Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : WaterMill by Kowalino [BRAK ZDJĘĆ]

Wielebny
10.05.2009, 21:35
WaterMill
WaterMill czyli Młyn Wodny
Kolejny projekt mojego autorstwa.

Zainspirował mnie do stworzenia Młynu wodnego wygaszacz ekranu o tej samej nazwie
Ogólnie projekt starałem się utrzymać w stylu średniowiecznym ale o tym czy mi się udało napiszcie sami
Informacje o projekcie
Koszt-Ok. 350$ - ale nie jestem pewien
Spis pomieszczeń
-Salon
-Kuchnia
-Jadalnia
-Sypialnia
-Schowek
-Piwnica
-Łazienka na ze wnętrz
Rozmiar działki - 5x6
Zapraszam do oglądnięcia zdjęć

Dziękuje za obejrzenie zdjęć
Mam nadzieje że mój projekty przypadł wam do gustu
Pozdrawiam
Kowalino

dżin.
10.05.2009, 21:41
CZŁOWIEKU ! Nie zabijaj mnie ! Ten projekt jest najlepszym, ze wszystkich Twoich prac, ze względu na wielką oryginalność i ogród ! Ile ty ty budowałeś? :O Chociaż nie przepadam za takim stylem, to muszę przyznać, że jestem zszokowany. Powtarzam ogród to mistrzostwo ! 10

BlackDevil
10.05.2009, 21:52
Witam ^^
Za ogród: wieeelki +
Bryła: też wieeelki +
Jezioro: +/-, mało ozdób na jeziorze; piasek? nie :P -
Toaleta na zewnątrz: +, bo kojarzy mi się ze średniowieczem, co lubię; mogłeś dać zdjęcie w środku ;)
Jadalnia, salon i kuchnia: +
Kominek w salonie: >.< biały i ciemny! -
Sypialnia: trochę w niej za pusto, +/-
schowek i piwnica: +
ogólnie: + ;)
Bardzo podoba mi się ten młyn i ciekawi mnie, ile go budowałeś, bo jest naprawdę bardzo ładny :)
Razem: 4 minusy, 8 plusów
Ocena liczbowa: 8,5/10

Już teraz słyszę Wasze okrzyki:
Spalić ją! Do jeziora! Pokroić i wrzucić do komputera, niech Simy ją wyrzucą do śmietnika! :P
No, cóż...:P

ddo bwayo
10.05.2009, 22:00
Ładny domek ale jest jedno 'ale':
ZA DUŻO ZDJĘĆ OGRODU! >.> Musiałam przewijać bo mi się nie chciało tylu oglądać...

surczak
11.05.2009, 08:36
ożeż! boski. ale zazdroszczę tym simom, które w nim zamieszkają. ;)
w środku strasznie brązowo, trzeba się przyjrzeć, żeby cokolwiek zobaczyć, ale taki to staro-drewniany styl. :)
10/10
piękny piękny ogród. :)

everyday
11.05.2009, 08:37
Średniowiecze hmmm mi to bardziej przypomina XVIII- XIX w. o_O
Fotel, okap, nie wiem czy takie formy już wtedy były. Dywan, książki; w średniowieczu twoi chłopi chyba nie mogli by sobie jeszcze na to pozwolić.
No ale nie czepiam się, bo i tak mi się podoba :] Chociaż na tym wielgachnym jeziorze mi czegoś brakuje, trochę smutne i bez życia. No ale i tak wypas ;)

Agula_87
11.05.2009, 12:02
Sama chciałabym tam zamieszkać, przecudne otoczenie :) Bardzo mi się podoba

Pozdrawiam :)

Wikki
11.05.2009, 14:16
Witaj!
Przyznam, że z niecierpliwością czekałam na ten projekt.
Jestem pod dużym wrażeniem. Jesteś chyba jedyną osobą na forum, która potrafi tak perfekcyjnie ukazać piękno przyrody.
Mam wrażenie, że posiadasz wielki dar dostrzegania i przekazywania poprzez swoje projekty, tego co najcudowniejsze w naturze...
Bardzo podobają mi się zdjęcia, absolutnie ich nie przewijałam, oglądam ich z wielką przyjemnością :)
Dzięki Tobie doceniłam walory wygaszacza WaterMill, teraz zachwycam się Twoim dziełem, które przez simowy świat jest w stanie przekazać jego czar :)

mienso
11.05.2009, 14:18
Ooh. Doczekałam się. Zachowałeś jeden, wyznaczony przez siebie styl. Za to wielkie brawa : )
Otoczenie ładnie się komponuje z domem. W piwnicy brakuje mi, np. zarówek jako oświetlenia. Czuję też niedosyt w kuchni, salonie. Panuje tam mała pustka.
Należą Ci się wielkie brawa.

Gio
11.05.2009, 14:35
Ja tu chyba już nie mam nic do powiedzenia....po prostu lepiej nie patrzeć na Twoje przepiękne prace, bo jeszcze złapie doła i będę brał Deprim :(

A z sensem: Genialny. Nic dodać, nic ując
Podrawiam

Björk
11.05.2009, 14:38
Znam ten wygaszacz :D
A projekt po prostu cudowny :)

cerastes
11.05.2009, 14:48
Twój projekt cechuje niezwykła harmonia i równowaga ! :)
Całość jest przepiękną , naturalistyczną aranżacją !
Drobiazgowe rozplanowanie poszczególnych elementów kompozycyjnych utwierdza w przekonaniu , że wszystko powstało z dokładnym architektonicznym szkicem.
Bardzo autentycznie wydzieliłeś strefy zadrzewień ! Znakomicie potrafisz komponować roślinność pod względem formy oraz ilości ! Umiejętność ta pozwoliła Ci na uzyskanie tak pięknego efektu jak ten , malowniczy i idylliczny obraz . Otoczenie jest tak zachwycające , iż ogladając można całkowicie oderwać się od rzeczywistości .
Bryła również mi się podoba . Wygląda bardzo realistycznie . Wnętrza są urządzone oszczędnie , ale w moim odczuciu taka skoromność w umeblowaniu i dekoracjach , bardzo tutaj pasuje . Ponadto widać , że każdy przedmiot został pieczołowicie dobrany dzięki czemu powstał bardzo fajny , jednolity klimat .
Projekt jest jednym z najpiękniejszych na Forum ! ;)

Matti93
11.05.2009, 14:53
Jak ktoś już kiedyś napisał na forum: "cud, miód i orzeszki" xd
Ten projekt w mojej opinii jest idealny :)
ocena 10/10
Pozdrawiam
Matt

Liv
11.05.2009, 15:34
Mam drobne zastrzeżenie...
Nie za dużo tych kwiatów w okolicy koła młyńskiego? Chyba, że młyn służy tylko i wyłącznie w celach mieszkalnych...
I to tyle :P
Świetna robota, profesjonalna robota! :D
10/10

Btw, ściągnęłam sobie ten wygaszacz i widzę, że w samym młynie jest trochę różnic :P Ale te drzewa jak wycięte z tego wygaszacza ^^

pisaqeczka
11.05.2009, 16:35
Ludzie!!
O kurczaki...
O mada F**a...
To jest przeboskie.

avenly
11.05.2009, 16:49
Przepiękny młyn !
Genialny.
Te lasy dookoła i w ogóle ... no cudo.
Wnętrza też z klimatem, wielki + za pomysł ;]
10/10.

viconia
11.05.2009, 18:49
Klimatu średniowiecza Twój projekt nie ma... raczej starej wiejskiej chatki...
ale poza tym jest naprawdę uroczy :) Wszystko się świetnie komponuje, może tylko parę nietrafionych dodatków (złota ramka ze zdjęciem, złote świeczniki), ale wiadomo trudno jest wyszukać w internecie czegoś idealnego. Jeszcze może ten lazurowy kolor jeziorka nie pasuje? Podsumowując: p-r-z-e-p-i-ę-k-n-i-e.

Ruika
11.05.2009, 19:32
Z wielkim zaciekawieniem oglądam Twoje prace. Musze Ci przyznać, że jesteś bardzo szczegółowy w tym co robisz, heh ta beczka na deszczówke urzekła mnie!
Bryła pod każdym względem jest perfekcyjna. Otoczenie świetnie komponuje się z całością.
Jedynie niepodoba mi się kolor wyposażenia. Meble zlewają się z okładzinami. Proponowałabym o jeden ton jaśniejsze :)

Invidia Semper
11.05.2009, 19:47
Kowalino, no nareszcie, nie mogłam się doczekać Twojego nowego projektu. Najpiękniejszy ogród, chyba ze wszystkim prac, które dotąd oglądałam na tym forum;] Sama miałabym ochotę wyjechać na wakacje do takiego młyna;] A wnętrze, odważnie postawiłeś na taki "średniowieczny minimalizm" i mimo, że nie jest przyjemny dla oka(wszędzie drewno) to jednak robi wrażenie.
Ale nie popadaj w samouwielbienie- wciąż czekam na Twoją wersję Fallingwater=p;)

Upadła Dusza
12.05.2009, 11:16
Ogród - piękny, cudowny, boski, rewelacyjny, śliczny, wspaniały... bardzo mi się podoba.

Reszta nie jest zbyt ciekawa. Bryła taka sobie, w środku też, ale domek ma jakiś swój klimat przez co nawet dobrze się prezentuje.

Ogólnie: zakochałam się w ogrodzie ;)

kubuss
12.05.2009, 18:18
Łał ?
10/10

kubuss

Łezka
13.05.2009, 12:13
Mój Boże istny raj dla mnie!! Kocham kiedy jest tyle zieleni!! Co prawda wnętrze takie sobie, ale ogród jest po prostu Genialny, cudowny, dosłownie jak jakaś Puszcza!!
Bez ocen, bo nie mogę dać oceny za coś co tak mi się podoba.!!

Holly
13.05.2009, 13:08
Cudowny, tylko mi się już zdjęć ogrodu nie chciało oglądać X_X

Wielebny
13.05.2009, 20:51
Dziękuje wszystkim za oceny
Dom rzeczywiście w środku wyprzedza trochę epokę średniowiecza , głównie dlatego że nie miałem za dużo dodatków odpowiadających takiemu stylowi i jak powiedziała Paulosik89
Wnętrze przypomina bardziej starą wiejską chatę
wciąż czekam na Twoją wersję Fallingwater=p;)
No to sobie jeszcze poczekasz
Jeśli w ogóle zacznę nad nim prace bo taki mam zamiar to nastąpi to nie wcześniej niż pod koniec czerwca
W tej chwili jestem w trakcie prac nad nowy wspólnym Kowalino&Jinchüüriki projektem ...
Jeszcze raz wszystkim dziękuje za oceny i
Pozdrawiam
Kowalino

Esprit88
13.05.2009, 21:01
TO JEST CUDNE! Przepiękne! Najlepsza praca jaką widziałem na tym forum. Bez względu na wszystko:
Ocena 10/10

dareczka84
14.05.2009, 07:30
Łał ?
10/10

kubuss

Powtórze za Kubussem, jestem zachwycona.
Mam jedno pytanko - Gdzie jest lazienka albo chociaż coś spełniające funkcję kibelka? <może nie zauważyłam czy coś>

Mexiss
14.05.2009, 20:49
widać że człowiek Mexiss :D

rewelka ;)

symfonia
16.05.2009, 12:18
Wiedziałam że jesteś WIELKI, twój projekt mnie zatkał na amen dobrze że można pisać a nie mówić....:O Młyn urzeka jak i miejsce w jakim się znajduje , wkoło przepięknie zaprezętowany krajobraz , drzewa , krzewy, jeziorko ,kwiaty bryła i jej elewacja. Takie wszystko realne jakby tętniło w nim życie prawdziwe przenosi nas w inny świat. Bardzo ładnie profesjonalnie skadrowane zdięcia wyglądają jak pocztówki. Wnętrze domku jest pycha super przedstawione nic dodać nic ująć.
Jesteś jedną z trzech osób które podziwiam za twórczość na tym forum.
Projekt rewelacyjny, i tak mnie zatkało.;) To uczta dla mych oczu.;)

ocena :1 000 000....../10

Volturia
16.05.2009, 14:25
JEZUS CHRYSTUS! - to były moje pierwsze słowa, gdy zobaczyłam ten naturalny, sterylny domek :P ( nie no dobra, pierwsze to było -jizazz ;) )
Ogółem dużo tu nie powiem, bo jest tu bardzo brązowo ^^ Przystań i te równo ułożone kamyczki przy zboczu rozłożyły mnie na łopatki! Ten dom to istne marzenie, dla zmęczonego ruchem ulicznym i spalinami sima, który pragnie spokojnego zakątka - dla kogoś takiego jak ja! :P ;D Ah ten ogródek! :D i stawek. Świetny dom, ba wybitny! Z zewnątrz wygląda powalająco, wewnątrz natomiast - jak stara pusta chałupina - wiem, tak miało być :)
Ogółem 10/10 < byłabym głupcem nie dając ci najwyższej oceny :D >

Marian...
30.05.2009, 18:12
Pozwolę sobie odnowić temat, bo nie miałem czasu wcześniej go ocenić, a jest co...
Kowalino! To jest świetne!
Nie ma to jak mistrzowska ręka! Cała okolica jest zaaranżowana w sposób niezwykle dokładny, zgrabny, a nie przekombinowany. Wszystko pasuje. Jestem zachwycony tym jak wspaniale udało Ci się uchwycić przyrodę tego miejsca. Wszystko wydaje się naturalne i prawdziwe!
Młyn jak młyn. Nic nadzwyczajnego... bo co ciekawego może być w drewnianym młynie? Pewnie, że nic. Młynem się nie zachwycam, bo to przecież zwykła rudera, ale aranżacja jest co do joty taka, jaka być powinna!
Udało Ci się wydobyć urok tego miejsca. I ten jednorodny, dopasowany styl bez żadnych wpadek! Podoba mi się dosłownie wszystko. Po prostu niesamowita atmosfera!
I tak trzymać!
Pozdrawiam,
Marian...

Matt
30.05.2009, 21:51
wo wow wow ...... ile to musiało zająć ci czasu - nawet te najdrobniejsze szczegóły sa perfekcyjnie zrobione bravo !!

Wielebny
30.05.2009, 22:00
Skoro i tak jest już temat odświeżony to odpowiem na pytania o których wcześniej zapomniałem
Serdecznie dziękuje wszystkim za oceny
wo wow wow ...... ile to musiało zająć ci czasu - nawet te najdrobniejsze szczegóły sa perfekcyjnie zrobione bravo !!
Może się zdziwisz ale ten projekt zrobiłem w dosyć krótkim czasie
Robienie ogrodów nie sprawia mi problemów i bardzo szybko je tworzę

Btw, ściągnęłam sobie ten wygaszacz i widzę, że w samym młynie jest trochę różnic :P Ale te drzewa jak wycięte z tego wygaszacza ^^
Z początku projekt miał być bardziej podobny do swojego pierwowzoru
Czyli rzeczka z wodospadem a zamiast mostu tama Jednak napotkałem małe problemu z umiejscowieniem wodospadu tego samego co użyłem w Parku WaterFall
Drzewa rzeczywiście są bliźniaczo podobne kto wie może twórca tych drzew wzorował się na tych z wygaszacza

Mam jedno pytanko - Gdzie jest lazienka albo chociaż coś spełniające funkcję kibelka? <może nie zauważyłam czy coś>
Łazienka jest na zewnątrz w tej małej szopie ale nie dawałem zdjęcia bo
B . małe pomieszczenie i jest puste akurat nie miałem żadnych dodatków w takim stylu więc nie chciało mi sie ich szukać
Jeszcze raz dziękuje za oceny
Pozdrawiam
Kowalino

nat9
10.06.2009, 14:14
Śliczne wnętrze i ogród +
Za duża działka jak dla mnie -
Ocena domu: 8,5/10 :-)

Alraris
10.06.2009, 15:18
Bardzo fajny ogród, świetne detale. W domu tylko troszkę pustawo, na pewno by się więcej pierdółek w tym stylu znalazło. Cos na ściany... No a teraz pytanko: skąd można wziąć to super drzewo, co wygląda jak baobab? Pliiizz ono jest świetne!

Wielebny
10.06.2009, 18:39
Bardzo fajny ogród, świetne detale. W domu tylko troszkę pustawo, na pewno by się więcej pierdółek w tym stylu znalazło. Cos na ściany... No a teraz pytanko: skąd można wziąć to super drzewo, co wygląda jak baobab? Pliiizz ono jest świetne!

http://www.thesimsresource.com/downloads/browse/category/sims2-objects-buildmode-plants/page/8/cnt/1432/
Te drzewa które szukasz znajdziesz prawie na dole strony
Żeby je ściągnąć wymagana jest rejestracja
Drzewa są darmowe .
Śliczne wnętrze i ogród +
Za duża działka jak dla mnie -
Ocena domu: 8,5/10 :-)
Te 1.5 pkt. odjęłaś mi za to że działka jest za duża :):)
Dziękuje serdecznie wszystkim za oceny

justinea4
10.06.2009, 18:47
Chyba się nie wyłamię :) To jest po prostu cudeńko! Wszystko zapięte na ostatni guzik... i do tego ten klimacik... Przyznaje, że fantastyczny pomysł, wspaniały projekt i doskonała prezentacja. Ach ... ja już lepiej nic nie będę mówić ;)

Rosemarie
11.06.2009, 07:27
Ogród jest boski!<3.Wszystko mi się podoba.Taki "stylowy","leśny" domek.Cud,miód i orzeszki.

dżaro
15.06.2009, 19:44
Ładny domek ;)

Krayzie
03.07.2009, 13:07
Dasz linka do ściągnięcia?

Wielebny
03.07.2009, 14:56
Dasz linka do ściągnięcia?

Dom nie będzie dostępny do pobrania gdyż zawiera płatne dodatki :)
Pozdrawiam

zelkam
04.07.2009, 10:13
*__________________________*

1000000/10
PS. Skąd łódeczka na stawie? ^^

Anema
09.07.2009, 09:33
Przede wszystkim należą Ci się wielkie pochwały za pomysł na dom.
Bardzo oryginalny i mało spotykany :)
Co tu dużo mówić - 100/10

blakistoni
09.07.2009, 10:35
Dom pomysłowy.
Wykonanie wspaniałe.
Co tu dużo mowic - 10/10 ;]

Vanitas
09.07.2009, 10:48
Jak to się stało, że jeszcze nie oceniłem tego projektu? Jest świetny!

Ja tu chyba już nie mam nic do powiedzenia....po prostu lepiej nie patrzeć na Twoje przepiękne prace, bo jeszcze złapie doła i będę brał Deprim

mylion pięćset sto dziewięćset/10 :D

aneczka90-90
09.07.2009, 14:13
jestem pod wielkim wrazeniem, bo ten dom jest cudowny!! :O przepiekny ogrod i wnetrze :O na upartego nie mialabym sie do czego przyczepic ;)

aneurysm
27.09.2009, 15:59
Piękne ^^
Nigdy nie wpadłabym na taki pomysł..
Bezbłędne 10/10

Merve
28.09.2009, 20:51
Wow! Ogród jest przepiękny zarówno jak i wnętrze. Świetnie Ci to wyszło. Pozdrawiam.
10/10 :)

Matrax
28.09.2009, 21:04
Masz wielki talent;] Zbuduj mi taki w 3 xD Ja chce taki ;]

dżin.
01.10.2009, 10:03
PS. Skąd łódeczka na stawie? ^^

Chyba z MTS :)

nati760
08.11.2009, 17:40
Świetny dom :] Moja ocena to oczywiście 10/10 ;D Bo dom naprawdę cudny ^^

Esterkaa
09.11.2009, 23:44
Jestem pod takim wrażeniem że aż niewiem co napisac bo cokolwiek by napisał i tak bedzie za mało.
To jest cudo.Cudeńko i domek i ogród i wogóle wszystko.
Szok poprostu!
Gratuluje talentu,naprawde:).
10/10
Pozdrawiam.;)

Charionette
06.12.2009, 12:54
Kocham cię za ten domek. Prze-bosko wręcz. Gratuluję <pokłony>
10/10

EWA FARNA
09.03.2010, 14:15
Ogród bardzo mi się podoba :)
Dom też nie jest zły ;)
Ocenka 10/10 :P

Bush
13.03.2010, 22:44
TO JEST DZIEŁO SZTUKI!
kurcze, mamy tu prawdziwy talent!
cały domek to po prostu cudo, a ogród to raj dla oka
wydaje mi się, że tem wygaszacz może się schować przy Twoim dziele!

Sherlock
15.03.2010, 13:34
Nie komentowałem? :O

Więc: JEST BOSKO!