Zobacz pełną wersję : Cechy Simów
W 3 części The Sims pojawiły się cechy. Jest ich dużo i można sobie z nich utworzych wspaniałego Sima. Może Ci co już mają grę niech powiedzą trochę o tych cechach tym którzy jeszcze gry nie mają :) Która najlepsza, najzabawniejsza...Dzielcie się opiniami ;)
Jak można tego nie rozumieć? Chodzi mi o to, że Ci co już maja grę niech napiszą jakie wg. nich są CECHY. Zrozumiałe?
Agnieszka86
01.06.2009, 18:50
cechy sa fajne, dzieki nim twoj sim jest inny i indywidualny. Mozna stworzyc domownika niecierpiacego natury, złego arogandzkiego tchurza czy śpiocha. nie pamietam jakie sa te cechy ale postaram sie wymienic te ktore mi sie najbardziej podobały:
tchurz ( mdleje np. jak jest pożar) śpioch, zły, dobry, geniusz (dzieki niej szybciej uczy sie logiki) wysportowany, lubiący nature o raz nie nawidzący jej. kleptoman, dużo jest cech towarzyskich np. dusza towarzystwa, przyjacielski, rodzinny, flirciaz ale i tez dobrze całujący sie. szcześciarz, nieudacznik, urodzony kucharz, ogrodnik, mechanik, wirtuoz. ryzykant ( np jest ryzykowna kompiel lub ekstremalny sen) nieokrzesany, lekkoduch, niezobowiązujący, samotnik, .................... jest tego troche hehehe
mozna wybrac 5 z nich i kazda z tych cech ma inny wpływ na twojego sima.
Jak można tego nie rozumieć? Chodzi mi o to, że Ci co już maja grę niech napiszą jakie wg. nich są CECHY. Zrozumiałe?
Juz o tym pisalam w innym poscie. Nie jest ich duzo i te ktore sa mozesz podzielic przez dwa poniewaz sa swoim zaprzeczeniem, na przyklad lubi nature i nie lubi natury itd. Co daja, nie do konca wiem. Rozmawiam z simem ktory jest "wredny" zgodnie z cechami o ktorych moja simka sie dowiaduje, a on wlasnie jest przyjacielski i wylewny, chetny do rozmowy.... Nie zauwazylam roznic w zachowaniach simow w zaleznosci od cech. A o cechach dowiadujesz sie podczas rozmowy.
Pozdrawiam
Cechy to bardzo fajna sprawa. Dzięki nim każdy sim jest inny. Ja już kilka cech wypróbowałem. Geniusz musi cały czas się rozwijać inaczej jest nieszczęśliwy, romantyk i flirciarz mają bonusy dodatkowych opcji w rozmowie. Szaleńcy często gadają do siebie i nachodzą ich ochoty na coś szalonego. Ubierają się też w co chcą i kiedy chcą. Mój sim potrafi spać w garniturze... Cecha "samotnik" określa sima jako tego, który nie lubi towarzystwa. Moja simka ma dobry humor jeśli jest sama, a jeśli panuje za duży tłum wtedy dostaje negatywny nastrójnik, może też narzekać na zbyt duże tłumy. Mole książkowe kochają książki, lubią o nich gadać, powinni je czytać gdyż to sprawia im frajdę. "Sprawni fizycznie" często sami zaczynają ćwiczyć, lubią chodzić na siłownię, mój sim chodzi po domu i często pręży muskuły. Fajnie to wygląda :) Złośliwi mają dodatkowe opcje do rozmowy, oczywiście z negatywnym działaniem heh. To tyle z przykładów jeśli o mnie chodzi. Nie umiem powiedzieć, która cecha jest najfajniejsza bo wypróbowałem na razie mały kawałeczek z tego co dostępne. Podoba mi się cecha "złośliwy" bo to fajnie wygląda jak chodzi taki sim i wkurza wszystkich wokół.
dj_mafiozo
02.06.2009, 07:37
Moim zdaniem świetnym połączeniem w kontaktach z innymi (szczególnie zawieraniem i umacnianiem znajomości) jest: ambitny, podekscytowany, charyzmatyczny.
Pierwsze co, to korzystając z "charyzmatyczny" interakcja "poznaj" w celu poznania cech partnera w rozmowie, potem "zapytaj o karierę" z "ambitny" a następnie do bulu "ekscytuj się xxx" z "podekscytowany".
Pasek rośnie jak na drożdżach... ;) :P
Wszystkie interakcje społeczne "dopingowane", że tak to ujmę cechami zawsze się udają (przynajmniej tak pisze)... ;)
Juz o tym pisalam w innym poscie. Nie jest ich duzo i te ktore sa mozesz podzielic przez dwa poniewaz sa swoim zaprzeczeniem, na przyklad lubi nature i nie lubi natury itd. Co daja, nie do konca wiem. Rozmawiam z simem ktory jest "wredny" zgodnie z cechami o ktorych moja simka sie dowiaduje, a on wlasnie jest przyjacielski i wylewny, chetny do rozmowy.... Nie zauwazylam roznic w zachowaniach simow w zaleznosci od cech. A o cechach dowiadujesz sie podczas rozmowy.
Pozdrawiam
Wodę lejesz. Jak możesz nie zauważać zależności w zachowaniu od cech? Cech nie jest dużo? Jest ich kilkadziesiąt więc nie pisz bzdur. Co z tego, że są zaprzeczenia cech. Może Twoim zdaniem schludny to to samo co niechluj? Jak weźmiesz sima schludnego to po pierwsze zawsze po sobie sprząta, po drugie nigdy nie skorzysta z brudnej toalety lub prysznica, po trzecie ma opcje wysprzątania całego domu, a w jego pragnieniach często dominują te związane ze sprzątaniem. Niechluj natomiast beka, pierdzi, zostawia po sobie brud. Więc różnice są duże w zachowaniach simów... Więc nie przesadzaj i ludzi w błąd nie wprowadzaj. :|
Wodę lejesz. Jak możesz nie zauważać zależności w zachowaniu od cech? Cech nie jest dużo? Jest ich kilkadziesiąt więc nie pisz bzdur. Co z tego, że są zaprzeczenia cech. Może Twoim zdaniem schludny to to samo co niechluj? Jak weźmiesz sima schludnego to po pierwsze zawsze po sobie sprząta, po drugie nigdy nie skorzysta z brudnej toalety lub prysznica, po trzecie ma opcje wysprzątania całego domu, a w jego pragnieniach często dominują te związane ze sprzątaniem. Niechluj natomiast beka, pierdzi, zostawia po sobie brud. Więc różnice są duże w zachowaniach simów... Więc nie przesadzaj i ludzi w błąd nie wprowadzaj. :|
Ale to akurat mi się nie podoba ;)
Jeżeli The Sims 3 miały być taką rewolucją to nie powinni wykluczać różnych cech.
Sama jestem pedantką, ale z powodu braku czasu i dużej ilości zwierzątek mój dom wygląda czasem jak po bombardowaniu :D
Więc przynajmniej te dwie teoretycznie sprzeczne cechy powinny być łączone ;)
Björk ale jeśli chcesz być w simsach pedantką możesz wziąć perfekcjonistkę i wtedy też będzie miłowała ład i idealność, ale nie będzie zawsze sprzątać po sobie :) Tu chodzi o to, że jak ktoś jest schludny to wiadomo, że nie będzie niechlujem. Jak to by było? Bierzesz schludną simkę, a ona zamiast sprzątać rzuca śmieci na ziemię i chodzi i bąki puszcza po domu hehe :D Muszą się wykluczać te cechy, nie ma wyjścia ;)
andonezja
02.06.2009, 13:19
no ale jak miałoby wyglądać zachowanie sima o cechach 'schludny' i 'niechluj'? :u
Mało? A jakich cech charaktreru wam jeszcze brakuje? :)
Mi żadnej cechy nie brakuje. Denerwuje mnie cecha 'Szalony', za każdym razem jak moja simka idzie spać to przebiera się w strój sportowy....
Mi żadnej cechy nie brakuje. Denerwuje mnie cecha 'Szalony', za każdym razem jak moja simka idzie spać to przebiera się w strój sportowy....
A mój Filip lubi o czasu do czasu sypiać w garniturze ;D
Śmieszna jest ta cecha :P
no ale jak miałoby wyglądać zachowanie sima o cechach 'schludny' i 'niechluj'? :u
Nie można miec cech, które siebie antonimami.
I sama chciałam trochę później (na pewno po premierze, a nie przed) stworzyc taki temat, tylko miała to byc sonda xd
Björk ale jeśli chcesz być w simsach pedantką możesz wziąć perfekcjonistkę i wtedy też będzie miłowała ład i idealność, ale nie będzie zawsze sprzątać po sobie :) Tu chodzi o to, że jak ktoś jest schludny to wiadomo, że nie będzie niechlujem. Jak to by było? Bierzesz schludną simkę, a ona zamiast sprzątać rzuca śmieci na ziemię i chodzi i bąki puszcza po domu hehe :D Muszą się wykluczać te cechy, nie ma wyjścia ;)
Afcależenie ;)
Jestem cholerną pedantką i spinki do włosów mam poukładane w pudełeczku kolorami równolegle do ścianek ;) A mimo wszystko są takie dni, kiedy czasu brak na zwykłe ogarnięcie :( Wracam wieczorem zmęczona, rzucam ciuchy na ziemię, szczury rozwalają żarełko po całym domu...
I powstaje syf :D
No niby jest wyjście, że jak w realu ja się czuję źle w takich warunkach, to simom można zastopować interakcje sprzątania po sobie i będą się wtedy gorzej czuły... może to nie jest tak do końca źle przemyślane ;)
Afcależenie ;)
Jestem cholerną pedantką i spinki do włosów mam poukładane w pudełeczku kolorami równolegle do ścianek ;) A mimo wszystko są takie dni, kiedy czasu brak na zwykłe ogarnięcie :( Wracam wieczorem zmęczona, rzucam ciuchy na ziemię, szczury rozwalają żarełko po całym domu...
No niby jest wyjście, że jak w realu ja się czuję źle w takich warunkach, to simom można zastopować interakcje sprzątania po sobie i będą się wtedy gorzej czuły... może to nie jest tak do końca źle przemyślane ;)
Mam to samo. Kolekcjonuję Kinder Niespodzianki i wszystko mam poukładane, skatalogowane itp, ale np ubrania rzucam gdzie popadni, że na fotelu rosnie sterta z dnia na dzien, albo cos przymierze z szafy i juz tego nie poskladam, tylko rzuce byle jek na polke albo naczynia w zlewie siegaja sufitu :P
Ale podejrzewam, ze w simsach nie daloby sie tego zrobic, bo one sa tylko ciagiem algorytmow czy jak to tam sie nazywa. To juz by podpadalo pod prawdziwa sztuczna inteligencje ;)
xxxMadziaxxx
02.06.2009, 16:00
http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1035812#post1035812 o tu o tym pisałam :-) Tam pisze gdzie są wypisane wszystkie cechy :-)
TrueWildLove
02.06.2009, 16:02
A jak wygląda ta ekstremalna kąpiel lub ekstremalny sen? Co się wtedy dzieje i czym różni się od zwykłej?
Po ekstremalnej kąpieli simy mają lepszy nastrój. I po śnie także... Tyle tylko że dłużej to trwa...
A po długim śnie to wręcz powinny czuć się gorzej i mieć ból głowy ;)
wlasnie! mialam szalona simke ktora notorycznie spala w kostiumie kapielowym, a po biezni biegala w wizytowej kiecce, ale myslalam, ze to blad! ;p
Afcależenie ;)
To widocznie jesteś ewenementem :D I jeszcze te szczury hehe, miałem jednego raz... dużo roboty hehe
A co do cech to kleptoman może okradać innych ;)
Jak będę miała 3 to na pewno moje simy będą szalone, b. podoba mi się ta opcja.
Jak spi albo trenuje to pikus , umnie sim chodzi do szkoly w pizamie w stroju elaganckim czy na sportowo! swoja droga lubie ceche sprawny fizycznie , jak ktos kiedys wspomnial "fajowsko napinaja miesnie" ale jakos nie przypadla mi do gustu "przewrazliwiony" mozna dostac czegos poniewaz sie szybko meczy chce ciagle odstresowac cos go szczyka w pleckach ... heh ale ogolnie bardzo fajne sa cechy chociaz jeszcze wiele zostalo mi do wyprobowania! arogantcy simowie nie lubia z poczuciem humoru simow, wiecznie sa niezadowoleni!
a mnie wkurzaja samotnicy, nigdzie nie mozna ich zabrac bo juz marudza ze za duzo simow
aneczka90-90
04.06.2009, 10:19
a ja sie ostatnio rozmarzylam jak moj wysportowany, odwazny sim, z pieknym cialkiem, pracujacy w armii obudzil sie w nocy i chcial pobic wlamywacza a innym razem ugasil pozar..
ahhh zeby dzisiejsi faceci byli tacy :D:D
Czy może ktoś wymienić cechy? Jak najwięcej.
justyneczka
04.06.2009, 20:27
Czy może ktoś wymienić cechy? Jak najwięcej.
szalona, schludna, technofob, nie lubi przyrody, zdolna ogrodniczka, śpioch, leniuch, niechluj, artystka, ambitna, romantyczka, świetnie całuje, łatwo się zachwyca, wirtuoz,nie lubi dzieci, rodzinny, urodzona kucharka , dobry , gadatliwy , bez poczucia humory , dusza towarzystwa , złota rączka , sprawny fizycznie , oszczędny, samotniczka , przyjacielski
Kurcze więcej nie pamiętam ;) Ale jest więcej jak ktoś pamięta to niech dopisze
cechy byly juz wymieniane chyba w glownym temacie i chyba przez myoki [jak pomylilam nicka to serdecznie przepraszam]
niezła cecha"kleptomana" :-DD
szalona, schludna, technofob, nie lubi przyrody, zdolna ogrodniczka, śpioch, leniuch, niechluj, artystka, ambitna, romantyczka, świetnie całuje, łatwo się zachwyca, wirtuoz,nie lubi dzieci, rodzinny, urodzona kucharka , dobry , gadatliwy , bez poczucia humory , dusza towarzystwa , złota rączka , sprawny fizycznie , oszczędny, samotniczka , przyjacielski
Kurcze więcej nie pamiętam ;) Ale jest więcej jak ktoś pamięta to niech dopisze
Jeszcze wegetarianin, arogant, infantylny, z poczuciem humoru ;)
sympathique.
05.06.2009, 21:01
Zdecydowanie najgłupszą cechą jest "samotnik". Nigdzie takiego nie zabierzesz, od razu narzeka, spada mu nastrój. Moim zdaniem gra Sims3 skupia się w dość dużej mierze na związkach towarzyskich, bo innymi Simami jesteśmy otoczeni niemal wszędzie. Ga samotnikiem jest bardzo nudna, o czym się dziś przekonałam ;).
A mi się najlepiej grało (chociaż za dużo to sobie nie pograłam...) samotnikiem :D Minimalne wymagania towarzyskie, można się skupić na samym simie. A jak z kimś się zaprzyjaźni to i tak się cieszy
Czy może ktoś wymienić cechy? Jak najwięcej
Umysłowe:
roztrzepany, artysta, mól książkowy, nie znosi sztuki, ekspert komputerowy, łatwo się ekscytuje, geniusz, zdolny ogrodnik, majster, szalony, urodzony kucharz, neurotyk, wirtuoz;
Fizczne:
wysportowany, śmiały, niezdarny, leniuch, tchórz, spioch, boi się wody, niespokojny sen, szczęściarz, schludny, unika nagości, niechluj, pechowiec;
Towarzyskie:
charyzmatyczny, unika zobowiazań, nie lubi dzieci, łatwo się zachwyca, flirciarz, przyjazny, poczucie humoru, świetnie całuje, gderliwy, nieuleczalny romantyk, nieokrzesany, samotnik, przegrany, złośliwy, pasożyt, brak poczucia humoru, dusza towarzystwa, wygadany, arogant, nieprzystępny;
Styl życia:
ambitny, wytrawny wędkarz, infatylny, śmiałek, zły, rodzinny, oszczędny, dobry, nie cierpi przyrody, gorąca głowa, kleptoman, uwielbia przyrodę, przewrażliwiony, perfekcjonista, technofob, wegetarianin, pracoholik.
Co do moich ulubionych to za mało grałam żeby coś wymieniać, napiszę jak bardziej poznam gre.
ja najbardziej lubie artysta, smialy ,szczesciarz, swietnie caluje i wegetarianin, taki zestaw ma moja ekssimka xdd
Może za wcześnie na to pytanie ale czy macie już wypracowane jakieś zestawy cech gwarantujące sukces zgodny z planem?
Czy jest sens kupowania nagrody "superogrodnik" czy jakoś tak skoro sim ma już cechę charakteru zdolny ogrodnik i umiejętność ogrodnictwa na maxa? Bo np analogicznie - nagrody rybackiej nie ma a cecha tak.
A cecha która bardzo mi się spodobała to szalony, ciągłe przebieranie się jest rozbrajajace. I to gadanie do siebie, chyba niezłe połączenie dla samotnika jesli ktoś lubi grać.
Wampirencja
10.06.2009, 01:32
Szkoda wielka że nie można mieć nieco więcej cech. Jakoś mi się zbytr wiele podoba :)
Oczywiście bardzo mi się podoba dusza artysty, poczucie humoru - bo po prostu przydatne. Ale mnei nęci co daje np. szczęściarz/pechowiec, bo nie widzę żadnej różnicy w życiu simów ^^"
Archiantaro
12.06.2009, 18:17
A mi najbardziej pasuje samotnik połączony z flirciarzem oraz wegetarianinem i samotnikiem-to jest prawdziwa bomba.I do tego lubi naturę :)
radzionek
15.06.2009, 21:21
Ja najbardziej lubię romantyka:)
Keramzyt
15.06.2009, 21:23
A moje ulubione to:
+ Kleptoman
+ Geniusz
+ Pracoholik
+ Ambitny/a
+ Romantyk
Świetnie się zarabia :) Można hakować, rozwiązywać zagadki "nierozwiązywalne" i można kraść :P
_Eveline_
15.06.2009, 21:33
Fajnie jest też być nieokrzesanym - o tym akurat nikt nie napisał - Sim może od razu zabierać się do całowania nowo poznanych osób, wysyłać nieodpowiednie wiadomości na forum (i dostawać pełne wyrzutu odpowiedzi) ;D
Te cechy są bardzo ciekawą sprawą, aczkolwiek jednak mogłoby być ich więcej. Coś by się jeszcze wymyśliło.
Eveline? 'stara' czy 'nowa'?;)
bardzo rzadko wybieram te negatywne.. najbardziej mnie denerwuje jak ktos nie lubi przyrody, ciagle marudzi..
Emiko1806
16.06.2009, 09:35
Komputerowiec też może hackować.
Mnie się najbardziej podobają cechy:
Samotnik, zły, złośliwy. Ile to możliwości dokuczenia sąsiadom. Mój sim-satanista jest cudowny. ;p Najbardziej rozwaliło mnie pragnienie "zabierz dziecku cukierka".
Najszybciej awansuje sim z zestawem cech:
Geniusz, charyzmatyczny, flirciarz, odważny, szczęściarz. Przynajmniej u mnie. Bardzo szybko wskoczył na 10 poziom kariery, aż byłam zaskoczona. Awansował co dwa simo-dni.
Upadła Dusza
16.06.2009, 11:21
Mi podoba się kleptoman, tylko szkoda że nie mam wyboru na to co simy zabierają.
No i pasożyt - wyłudzanie pieniędzy i jedzenia od simów :)
Jeden z moich simów ma cechy: kleptoman, pasożyt, dobry (jak wyłudzi od simów wystarczającą ilość kasy to przekazuje je na cele charytatywne :P), romantyk, szczęściarz.
Nie wypróbowałam jeszcze wszystkich cech, z tych które już poznałam nie podoba mi się zdolny ogrodnik, boi się wody i unika nagości
Jak zachowuje się sim posiadający cechę łatwo się ekscytuje, niezdarny lub neurotyk? Ma ktoś już doświadczenia?:)
Keramzyt
16.06.2009, 12:26
Neurotyk: Ciągle obawia się czy:
+ Kran nie zaleje mieszkania
+ Gaz w piekarniku nie wybuchnie
I może używać opcji "Wybuchnij" czy coś takiego, to daje dodatkowy nastrójnik
Niezdara:
+ Wywala si otwierając komodę
+ Potyka się
_Eveline_
16.06.2009, 12:40
Eveline? 'stara' czy 'nowa'?;)
Chyba "nowa" ;P Coś mi się wydaje, że trzeba zmienić nick ^^
Na łatwo ekscytującego się Sima każdy nastrójnik wpływa jeszcze silniej niż na innych Simów (np. rozrywka - na normalnych Simów +25, dla łatwo ekscytującego się +31, ale niestety idzie to też w drugą stronę - głód dla normalnego -40, dla łatwo ekscytującego się -50)
Jak zachowuje się sim posiadający cechę łatwo się ekscytuje, niezdarny lub neurotyk? Ma ktoś już doświadczenia?:)
Do rzeczy wymienionych przez Keramzyt dodam, że neurotykowi można podnieść nastrój klikając np. opcję "sprawdź zlew". Po tym zabiegu sim jest spokojny przez kilka godzin.
Keramzyt
16.06.2009, 13:13
O, figa, dzieki za dodanie rzeczy o której po prostu zapomiałem :D Eveline, czy to o czym mówisz, to nie jest PODEKSCYTOWANY?
Podekscytowanie przydaje się bardzo w kontaktach między simami - np dowiadujesz się że ktośtam pracuje jako muzyk to pojawia się opcja 'ekscytuj się muzyką', a jak rozmówca okazuje się molem książkowym to będzie 'ekscytuj się książkami' i to poprawia dość mocno relacje. Poza tym czasem sim wydaje niekontrolowane odgłosy przy codziennych czynnościach, np gdy wyjdzie mu potrawa :D
Fajnie jest też być nieokrzesanym - o tym akurat nikt nie napisał - Sim może od razu zabierać się do całowania nowo poznanych osób
Niespodziewanie całować mogą też śmiałkowie z tym że jest to losowo generowane w opcji specjalne>śmiałek>patrz!
A jak zachowuje się technofob?
Technofob ma możliwość psucia sprzętów (opcja specjalna sabotuj), pojawiają się negatywne natrójniki np podczas korzystania np. z komputera, można narzekać w rozmowach na technikę.
czy jak mam simke kleptomanke i ona cos komus gwizdnie, to moze ja zgarnac policja? XD
i co najczesciej przynosza kleptomani?
Keramzyt
16.06.2009, 18:34
Co do policji to nie wiem. A najczęściej kradną (u mnie przynajmniej)... KOSZE NA ŚMIECI :( Czasen też krzesła, kuchenki i stoły. Ale pół rzeczy których ukradłem, to kosz na śmieci :(
Chryzantem Złocisty
16.06.2009, 19:08
nie lubię cechy "szalona"
nie pamiętam,czy moja simka kiedykolwiek poszła spać w piżamie ;/ ciągle w stroju kąpielowym albo sportowym,czasem nawet w sukni ślubnej
jak mi weszła w adidasach do łóżka,to ją posłałam na kanapę spać...
Keramzyt
16.06.2009, 19:11
aj tam, u mnie sim pływał w wizytowym, do knajpy w tym do pływania, spanie w codziennym, a normalnie w tym do pracy :D
Emiko1806
16.06.2009, 20:00
Już trzy razy siedziałam swoim kleptomanem. Ale nie wiem, czy to za takie kradzieże, czy dlatego, ze pracował jako złodziej. Ale wiem na pewno, że siedzieć można.
szparaag
16.06.2009, 21:18
lubię cechę dusza towarzystwa, łatwo o to aby przyjęcie było superowe i jestem w centrum uwagi wszyscy simowie chcą ze mną tańczyć :P
fajna jest też pracoholik, podoba mi się, że można zadzwonić do pracy i dowiedzieć się czy wszystko okay, a jak nie to pomaga się rozwiązać problem przez kompa ;)
najlepsze zestawienie dla mnie to: zły (lubię płacić na złe cele :P), rodzinny, charyzmatyczny ( tylko wkurza mnie, że rozwija swoją charyzmę nawet w łóżku ;) ) sprawny fizycznie, podekscytowany.
szkoda, że tak mało można ich wybierać :P ale zazwyczaj po pewnym czasie modyfikuję ich cechy ;), żeby wszystkiego w życiu spróbowali :D
Lubię cechę Śpioch-komputer dobrał ją jednemu z moich bliźniaków,co się cholernie przydało,bo chłopak spał jak kamień nawet,gdy jego brat wrzeszczał :P Może też spać przy włączonej wieży itede i nic mu nie przeszkadza :P
No i chciałabym przestrzec osoby,które w TS3 chcą mieć dzieci :P-jeśli macie zamiar sami wybierać cechy dziecka i nastolatka,MUSI mieć ono najwyższą ocenę (5)-u mnie w jednej parze bliźniaków jeden miał 5,a drugi 4 i tylko temu z 5 mogłam wybrać cechę,drugiemu wylosował komputer (na szczęście nic strasznego,"Urodzony kucharz":P).
To mnie wkurza właśnie, tak samo z ciążą - jak ciąża przebiega dobrze to wybieram cechy jak nie to komputer losuje. Tylko jak zgadnąć jak ta ciąża przebiega skoro nie ma żadnych informacji ani wskaźników, które by to pokazywały. To samo z rozwojem małego dziecka... niby uczy się logiki i kreatywności na zabawkach, ale żadnych nie ma do tego wskaźników i Bóg jedne wie, jaki jest jego rozwój... Dla tego tutaj przydaje się testingcheatsenabled... :rolleyes:
Emiko1806
17.06.2009, 17:54
Właśnie odkryłam nową cechę. Pechowca nie da się zabić. Głodziłam go, topiłam, usiłowałam spalić, no nic. Niezniszczalny. Mroczny Kosiarz informuje nas, że takiej ofiary mu żal i znika, a sim żyje sobie dalej.
theground - simka podczas ciąży musi zdrowo jeść, trzeba ją masować i musi czytać książki o ciąży, tak samo niemowlakowi musi czytać książki to wtedy bedzie mozna mu wybrac cechy jak dorosnie
szparaag
17.06.2009, 19:28
Lubię cechę Śpioch-komputer dobrał ją jednemu z moich bliźniaków,co się cholernie przydało,bo chłopak spał jak kamień nawet,gdy jego brat wrzeszczał :P Może też spać przy włączonej wieży itede i nic mu nie przeszkadza :P
No i chciałabym przestrzec osoby,które w TS3 chcą mieć dzieci :P-jeśli macie zamiar sami wybierać cechy dziecka i nastolatka,MUSI mieć ono najwyższą ocenę (5)-u mnie w jednej parze bliźniaków jeden miał 5,a drugi 4 i tylko temu z 5 mogłam wybrać cechę,drugiemu wylosował komputer (na szczęście nic strasznego,"Urodzony kucharz":P).
można modyfikować cechy simów, dzieci również kodem testingCheatsEnabled true :)
Szparag,tym kodem możesz wszystko zrobić ;D
Ale ja aktualnie gram wciąż bez żadnych kodów,tak jest najciekawiej :)
_Eveline_
17.06.2009, 22:19
Szparag,tym kodem możesz wszystko zrobić ;D
Ale ja aktualnie gram wciąż bez żadnych kodów,tak jest najciekawiej :)
No właśnie, co to za przyjemność zmieniać cechy Simów za pomocą kodu? -.- Trzeba się trochę postarać... ;) Osobiście używam jedynie moveobjects on, żeby tworzyć ładne ogródki ;P
szparaag
17.06.2009, 22:37
No właśnie, co to za przyjemność zmieniać cechy Simów za pomocą kodu? -.- Trzeba się trochę postarać... ;) Osobiście używam jedynie moveobjects on, żeby tworzyć ładne ogródki ;P
dla mnie jest przyjemność ;) jak kto woli
aluminium.
18.06.2009, 11:35
Właśnie odkryłam nową cechę. Pechowca nie da się zabić. Głodziłam go, topiłam, usiłowałam spalić, no nic. Niezniszczalny. Mroczny Kosiarz informuje nas, że takiej ofiary mu żal i znika, a sim żyje sobie dalej.
Nie wiedziałam o tym, a często ją biorę. Muszę spróbować. Mam życie epickie więc sobie poczekam :P
aneczka90-90
18.06.2009, 12:51
hahaa to chyba szczesciarz a nie pechowiec :D:D:D
Keramzyt
18.06.2009, 12:57
właśnie prędzej pechowiec, bo Mroczny mówi, że mu go ŻAL, a nie że ma dziś SZCZĘŚCIE i go NIE ZABIERZE :)
aneczka90-90
18.06.2009, 13:02
a powiedz mi kto chcialby umrzec? :D tym bardziej, ze nawet ogien i woda nie potrafily go zabic :P
chyba, ze to jakis desperata :D zona zostawila go dla innego, syn okazal sie homo (jestem osoba tolerancyjna) mieszka w ruderze, nie ma pracy .. :D
Chryzantem Złocisty
18.06.2009, 13:05
w opisie cechy pechowiec można wyczytać,iż jest on takim nieszczęśnikiem,że już nic gorszego go nie może spotkać.czyli pewnie nawet śmierć go olewa ;p
nigdy nie łączcie cech roztrzepana i szalona.moja walnięta simka artystka już spuchła od ciągłego pożerania cebuli,zawsze kiedy jej każę czyścić kibel to się przebiera w suknie ślubną,a spać idzie w stroju sportowym.do tego ciągle zapomina,co miała zrobić co często kończy się tragedią -___-
muszę jednak przyznać,że jeśli chodzi o zbieranie kamieni z całej okolicy,czy malowanie,to jest wspaniała ^^
a ja doszlam do wniosku, ze wrecz kocham kleptomanow <3
ta opcja "zwin cos" jest boska
rajaaa92
18.06.2009, 20:13
Czy cechę "urodzony kucharz" można przyznać dziecku kiedy z małego dziecka przeradza się w dziecko szkolne? 3 razy przeszukiwałam listę i nie było tej cechy, a w tym programie do robienia simów na bank była.
Przy dwóch pierwszych zmianach grupy wiekowej (niemowlę-małe dziecko, małe dziecko-szkolne dziecko) nie ma wszystkich opcji. Tak samo dziecko nie może "unikać zobowiązań" albo "nie lubić dzieci". Musisz poczekać, aż dorośne do nastolatka :)
Keramzyt
18.06.2009, 22:01
Ellie - jeżeli lubisz mieć kolekcję koszy na śmieci to kochaj kleptomanów... Ja osobiście kradnę TYLKO wtedy, gdy upewniam się, że w pobliżu nie ma ŻADNEGO kosza na smieci xD
Emiko1806
19.06.2009, 00:21
Mól kleptoman preferuje ławki. Mogłabym strzelić koło domku drugi park. Może każdy lubi kraść co innego? W zależności, z jakimi cechami połączyłaś kleptomana?
Upadła Dusza
19.06.2009, 11:25
jeżeli lubisz mieć kolekcję koszy na śmieci to kochaj kleptomanów... Ja osobiście kradnę TYLKO wtedy, gdy upewniam się, że w pobliżu nie ma ŻADNEGO kosza na smieci xD
Ja mam trzech kleptomanów i nigdy żaden nie ukradł kosza na śmieci.
Moi zawsze się rzucają na coś lepszego :P krzesła, ławki, stoły, lustra, różowe flamingi, oświetlenie, obrazy, itp. Nawet raz jak byłam na cmentarzu to mój sim zwinął pomnik.
Jedyne co mi przeszkadza u kleptomanów to, to że ta opcja nie zawsze jest dostępna, no i po kilku razach w jednym miejscu też już nic nie moge zabrać.
Ostatnio sprawdziłam "brak poczucia humoru", opcja zanudzaj na śmierć fajnie wyglądała, jakaś simka padła na ziemie i spała przez chwile, początkowo pomyslałam że może była tak zmęczona, ale jak dałam to na innym simie też tak zrobił. A tak, to ta cecha nie jest zbyt fajna.
A mój tchórzliwy sim zemdlał, jak przyszła kostucha zabrać ojca... B)
Mój, w takiej sytuacji, mdlał 3 razy pod rząd :)
rajaaa92
19.06.2009, 17:14
Przy dwóch pierwszych zmianach grupy wiekowej (niemowlę-małe dziecko, małe dziecko-szkolne dziecko) nie ma wszystkich opcji. Tak samo dziecko nie może "unikać zobowiązań" albo "nie lubić dzieci". Musisz poczekać, aż dorośne do nastolatka :)
Dziękować :)
Ellie - jeżeli lubisz mieć kolekcję koszy na śmieci to kochaj kleptomanów... Ja osobiście kradnę TYLKO wtedy, gdy upewniam się, że w pobliżu nie ma ŻADNEGO kosza na smieci xD
moja kleptomanka ukradla fajna umywalke i 2 lampy z silowni ;p
nie brala sie za kosze
hm, polubilam nieokrzesanego (napisz na forum) i niezdare (to ich potykanie sie jest urocze)
a takie jak np. charyzmatyczny, majsterkowicz b. sie przydaja przy rozwijaniu kariery :>
Czasem denerwuje mnie cecha pechowiec:
Stworzyłam sima i chciałąm go zabić,żeby zobaczyć jaki będzie miał kolor jako duch...(No co? i TAK go nie lubię B))
I mroczny Kosiarz przychodził po niego chyba ze stoo razy ale nie chciał go wziąść do siebie Y.Y
Podoba mi się za to cecha odważna -
Nie boii sie wcale pożaru xD
A także z cmentarza ciekawe rzeczy przynosi
9Nie wiem czy to od tego zależy :P)
A Cecha podekscytowany czy coś jest strasznie dziwna >.<
Moja simka gdy zobaczy coś co sie rusza biega jak opętana po całym domu xDxDxD)
A jeszcze coś:
Wiem,że nie odpowiedni dział,
ALE
Gdy próbuje ,,przywołać'' tabele kodów,
gra schodzi mi do paska
I pojawia się dziwna tabelka :O
Z napisem mów i wyjdż O.O=O.O
Pomoże ktoś?
Bo nawet na najtańsze rzeczy pieniędzy nie mam xC
A czy komuś Pechowiec umarł ze starości? Czy w ogóle nigdy nie umiera?
Na kilku Simach wykorzystałem wszystkie cechy i testowałem je każde i według mnie najlepszymi cechami są są: Romantyk, Świetnie Całuje, Flirciarz, Dusza Towarzystwa i Poczucie Humoru. Ja w Simach jestem typem człowieka, który uwielbia randkować z drugim simem, więc te rzeczy są w sam raz dla mnie.
a ja polubilam ostatnio jeszcze pracoholikow :}
jakie jest najlepsze wg was zestawienie cech? tzn. jakie cechy należy wybrać żeby ciekawie się grało?
Jogobella
20.06.2009, 15:33
Na pewno Zdolny ogrodnik- można uzdrawiać na przykład krzaki kwiatów śmierci, takie naprawdę wyjątkowe rośliny;) Sama lubię jeszcze wirtuozów i ambitnych- wirtuozi szybko uczą się nowych punktów gry na gitarze, a ambitni moga prosić o awans albo o podwyżkę swojego szefa uprzednio porozmawiając o pracy. ;) Przydaje się też charyzmatyczny, szybko uczy się charyzmy.
Chryzantem Złocisty
20.06.2009, 15:35
szalony & roztrzepany & wegetarianin & artystka & wygadana!
moja simka jest tak wkurzająca,że nie da się jej nie kochać :D jeśli Cię nie denerwuje spanie sima w sukni ślubnej czy dresie,to dajesz śmiało ^^ dodam że sim często zapomina co miał zrobić i trzeba go pilnować.Pozostawiony sam sobie wyżera jedzenie z ekwipunku gdy jest głodny,po czym jęczy z przeżarcia i tyje.
Ale za to ma mnóstwo przyjaciół dzięki gadanemu i fantastycznie maluje ^^
a czy jak mam niezdarna simke to jest wieksza mozliwosc, ze ona sie utopi w basenie albo cos takiego? XD
a cecha "świetnie całuje" co dokładnie daje xD
tenebres
23.06.2009, 23:07
A różne takie tam triki xD
Mi się podobają cechy typu wirtuoz czy artysta, bo to ułatwia życie.
Szaleńcy są kochani, jak tak mruczą do siebie, albo jest opcja przy rozmowie 'Zapytaj jak bierze' czy coś takiego, ale ni z gruchy, pietruchy xD.
Jeżeli ktoś pocałuje się z simem, który ma tą cechę to u obu pojawia się nastrojnik "świetny pocałunek" (czy coś w tym stylu).
raspberry
24.06.2009, 09:12
Jeżeli ktoś pocałuje się z simem, który ma tą cechę to u obu pojawia się nastrojnik "świetny pocałunek" (czy coś w tym stylu).
tak masz 3 godziny dymek z nastrójnikiem ;]
ale jeszcze od razu masz opcje specjalne->świetnie całuje->obściskuj/pocałuj
fajna opcja szczegolnie jak ci sie ona nie pokazuje w dymku "flirtuj"
A oprócz tego, twój sim może pocałować sima, z którym nie jest nawet przyjacielem. :D
śmiesznie by było jak w realu: podchodzi jakiś facet do dziewczyny i się nie znają, a nagle ten ją obdarowywuje całuskiem ;)
@up. i co z tego?
to odkrycie naprawde nie jest potrzebne w temacie "cechy simow" ;p
ponawiam moje:
a czy jak mam niezdarna simke to jest wieksza mozliwosc, ze ona sie utopi w basenie albo cos takiego? XD
Artysta
Mól książkowy
Nie znosi sztuki
Ekspert komputerowy
Łatwo się ekscytuje
Geniusz
Zdolny ogrodnik
Majster
Szalony
Urodzony kucharz
Neurotyk
Wirtuoz
Fizyczne:
Wysportowany
Śmiały
Niezdarny
Leniuch
Tchórz
Śpioch
Boi się wody
Niespokojny sen
Szczęściarz
Schludny
Unika nagości
Niechluj
Pechowiec
Towarzyskie:
Charyzmatyczny
Unika zobowiązań
Nie lubi dzieci
Łatwo się zachwyca
Flirciarz
Przyjazny
Poczucie humoru
Świetnie całuje
Gderliwy
Nieuleczalny romantyk
Nieokrzesany
Samotnik
Przegrany
Złośliwy
Pasożyt
Brak poczucia humoru
Dusza towarzystwa
Wygadany
Arogant
Nieprzystępny
Styl życia:
Ambitny
Wytrawny wędkarz
Infantylny
Śmiałek
Zły
Rodzinny
Oszczędny
Dobry
Nie cierpi przyrody
Gorąca głowa
Kleptoman
Uwielbia przyrodę
Przewrażliwiony
Perfekcjonista
Technofob
Wegetarianin
Pracoholik
PS Jak wygląda cecha gorąca głowa?
Analisse
27.06.2009, 15:39
Postanowiłam wypisać wszystkie cechy z myślą o tych osobach, które gry jeszcze nie posiadają.
...
Przecież już w tym temacie ktoś to zrobił, więc po co jeszcze raz to samo?
Zastanawiają mnie niezdary, mój nic niezdarnego nie robi. Tak jak czytałam że się potyka czy jakoś tak, przy otwieraniu np komody, u mnie nic.
Przecież już w tym temacie ktoś to zrobił, więc po co jeszcze raz to samo?
Przepraszam, nie zauważyłam...
Uważam, że cechy to fantastyczna sprawa!
Mogę stworzyć szalonego Sima, który uwielbia balangować, albo cichego kochającego przyrodę. Jest jeszcze wiele, wiele innych cech i uważam to niewątpliwie za wielki plus Trójki.
ultraviolence
30.06.2009, 19:25
Zastanawiają mnie niezdary, mój nic niezdarnego nie robi. Tak jak czytałam że się potyka czy jakoś tak, przy otwieraniu np komody, u mnie nic.
Z tego co pamiętam ze swojej gry, Damian Lada jest niezdarą. Czasem przy powitaniu się potykał, ale nie kończyło się to całkowitym upadkiem na chodnik. Potem tak śmiesznie się rozglądał - zupełnie tak, jakby obawiał się, że to potknięcie mógł zobaczyć ktoś znajomy :D Poza tym czasem otwierając komodę, upadał na podłogę (prosto na "cztery litery" :D) - no, ale o tym już wspomniałaś w swoim poście.
rocktechnika
10.07.2009, 14:03
A jak to zrobić, by Sim z cechą zdolny ogrodnik mógł uratować zwiędniętą roślinę?
Chyba nawet w tym temacie ktoś pisał, że jest taka możliwość, ale moja Simka z rozwiniętym ogrodnictwem na 10 i tą cechą nie mogła uratować swoich doskonałych pomidorków :(
SemirStilic
11.07.2009, 15:28
Witam, jestem nowy. :)
Mam problem dotyczący cechy, ale nie mogę zakładać tematów, więc dam tutaj. Nie spodobała mi się cecha szalony, która sprawiała m.in. że mój Sim ćwiczył sobie w garniaczku, itd. Zakupiłem "Kryzys Wieku Średniego, zmieniłem mu cechy (żadna teraz nie pozwala na takie zachowanie), a on dalej ubiera się jak chce. Czy to minie?
I jeszcze pytanie przy okazji. Dlaczego mam ograniczenie na forum i ile one będą trwać?
Pozdrawiam.
rocktechnika wygląda na to że opcja ta pojawia się tylko przy ~Roślinie Śmierci. Dotychczas wyhodowałam ją dwa razy. W obu przypadkach po zerwaniu pierwszego kwiatu roślina więdnie. Jeśli w tym momencie klikniemy na jej pozostałości możemy od razu Przywrócić ją do Życia. Wtedy jeszcze raz zakwitnie.
Przy pomidorach jest dużo prościej. Nim zwiędną możesz wyhodować kolejny 'krzaczek' ;)
rocktechnika
13.07.2009, 09:25
rocktechnika wygląda na to że opcja ta pojawia się tylko przy ~Roślinie Śmierci. Dotychczas wyhodowałam ją dwa razy. W obu przypadkach po zerwaniu pierwszego kwiatu roślina więdnie. Jeśli w tym momencie klikniemy na jej pozostałości możemy od razu Przywrócić ją do Życia. Wtedy jeszcze raz zakwitnie.
Przy pomidorach jest dużo prościej. Nim zwiędną możesz wyhodować kolejny 'krzaczek' ;)
Całkiem możliwe, że tak jest, bo faktycznie - po co ratować pomidorki, skoro mogę je kupić w sklepie ;) Dzięki wielkie :)
Mam pytanie: Jakie cechy trzeba mieć, aby Sim zachowywał się jak bzdomny, w sensie, jadł robale, grzebał w śmietnikach itp.?
Ja zawsze daję cechy : odważna , oszczędna , szczęściara , zdolna ogrodniczka i schludna.
Dzięki tym cechą mam bogatego sima , jest fajny , i łatwo spełnic pragnienie życiowe
,,nurzac się w pieniądzach''. Kod motherlode.
napewno kleptoman :PP jeszcze pasożyt bo może wyłudzac jedzenie i kase od innych simów..:
Mam pytanie: Jakie cechy trzeba mieć, aby Sim zachowywał się jak bzdomny, w sensie, jadł robale, grzebał w śmietnikach itp.?
Możesz wziąść cechę "niechlujny" - wtedy nie będzie przeszkadzał mu najgorszy bałagan. A co do jedzenia robali to nie jestem pewna ale chyba przy "śmiałku" jest coś takiego :)
Aya de Chat
19.07.2009, 22:25
Mi się podoba neurotyk, banalnie szybko można mu poprawic nastrój -> 'histeryzuj' 'sprawdz kuchenkę'... ;d
psychickid
21.07.2009, 18:44
Sim z cechą 'szalony' to szału mnie doprowadza czasami. ;p Ale 'wygadanego' lubię.
Poza tym czasem otwierając komodę, upadał na podłogę (prosto na "cztery litery" ) - no, ale o tym już wspomniałaś w swoim poście
Mój sim zawsze upada jak otwiera komodę, mimo że nie ma cechy 'niezdarny' ;?
Chantelle
21.07.2009, 19:28
Moja simka miała cechę "szalona" i pływała a basenie w ubraniu :D.Szkoda,że nie zrobiłam zdjęcia bo to akurat był płaszcz więc jeszcze śmieszniej to wyglądało.
Moja simka miała cechę "szalona" i pływała a basenie w ubraniu :D.Szkoda,że nie zrobiłam zdjęcia bo to akurat był płaszcz więc jeszcze śmieszniej to wyglądało.
Ja chyba też mam tę cechę bo 2 miesiące temu pływałam w morzu w kompletnym ubraniu.
Co do simsów to cechy są naprawdę fajne. Lubię komputerowca i wegetariana. Mogą gotować pyszne wegetariańskie posiłki.
Najgłupsza jednak mi się wydaje 'unika nagości'. Chyba nie objawia się w żaden sposób, bo taki sim zawsze się kąpie i prysznicuje w kąpielówkach.
Wampirencja
22.07.2009, 10:59
Właśnie mnie zawsze to "unikanie" ciekawiło. Łóżkowe sprawy też w kąpielówkach czy nie ma o nich mowy? ;)
Ja chyba też mam tę cechę bo 2 miesiące temu pływałam w morzu w kompletnym ubraniu.
Jak można pływać w morzu?Ja co chwile zmieniam sobie cechy kodem :P
Jak można pływać w morzu?Ja co chwile zmieniam sobie cechy kodem :P
Nie w simsach pływała, tylko w zyciu :D
hahaha dokladnie tak.
No a w simsach moze tez sie kiedys bedzie dalo.
Właśnie mnie zawsze to "unikanie" ciekawiło. Łóżkowe sprawy też w kąpielówkach czy nie ma o nich mowy? ;)
no wiesz co? zawstydzasz mnie takimi pytaniami :) Ja nie zagladam simom pod kolderke :)
Sory źle przeczytałem
Ja lubię grać neurotykami, z charyzmatycznymi simami i szalonymi. :D
sim zły jest the best :)
Ale niecierpię oszczędnego. Najlepiej to by na ławce w parku zamieszkał xP
sim zły jest the best :)
Ale niecierpię oszczędnego. Najlepiej to by na ławce w parku zamieszkał xP
No coś Ty! Fajny jest. Może wycinać talony z gazety i szukać też promocji przez internet. Pozatym kiedyś mnie rozśmieszyło jak mój oszczędny Sim wszedł do pustego pokoju i zgasił światło żeby nie marnować prądu :-)
No zupełnie jak moja babcia hahaha.
psychickid
22.07.2009, 18:31
Gdy ja miałam tę cechę - sim nie miał żadnych oporów przed rozbieraniem się. Nie wiem czym to niby miło się objawiać, ale do basenu bez problemu wchodził.
EDIT: Pracoholika uwielbiam ^
Chantelle
22.07.2009, 18:32
A co on robi?
Może pracować w domu xD To jest najlepsze, poza tym to uwielbia.
Ja najbardziej lubię chyba tych narwowych, co mogą histeryzować xD Zawsze się przy nich śmieję xD
Kurczaczek
24.07.2009, 13:15
fajne sa takie polaczenia 2-3 cech moje ulubione:
inflatylny arogant
szalony kleptoman (XD)
złośliwy pasożyt
oszczędny pracoholik
leniwy komputerowiec
zły niechluj
psychickid
24.07.2009, 16:50
pracoholik nawet gdy pracuje na najwyższych obrotach w pracy, dostaje tylko pozytywne nastrójniki, nawet zestresowany nie jest ;d
A ci nerwowi, to neurotycy, tak? Tę cechę też lubię ^ Zawsze, gdy sprawdza kran, czy zmywarkę dostaję punkty szczęścia, albo może nagle zacząć histeryzować, a potem się uspokoić. xd Raz mój sim miał w tych nastrójnikach punkty dodatnie za pożar w domu (? xd)
@up niechluj? tylko po nich bałagan jest w domu ;p im to może nie przeszkadza, ale reszcie simów niestety.
rocktechnika
24.07.2009, 22:10
A ja ostatnio zrobiłam... dobrego skąpego ;) Niby nic, ale z jednej strony wycinał talony z gazet, a z drugiej pragnął wydawać setki simolenów na akcje charytatywne :)
Kurczaczek
25.07.2009, 08:01
@up niechluj? tylko po nich bałagan jest w domu ;p im to może nie przeszkadza, ale reszcie simów niestety.
no to poto jest wlasnie zly zeby im "przetrzepac" cztery litery xd
Rosemarie
26.07.2009, 17:57
A ja ostatnio zrobiłam... dobrego skąpego ;) Niby nic, ale z jednej strony wycinał talony z gazet, a z drugiej pragnął wydawać setki simolenów na akcje charytatywne :)
Niezły pomysł :D.Ja lubię najbardziej cechy rodzinny,przyjacielski,dobry,wysportowany(nie pamiętam dokładnie jak),flirciara,dusza towarzystwa
Hefalump
02.08.2009, 20:37
Najfajniesza cecha to kleptoman zaprzyjaźniłem się z simem Gobias Koffi i zostałem na noc.A on spał a ja kibel zabrałem i jego auto
nie można wybrać dwóch przeciwnych cech ;) Wiem, bo oczywiście próbowałam . xD
takie moje zapytanie: skoro mój sim wędkował (raz co prawda, ale wędkował), na basen nie uczęszczał, to czemu w 'transformacji' [xd] w mlodego dorosłego dostał cechę 'boi się wody'?
to wlasnie dlatego, że nie chodził na basen? ;o
Kurczaczek
03.08.2009, 17:28
jak o niego nie dbales to komputer losowo powtarzam LOSOWO wybiera ceche....... a jak bys o niego dbal to sam bys mogl wybrac................. a co do tej cechy....to nie wazne co sie robi w grze....... mozesz niedbac o simsa a robic wokol niego zawsze porzadek,lad super extra zaczepiscie czysto..... a i tak moze dostac ceche niechluj................
doman145
28.09.2009, 16:06
Ja raz stworzyłem sima który miał cechy:
-Wirtuoz
-Romantyk
-Świetnie całuje
-Charyzmatyczny
-Dusza Towarzystwa
Muszę przyznać że przez te 1.5 tyg. odkąd mam simsy najfajniej mi się nim grało ;]
A ja wytłumaczę co i jak. Miałam kiedyś 2 rodzinki. Jedna była dobra, a drugi zła! xd No i w tej dobrej wszyscy chodzili ubrani na biało - niebiesko. (czyt. jak aniołki xd) Mieli te same cechy. I staram się je przy okazji wytłumaczyć. ;)
*Dobry - Twój sim jest dobry. Nigdy, powtarzam NIGDY nie zrobi czegoś złego.
Można dawać datki na różne akcje itp. xd
*Przyjacielski - Sim szybko zdobywa kolegów, koleżanki, przyjaciół, przyjaciółki, kumpli, kumpelki. xD
*Uwielbia przyrodę - Twój sim po prostu UWIELBIA PRZYRODĘ! xD
*Wegetarian - No bo przecież Aniołki nie zjedzą mięska. ;>
*Ambitny - Twój sim szybciej zdobywa awanse. :D
No i ta zła rodzina :
*Odważny - No i jak mają iść na cmentarz? Z cechą tchórz? xd
*Zły - Twój sim to zuo. Czyste zuo. x . x xd
*Kleptoman - Można kraść ! Juhuu! xD
*Pasożyt - Wyłudzanie pieniędzy, żarciaa. xD
*Arogant - Samouwielbienie. xd
A ja tam zawsze tworzę pierwsze lepsze cechy. Ale najlepsze dla mnie to :
Szalony - Sim wyżera żarcie ze śmietnika, gada sam do siebie. ;3
Wirtuoz - Większe szansę na karierę piosenkarza. Moje marzenie. *-*
Kleptoman - O tak, tak. Można kraść. ;)
Podobnie jak Thea, Arogant - Twój sim popada w samouwielbienie. :]
Tchórz - To tak fajnie wygląda, gdy sim mdleje na widok ducha. ;)
NIektóre cechy są fajne do pracy np. miałam rodzinę która cała pracowała jako przestępca
A 1 dziewczyna robiona na początku przeze mnie miała cechy:
Zła- no co masz nawet + do zła xD
Romantyczka- szybciej sie chłopaka zdobywało XD
Neurotyczka- Histeryzuje i tak sie wycisza i ma + 10 :P
Sprawna Fizycznie- Musi jakoś przy pracy kraść i szybko uciekać xD
Odważna- Musi jakoś koło cmentarza przechodzić w nocy XD
No i chłopaka XD
Romantyk- no co?
Komputerowiec- HAKJEMY MOI DRODZY xDD
Zły- Trzeba jakoś pracować ;p
sprawny fizycznie- uciekamy z miejsca kradzenia xD
kleptoman- Co Zajumamy jakiejś rodzinie dziś ? tego nie wiem xD
Pracuję Jako przestępca (Mistrzyni złodziei) i chłopak (oszust) dziewczyna pracuje od 1:00 chyba a zarabia 525 na 5 godz. fakt ostatnio się troche obijałam XD i zarobiłam 2099... a chłopak 2100 xD na hackowaniu zarobiłam razem chłopak i dziewczyna około 3735... xD Komputerowiec sie opłaca co noc hackuje i zarabiam około 1 tys 1 simem ;p a też dużo trace na książki ( logika, charyzma, majsterkowicz. gotowanie, itp.) XD PS. 2 simów bo jak dziecko urodziłam to też było komputerowcem i jako nastolatka też hackowałą xD
Smilerka
23.12.2009, 13:43
Ja najbardziej lubię:
- Zła/y - po prostu czyste zUo ;>
- Odważna/y - Cmentarz to fajne miejsce.
- Szalony - Szalony simek ;> Gada do siebie i tak dalej.
Zawsze zostawiam sobie 1 wolną cechę którą zmieniam w razie potrzeby ;>
Charionette
23.12.2009, 23:09
Moje ulubione cechy to:
-Ambitny
-Geniusz
-Romantyk
-Pracoholik
-Rodzinny
Nie mam ulubionych cech, ale jak robię sima to zwykle:
Zdolny Ogrodnik
Poszukiwacz Przygód
Odważny
I te, które pasują do sima. ZO może ożywiać kwiat śmierci, PP szybciej zdobywa wizy, a odważny się cmentarza nie boi :P Denerwuje mnie szalony, bo jak się go zostawi na pastwę losu... NIC! Nic nie zrobi, tylko będzie stał w miejscu i gadał do siebie, najwyżej śmietnik kopnie i tyle. Niezdary są fajne - zrobiłam raz niezdarną simkę w wieku szkolnym i jak tylko skończyła wchodzić po schodach to się potknęła. xD Myślałam, że ze schodów zleci... Często biorę również cechy Uwielbia Przyrodę i Przyjacielski. Raz na próbę wzięłam neurotyczkę - natychmiastowo można jej było poprawić nastrój, wystarczyło histeryzować i sprawdzić kuchenkę czy kominek (zlew też można było).
ja zawsze biorę poszukiwacz przygód, ambitny , geniusz , dusza towarzystwa, i charyzmatyczny ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.