Zobacz pełną wersję : Problem z wyjściem z gry (zapisywanie)
Witam. Mam następujący problem.
Gdy chcę wyjść z gry, ikony okolicy, zapisywania i wyjścia z gry są nieaktywne.
Co mam zrobić aby zapisać grę?
Proszę o szybką odpowiedź
Remus Lupin
26.05.2009, 10:36
A masz rodzinę jakąś i przez pomyłkę zabiłaś.
Jeśli tak to chyba ten problem ale nie jestem pewien.
claudia_o
26.05.2009, 12:21
Może być w tym czasie pożar, może przyszedł komornik, itd... :)
Remus Lupin
26.05.2009, 13:18
albo złodziej
też miałem ta sytuacje musiałem wyjść i ponownie wejść do simsów i zacząć od wczytania zapisów.
albo złodziej
też miałem ta sytuacje musiałem wyjść i ponownie wejść do simsów i zacząć od wczytania zapisów.
Więc jakim cudem wyszedłeś z simsów?
Co do tematu:
Jeżeli ostatni sima na parceli zrobi deda, to nie można nic zrobić już z grą. Pozostaje zrestartować komputer. Ale po ponownym włączeniu, gra powinna byc zapisana, tzn. domek powinien byc pusty.
Ikony te są również nieaktywne, jak się jest na wakacjach. :)
(Przynajmniej ja nie miałam)
Remus Lupin
26.05.2009, 14:38
Więc jakim cudem wyszedłeś z simsów?
oj nie pamiętam ale była taka sytuacja,że mojego sima właściwie simke wysłałem na przedmieście i nie chcący wybrałem opcje w boolprope Make Unseled czy coś takiego i trach musiałem wyjść z przedmieścia i ponownie wejść do rodzinki
generalnie jak sim umiera to przychodzi Mroczny Kosiarz zabiera sima i te ikonki są nieaktywne ale ja o tym wiem.
W tym problem, że w danym momencie nic się nie działo.
Próbowałam nawet wysłać mojego sima do centrum, aby gra zapisała się w momencie opuszczenia parceli, ale sim odjechał taksówką i przyjechał... W jednej chwili.
Nie używam kodu boolprop, nie mam też dodatku umożliwiającego wyjazd na wakacje.
Musiałam zrestartować komputer i niestety kilkugodzinna gra poszła na marne.
Mam jeszcze pytanie w sprawie śmierci ostatniego sima na danej parceli. Jeśli umrze ostatni sim ikony będą nieaktywne. Gdy zrestartuje komputer na pewno zapisze się stan gry?
Jeśli tak, to czy po wejściu do pustego domu będą znajdować się tam meble i nagrobek ów sima?
Remus Lupin
27.05.2009, 08:15
Tak meble znikną i ten dom będzie na sprzedaż.
Nagrobki powinny zostać. :)
Remus Lupin
27.05.2009, 15:01
Tego nie jestem pewny co do nagrobka ale jak mówi mój przedmówca powinien zostać.
Dom i tak będzie pusty.
nagrobki chyba nie znikają, o ile się nie mylę.
Remus Lupin
27.05.2009, 18:25
Ja nie wiem czy znikają czy nie bo u mnie nie było takiej sytuacji.
U mnie nigdy nagrobki nie znikały. :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.