PDA

Zobacz pełną wersję : Leśno-Wiejski domek [BRAK ZDJĘĆ]

Katara
14.05.2009, 14:22
Witam
Jest już to mój 3 domek na forum :)
Typ: Wiejsko-Leśny
DedykejszonFelka, Tusia^^,Rooi,Jin,Milka-Shake
Zaczynamy

Dziękuję za obejrzenie i proszę o opinię

sympathique.
14.05.2009, 14:28
Widzę znaczną poprawę, ale nie pasuje mi ta lśniąca podłoga za bardzo, ona bardziej pasuje do nowoczesnych domów...
No i w pokoju dorosłych to brudne krzesło :P jest dziwne. Chciałbyś na takim siedzieć? :O
A, no i bryła=klocek, wnioskuję z przedostatniego zdjęcia.
Ogółem nawet,nawet, dam 7/10.

Katara
14.05.2009, 14:30
Dziękuję bardzo :)
Mam pomysł na następną bryłe...a więc nie powinna byc klockiem :P

Milka Shake
14.05.2009, 14:43
WoW!
Teraz z ręką na sercu dam ci 10\10
Poprawiłeś się bardzo
Nawet nie ma takiej pustki jaka panowała w tamtym domku
Pozdro,brat!

Upadła Dusza
14.05.2009, 15:01
Bryła się mi nie podoba, dach jest brzydki, za wysoki (gdy go zobaczyłam, pomyślałam: "jakaś stodoła czy co?" :P)
Przedsionek - lustrzana podłoga nie pasuje.
Korytarz - lepiej by wyglądał z inną podłogą, bo ta niezbyt ciekawie wygląda, np ciut jaśniejsze drewno niż masz w przedsionku byłoby lepsze.
Kuchnia jest taka sobie, wydaje się być duża i pusta.
Łazienka - wywaliłabym kwiatka.
Pokój dla dziewczynki - zupełnie mi się nie podoba.
Pokój dla chłopczyka - jest dużo ciekawszy niż pokój dla dziewczynki. Po zabawkach widać że jest to pokój dla małego dziecka więc po co ta wieża/radio, no i przydałyby się jakieś zasłonki na okno.
Pokój dla dorosłych - nie jest zbyt ciekawy.
Ogród - widze tylko jakieś roślinki z boku domu, a z tyłu - pustka.
Ogólnie: dom nie jest zły, ale przydałoby mu się trochę lekkich zmian ;)

Krzykaczus_Pospolitus
14.05.2009, 15:15
Ten nowoczesny regał nie pasuje do takiego wiejskiego stylu. Reszta chyba w porządku:).

PS Skąd wziąłeś to piętrowe łóżko (z jakiej storny) ?

Holly
14.05.2009, 15:45
Bryła to tragedia. Poczyniłeś postępy, jednak to jeszcze nie to. W ogóle co to robi to coś, co miało być biurkiem?! Czy mi się zdaje, czy ta wieżowata część dachu ma inną dachówkę niż reszta?
Ocena: 5/10

dżin.
14.05.2009, 15:52
Bryła, jak i ogród najbardziej mi się spodobały ;) Ale reszta nie jest taka fajna :( TA NAKŁADKA LUSTRZANA NIE PASUJE ! Dopowiem jeszcze, że tu nie ma nic wiejskiego :(
5

surczak
14.05.2009, 16:16
no, jest dużo lepiej niż było! :)
ale jakoś nie pasuje mi ta lustrzana podłoga.
pokój dla chłopca jest dziwny. zabawki jak dla małego dziecka, ale zabawki, radio i budzik raczej dla starszego. nie mówiąc o kolejce. a domek dla lalek, to ja bym raczej dała dziewczynce. ;)
pokój dziewczynki mi się nie podoba. wszędzie ten sam niebieski... choć zapewne miało być tak akwarystycznie. ;)
najbardziej podoba mi się kuchnia. oprócz tej lustrzanej podłogi...
ten brudny kąt jakoś mi nie pasuje do sypialni.
bryła zupełnie jak stodoła. tylko ten okrągły daszek trochę ją ratuje.
za to ogródek jest pełen uroku. :)
przy tym tempie postępów niedługo będziesz wymiatać. ćwicz dalej. :)

ddo bwayo
14.05.2009, 16:27
No, no ;) O wiele lepszy domek.
Tylko:
Biurko w przedsionku nie pasuje!
Tak jak Jin wspomniał, nie pasuję tutaj ten nowoczesny regał.
Kuchnia b.ładna.
Pokój dziewczynki: za niebiesko :O
Pokój chłopca: a po co mu dwa łóżka? :D
Rodziców jest ok.
No i ta klockowata bryła...
7/10. Duża poprawa. ;)

Anula
14.05.2009, 16:49
Na tych dwóch pierwszych zdjęciach nic nie widać, bo są za ciemne. Przedsionek może być taki ciepły. Kuchnia mi się podoba najbardziej.Po co tyle ręczników nad wanną w łazience? Granatowy pokój dla dziewczynki a żółty dla chłopca? Ja bym to zamieniła. Sypialnia dorosłych OK. Ogólnie nie jest źle, ale zawsze może być lepiej 7/10.

Liv
14.05.2009, 17:20
Na tych dwóch pierwszych zdjęciach nic nie widać, bo są za ciemne.
Zgadzam się.

Oprócz tego nie podobają mi się te duże, jeszcze prawie całkowicie przeszklone drzwi do łazienki i te dwa dziecięce pokoje. No i oczywiście ta lśniąca podłoga, która w ogóle nie pasuje do tego domu (trudno po leśnej chacie spodziewać się lśniących do niemożliwości podłóg :/) I jeszcze bryła.
Reszta nawet nawet.
6/10

Katara
14.05.2009, 17:26
DZiękuję wam bardzo za oceny i opinie
Nie sipodziewałem się tylu komentarzy i takich dobrych ocen :)
Pozdrawiam wszystkich :)

Ktoś jeszcze skomentuje

Vanitas
14.05.2009, 18:51
Jak już ktoś powiedział na pierwszych zdjęciach nic nie widać... Można powiedzieć, że zdjęcia są robione w nocy, żeby nie było widać bryły, ale mam nadzieję, że tak nie postąpiłeś... Ok

Przedsionek straszna ściana a nakładka na podłogę na panelach wygląda strasznie :O Ogólnie meble nie pasują nie mówiąc już o tym miśku
Korytarz straszne ściany i podłogi udzie, ale ledwo co
Kuchnia najlepsze pomieszczenie, ale znowu okropna ściana
Łazienka też jest w miarę ale oczywiście ściany i podłoga wylatuje
Sypialnia i pokoje dzieci są okropne
Ogród kilka krzaczków i kwadratowa ścieżka
Bryła bez komentarza

jednym słowem: żałuję, że wlazłem w ten temat :/

P.S. 2/10 za kuchnie

αγάπη
14.05.2009, 19:05
Bryła jest paskudna.
Ogółem znacznie się polepszyłeś.
Ta niebieska sypialnia jest ohydna.
5/10

Katara
14.05.2009, 19:40
Dziękuję wam bardzo :)
Starałem się i widac, że wyszło na dobre :)

kubuss
15.05.2009, 20:41
W domu ogólnie pomieszane style. Bryła do kitu, ogród też, wnętrza średnie. Ocena: 3/10.

kubuss

Charionette
15.05.2009, 22:05
Jest już lepiej, ale wciąż nie jest dobrze... :| Proszę, obejrzyj sobie prace innych userowiczów i dopiero potem buduj... Nie chce mi się opisywać każdego pokoju z osobna, więc

4/10

Pozdrawiam

Katara
16.05.2009, 10:38
Dzięki....ale oglądanie prac innych użykowników nic nie daje....nie umiem takich rzeczy jeszcze robic...a więc staram się w miarę swoich możliwości

Invidia Semper
16.05.2009, 11:32
Jaka jaka taka poprawa, niewielka, ale zawsze coś. Przynajmniej odpuściłeś sobie dwa WC. Ładna kuchnia, bardzo przytulna, ale jednak lustrzana podłoga była gwoździem do trumny tego domu. Pokój dziewczynki jest...no dobra nieważne, w każdym razie nie zostałabym tam przez minutę. Kawałek ogrodu całkiem przyjemny, dziwaczna bryła.

Charionette
16.05.2009, 19:51
Dzięki....ale oglądanie prac innych użytkowników nic nie daje....nie umiem takich rzeczy jeszcze robić...a więc staram się w miarę swoich możliwości Wybacz, musiałam...

Ale ja Katara, nie powiedziałam, że się nie starasz bo tak nie jest. Widac, że wkładasz w to całe serce, no ale nie wychodzi jeszcze tak dobrze jak prace np. Jina, Tusi, Aniołka, Avonley czy Kubka... Więc, życzę weny

Pozdrawiam :D

Katara
17.05.2009, 09:18
Aaa...to oto chodziło
Dobra, bardzo dziękuję za wszystko :)
PS: Fajna praca konkursowa....głosuje na ciebie :P

Charionette
17.05.2009, 10:58
Yyyy... dziękuję... Mam nadzieję, że będziesz robić więcej domków (trening czyni mistrza ;)) Pozdrawiam gorąco

Gio
17.05.2009, 20:39
Wybacz, że dopiero teraz piszę, ale mnie olśniło, że mam jeszcze nierozwiązane sprawy :D
Wszystkie błędy i zalety domku wymienili moi poprzednicy, więc ja nie będę dolewał oliwy do ognia i zostawię tak jak jest ;) Jedyne co mogę powiedzieć to stwierdzenie, że domek jest o niebo lepszy od Twojego poprzedniego projektu, dokształciłeś się i już za to należy Ci się podziw od ludu :)

zelkam
17.05.2009, 20:51
Ojejku :)
Jaki ładny :)
Bardzo sie poprawiłeś, widac, ze posłuchałeś moich ( i nie tylko) rad :D
Dam 8/10 :)
Na zachętę do tworzenia jeszcze lepszych domków.
Jedyne, czego mogę się przyczepić, to niepasujące do siebie detale (chociazby szary pluszak do eleganckiego pomieszczenia). Postaraj się bardziej dobierać kolory i drobiazgi.

Katara
07.06.2009, 10:29
Dziękuję wam wszystkim :)
Ktoś jeszcze oceni ?