PDA

Zobacz pełną wersję : usuwanie dodatkow, ktorych nie ma w grze

mabda
11.05.2009, 18:13
no wlasnie
mam wielki folder downloads, ale jak go przegladam to okazuje sie, ze polowy tych plikow nie mam w grze. nie zalezy mi na tym, zeby byly :)
chodzi mi to, czy moge w jakis sposob podejrzec, ktore to sa pliki? chce je usunac, bo po co maja zajmowac miejsce, skoro ich nie uzywam?

i jeszcze jedno. mialam kiedys program do ogladania dodatkow w taki sposob, jak wygladaja w grze, w 3d. tylko nie wiem jaki to byl program i skad go mialam :/

BlackDevil
11.05.2009, 18:30
ściągnij sobie Clean Installer - google nie gryzą

mabda
11.05.2009, 19:30
prosilam o program, w ktorym podejrze rzeczy jak "widza" je simowie. clean installer na to nie pozwala, bo uzywam go juz od dluzszego czasu. i to NIE BYL TEN program

alishia
11.05.2009, 19:52
Madba, Clean Installer jest odpowiedzią na twoje pierwsze pytanie ;]

mabda
12.05.2009, 08:02
no ale w jaki sposob to zrobic?przeciez w clean przegladam, czy dodatki sie nie dubluja albo czy nie sa problematyczne. nie zaznacza mi tych plikow, ktorych nie widze w grze...

Lady_Awa
12.05.2009, 15:09
Zaznacza, bodajże na różowo są zaznaczone pliki, których nie 'widać' w grze.

Vanitas
12.05.2009, 15:31
Zaznacza, bodajże na różowo są zaznaczone pliki, których nie 'widać' w grze.

Otóż nie ;) clean installer na różowo pokazuje dodatki, które mogą powodować błędy, a na czerwone te które je powodują lub hacki :)

ultraviolence
12.05.2009, 16:24
Otóż nie ;) clean installer na różowo pokazuje dodatki, które mogą powodować błędy, a na czerwone te które je powodują lub hacki :)

Możliwe, że Lady_Awa ma rację. Pamiętam, jak skanowałam ostatnio Downloads Cleanerem i strasznie ubolewałam nad faktem, że muszę pozbyć się kilku przedmiotów z zestawu Silent Hill i antycznego łóżka z zegarem, które bardzo lubiłam. Zawzięłam się jednak i powiedziałam sobie: Trudno, trzeba skasować. Wchodzę do gry i co? Łóżko, zegar i cały zestaw są na swoim miejscu! Dubla nie było, bo sprawdzałam to na początku... Skoro nie to, to co?

EDIT: Jakby ktoś miał wątpliwości, dodatki wadliwe również oznacza tym kolorem, ale być może stosuje też tę metodę w stosunku do plików, których w grze nie widać?

Vanitas
22.06.2009, 09:30
Odświeżam temat, żaby nie zakładać nowego. Jak Clean Installerem wykryć dodatki które się dublują? Wiem, że mam kilka takich...

Ilona
22.06.2009, 12:03
do usuwania podwójnych plików polecam ten program

http://www.aidex.de/software/antitwin/