych użytkowników, np: Haughton, zelkam, Dominic, ulmille(jeśli kogoś nie wymieniłam najmocniej przepraszam :) Może ktoś by pokazał nam swój talent...
Bo to glupie zasmiecac forum czyms tak starym... :/
A co Wam przeszkadza? Ze ubedzie ponad 1000 userów? :O
A Tobie? Że będzie 1000 userów więcej?
Ale takich co nawet palcem nie kiwna zeby tu chociaz zajrzec? :|
Dajcie spokój - nie ma nadzieji zeby wrócili - kiedy ich zapytasz o tym forum powiedza: ''Jakim forum???''...
Po prostu az strach kiedy przegladasz liste userów i ciezko znalesc takich zeby mieli chociaz 1 post... :(
A poza tym pisze w regulaminie ze tacy maja byc usunieci po polowie roku, nie ma zmiluj... :redface:
intensoo o wilku mowa w przygotowaniu jest konkurs ;>
Alisha, rly o co Ci chodzi? Przecież SĄ usunięci.
Iminashi
10.05.2009, 21:07
...w przygotowaniu jest konkurs ;>
jaki? xD
a jak nie chcesz mówić jaki, to fajny jest? xD
Antonina
11.05.2009, 14:34
jak jakiś fajny to nie mogę się doczekać, aż mnie modzi aktywują :D
Alisha, daj soebie już spokój :I
Rashma ichor
11.05.2009, 15:45
Ojej! Powiedz... Szybko..... :D
Alisha - jedyne co zaśmieca forum to ***** posty o.O I ** razem nimi.
Cenzura.
Elje kocham Cię.
kubuss nie przesadzaj, to podbiega pod obrazanie ;d
chociaz sie zgadzam, ale cii, nikt o tym nie wie!!!
alisha sie imo za bardzo bulwersuje i wtraca w nieswoje sprawy, co cie obchodza nieaktywne konta?
o.
+ rashma, nie ma co prosic, pewnie i tak ci nie powie xD
Charionette
13.05.2009, 17:00
A powiedzcie czy istnieje coś takiego jak uchylenie się od kary?
W jakim sensie/:P
chyba chodzi o to, ze jak ktos cos zawini to czy moze zrobic cos innego zeby nie dostac np. bana
(łapówka na przyklad XD)
Wszystkich userów: 6,374; aktywnych - 3047.
Az tyle userów nie przekroczylo tego limitu? :O :|
'Regulamin zmienny jest' - no racja, ale w takim wypadku trzeba go zmienic, jakby co (bo nie wszyscy userzy to wiedza, NA PRZYKLAD ja.) :P
A mam pytanie: Co sie stalo z Intenso? Wiem, ze powrócilas ;) Ale... no, z tym poprzednim kontem?... :|
Sorry, ze tak wypytuje, ale nie lubie obojetnosci i kiedy czlowieka nic nie obchodzi... A za razem staram sie byc uprzejma, z tymi pytaniami :redface:
P.S. Zostawmy temat tych kont. Juz jest w sumie rozwiazany :D
Dzieki. To dlatego pokazuje Intenso jako goscia chociaz to bylo w 2009.
Tak samo z Plemnikiem z Plasteliny, wieloma innymi, którym usnieto konta.
Czyli na tym forum nigdy tak naprawde nie bylo gosci piszacych postów? :|
Historia tego forum i wydzarzenia sa ciekwsze niz historia Panstw :P
Charionette
13.05.2009, 19:25
chyba chodzi o to, ze jak ktos cos zawini to czy moze zrobic cos innego zeby nie dostac np. bana
(łapówka na przyklad XD)
Dokładnie... No może nie łapówka, ale jakiś inny sposób uchylenia się od konsekwencji?
W przypadku multikonta zeby nie dostac bana i zanim zostanie sie zlapanym trzeba sie przyznac Adminowi i poprosic o jego usniecie :P
Tyle wiem ;)
Moze naskarzyc na kogos innego za lamanie Regulaminku? Bycie donosicielem B) xD
Ale to nie Sad wiec kare i tak sie poniesie + Ci których wkrecono :P
Iminashi
13.05.2009, 19:56
W przypadku multikonta zeby nie dostac bana i zanim zostanie sie zlapanym trzeba sie przyznac Adminowi i poprosic o jego usniecie :P
Tyle wiem ;)
A co to za różnica, jak i tak konta nie będziesz miała?
o.o
Nie. Np. Karass mial multikonto i jakos jest? :D
Jeżeli chodzi o te multikonta (że sie przyznać i "serce za nie żąłuje, obiecuje poprawe) konto jest kasowane i winy wybaczone, gorzej jak sie nie przyzna.
Jeżeli w jakiś rażący sposób zostanie naruszony regulamin, to nie ma odstęp (tak sądze, choc kto wie, 4 latat tu jestem i wciąż mnie ludzie zadzwiają)
Alisha daruj już z tymi kontami, są usuwane na bierząco.
Alisha jesteś upierdliwa >.< Piszesz książkę czy co ??
P.S. Zostawmy temat tych kont. Juz jest w sumie rozwiazany :D
Jesteś niejednoznaczna.
Charionette
16.05.2009, 18:43
Oazis czyżby chodziło ci o konkurs "Droga do oświecenia", czy jeszcze o inny ;)
yup :P a nowy jest juz w toku przygotowan ;)
Charionette
16.05.2009, 19:45
Fajnie... W końcu dział z konkursami się rozrusza :P
Np. Zauwazylam ze kategorii 'Zgarnij akcesoria (...)' nic nie ma...
Czyzby w tym dziale ma byc ten konkurs? ;)
Sorry, Kubuss, ale jak ludzie pytali... :D :redface:
A ja się bardzo cieszę, że tyle osób wzięło już udział w "Drodze do oświecenia" :)
Trochę się obawiałam, że może się nie przyjąć albo kogoś urazi...
No i miałam wielkie trudności ze zrobieniem tego sima, bo nie potrafię robić simów...
A Tiuni akurat gra padła...
Ale jak się Wam spodoba, to zrobię następne edycje :)
Już nawet mam pomysł na kolejną.
aluminium.
16.05.2009, 19:53
Bjork, niech będzie z 10 tych edycji :)
Invidia Semper
16.05.2009, 20:11
Ja wzięłam udział bo mi się strasznie spodobała ranga, więc stwierdziłam, że mogę spróbować xD
Charionette
17.05.2009, 10:31
Invidia Semper- ja tez wzięłam udział ze względu na ragę... Naprawdę jest fajna... :D
Sam konkurs jest fajny :)
I biora w nim udzial ludzie co normalnie nie biora udzialów w konkursach ;)
Ja wymyslilam zajefajna modlitwe jak wracalam do domu ale szybko ja zapomnialam :( :(
Charionette
31.05.2009, 11:14
Mam pytanie... Czy oficjalne upomnienia zostają na zawsze? Czy po jakimś czasie znikają? Bo już długo widzę u jednej z użytkowniczek napis" Oficjalne Upomnienie"... czy z tym jest podobnie jak z banami?
Teoretycznie po jakimś czasie powinny znikać :)
To jest taka "negatywna ranga".
Charionette
31.05.2009, 12:34
A dlaczego teoretycznie? Czyli, że w praktyce tak nie jest...?
Invidia Semper
02.06.2009, 21:44
Zawsze bardziej się podoba coś złego niż dobrego więc
a na czym polega to oficjalne upomnienie bo nie rozumiem
Charionette
17.08.2009, 09:42
No, że jak ktoś sobie nieźle nabroi, ale niezbyt zasługuje na bana dostaje oficjalne upomnienie (czyli negatywną rangę), która po jakimś czasie powinna zniknąć :)
Tak myślę :D
EDIT: Powinna zniknąć- czyli jakiś administrator ją usuwa :D
to dlaczego vaniti mam już chyba z dwa lata ta range
myślę, że ona nie powinna zniknąć, tylko któryś z adminów powinien ją usunąć ;) Bo to jest tak samo jak z rangami.
tyle, że każdy rangę chce mieć jak najdlużej :v
pozytywna ofc.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.