Zobacz pełną wersję : Losy rodzin MAXISA
w 2-ce jest podobny temat, wiec pomyslalam, zeby zrobic taki sam tutaj. zatem...
gracie rodzinami maxisa?
jestem ciekawa, jak sie potoczyly losy tych rodzin.
ja gram keatonami. justine urodzila syna (charliego) i zaprzyjaznila z blair. poczula tez niezwykly zapal do gotowania i teraz tylko wczytuje sie w nowe przepisy XD bezskutecznie prosila blair o podwyzke/awans
marty zas dostal awans i jest zoltodziobem (zaszczytna funkcja!).
w miedzyczasie zrobili sobie drugie dziecko, ktore w przyplywie weny nazwalam niezwykle oryginalnie - justin ;>
dobra, teraz wasza kolej
Chryzantem Złocisty
06.06.2009, 17:30
ja nigdy nie gram rodzinkami Maxisa,odkąd zaczęłam grac w simsy ;p
a w trójce zostawiam je samemu sobie,czasem tylko obserwuję jak się rodzą nowe dzieci,a emeryci umierają.
ja wlasnie nie lubie robic nowych bo maja dziadowe chalupy i malo forsy ;p
Może i te chałupy są dziadowe, ale mam do nich sentyment. Zawsze trochę grałem rodzinami maxisa, ale wolę własne. W sims 3 lubię tylko Ćwirów, bo reszta to jakieś durne rodziny :) Ale nie gram w TS3 gotowymi, mam swoją rodzinę, ale i tak reszta robi co chce bo mam postęp historii włączony. Sobie coraz klikam na rodziny, żeby zobaczyć co się pozmieniało u nich. Sekamoto: ten gówniarz jest już nastolatkiem i pojawiło się kolejne dziecko, jest już w wieku szkolnym, nie wiem kto jest ojcem :D, Clavell: Bessie umarła, Xander jest dorosły, Bunch: rodzice starzy, reszta to już dorośli i nastolatki, Landgraabowie: Danuta jest gruba, a Malcolm dorosły, Frio: mają dzieciaka, ale nie wiem skąd on się tam wziął, skoro to bracia... Ursine: urodziła dziewuchę, jest już w wieku szkolnym i wyprowadziła się do Kennedy, która jest już stara. Ćwirowie są już starzy a Morti to nastolatek, to samo u Belli. Keatonowie mają dzieciaka. Rodzina Lada: dziewczynka jest dorosła, a jej brat Przemysław umarł jako nastolatek jeszcze, ale nie wiem w jaki sposób. No i tak o to toczą się losy simów bez mojej ingerencji. Dodam, że u jednej z moich rodzin jak nimi nie grałem to babka urodziła trzeciego bachora a potem umarła... wkurzyłem się hehe
Czyli,że co?Można nie grać rodzinami,a one będą się 'starzeć' ?
Nie wiedziałam.Mam wyłączoną tą opcję.
Ja na razie grałam tylko Landgraabami.W sumie inne rodziny 'sprawdziłam' (tzn.ich domy,majętność ;) ),ale wolę tworzyć własne.Możliwe,że kiedyś pogram tymi rodzinami Maxisa,ale to raczej z nudów,lub dla poprawy humoru :) .
mozliwe, ze u mnie nie mozna grac tymi rodzinami? OO'
albo nie wiem jak xdd
napisze semm tu o mojej rodzinie, ktora jest juz tak znana, prawie jak Maxisowa xd
pojawia sie Mortii! xd
Joseph i Pauline Doom wprowadzili sie do domu stosunkowo blisko od domu Sekemotów. Sam Sekemoto był dobrym znajomym Olivii, córki Doomów. Gdy podrosła do wieku nastoletniego, urodził się jej brat: Ryan [ah te oklepane imiona *,*]. W tym czasie poznała Mortiego Ćwira, z którym się zaprzyjaźniła, a później Mortimer stał się jej chłopakiem. Kręcili ze sobą, aż w końcu oboje przeszli do wieku "młody dorosły", Olivka przeprowadziła się do domu przy plaży, Ryan podrósł do małego dziecka, a Morti był tak zapracowany, że nie miał czasu spotykać się ze swą lubą. Dlatego dopiero po ośmiu dniach bycia młodym dorosłym zaręczyli się. W tzw. międzyczasie urodziła się dziwnoimienna córka, zupełnie nie pod moim nadzorem. Jeastine, coś w tym guście. Teraz podrosła, a Olivka opiekuje się nią czasem, gdy przyjeżdża odwiedzić ojca.
ameno! xd
Ja również nie lubię grać gotowymi rodzinami, zawsze je kasuję, a w 3 zostawiłam je w spokoju, skoro same się sobą zajmują :)
Madelaine
08.06.2009, 13:00
Ja gram maxisowymi simami :) Zainteresowała mnie rodzinka Kawaler. Bella wyrosła na śliczną nastolatkę więc postanowiłam nią grać. Aktualnie za 7 dni zostanie dorosłym (teraz jest młodym dorosłym), jej mąż to jakiś tam Stiles i ma bliźniaczki Casandrę i Coco. Jest gwiazdą rocka i ma dużo fanów. ta jej matka Jos... (nie pamiętam) schudła i niezła z niej laska, ojciec Wacysław (??) jest stary xd. Michał chodzi z Lisą Bunch (chyba).
Grałam też Ćwirami gdzie Mortimer jest nastolatkiem, oraz ma młodszego brata Victora. U Landgraabów Danuta jest gruba i urodziła synka. Claire Ursine urodziła córkę. I to wszytsko!
Ja stworzyłam sobie parkę, z parki było rodzeństwo. Córka jest aktualnie z Mirajem Avi (coś takiego). Poza tym nie ingerowałam w inne rodziny, po za tym, że kilkoro dziadków już umarło, tak po prostu bo mam włączony postęp historii.
To nie ten temat.. ale mam problem z Mirajem i moją simką.. Mają dwójkę dzieci, są Naj. Przyjaciółmi, ale za chiny wszystkie romantyczne interakcje nie prowadzą do zauroczenia czy czegoś innego :/. Nawet 'Okaż uczucia', czy 'Wyznaj Sekret' :/.
bo musisz nie w przyjazne, tylko romantyczne.
No tak, ale ileż mogę dawać te romantyczne, jak oni się nudzą po chwili.. i nie mogę, kurde. Jakoś inaczej się da?
Uwielbiam zaczynać od zera, jednak na sam początek postanowiłem pobawić się Ćwirami. Namieszałem u nich kompletnie, wszystkich przyprawiłem o koszmar w rodzinie. Wtedy jeszcze gra mi nie szła tak sprawnie i sam sie wkurzyłem i wszystkich uśmierciłem. Koniec :)
No tak, ale ileż mogę dawać te romantyczne, jak oni się nudzą po chwili.. i nie mogę, kurde. Jakoś inaczej się da?
Bo w TS3 jak kilka razy pod rząd stosujesz te same interakcje to simowie się nudzą, więc trzeba urozmaicać. A ostatnio zauważyłem, że jak sim jest flirciarzem, to wyznaj zauroczenie i opcje ślubu pokazują mu się w "specjalne" => "flirciarz" => "wyznaj zauroczenie".
u landgraabow malcolm stal sie tlustym nastolatkiem i aktualnie jest na drodze do szczuplosci XD
ireneusz (?) ma romans z jamie jolina, a danka zostala burmistrzem.
ot, co.
ultraviolence
09.06.2009, 21:08
ireneusz (?) ma romans z jamie jolina
U mnie podobnie. Według mnie świetnie do siebie pasują. Poza tym nie lubię Danuty, bo sprawia wrażenie zadufanej w sobie bufonki.
A Malcolm też się roztył, tyle, że ja nie mam zamiaru nic z tym robić XD
Madelaine
09.06.2009, 21:18
U mnie Malcom też się roztył xd A taki ładny chłopczyk miał z niego być xd U mnie Jamie Jolina jest z Leightem (?) Sekemoto i urodziła bliźniaczki :)
Malcolm chyba u każdego wyrasta na grubcia. U mnie na dodatek ma włosy spięte w ten długi kuc! :D
Madelaine
10.06.2009, 10:29
Malcolm chyba u każdego wyrasta na grubcia. U mnie na dodatek ma włosy spięte w ten długi kuc! :D
No u mnie też ma kuca xd Ale ohydny on jest ;d
u mnie mial, ale zrobilam mu czadowe wlosy z pasemkami ;p
a u joliny mieszka 3 kolesi :|
wskutek tego truby postepu historii
ultraviolence
10.06.2009, 17:58
Dokładnie - u mnie też kucyk stał się jego nieodłącznym atutem. Nawet dodałam kiedyś jego zdjęcie w "Screenach z TS3".
http://i44.************/2m6kcbd.jpg
Dokładnie - u mnie też kucyk stał się jego nieodłącznym atutem. Nawet dodałam kiedyś jego zdjęcie w "Screenach z TS3".
http://i44.************/2m6kcbd.jpg
100% seksu ;D
nawiasem mowiac, dziwnie, ze dali mu nieposlkie imie
ultraviolence
12.06.2009, 15:45
Tak w ogóle to trochę dziwne, że część rodzin została przetłumaczona na język polski, a pozostali nie. To zmusza mnie do używania anglojęzycznych imion :P Myślałam, że w wersji finalnej zostanie to "naprawione", ale najwyraźniej oczekiwałam zbyt wiele :P
Jak dla mnie to słodkie, że jest mały Mortimer i przyjaźni się z Bellą, ale to przecież nierealne! W jedynce był dorosły, w dwójce emerytem i nagle jest dzieckiem? Na razie nimi nie gram, ale zamierzam pograć:)
u mnie Mortek startuje jako nastolatek (poznaje Olivkę etceteraetcetera).
a Belli nie ma. jest tylko Konstancja bodajże. i ktośtam. no, nie licząc stada duchów co noc.
Ja (a konkretnie jedna moja simka) trochę namieszała w maxisowkich rodzinach. Najpierw rozbiła małżeństwo Landgraabów wychodząć za Ireneusza. Gdy Malcolm stał się nastolatkiem wzięła rozwód z jego ojcem. W między czasie zaprzyjaźniła się z Konstancją Ćwir i podczas jednej z wizyt w jej domu poznała Gwidona (był już emerytem). Aktualnie ma z nim romans i nie wiem czy nie rozbije kolejnego małżeństwa.
a ja namieszalam u hanka goddarta, czy jak mu tam ;p
w kazdym razie zerwal z pauline, za co ona wywalila go z domu, po czym rzucila robote. teraz zyje z oszczednosci, a w razie kryzysu planuje dorobic w spozywczaku ;p
Ja zajmuję się Claris Ursine (Mam nadzieje że tak się nazywa)
to moja ulubiona simka.
Dodatkowo moja rodzinka Dżordżol.
Lubie te dwie rodziny.
Olcia 001
14.06.2009, 09:01
Ja mam chyba cosik nie tak :((( u mnie w TS3 nie mogę znaleźć żadnej rodziny, poza tą, którą sama stworze. Mam rodziny w skrzyni, ale nikt poza moimi nie mieszka!!! Nie mam Landgraabów ( czy jakoś tak ). CO ROBIĆ...!?
A do mojego miasta wprowadzają się rodziny jakieś obce nie wiadomo skąd :| Może to te ze skrzynki rodzin? W każdym bądź razie zajmują mi tylko chaty :D Już się 3 wprowadziły, jacyś Berkleyowie (rodzice, córka nastolatka, córka dzieciak i córka małe dziecko), jakaś rodzina Paige (trzech facetów (!? :O ) i małe dziecko haha) i jeszcze jakaś rodzina, której nazwiska nie pamiętam... :rolleyes:
Madelaine
14.06.2009, 09:48
U mnie w rodzinie Frio (?) (trzech chłopaków) ni stąd ni zowąd pojawił się bobas. Trochę to dziwne...
UsBuzzer
14.06.2009, 10:04
Może adoptowali xD? Oni niekoniecznie muszą być "tymi na jakich wyglądają", może to po prostu przyjaciele, albo bracia :D?
TrueWildLove
14.06.2009, 10:39
A czy jest Kasia Langerak? Bo słyszałam, że ma być a nigdzie jej w grze nie mogę znaleźć?
ultraviolence
14.06.2009, 12:23
Może adoptowali xD? Oni niekoniecznie muszą być "tymi na jakich wyglądają", może to po prostu przyjaciele, albo bracia :D?
To bracia. Ten jeden, Jared bodajże, jest ojcem dziecka Claire Ursine - dziewczynki o imieniu Toni (sprawdzałam w drzewie genealogicznym). Z kolei brat Jareda jest dla Toni wujkiem, więc chyba wszystko się zgadza :)
A czy jest Kasia Langerak? Bo słyszałam, że ma być a nigdzie jej w grze nie mogę znaleźć?
Przyłączam się do pytania.
To bracia. Ten jeden, Jared bodajże, jest ojcem dziecka Claire Ursine - dziewczynki o imieniu Toni (sprawdzałam w drzewie genealogicznym). Z kolei brat Jareda jest dla Toni wujkiem, więc chyba wszystko się zgadza :)
Przyłączam się do pytania.
Langerak to podobno nasza Lada, ale nie gralam tą rodzina wuięc nie wiem, czy rzeczywiście.
a u mnie robia sie rodziny innych orientacji ;d ta taka gruba od współlokatorow ma trzy laski, ten gosc o innym imieniu i nazwisku, ktorego chcialam zgarnac dla mojej simki ma juz chlopaka o imieniu gage, a leighton jakistam ma faceta o imieniu connor ;d w ogole u mnie duzo sie narobilo homoseksualnych zwiazkow w tej grze O.o
UsBuzzer
14.06.2009, 14:26
Zaraz ktoś EA posądzi i wycofają TS3 ze sprzedaży :<.
<lol> xD
Keramzyt
14.06.2009, 15:15
A ja moją rodziną Fikus rozwaliłem już rodzinę Sekemoto (Leighton wyniosł się, za co Sam się na niego obraził i byli wrogami), potem połączyłem Alto i Landgraabów (drugie dziecko L. wyszło za kolejnego dzieciaka, córkę A.) a potem Fikusami doprowadziłem do ich ponownych sporów... A teraz rozwalam Ćwirów :P
Tak, Memełe ma rację, rodzina Langerak to rodzina Lada, niestety nasi tłumacze nie zdobyli się na to, żeby zostawić to nazwisko w spokoju :(( A jeżeli ktoś nie wie skąd to wiem to wam powiem ;) - z angielskojęzycznej simswiki. U nich Lada to normalnie, Langerakowie, a Klementyna to Kayleen, czyli nasza Kasia (chyba Klementyna, w każdym bądź razie to ta mała gówniara).
u wolfow (?) oboje dostali awans + ten koles dostal kosza od szefowej, ktora chcial poderwac
facet jest juz doroslym
no i tak mysle, czy by im dzieciaka nie zrobic;p
Ja nie grałam w ogóle tymi rodzinami. Bella i Mortimer zostali parą i mają dwójkę dzieci, bez ślubu. Mieszkają też oddzielnie. Ona z bratem i dziećmi, on- sam. Bella była strasznie gruba. Potem byłam swoją rodzinką na siłowni i tam ją spotkałam. Od tamtej pory ma idealną figurę :P To się stało tak szybko.
U mnie to już zaawansowane wiekowo to miasteczko.
Kennedy i Bunchowie się wyprowadzili.
Wprowadziły się jakieś nowe rodziny: Barkleyowie, Morinowie, Lesterowie, Paige'owie, DeMayo i jeszcze jacyś.
Landgrabowie: rodzice są już starzy, Malcolm ożenił się z Holly Alto. Holly jest w ciąży.
Alto: Nick i Vita są już na emeryturach, córka wyszła za mąż, mają nowego syna, nazywa się Royce i jest nastolatkiem.
Ćwir: Gwiodon umarł ze starości, Kornelia dogorywa, a Mortimer zaręczył się z Bellą.
Kawalerwie: rodzice starzy, dzieciaki dorosłe.
Sakemoto: Yumi umarła ze starości, Laghton zbliża się do emerytury, a jego syn zaraz będzie dorosły. Dodatkowo sprowadził się do nich sąsiad.
Alvi: Iqbal dogorywa, dzieciaki dorosłe, dodatkowo Miraj się ożenił z Sandi
French.
Samotne matki: Fiona McIrish i Molly French są już staruszkami, River, córka Fiony nie żyje, Sandi, córka Molly wyszła za Miraja.
Lada: Klementyna umarła (...), rodzice są starzy, Przemysław jest dorosły, a ciotka Zelda spłodziła dwoje dzieci dla Christophera Steela.
Steel: gościu ma dzieci z Zeldą
Koffi: jest już stary, mimo że wg. twórców ma inną orientację ( :D ) to strasznie chciał spłodzić dzieci, więc... patrz poniżej
Hart: rodzice starzy, Bebe dorosła, jest burmistrzem, poderwała Gobiasa Koffiego, gdyż pilnie poszukiwała materiału na ojca i męża :D
Zadek: wyprowadziła się do innego domu (ja nie ingerowałem), adoptowała trójkę dzieci, z których dwoje chłopców już są nastolatkami, a dziewczynka zmarła w wieku niemowlęcym (nie wiem jakim cudem, ja tą rodziną nie gram), mieszka z jakąś babką...
Clavell: Bessie i Buster umarli ze starości, Xander zaraz będzie staruszkiem, adoptował dwie dziewczynki, jedna już nie żyje (hmmm... była w wieku szkolnym :| ), ostatnio się ożenił z Madison VanWatson i będą mieli dziecko.
Frio: Connor ożenił się z Tamarą Donner i mają dziewczynkę.
Ursine: Claire jest już stara, jej córka jest nastolatką (albo młodą dorosłą, nie wiem dokładnie). Dopiero ostatnio zobaczyłem, że to dziecko to sprawka Jareda Frio :D
Wan-Goddart - są starsi, ale nic więcej się nie zmieniło u nich.
Whrinwright: rodzice są już starzy, przeprowadzili się bez mojej zgody do jednego z moich simów... ich córka ostatnio zmarła.
Jolina: jest gruba...
Wolff: są po prostu starsi, ale nic poza tym się bardzo nie zmieniło.
No takie to perypetie, dodam, że ja prawie nie ingerowałem w życie tych simów, ciągle gram moją własną rodzinką. Tylko ostatnio ożeniłem kilku miastowych, bo zaraz byłaby znowu plaga adoptowanych dzieci :D
ja jeszcze nie napisze nic o moich rodzinkach bo jeszcze nie posiadam 3 ale właśnie...czemu jest taka plaga adoptowanych dzieci? i kto je adoptuje> nasze simy które są bezdzietne i bez partnerów czy miastowi tzw. NPC adoptuja sobie dzieciaki? o.O
Mogliby to "ulepszyć" żeby nie pojawiały się adoptowane dzieci.
ja jeszcze nie napisze nic o moich rodzinkach bo jeszcze nie posiadam 3 ale właśnie...czemu jest taka plaga adoptowanych dzieci? i kto je adoptuje> nasze simy które są bezdzietne i bez partnerów czy miastowi tzw. NPC adoptuja sobie dzieciaki? o.O
Adoptują wszyscy, jeśli gramy swoją rodziną, to w innych rodzinach nagminnie adoptują dzieci samotni simowie, którzy są już w dość zaawansowanym wieku "dorosły", a jeszcze nie posiadają rodziny. Wtedy właśnie dzieją się takie cyrki.
Chryzantem Złocisty
24.06.2009, 09:52
A nie jest tak,że adoptują dzieci też Ci,którzy mają cechę "rodzinny" albo jakiś cel związany z rodziną?
Ja powiem o niektórych...
Wolff - Morgana się wyprowadziła, Thornton mieszka z moją simką Betty, mają syna Gerarda, córkę (nie pamiętam jak nazwałam) i nowego synka, który zrobił się bez mojej ingerencji.
Alto - jeszcze są dorośli, Holly już mł.dor, ale mieszka z nimi.
Ćwir - rodzice starzy, Morti chudy
Ursine - Claire ma córkę w wieku szkolnym, nadal gruba (na focie w screenach jest chuda, to było zanim odkryłam że można zmieniać aktywną rodzinę i przestałam się wściekać, że to jakieś niedorobienie)
Keaton - Justine STRASZNIE się roztyła... mają synka (tyle tych imion w różnych wersjach było że nie pamietam)
Clavell - Buster umarł, potem Bessie (dość niedawno...)
Wan-Goddartt - Hank i Pauline wzięli ślub prywatny, mieszkają w domu Sekemotów, którzy się wyprowadzili, przed ślubem 'zrobili' sobie córeczkę (imię? ;d). Pauline to tekściarz, a Hank to agent specjalny.
+ parę moich rodzinek :)
raspberry
24.06.2009, 18:15
czemu na jednym kompie jak zainstalowalam simki Mortimer Ćwir był młodym dorosłym z córką Chanel, a jak ostatnio zainstalowalam simsy na laptopie Mortimer był małym słodkim chłopcem? :D
A nie jest tak,że adoptują dzieci też Ci,którzy mają cechę "rodzinny" albo jakiś cel związany z rodziną?
Nie, nie jest tak, jestem pewien, Xander Clavell nie ma takiej cechy, co więcej ma cechę "unika zobowiązań" a i tak adoptował dwójkę bachorów. :D
u mnie u samotnych matek fiona sie zestarzala, molly wziela slub z jakims gosciem (mlodszym od niej ;p) i tez stala sie emerytka
sandi jest nastolatka i zawala szkole, bo spedza caly wolny czas z tym dziwnym kolesiem, ktory ma cyfry w imieniu XD
a river jest mloda dorosla i na razie sie obija
Gram simką Jamie Jolina (oczywiście zmodyfikowałam jej wygląd). Geniusz, flirciara, dusza towarzyska, wirtuoz i mól książkowy :) Nie jest już młodą dorosłą, ale dorosłą. Wzięła ślub z Christoperem Steel'em, ale utopił się. I TUTAJ UWAGA NA MROCZNEGO KOSIARZA FLIRCIARZA!
Po śmierci Christopera oczywiście się zjawił, ale nie poszedł, tylko podszedł do Jamie. Zapoznali się, byli najlepszymi przyjaciółmi. Normalnie sobie gadali:
http://img149.imageshack.us/img149/6654/screenshot2u.jpg
Tylko o czym mówi kosiarz? O śmietniku. Czyżby mieszkał na śmietniku i chciał zdobyć piękny domek Jamie w wykonaniu kubussa o nazwie "Satriani"?
Wkrótce Jamie wyznała mu zauroczenie i doszło do miłosnego uścisku:
http://img149.imageshack.us/img149/1687/screenshotgcu.jpg
Zapewne wtedy moja simka pomyślała o ciąży z mrocznym kosiarzem, jak wspaniale byłoby mieć z nim dziecko. Z Christoperem ostatnio chciała zajść w ciążę i się starała, kto wie, może zaraz będzie w ciąży i dołączy do grona samotnych matek. Na dowód swojej miłości, chociaż mrocznego kosiarza poznała dopiero w tym dniu, chciała go pocałować:
http://img191.imageshack.us/img191/279/screenshot3mhv.jpg
ale on odmówił! Najpierw są przyjaciółmi, najlepszymi przyjaciółmi, zauroczeni, a on odmawia? No cóż, po tym rozpłynął się w powietrzu i koniec. Nie można do niego zadzwonić. Kto wie, może Jamie chciałaby, żeby ktoś umarł na jej parceli, aby ponownie go zobaczyć? Zobaczymy, jak się losy potoczą :)
Wampirencja
25.06.2009, 22:34
Ach, też mi się taki marzy :D
Ja oryginalnymi rodzinami nie grampoza Donem Lotario [? nie pamiętam nigdy jego nazwiska] bo akurat sobie wczoraj otoczenie pobrałam nowe.
Otóż zmieniłam mu nieco fryzurę i zaczął brylować na początku w karierze dziennikarskiej jednak po wielu niekorzystnie podjętych decyzjach i 8 jednoczesnych związkach szef na tyle go "znielubił", iż wyrzucił go.......... Na chwilę obecną jest Burmistrzem ale pnie się na najwyższe stanowisko :)
dawid9132
03.07.2009, 19:17
zagłodziłem cwirów i zbankrutowałem przyjaciółki z pracy , wykończyli się same
Chwilowo żyją jak chcą. Mortimer chyba dorósł, Kornelia i Gwidon (czy jakoś tak) poumierali...
Nie zajmuje się zbytnio rodzinami maxisa...
Ci tlumacze... To Klememtyna Lada
Szynszyl
04.07.2009, 21:43
Trochę to jest bezsensowne, bo np. taka Kasandra Ćwir nie zdążyła się nawet urodzić (przyszły ojciec jest dopiero na etapie dziecka), a jej "rówieśniczka" (tak było w TS2) zaraz zostanie nastolatką :P
Trochę to jest bezsensowne, bo np. taka Kasandra Ćwir nie zdążyła się nawet urodzić (przyszły ojciec jest dopiero na etapie dziecka), a jej "rówieśniczka" (tak było w TS2) zaraz zostanie nastolatką :P
Może dla tego nasi tłumacze postanowili to nazwisko zmienić na Lada, w sumie jeśli tak, to dobry krok, ewentualnie mogli z samej Kasi zrobić jej matkę, wtedy jej obecna matka byłaby jej babką, a samej Kasi nie byłoby jeszcze na świecie :D
U mnie Michał Kawaler związał się z Holly Alto, a ten brat Klementyny/Kasi nie pamiętam jak mu było jest z Lisą Bunch. Mortimer chodzi na razie z Bellą, ale nie mogę ich w sobie zakochać. Zelda (ciotka Kasi) zakochała się w jakimś gościu z jej pracy.
rocktechnika
09.07.2009, 15:44
Ja głównie gram swoimi rodzinkami, ale na samym początku moją Simkę Matyldę wydałam za mąż za Sima o nazwisku Elfman (nie pamiętam jego imienia), mają kilkoro dzieci (koło 7 ;) ), w tym dużo córek i musiałam im znaleźć mężów. I tak: moja szalona pani naukowiec Milena wzięła ślub z Xanderem Clavellem [nie wiem, jak to wyglądało na samym początku, gdy zainstaluje się grę, bo nie interesowałam się innymi rodzinami, ale wiem tyle, że: rodzice Xandera nie żyją, nie wiem, czy miał jakąś żonę, wiem natomiast, że adoptował 3 (!!) chłopców, a później jego najstarszy syn (jak stał się młodym dorosłym) adoptował dziewczynkę Shante (imiona są okropne...)] i moja Simka zaszła w ciążę, urodziła dziewczynkę i... wyprowadziła się z domu (tylko ona i jej córeczka) ;), po jakimś czasie znów spotkała się z mężem, poudawała, że chce do niego wrócić, poszli do łóżka i z całego tego spotkania powstała kolejna córeczka :), teraz 3 panie mieszkają sobie same w pierwszym zbudowanym przeze mnie od podstaw domku i jest im tam dobrze :), a Xander mieszka z tymi wszystkimi adoptowanymi bachorami :P; siostra Mileny poznała syna Kawalerów - Jokasty i Wacława (?), brata Belli, wzięła z nim ślub i nie wiem, co dalej, bo zajęłam się Bellą, którą poznałam jako nastolatkę, zaraz po ślubie brata i mojej Simki, Bella miała urodziny, stała się młodą dorosła i poznała... Mortimera Ćwira! Tak, tak, wzięła z nim ślub i trochę naciąganie mam Bellę Ćwir :D Zamieszkali w jego wspaniałym dworze za cmentarzem, w którym została tylko matka Mortiego, nikt inny nie dożył tych dni, Bella i Morti mają (o ile dobrze pamiętam) czwórkę dzieci, które (ostatnio zauważyłam, jak wychodzili ze szkoły) są już nastolatkami! (jak ostatnio nimi grałam, to byli małymi dziećmi ;) );
a Madison VanWatson służy mi za przypadkową matkę ;) Jak Cyk10n Sw0rd (czy jakoś tak) zaczął romansować z moją Karlą, to zdradził ją z brzydką Madison i ona zaszła z nim w ciążę, urodziła chłopca, który teraz jest nastolatkiem, a jego mama... jest w ciąży z innym moim Simem - Michałem Elfmanem, ponieważ Michał na chwilę obecną nie może mieć dzieci ze swoją żoną, która po prostu jest na to za stara (emerytka ;) stworzona przeze mnie), a bardzo chciał :) A że nie lubię adoptowanych dzieci, to Michał ma dziecko z Madison ;)
Landgraabami nie grałam, Claire Ursine ma córkę (nie wiem, z kim, pewnie adoptowaną), Sam Seakemoto nie jest sam, mieszka z nim jakiś wyrostek, nie sprawdzałam, jakie między nimi są powiązania, poza tym co jakiś czas widzę informację, że ktoś zmarł, a ja ich nie znam (pewnie moje Simy tak ;) )i tyle ;)
Bachor tej całej Ursine, to dzieciak któregoś z Frio, a wyrostek u Sekamoto to jego dzieciak :P
rocktechnika
09.07.2009, 21:27
Bachor tej całej Ursine, to dzieciak któregoś z Frio, a wyrostek u Sekamoto to jego dzieciak :P
Chciało Ci się czytać to wszystko, co naskrobałam? ;)
Jak wrócę od rodziców do mojego kompa i mojej gry, to posprawdzam, kto żyje, gdzie, jak i z kim ;)
Chciało Ci się czytać to wszystko, co naskrobałam? ;)
No, ba! :P
Agorek69
18.07.2009, 14:49
Niektorzy sa zdziwieni, ze Mortimer w The sims byl doroslym, w The sims 2 byl emerytem a teraz nagle "odmlodnial". Odpowiadam- The Sims 3, chociaz jest kolejna czescia, to powraca do wczesniesjszych wydarzen, czyli jest tak jakby prequelem (chyba dobrze napisalam i wybaczcie brak polskich znakow) ;)
Rosemarie
26.07.2009, 23:16
Gram rodziną Keaton.Justine urodziła chłopca-Christiano.Christiano ma cechy leniwy i dobry.Jest ładnym o urodzie latynowskiej chłopcem.Najbardziej lubi muzykę(nie pamiętam) chińską potrawę i kolor szary.
http://i30.************/ke7oec.jpg
Obecnie jest małym dzieckiem.
Justine osiągnęła cel w życiu,a Marty jeszcze nie,ale blisko.
Justine zaszła w kolejną ciążę,urodziła chłopca-Jareda.Jared ma cechy(nie pamiętam,dopiszę potem)
http://i30.************/21d4s5t.jpg
Obecnie jest niemowlęciem.
Będę znowu starać się o nowe dziecko,jak Jared podrośnie do małego dziecka,mam nadzieję,że będzie to dziewczynka;)
Więcej o rodzinie Keaton ...
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1080448&postcount=117
Alto:
Vita jest maniaczką trollowania na forum, ogolnie omg, ledwo co przezyla naplyw 'wolnej woli', ktory im ostatnio zorganizowalam. widac, kobitka nie umie zadbac o siebie.
ten jej maz, schudl, biedak, zajmuje sie sam soba, teraz to juz pewnie emeryt jest. vita chyba tez.
no i ta ich corka, ktora jest juz prawie dorosla [nie mloda], hemm, zmienilam ja calkowicie, ale jej ryjca nic nie poprawi :/ styl ubierania sie... fryzura to juz calkiem. jest zonata i ma z mezem dziecko, kto to nie pamietam. syn jest niemowleciem, zostawilam ich na tym etapie.
i, uwzgledniajac to, ze caly czas gram w 'jednej grze', ze tak to ujme, to zycze im spokoju w swiecie niebieskim.
Ja na sims.wikia.com znalazłam drzewa genealogiczne z The Sims 2 i przenosze rodziny do trzeciej części. Teraz tworzę rodzinę Aspirant czy jakoś tak ;).
W rodzinie Bunch jest kolejny dzieciek. Nazywa się Sybil.
Kent:Kim się ożeniła z cyklonem,a Piper i Liama zostawię w spokoju:)
Keaton:Marty zostawił ex żonę i bachora dla mojej simki:)
u wolffow urodzila sie coreczka justine (postep historii ;p). thortnon osiagnal szczyt kariery biznesowej (?), a moja simka namowila go do rozowdu z morgana.
thortnon sie zestarzal i przeszedl na emeryture, a justine jest juz dzieckiem (i ma taka brzydka fryzure, wyglada jak facet, ale nvm)!
Madelaine
17.08.2009, 19:38
Ostatnio wziełam się za Sekemotów (??). Leighton ożenił się z... Ayeshą?? Wiem że spłodził jej córkę która aktualnie jest nastolatką xd, sam jest w wieku szkolnym, Yumi wyszła za Steela który się zestarzał, i adoptowali córkę Margarett ;D (też nastolatka).
Grałam także rodziną Simowicz z Riverview, i tak Beata jest młodą dorosłą, Fatima i Wadim jeszcze są dorośli i urodziła im się kolejna córka, Fanaa xd
Zauważyłam też gdy grałam Simowiczami, to w rodzinie Lobos urodziła się Candace, a później bliźniaczki Annmarie i Katy :)
btw jeszcze nigdy nie adoptowałam dziecka w trojce
off
Różne wersje mialam, ale najlepsze z nich sa takie:
Pauline Wan bierze ślub z Hankiem, który tego samego dnia romansuje z Danką Landgraab, po czym Pauline go rzuca i bierze ślub z Leightonem, jest z nim w ciązy.
Claire Ursine rodzi córeczkę, wprowadza się do Frio i wywala Jareda z domu, bierze ślub z Colinem, Justine Keaton oczywiście rodzi synka, adoptowali córkę i rodzi im się kolejna dziewczynka. Thornton Wolff wywala Morgane z chaty i żeni się z miejscową lalunią Betty. Stiles Mc Graw i Tamara Donner biorą ślub, tamara rodzi bliźniaczki, po czym adoptowali jednego chłopca. Pierwsza córka - Hannah, wyrosła na bizneswoman, druga córka na policjantkę, synek ożenił się z holly alto która akurat jest w ciąży. Blair Wainwright i Cyk Sword ( bez tych pokemonowych znaczków) są zaręczeni, ale nic się z nimi nie dzieje konkretnego. Reszta głównie poumierała, lub dorasta samotnie. A! Bebe Hart i Chris Steel wzięli ślub i opiekują się córką Christopera, którą sam adoptował...
Rosemarie
29.08.2009, 13:10
Różnymi maxisowymi rodzinami grałam,ale jak najdłużej to gram Claire Ursine.
Claire ćwiczyła duużo,aż osiągnęła zgrabną sylwetkę,potem okazało się,że jest w ciąży,była pewna na 100%,że to dziecko Jareda Frio.Poszła do niego i mu powiedziała,za to on nie zareagował zbyt entuzjastycznie.Ona była smutna,że będzie samotną matką ..
We wtorek(w pierwszym tygodniu grania) o 1 w nocy urodziła córeczkę-Jane Ursine.
Wcześniej poznała Beau Andrews'a i do niego zarywała,miała z nim romans.Wiedząc,że ma żonę.Poprosiła go o zerwanie z nią,a on powiedział,że jeśli ma wybierać między nią,a Victorią,to wybiera Victorię.Claire była przygnębiona,wtedy zaprzyjaźniłą się z bogatym simem Thortonem Wolffem,który zostawił dla niej żonę.Czekam na rozwój gry ;]
Jane jest jeszcze niemowlęciem ;)
anie_1981
29.08.2009, 15:00
Mnie głównie interesują Ćwirowie i Kawalerowie, oraz rodzina Zadek... Wskrzesiłam Agnieszce męża, mają teraz syna. Bella i Mortimer mają dwoje dzieci, starszą Kasandrę i młodszego Aleksandra. Niestety pomimo rzekomej naprawy przez patche problemów z adopcjami, matka Mortimera adoptowała syna pomimo posiadania męża. To się odbyło bez mojej ingerencji. Dewayne jest już dorosły, wyrzuciłam go z domu. Rodzice Belli i Mortimera już nie żyją. Brat Belli, Michał, ożenił się z Holly Alto, której rodzice też już nie żyją. Mają córkę, wkrótce Holly urodzi drugie dziecko. Na razie zostawiam te rodziny w spokoju, mnie tylko zależało na zapewnieniu dobrego życia tym rodzinom, teraz tylko będę się z nimi przyjaźnić, żeby mieć ich nagrobki. Myślę, żeby sklonować z Riverwiev Don'a Lotario i hajtnąć go z Kasandrą. W dwójce zawsze hajtałam z nim Kasandrę, tylko zmieniałam mu charakter, żeby był "przykładnym mężem i ojcem".
Madelaine
23.01.2010, 10:04
Teraz u mnie dużo się dzieje:
A i gram w Riverview
Shelley - ma nastoletniego syna Franco i córkę w małym wieku, ożeniła się z podstawionym moim simem.
Carpenter-Rhodes - Ta blondynka jest stara, ożeniła się z też jakimś starym francuzem, ma adoptowaną córkę w wieku szkolnym.
Nadzieja i ten jej mąż umarli.
Lessen - ożenił się z babką która się przeprowadziła do miasta jakąś tam ... Varney. Mają syna i córkę.
Lobos - te małżeństwo jest stare, Olimpia i Anita mają mężów, wyprowadziły się z domu, obie w ciąży.
Cantina - Wrócisława ma córkę z moim simem, potem chajtnęła się z Lee Chungiem mają córke i syna.
Grisby/Crisby? - Wiem że oni byli brzydcy Sonia i Walter, mieli córkę Tamarę która ożeniła się z Robertem Nowakiem. Mają córkę.
Precel - No więc ta stara zmarła, Alek jest z Grzymisławką Biedak [już Precel] mają 4 córki O.o Rhonda ma nastoletnią córkę, syna Aidena i wieku szkolnym i małą córkę. Chajtnęła się z tym Biedakiem który ma córkę Gosię i syna Triggera. Jest już stara.
Joy - Norman już zmarł, jego córka pobrała się z rudym panem Tabliczką i mają dzieci.
Dalej nie pamiętam ; d
Charionette
23.01.2010, 12:04
Sunset:
-Landgraab- Danuta wyprowadziła się od męża (i strasznie się roztyła :P), rozpoczęła własne życie. A pan Landgraab znalazł sobie nową żonę. Malcolm ożenił się z córką Nicka i Vity.
-Alto- Nick i Vita zmarli :D, a ich córka ma dwójkę dzieci z Malcolmem :)
Riverview:
-Lotario- Don znalazł sobie żonę :P Tą Grzymisławkę Biedak. Na razie nie mają dzieci.
-Precel- Rhoda została samotną matką (adoptowała córeczkę :)
Ostatnio sporo pograłem rodziną w SV. Przez postęp historii dużo się stało xD Vitcie i Nikowi urodziła się córka, Alexandra. U rodziny Keaton urodził się pierwszy synek, po jakimś czasie następny, ale nie wiem, jak się nazywają. Thorton Wolff miał romans z Jamie Joliną, a gdy Morgana zaszła w ciążę, on od niej odszedł. Urodziła się córka Juliette. Bunchowie też mają kolejne dziecko. Urodził się syn, Harold. U rodziny Winrwight (czy jakoś tak) też urodził się bachorek. Synek, ale nie wiem, jak go nazwali. Stiles McGraw zaczął chodzić z Blair, a Tamara z tym komputerowym dziwakiem. Przyjaciółki z pracy i samotne matki zginęły tragicznie. Victori i Beau Andrews urodziła się córka Mia, kiedy ona dorosła to zmarli. Mortimer Ćwir wziął ślub z córką mojego ulubionego sima. W innych rodzinach nic się nie stało, no chyba że ktoś umarł :)
No to teraz Riverview.
Don Lotario nie zrezygnował ze starych zwyczajów i zaczął kręcić z :
- Konstancją Shelly
- Tą dziewczyną z rodziny Biedak (Grzymisława??)
- Dziewczyną z rodziny Precel (też nie pamiętam jak się nazywała)
- Marcjanną Carpenter-Rhodes
- Z takimi dwoma siostrami, nie pamiętam, jak się nazywały
- Dwoma moimi simkami
W RV gram bardzo mało, jedyne co zrobiłem, to ślub Beaty i Roberta Nowaków, urodziła im się córka Balbina (ta z TS2) która zadaje się ze Sławkiem Biedakiem (Jej przyszłym mężem)
ewelina17i4
15.02.2010, 16:02
Ja lubie najbardziej ćwirów:)
TiPooSs153
19.02.2010, 14:03
Ja sobię zrobiłem moją rodzinkę mam romans z Jamie Jolina zrobiłem jej dzieciaka Camerona Jolina i sobie żyją obok siebie mamy osobne domy i ona mieszka po 2 stronie ulicy.
Alesha49
23.02.2010, 08:45
Ja nie gram maxisowymi rodzinami tylko swoje stwarzam rodziny.No bo jakoś tak
anuss3211
25.02.2010, 14:31
a ja póki co gram Clarie Ursine. zrobiłam jej metamorfozę, odchudziłam ją, zmieniłam jej fryzurę. urodziła już córeczkę i wróciła do swojego ex.
Ja mieszam życie rodzinom maxisowym z moimi ;]
Ale ogólnie:
Mortimer poznał Dianę i mają syna ,Carlosa.
Michał Kawaler poznał simkę (nie pamiętam imienia) której zależy na kasie (jest arogantką a jej pragnieniem życiowym jest pływać w pieniądzach xd) i są małżeństwem (Ale zamierzam zrobić Dinę i Ninę i trochę pomieszać :d ) Przemysław Lada dorósł (młody dorosły) i poznał moją ukochaną simkę Violette McQueen - wzieli ślub , zamieszkali w małym domku na krańcach S.V., urodziła im się córka Anabell i żyją ...żyli sobie, przedwczoraj jak wszedłem do tej rodzinki Violetta miała czerwony pasek głodu a kodem nie mogłem jej powiększyć :O Umarła i Przemysław sam wychowuje córkę.
Za to 'nowa' tj. Diane Core (nie ta z którą jest Mortimer) jest rozpieszczona i zamieszkała z Gobiasem Koffi w jego domu dla kasy :P Urodził im się syn a ona nie cierpi dzieci xD Potem Gobias Umarł a Diane zaczęła flirtować z tym Cyrklem (?) ze współlokatorów i mają dzieciaka nie pamiętam imienia xd
Connor Frio poznał Rose (moją simówe xd) i mają w sumie 3 dzieci - Stephanie + jej siostra bliżniaczka (nie pamiętam znów imienia :D ) a potem jeszcze jedna dziewczynka nie pamiętam jak się zwała :D :D XD
Belle i Jokaste zamierzam zabić XD Reszty nie ruszałem i sami się postarzeli ;]
Grałem nieco rodziną Ursine...
Claire rozwinęła swoją karierę przestępczą, ale nie zdobyła jej szczytu. Zerwała kontakty z ojcem jej córki Stefanii - Jaredem, albo Connorem Frio. Stefania poznała jako nastolatka mojego sima Seweryna chodzili ze sobą, ale gdy Stefka się roztyła to się rozstali. Sewerynem gram obecnie, a Stefkę doglądam. Obecnie Claire nie żyje, ale dziwnym trafem w nienawiści z Jaredem dorobiła sobie z nim drugie dziecko Saide Frio (nazwisko ma po ojcu). Saide jest emerytką i ma dorosłego syna z jakimś strażakiem. Stefania wraz z Simem NN spłodziła mnóstwo dzieci - do tego stopni, że nie pamiętam imion jeden to chyba Carl. W każdym razie kiedy jestem w centrum Sunset Valley to zawsze jakiś Ursine się pojawia.
Myślałam, że tylko ja gram w Wollfów ;D
Oboje osiągnęli szczyty kariery, facet cały czas ćwiczył a facateka pracowała, wgl nie rozmawiali, nie kochali się.
Urodziłam im dziewczynkę, Morgana, która wzięła ślub z jakimś grubasem (od razu po staniu się młodym dorosłym), zrobiła sobie z nim dziecko i zrobiła romans z sprzątaczem ;D. Rozwód, ślub i kolejne dziecko. Bardzo mi ten pasożyt przeszkadzał, więc zmarł (...) a jego prochy zostały umieszczone w murach, i ciągle nawiedza dom ;P.
Dziewczynki są obecnie nastolatkami - jedna pisze książki, druga gra na gitarze ;). Morgana maluje, maluje, maluje ;P.
Gram też w rodzinę Alvi. Ten grzeczny nastolatek mi aby przeszkadzał ;P. Umarł (...). DOrosły wziął ślub z Lisą (?) Bunch, jest przestępcą. Pogodził się z ojcem który niedługo kopnie w kalendarz.
anie_1981
29.03.2010, 13:36
Ja kibicuję tyko Kawalerom, Ćwirom i Zadkom (Darling). Gram już którymś z kolei pokoleniem. Mortimer, Bella, Jokasta Kawaler, Agnieszka Zadek, od dawna są martwi. Ze starości. Kasandra wyszła za Dona Lotario, którego ściągnęłam z Riverwiev. Ona też już w ogródku Ćwirów leży... Gram jej prawnukami. Podoba mi się to, że nie muszę już tak o nich dbać. Gra sama ich hajta i rozmnaża. Ja obecnie dłuższy czas gram w domu Agnieszki Zadek. Jeszcze wiszą jej zdjęcie na ścianie w sypialni i w pokoju dziecinnym, jak trzyma pierwsze swoje dziecko na rękach. Mały miał na imię Roy Eric Darling. Wskrzesiłam jej męża Eric'a. Ach...To były czasy. Ja się przyzwyczajam do Simów i to trochę przykre, że umierają, ale show must go on...
Ja lubię grać gotowymi Simami i stworzonymi przeze mnie również. Ostatnio fajnie mi się gra Ćwirami. Powiększyli rodzinę o kolejne dziecko - tym razem córkę, którą nazwałam Miranda ;) Mortimer jako nastolatek związał się z Bellą Ćwir, potem się z nią ożenił i zamieszkali razem, a Miranda podjęła karierę muzyczną i wyprowadziła się. Mortimer i Bella mają syna Raymonda (który jest podobny do Belli) i małą Kasandrę (podobną do Mirtimera) . No to tyle na razie... a właśnie, zauważyliście jaka fajna jest Zelda Mae? Mnie zainteresowała już na początku, bo flirtuje z kim popadnie i jest bardzo ładna : ))
I w ogóle ciekawie losy rodzin Maxisa potoczyły się w tym moim mieście Ćwirów...
Jamie Jolina została dziewczyną Blair Wainwright i niespodziewanie w jej rodzinie pojawiły się bliźniaczki - Briana i Ericka. Nie miały ojca, miały 2 matki - Jamie i Blair! Jak to możliwe ?
Leighton Sekemoto związał się z Madison Van-Watson
Ja wprowadziłam Stilesa McGrawa do Ladów i ożenił się z Zeldą,mają syna Camerona.
Przemek Lada jest chłopakiem Narcissy Vatos, miał z nią córkę Rosalie,ale zauroczona nim była Monika Morris
w ogóle lubię traktować te maxisowe rodzinki jak swoje własne i budować ich historię : D
Malakacha
25.04.2010, 12:47
Ja niestety muszę grać już stworzonymi, bo coś jest nie tak z moją grą i gdy tworzę sima to w pewnym momencie się komputer zacina <lol2>
Oto moja dłuuuga historia:
Obecnie gram rodziną Lum, którą wszyscy mamy w skrzyni rodzin. Tam jest taki gostek z żoną i nastolatkiem. Wyprowadziłam nastolatka gdy tylko urósł. Potem zaprzyjaźnił się z Agnieszką Zadek (siostra Kornelii Ćwir). Spotkał Molly French i mimo że mieli "gryzące się" cechy charakteru jakimś cudem zakochałam ich w sobie. Ale Lawrence (tak się nazywał nastolatek) nie lubił dzieci (zmieniłam cechy kodem). I potem, gdy dowiedział się że Molly jest w ciąży zaczął się z nią kłócić. Nie mieszkali razem, a gdy przychodził ją odwiedzać (coraz rzadziej zresztą) dziewczyny nie wpuszczały go do domu (może to jakiś błąd w grze, ale Lawrence stał jak durny pod tymi drzwiami i stał). Molly mieszkała w domu ,,Samotne matki". Potem ich cechy zaczęły im przeszkadzać, co doprowadziło do zerwania. Oboje to bardzo przeżyli, ciągle mieli w chmurkach "złamane serce". Lawrence szukał pocieszenia w swojej przyjaciółce, Agnieszce. Aż w końcu się zakochali, mieli nawet kilka cech wspólnych. Lawrence dzięki Agnieszce się odmienił i polubił dzieci (kodem zmieniłam mu tę cechę). Potem tak sobie żyli jako para, aż pewnego razu Lum się oświadczył. Agnieszka zamieszkała z nim. Lawrence codziennie odwiedzał synka Pablo, który mieszkał z matką. Pewnego dnia urządzili wesele, na które przyszła nawet Molly French, już jako staruszka. Robiła dobrą minę do złej gry, ale tak naprawdę aż do śmierci kochała się w Lawrence. Niedługo po ślubie na świat przyszedł Embry, a potem Colin. I tak spokojnie żyli. Agnieszka zajmowała się malarstwem, malowała dzieła sztuki. Razem z Lawrence zbierali na przyszłe domy synów. Kiedy chłopcy byli nastolatkami Embry był z Alejandrą Bentley, zołzowatą brunetką, która uprzykrzała wszystkim życie. Colin z dobrą, pomocną i piękną Sheryl Cole. Kiedy stali się dorośli Emby wyprowadził się do willi z Alejandrą. Tam urodził się Cory Bentley. Jego rodzice są obecnie zaręczeni. Colin, gdy tylko dowiedział się że Sheryl jest w ciąży oświadczył się jej, a gdy urodziły się bliźniaczki Lea i Cindy wyprowadzili się do dużego domu. I właśnie teraz gram tą rodziną: Colinem, Sheryl (którzy są już po ślubie), Leą i Cindy. Pablo, syn Lawrence, który jest staruszkiem i zmarłej Molly poślubił River McIrisch, która również jest emerytką. Nie mogli mieć dziecka tak więc zaadoptowali śliczną Margarett, która stając się nastolatkiem nieco się spasła. Colin wybrał karierę polityczną, Embry pracuje jako specjalista w SPA, a ich żony siedzą w domu. Sheryl pisze powieści, to znaczy zaczyna. Lea jest chłopczycą, lubi sport i ubiera się na niebiesko. Cindy jest typową lalą, ubiera się na różowo, nosi mocny makijaż. Pomimo głupiutkiego wyglądu jest bardzo mądra, czyta dużo książek (jest molem książkowym).
A to jest drzewo genealogiczne sima Lawrence:
http://yfrog.com/eulawrencep
Jego rodzice, żona Agnieszka, ich synowie: blondyn Embry i brunet Colin oraz ich przybrany brat Pablo.
To by było na tyle. Jak coś sobie przypomnę to dopiszę ;D
Balbinaxdd
02.05.2010, 09:09
Jak dla mnie to słodkie, że jest mały Mortimer i przyjaźni się z Bellą, ale to przecież nierealne! W jedynce był dorosły, w dwójce emerytem i nagle jest dzieckiem? Na razie nimi nie gram, ale zamierzam pograć:)
Może dlatego, że Sunset Valley jest przed Miłowem utworzone. Tak mi się wydaje. Pisze to nawet na początku gry. Chyba, że coś pomieszałam. A poza tym ciekawi mnie dlaczego Jared Frio nie jest z kobietą, z którą ma dziecko. Zauważyłam to jak moja simka Alex urodziła mu dziecko, a on, jak się dowiedział o ciąży to na nią nawrzeszczał i zerwał z nią OoO...
Balbinaxdd
02.05.2010, 14:22
Ja grałam niedawno rodziną Funke z panelu rodzin. Ojciec zmarł, matka jest u szczytu kariery naukowej. Dzieci dorosły, syn bardzo podobny do ojca, ożenił się z Martynellą Idelfons ( Moja przyjaciółką miała wenę twórczą i tak właśnie ją nazwała). Irene ożeniła się z (nie pamiętam imienia) Barym, któremu urodziła trojaczki Katarynę, Iwon i Madlene. A najmłodsza z rodzeństwa Funke karierze postanowiła poświęcić się karierze przestępcy. Nie ma partnera i jakoś nie zamierzam jej znaleźć żadnego. Może jak będzie dorosłą kobietą to znajdzie jakiegoś amanta hehe:) Zapraszam do pogaduszek o domach xD
Balbinaxdd
02.05.2010, 14:26
[QUOTE=Malakacha;1238770] Nie mieszkali razem, a gdy przychodził ją odwiedzać (coraz rzadziej zresztą) dziewczyny nie wpuszczały go do domu (może to jakiś błąd w grze, ale Lawrence stał jak durny pod tymi drzwiami i stał).
Ja też tak miałam z Funke, którzy nie chcieli wpuścić Moniki ( z przyjaciółek z pracy). Ona była najlepszą przyjaciółką rodziny.
Kobieto czy Ty wiesz co to jest opcja 'Edytuj'? -.-
Ja zająłem się Simką Madison VanWatson bodajże z domu "Przyjaciółki z pracy". W każdym razie zamieszkała ze stworzonym przeze mnie nieudacznikiem trochę Wiesławem Maczkiem. Jednakże wystąpił błąd i nie mogli się pobrać, co zastąpili sobie wspólnym dzieckiem. Madison powiła syna - Bazyla Maczka. Niestety wybuchł u nich w domu pożar, na szczęście nic się nie stało, ale między Madison, a strażakiem wystąpiło uczucie. Z tego romansu narodził się drugi syn Madison - Kosma Bullard. Wiesiek nie był głupi i przyłapał swoją miłość na zdradzie z Estebanem Bullardem, pobił się z nim i wyrzucił go z domu. W złości na Madison postanowił wychowywać Bazyla i Kosmę, mimo iż Kosma to nie jego dziecko. Za 1 dzień okazało się, że Madison jest w ciąży z Estebanem. Urodziły się bliźniaczki - Sabrina i Marietta. Później Madison znów zaszła w ciążę ze strażakiem i znów urodziły się bliźniaczki - Czcisława Ewa i Waldemaria (od połączenia imienia Waldemar z Marią), kolejna ciąża z Bullardem też przyniosła Madison bliźniaczki - Tadeę Tamarę i Zbysławę Elzę. Przed wszystkimi bliźniaczymi ciążami Madison rozpoczęła pracę w Ratuszu i nadal była na pierwszym szczeblu. Wykupiłem jej nagrodę "Wzmożona płodność". Podczas romansu z Estebanem zdążyła rozkochać w sobie Jareda Frio i tak na prawdę to z nim była w narzeczeństwie jednakże nie mieszkali ze sobą ani nie mieli dzieci. Kiedy MAdison urodziła wszystkie bliźniaczki Esteban wyprowadził się ze swoją 7 dzieci do domu w centrum, a Wiesiek ze swoim synem na przedmieścia. Madison została sama. Postanowiła przyjąć pod swój dach JAreda i Connora Frio, zgodzili się. Madison i Jared wzięli slub i urodził im się syn - Salwin Frio, następnie urodził im się z drugiej ciąży syn - Jan Maria Frio. Niestety Madison nie wytrzymała bez swojej miłości (Estebana Bullarda) i zaszła z nim w ciążę. Jared myślał, ze to jego. Tylko Connor wiedział jaka jest prawda po tym jak MAdison chciała z nim flirtować. Urodziły się trojaczki, trzy dziewczyny - Adela Ida, hmmm nie pamiętam oraz Maria Dolores. W każdym razie... kiedy Jared dowiedział się od brata o zdradzie od razu spakował manatki i wyprowadził się wraz z Connorem i synami do domu niedaleko Wieśka Maczka. Na to dorosły już Bazyl Maczek zabrał trojaczki, aby wychowywał je ktoś odpowiedzialny. I tak Madison pozostała sama. Po ślubie z Jaredem za jego pieniądze wykupiła na własność Spa, które nazwała "Madelaine"... teraz pozyskiwala z niego dochody, a poza tym odnowiła dawne przyjaźnie i rozpoczęła wspinać się po szczeblach kariery politycznej. Za moment miała urodziny na emerytkę. Nie było imprezy, zdmuchnęła świeczki w samotności. Jej postanowieniem było - ustatkować się na starość. Poczęła szykownie i elegancko się ubierać, ponieważ zajmowała się praca w Ratuszu - to do czegoś zobowiązuje. Sumiennie pielęgnowała przydomowy ogródek, zwolniła pokojówkę i z całą pieczołowitością dbała o ognisko domowe. Przeprowadziła całkowity remont domu. Gdy wspięła się na 5 szczebel kariery (Radna) odeszła na emeryturę, miała wówczas 77 dni i dostała okazję przyniesienia urny kogoś bliskiego do Ośrodka Naukowego. Wcześniej nie wspominałem, ale zmarł Esteban przed jej urodzinami. TO jego szczątki przyniosła do "ożywienia"... Tradycyjnie nie udało się i wyszedł żywy duch. Nareszcie spełniło się powołanie i miłość Madison - zaręczyła się z Estebanem Bullardem i wyszła za niego. Wiedli szczęśliwe życie, jednak brakowało im tej radości z samych siebie i postanowili zaadoptować dziewczynkę wieku szkolnym. Z samochodu opieki społecznej wysiadła puszysta mulatka, o szaroniebieskich oczach i brązowych włosach, nadali jej imię Lilia. Tak też Lilia, Madison i Esteban Bullardowie, wiodą szczęśliwe życie, póki któreś z nich nie umrze. Lilia dobrze się uczy... Esteban wypełnia płatne okazje, a Madison pobiera emeryturę oraz zyski ze sklepu.
Podsumowując: Madison powiła 13 dzieci i jedno zaadoptowała.
1 dziecko posiada z Wiesławem Maczkiem
11 dzieci ze strażakiem Estebanem Bullardem
2 dzieci z Jaredem Frio
4 razy zdarzyły jej się pojedyncze ciąże, 3 razy bliźniacze i jedna ciąża trój mnoga.
Mroczny Pan Skromności
24.05.2010, 16:39
@up: o ja nie mogę, też grałem Madison, tylko że u mnie, to mój sim, Jacek się z nią ożenił (teraz Madison już nie żyje :(). Ale jak zobaczyłem, ile ma dzieci, to padłem ;).
pozdr. chrupek
Często tworzę i niszczę rodziny. Zazwyczaj gram własnymi, ale zdarza mi się rodzinami Maxisa. Oto najciekawsza historia z nich :
Grałam rodziną Alto. Pozmieniałam cechy tak, jak mi się podobały. Nickowi zmieniłam pragnienie na "piękny ogród". Vita po jakimś czasie spełniła swoje pragnienie życiowe. Tak się ucieszyła, że postanowiła zadbać o dom. Rozpaliła ogień w kominku i zabrała się za robienie zapiekanki, gdyż było to jej ulubione danie. I klops : musiała oderwać się od tego zajęcia, gdyż wybuchł pożar. Zanim zabrała się za ugaszenie go zapiekanka się zwęgliła i wybuchł kolejny pożar. Strażak, choć bardzo chciał, nie zdołał ugasić pożaru. Vita zginęła. Wściekły Nick wsadził jej nagrobek do katakumb i postanowił nigdy nie chodzić na cmentarz. Holy, po staniu się dorosłą ( tort ) zaszła w ciążę z Leightonem Sekemoto. Przestałam więc grać Nickiem i Holy - tą pierwszą przeprowadziłam domu Sekemotów i zaczęłam nimi grać. Powodziło im się dobrze - Holy urodziła dziewczynkę Annabeth. Po urlopie ostro zabrała się za swoje hobby - łowienie ryb. Spełniła też pragnienie życiowe dotyczące ryb. Leightonowi zmieniłam pragnienie i cechy ( jak wszystkim zresztą ) : będzie gwiazdą sportu. Na razie zaciekle trenuje. Z Holy są zaręczeni - trochę ze względu na dziecko. Sam jest nastolatkiem - kocha czytanie. Dorabia w księgarni. Yumi niedługo umrze, więc wyłączam starzenie. Starsza pani rozpoczyna karierę lekarza - trenuje logikę i w krótkim czasie staje się Ratownikiem.
Ciąg dalszy napiszę.
anie_1981
24.05.2010, 23:33
Ciężko powiedzieć co się dzieje u mnie, bo szczerze to ostatnio straciłam wątek. Opowiem o Zadkach. Częściowo już chyba opowiadałam. Wskrzesiłam Agnieszce Zadek jej męża, Eric'a Darling'a. Pobrali się i mieli dwoje dzieci, Roya Eric'a i Cheri. Później bardzo długo grałam Kawalerami i Ćwirami. Tak długo, że Aga i Eric zmarli, Roy Eric się zestarzał a Cheri prawie się zestarzała. Gra ją hajtnęła z jakimś kolesiem, już nie pamiętam jak się nazywał, był stary jak ich znowu wzięłam pod swoje skrzydła. Jej mąż przyjął jej nazwisko. Wykorzystałam ostatni moment by zaszła w ciąże, mało brakowało, a ród Darlingów by wyginął... Urodziła syna, Giuseppe. Wujek chłopca, Roy Eric miał córkę nieślubną z jakąś babką, ale ona była już stara, więc ostatnia nadzieja na odrodzenie rodu spoczywała na małym Giuseppe. Gdy dorósł stworzyłam mu żonę, nie pamiętam nazwiska, jakie jej dałam (tak krótko je nosiła), na imię miała Anita. Trzeba było zadbać o rozwój zacnego rodu, więc Giuseppe i Anita ostro się wzięli do pracy... Mieli pięcioro dzieci. Trzech chłopców i dwie dziewczynki. Nie pamiętam już ich imion. Najstarszy chłopiec ożenił się z kimś z miasta i miał z nią chłopca i dziewczynkę. Już nie żyje (starość). Drugie dziecko Giuseppe i Anity to dziewczynka, była brzydka więc ją wyprowadziłam z domu, gra zrobiła jej nieślubną córkę z jakimś żonatym facetem. Ona też już nie żyje. Trzecie i czwarte dziecko Giuseppe i Anity mają po dwoje dzieci. Jedna parka dwóch chłopców, a druga chłopca i dziewczynkę. Teraz bawię się najmłodszym z dzieci Giuseppe i Anity (Anita już nie żyje, Giuseppe też niedługo odejdzie...). Jared ożenił się z dziewczyną z miasta, ma na imię Tara. Ma z nią chłopca Adriana Eric'a i córkę Anetę. Uff... O to właśnie dzieje rodu Zadków\Darlingów... Teraz dam im spokój, bo co drugi mieszkaniec Sunset Valley to Darling, lub krewny Darlinga... :P
Klitamnestra
25.05.2010, 09:12
Ja niestety mam terrorystyczne zapędy i prawie wszystkie gotowe rodzinki morduję ^^ Mam ambicję zapełnić cmentarz!
anie_1981
25.05.2010, 19:26
Ja też mam duży cmentarz, 40x40, i też jest prawie zapełniony... A nikogo nie zabijam... Po prostu z czasem wszystkie Simy starzeją się i umierają... Ostatnio robiłam porządki na cmentarzu i musiałam pozbyć się paru nagrobków. Mam jeszcze w piwnicy cmentarza salę na urny. Nie biorę wszystkich grobów jak lecą, tylko te z ludźmi, których lubię.
Ja zająłem się Simką Madison VanWatson bodajże z domu "Przyjaciółki z pracy". W każdym razie zamieszkała ze stworzonym przeze mnie nieudacznikiem "trochę" Wiesławem Maczkiem. Jednakże wystąpił błąd i nie mogli się pobrać, co zastąpili sobie wspólnym dzieckiem. Madison powiła syna - Bazyla Maczka. Niestety wybuchł u nich w domu pożar, na szczęście nic się nie stało, ale między Madison, a strażakiem wystąpiło uczucie. Z tego romansu narodził się drugi syn Madison - Kosma Bullard. Wiesiek nie był głupi i przyłapał swoją miłość na zdradzie z Estebanem Bullardem, pobił się z nim i wyrzucił go z domu. W złości na Madison postanowił wychowywać Bazyla i Kosmę, mimo iż Kosma to nie jego dziecko. Za 1 dzień okazało się, że Madison jest w ciąży z Estebanem. Urodziły się bliźniaczki - Sabrina i Marietta. Później Madison znów zaszła w ciążę ze strażakiem i znów urodziły się bliźniaczki - Czcisława Ewa i Waldemaria (od połączenia imienia Waldemar z Marią), kolejna ciąża z Bullardem też przyniosła Madison bliźniaczki - Tadeę Tamarę i Zbysławę Elzę. Przed wszystkimi bliźniaczymi ciążami Madison rozpoczęła pracę w Ratuszu i nadal była na pierwszym szczeblu. Wykupiłem jej nagrodę "Wzmożona płodność". Podczas romansu z Estebanem zdążyła rozkochać w sobie Jareda Frio i tak na prawdę to z nim była w narzeczeństwie jednakże nie mieszkali ze sobą ani nie mieli dzieci. Kiedy Madison urodziła wszystkie bliźniaczki Esteban wyprowadził się ze swoją 7 dzieci do domu w centrum, a Wiesiek ze swoim synem na przedmieścia. Madison została sama. Postanowiła przyjąć pod swój dach Jareda i Connora Frio, zgodzili się. Madison i Jared wzięli ślub i urodził im się syn - Salwin Frio, następnie urodził im się z drugiej ciąży syn - Jan Maria Frio. Niestety Madison nie wytrzymała bez swojej miłości (Estebana Bullarda) i zaszła z nim w ciążę. Jared myślał, że to jego. Tylko Connor wiedział jaka jest prawda po tym jak Madison chciała z nim flirtować. Urodziły się trojaczki, trzy dziewczyny - Adela Ida, Oresta Zofia oraz Maria Dolores. W każdym razie... kiedy Jared dowiedział się od brata o zdradzie od razu spakował manatki i wyprowadził się wraz z Connorem i synami do domu niedaleko Wieśka Maczka. Na to dorosły już Bazyl Maczek zabrał trojaczki, aby wychowywał je ktoś odpowiedzialny. I tak Madison pozostała sama. Po ślubie z Jaredem za jego pieniądze wykupiła na własność Spa, które nazwała "Madelaine"... teraz pozyskiwała z niego dochody, a poza tym odnowiła dawne przyjaźnie i rozpoczęła wspinać się po szczeblach kariery politycznej. Za moment miała urodziny na emerytkę. Nie było imprezy, zdmuchnęła świeczki w samotności. Jej postanowieniem było - ustatkować się na starość. Poczęła szykownie i elegancko się ubierać, ponieważ zajmowała się praca w Ratuszu - to do czegoś zobowiązuje. Sumiennie pielęgnowała przydomowy ogródek, zwolniła pokojówkę i z całą pieczołowitością dbała o ognisko domowe. Przeprowadziła całkowity remont domu. Gdy wspięła się na 5 szczebel kariery (Radna) odeszła na emeryturę, miała wówczas 77 dni i dostała okazję przyniesienia urny kogoś bliskiego do Ośrodka Naukowego. Wcześniej nie wspominałem, ale zmarł Esteban przed jej urodzinami. To jego szczątki przyniosła do "ożywienia"... Tradycyjnie nie udało się i wyszedł żywy duch. Nareszcie spełniło się powołanie i miłość Madison - zaręczyła się z Estebanem Bullardem i wyszła za niego. Wiedli szczęśliwe życie, jednak brakowało im tej radości z samych siebie i postanowili zaadoptować dziewczynkę wieku szkolnym. Z samochodu opieki społecznej wysiadła puszysta mulatka, o szaroniebieskich oczach i brązowych włosach, nadali jej imię Lilia. Tak też Lilia, Madison i Esteban Bullardowie, wiodą szczęśliwe życie, póki któreś z nich nie umrze. Lilia dobrze się uczy... Esteban wypełnia płatne okazje, a Madison pobiera emeryturę oraz zyski ze sklepu.
2 dzieci z Jaredem Frio
4 razy zdarzyły jej się pojedyncze ciąże, 3 razy bliźniacze i jedna ciąża trój mnoga.
Stan na 25 V 2010 r.
Aktualnie za 1 dzień umarł Wiesław Maczek, ojciec Bazyla Maczka - syna Madison. Lilia Bullard (adoptowana dziewczynka) została ze swoimi "przyszywanymi" rodzicami najlepszymi przyjaciółmi, poza tym miała urodziny urządzone na dachu (dach - płaski), na przyjęcie zaproszono dwie przyjaciółki Lilii z klasy, 3 przyjaciółki Madison (Torri Kimura i Monika Morris (obie z domu "Przyjaciółki z pracy" oraz Tera Bahannon) ponadto Jareda Frio oraz jego synów, dzieci Madison i to tyle. Przyjęcie zakończyło się z umiarkowanym skutkiem, ale ważne że Lilia rozpoczęła pomyślnie kolejny etap życia. Po zjedzeniu tortu goście złożyli jubilatce życzenia i udali się do domów. Następnego dnia Lilia postanowiła trenować sport, aby zrzucić nadmiar kilogramów, a także rozwijać logikę, bo w przyszłości planuje zostać lekarką. Esteban rozpoczął naukę majsterkowania (posiada cechę "złota rączka") i postanowił ulepszyć większość sprzętów w domu, co powoli realizuje. Madison uprawia przydomowy ogródek, gotuje, pobiera zyski ze Spa, utrzymuje więzi z przyjaciółmi. Jednakże od teraz jedną przyjaciółkę mniej, a mianowicie Torri zmarła ze starości, dołączyła do grona innych przyjaciółek (Molly French oraz Jamie Joliny). Madison nie omieszkała zwlekać z opłakiwaniem bratniej duszy i udała się na cmentarz. Jak się okazało to tego samego dnia zmarł ze starości Jared Frio, ojciec dwójki synów (Salwina i Jana Marii), były mąż Madison. Madison ma 89 dni i 141 tys punktów aspiracji (zbieram do 150, bo wtedy po śmierci dostanie nagrobek w kształcie obelisku), Esteban ma 82 dni, a Lilia dopiero jest 3 dni po urodzinach na nastolatkę.
Madelaine
23.06.2010, 22:17
Ja dalej jadę na Riverview (tyle że wszystko od nowa)
Shelley - jest z... takim facetem, on jest już od początku w Riverview, mieszka sam, nie pamiętam jak się nazywa. Zaszła z nim w ciąże, i urodziła bliźniaczki. Potem się z nim hajtnęła.
Storczyk - Szarlota jest z Kirem Cottoneye, ma z nim syna Vicente (wiek szkolny) i córkę Laurę (niemowlę). Także się z nim hajtnęła. Roksana wyszła za opiekuna do dzieci (przedtem zamieniłam go w dorosłego ;x) i także urodziła córkę, Łucję.
Biedak - Grzymisławka ożeniła się z Alkiem Preclem i mają bliźniaki - dwóch chłopców. Reszta rodziny sama wyprowadziła się z miasta. Bartłomiej jest z Ma Precel i adoptowali córkę.
Precel - Alek jest z Grzymisławką i mają bliźniaki (dwóch synów). Ma ożeniła się z Bartłomiejem Biedakiem i adoptowali czarnoskórą dziewczynkę (małe dziecko). Rhonda adoptowała córkę Caitlin, następnie ożeniła się z Donem Lothario, który też przed spotkaniem Rhondy adoptował dziecko Pamele. Po ślubie Rhonda zaszła w ciążę z Donem i urodziła trzecią dziewczynkę. Potem Dona trafił piorun i zmarł. Po jego śmierci Rhonda adoptowała jeszcze synka, i dostała depresji. Nie zajmowała się swoją czwórką dzieci, i ciągle spała. Wtedy stworzyłam jej faceta, hajtnęła się z nim i jest ok. Następnie Ma i Bartek się wyprowadzili (sami) z miasta.
Crisby - urodził im się synek.
Dalej nie pamiętam ;d
Ja zająłem się Simką Madison VanWatson bodajże z domu "Przyjaciółki z pracy". W każdym razie zamieszkała ze stworzonym przeze mnie nieudacznikiem "trochę" Wiesławem Maczkiem. Jednakże wystąpił błąd i nie mogli się pobrać, co zastąpili sobie wspólnym dzieckiem. Madison powiła syna - Bazyla Maczka. Niestety wybuchł u nich w domu pożar, na szczęście nic się nie stało, ale między Madison, a strażakiem wystąpiło uczucie. Z tego romansu narodził się drugi syn Madison - Kosma Bullard. Wiesiek nie był głupi i przyłapał swoją miłość na zdradzie z Estebanem Bullardem, pobił się z nim i wyrzucił go z domu. W złości na Madison postanowił wychowywać Bazyla i Kosmę, mimo iż Kosma to nie jego dziecko. Za 1 dzień okazało się, że Madison jest w ciąży z Estebanem. Urodziły się bliźniaczki - Sabrina i Marietta. Później Madison znów zaszła w ciążę ze strażakiem i znów urodziły się bliźniaczki - Czcisława Ewa i Waldemaria (od połączenia imienia Waldemar z Marią), kolejna ciąża z Bullardem też przyniosła Madison bliźniaczki - Tadeę Tamarę i Zbysławę Elzę. Przed wszystkimi bliźniaczymi ciążami Madison rozpoczęła pracę w Ratuszu i nadal była na pierwszym szczeblu. Wykupiłem jej nagrodę "Wzmożona płodność". Podczas romansu z Estebanem zdążyła rozkochać w sobie Jareda Frio i tak na prawdę to z nim była w narzeczeństwie jednakże nie mieszkali ze sobą ani nie mieli dzieci. Kiedy Madison urodziła wszystkie bliźniaczki Esteban wyprowadził się ze swoją 7 dzieci do domu w centrum, a Wiesiek ze swoim synem na przedmieścia. Madison została sama. Postanowiła przyjąć pod swój dach Jareda i Connora Frio, zgodzili się. Madison i Jared wzięli ślub i urodził im się syn - Salwin Frio, następnie urodził im się z drugiej ciąży syn - Jan Maria Frio. Niestety Madison nie wytrzymała bez swojej miłości (Estebana Bullarda) i zaszła z nim w ciążę. Jared myślał, że to jego. Tylko Connor wiedział jaka jest prawda po tym jak Madison chciała z nim flirtować. Urodziły się trojaczki, trzy dziewczyny - Adela Ida, Oresta Zofia oraz Maria Dolores. W każdym razie... kiedy Jared dowiedział się od brata o zdradzie od razu spakował manatki i wyprowadził się wraz z Connorem i synami do domu niedaleko Wieśka Maczka. Na to dorosły już Bazyl Maczek zabrał trojaczki, aby wychowywał je ktoś odpowiedzialny. I tak Madison pozostała sama. Po ślubie z Jaredem za jego pieniądze wykupiła na własność Spa, które nazwała "Madelaine"... teraz pozyskiwała z niego dochody, a poza tym odnowiła dawne przyjaźnie i rozpoczęła wspinać się po szczeblach kariery politycznej. Za moment miała urodziny na emerytkę. Nie było imprezy, zdmuchnęła świeczki w samotności. Jej postanowieniem było - ustatkować się na starość. Poczęła szykownie i elegancko się ubierać, ponieważ zajmowała się praca w Ratuszu - to do czegoś zobowiązuje. Sumiennie pielęgnowała przydomowy ogródek, zwolniła pokojówkę i z całą pieczołowitością dbała o ognisko domowe. Przeprowadziła całkowity remont domu. Gdy wspięła się na 5 szczebel kariery (Radna) odeszła na emeryturę, miała wówczas 77 dni i dostała okazję przyniesienia urny kogoś bliskiego do Ośrodka Naukowego. Wcześniej nie wspominałem, ale zmarł Esteban przed jej urodzinami. To jego szczątki przyniosła do "ożywienia"... Tradycyjnie nie udało się i wyszedł żywy duch. Nareszcie spełniło się powołanie i miłość Madison - zaręczyła się z Estebanem Bullardem i wyszła za niego. Wiedli szczęśliwe życie, jednak brakowało im tej radości z samych siebie i postanowili zaadoptować dziewczynkę wieku szkolnym. Z samochodu opieki społecznej wysiadła puszysta mulatka, o szaroniebieskich oczach i brązowych włosach, nadali jej imię Lilia. Tak też Lilia, Madison i Esteban Bullardowie, wiodą szczęśliwe życie, póki któreś z nich nie umrze. Lilia dobrze się uczy... Esteban wypełnia płatne okazje, a Madison pobiera emeryturę oraz zyski ze sklepu.
2 dzieci z Jaredem Frio
Stan na 25 V 2010 r.
Aktualnie za 1 dzień umarł Wiesław Maczek, ojciec Bazyla Maczka - syna Madison. Lilia Bullard (adoptowana dziewczynka) została ze swoimi "przyszywanymi" rodzicami najlepszymi przyjaciółmi, poza tym miała urodziny urządzone na dachu (dach - płaski), na przyjęcie zaproszono dwie przyjaciółki Lilii z klasy, 3 przyjaciółki Madison (Torri Kimura i Monika Morris (obie z domu "Przyjaciółki z pracy" oraz Tera Bahannon) ponadto Jareda Frio oraz jego synów, dzieci Madison i to tyle. Przyjęcie zakończyło się z umiarkowanym skutkiem, ale ważne że Lilia rozpoczęła pomyślnie kolejny etap życia. Po zjedzeniu tortu goście złożyli jubilatce życzenia i udali się do domów. Następnego dnia Lilia postanowiła trenować sport, aby zrzucić nadmiar kilogramów, a także rozwijać logikę, bo w przyszłości planuje zostać lekarką. Esteban rozpoczął naukę majsterkowania (posiada cechę "złota rączka") i postanowił ulepszyć większość sprzętów w domu, co powoli realizuje. Madison uprawia przydomowy ogródek, gotuje, pobiera zyski ze Spa, utrzymuje więzi z przyjaciółmi. Jednakże od teraz jedną przyjaciółkę mniej, a mianowicie Torri zmarła ze starości, dołączyła do grona innych przyjaciółek (Molly French oraz Jamie Joliny). Madison nie omieszkała zwlekać z opłakiwaniem bratniej duszy i udała się na cmentarz. Jak się okazało to tego samego dnia zmarł ze starości Jared Frio, ojciec dwójki synów (Salwina i Jana Marii), były mąż Madison. Madison ma 89 dni i 141 tys punktów aspiracji (zbieram do 150, bo wtedy po śmierci dostanie nagrobek w kształcie obelisku), Esteban ma 82 dni, a Lilia dopiero jest 3 dni po urodzinach na nastolatkę.
Cóż... Madison rozwijała umiejętność ogrodnictwa oraz gotowania i osiągnęła ich szczyt, dostałą dwa dyplomy. Esteban zajmował się majsterkowaniem, jego utrzymaniem było wykonywanie okazji związanych z jego hobby. Lilia rosła, rosła zaprzyjaźniła się z koleżanką ze szkoły Judy Maurer oraz zauroczyła się w bracie swojej przyjaciółki - Marcel Maurer. Ponadto zakupili na własność biurowiec "Wyniosły", z którego pobierali tygodniowo zyski. Zanim zmarła Madison Bullard umarła jej przyjaciółka Tera Bohannon oraz Connor Frio, były szwagier Madison. W końcu i przyszedł czas na nią - Madison de domo VanWatson, primo voto Frio, secundo voto Bullard zmarła w wieku 94 dni simowych pozostawiając po sobie 14 dzieci, 2 "firmy", wyremontowany dom i kilka tysięcy simoleonów, odeszła we własnym domu przy mężu i córce Lilii Bullard. Pogrążeni w żałobie Lilia i Esteban zamknęli się w sobie... Jednak czas leczy rany... Po otrząśnięciu się ze straty najbliższej im osoby... Esteban zajął się pielęgnowaniem ogrodu żony, dbał o gospodarstwo domowe, zarabiał grosze na naprawie sprzętów, Lilia podjęła się dorywczej pracy w Mauzoleum gdzie awansowała tylko raz. Po mało hucznych urodzinach Lilia znów poczęła ćwiczyć, trenować i biegać... Bowiem odmieniło jej się marzenie - teraz chciała na prawdę zostać Kosmonautką w karierze Armia. Pogłębiała sport, majsterkowanie, a nawet uczyła się nowej umiejętności - wynalazczość. Chodziła już ze swoją pierwszą miłością - Marcelem Maurerem. Podjęła się pracy w Armii, tam poznała wielu sympatycznych ludzi m.in. obecnego narzeczonego, który wówczas był jej przyjacielem Antona Wolffa (syna Morgany i Thorntona Wolffów). Po zatrudnieniu się w wojsku rodzina Bullardów otrzymała wiadomość o naturalnej śmierci wieloletniej przyjaciółki Madison - Moniki Morris, która i tak żyła najdłużej ze wszystkich "Przyjaciółek z Pracy". Lilia awansowała kilkakrotnie. Esteban rzadko wychodził do miasta, chyba że w sprawach służbowych, ponieważ całkowicie zajmowało go oporządzanie parceli, dorywcze zajęcia z majsterkowania oraz pisanie książek - TAK! Został pisarzem, napisał, np. powieść humorystyczną "Gacie Proroka", która okazała się długo wyczekiwanym bestselerem na rynku... Jednakże podczas pracy nad nową powieścią, przyszli po niego aniołowie z simowego nieba i zabrali mi go. Wyświetlił się komunikat: "Drogi Estebanie mogłeś być tak szczęśliwy, że doświadczyłeś życia po życiu, ale nadszedł kres Twojej żywotności... bezpowrotnie wracasz do nas..." Tak też została się sama, samiuteńka jak palec Lilia...Lilia często widywała swoją rodzinę mieście tj. przyrodnie jak i nie, rodzeństwo, bratanków, ciotki itd. Miłość z Marcelem Maurerem wygasła, otóż jak się okazuje Marcel nie był szczery wobec Lilii, kochał tak na prawdę Darlene Bunch, która zmarła ze starości, a on opłakiwał jej śmierć... Lilia Bullard dała kres temu związkowi i połączyła się z Antonem Wolffem, prawdziwym przyjacielem. Jak się okazało to Anton nie był świętoszkiem, ponieważ miał już dziecko - córkę z Nikki Price... Mimo to Lilia go kocha, zaszła z nim w ciążę, a także zaręczyła się. Podczas ciąży wskrzesiły matkę - Madison Bullard, która na nowo odzyskała witalność i pełnią życia, choć w postaci ducha tryska i emanuje dobrocią. Lilia urodziła Antonowi Wolffowi zdrowego syna - Ryszard Wolff się zwie potomek zacnego rodu Wolffów... Młoda mam, niemowlę oraz babcia dziecka wyprowadzili się do willi Alto, gdzie stacjonuje Anton (na tym zapisie gry rodzina Alto wymarła, a Anton po prostu tam mieszkał)... W tym momencie losy się urywają, ponieważ czekają na mnie... 23 VI 2010
Ja zajmuję się Landgraabami :) Danuty i Ireneusza już dawno nie ma, została po nich dwójka ich dzieci: Malcolm, który ożenił się z Klementyną Ladą i został legendą sportu, oraz Sonia. Klementyna została recepcjonistką w SPA i zaszła w ciążę z Malcolmem. Urodziła im się córka Lena, która obecnie jest już stara, a Sonia związała się z... włamywaczem :P zrobiła to dlatego, bo był bardzo przystojny, zdażyli się nawet zaręczyć. Jednak Malcolm nie chciał, by w wielkim rodzie Landgraabów był włamywacz... poprosił Sonię, aby rozstali się z Westonem Riverą. Ta zgodziła się... ale okazało się niebawem, że jest w ciąży! Mimo trudnej sytuacji, Sonia ucieszyła się, bo już od dawna odwiedzała rodziny sąsiadów i zajmowała się ich dziećmi. Postanowiła powiedzieć o ciąży Westonowi, umówiła się z nim w parku, jednak on już był stary, więc nie chciałam, żeby byli razem. Sonia postanowiła sama wychować dziecko, miała przecież także brata i szwagierkę. Wkrótce przyszedł na świat Steve, który rozwija logikę i marzy o zostaniu arcymistrzem szachowym, Sonia zmarła, Klementyna i Malcolm też, a ich córka Lena zamieszkała z kuzynem (Stevem). Jako nastolatek poznał bardzo ładną Kathleen Meehan, jednak ona zaraz stała się młodą dorosłą, a jemu jeszcze sporo brakowało... kiedyś tam stał się w końcu młodym dorosłym, Kathleen jeszcze nią była... Steve zaczął umawiać się z Kathleen, bo mimo, że starsza od niego, nadal była bardzo ładna... pewnego razu Steve oświadczył się Kathleen. Ona go przyjęła i zostali małżeństwem. Lena tymczasem wzięła ślub z opiekunem do dzieci, Tymothym Jeffersem, który zmarł jednak z głodu. Urodziła po jego śmierci ich córkę Maję, która obecnie jest nastolatką. Kathleen, już dorosła, ale wciąż śliczna i wyglądająca młodo, codziennie wędkuje, gdyż jest wytrawnym wędkarzem. Urodziła niedawno córeczkę Sally, za którą przepada "prawie babcia" lub też ciocia Lena i jej córka Maja, pisarka. Teraz jest małym dzieckiem... ;)) To by było na tyle jak na razie...
Madelaine
21.07.2010, 11:52
Teraz grałam w Twinbrook ;dd
Bull - Amy urodziła synka i wyszła za mąż za kogoś tam ;dd
Baker - ta babka schudła i adoptowała wymarzoną córeczkę. Starszy syn ożenił się z Lolly Racket i ona jest w ciąży. Ten drugi syn jest jeszcze nastolatkiem.
Racket - Ten stary po śmierci żony ożenił się z młodszą od siebie Julienne Knack. Urodziła mu córkę Eden. Dennis rozwiódł się z żoną i ożenił się z Galą (ona mieszkała w Sztuce i Miłości). Ona również urodziłą mu córkę, Gayę. Bill ożenił się z taką murzynką, która była tatuażystką. Shark się utopił. Lolly jest z jednym z synów z rodziny Baker.
Ciułacze simleonów - mieszkał tam niejaki Juan, który ożenił się z tą Penny (?). Urodziła mu córkę, a potem syna. On następnie zmarł.
Hunter - Kat pobrała się ze swoim współlokatorem i urodziła bliźniaczki. Potem się z nim rozwiodła i ożeniła z tym samotnym nauczycielem, który ma dwójkę dzieci. Urodził im się syn.
Carlton - zaszła w ciąże z jakimś simem (nie ingerowałam) i urodziła córkę Jane. Podstawiłam jej sima, z którym się hajtnęła i zaszła w ciąże.
lukaszmaciuk
27.07.2010, 21:15
rodzina lada :
ten ojciec(damian?) romansowal z klementyną i zaplodnil ją,zelda umarla w basenie gdy klementyna rzygala po "dobrej nocy" xd damian chodzil wciagle do sasiada jakiegos porycznika chyba nazwisko bunch i romansowal z nim a klementyna urodzila i romansowala ze sterym clavellem i jego synem ale ten syn nie chcial slubu a ten stary byl zonaty a damian mial tego buncha,klementyna w koncu przespala sie ze starym clavellem ktory wziol rozwod , klementyna ozenila sie ze starym clavellem miala z nim 3 dzieci on umarl,a ona miala kasy, damian mieszkal z dziecmi ze zwiazku z zelda i dzieckiem klementyny i jego- anną i spotykal sie z jame colina i wzieli slub,damian po slubie lubil klementyne i zrobil z nia 2 dziecko po pijaku,jamie mu wybaczyla i wychowal 2 dzieci ze zwiazku z zelda 2 z klementyna i wychowal z jamie 5 dzieci bo ona rodzila co tydzien xd
landgraab:ten syn byl dorosly i sie juz nic nie zmienilo
rodzina lada :
ten ojciec(damian?) romansowal z klementyną i zaplodnil ją,zelda umarla w basenie gdy klementyna rzygala po "dobrej nocy" xd damian chodzil wciagle do sasiada jakiegos porycznika chyba nazwisko bunch i romansowal z nim a klementyna urodzila i romansowala ze sterym clavellem i jego synem ale ten syn nie chcial slubu a ten stary byl zonaty a damian mial tego buncha,klementyna w koncu przespala sie ze starym clavellem ktory wziol rozwod , klementyna ozenila sie ze starym clavellem miala z nim 3 dzieci on umarl,a ona miala kasy, damian mieszkal z dziecmi ze zwiazku z zelda i dzieckiem klementyny i jego- anną i spotykal sie z jame colina i wzieli slub,damian po slubie lubil klementyne i zrobil z nia 2 dziecko po pijaku,jamie mu wybaczyla i wychowal 2 dzieci ze zwiazku z zelda 2 z klementyna i wychowal z jamie 5 dzieci bo ona rodzila co tydzien xd
landgraab:ten syn byl dorosly i sie juz nic nie zmienilo
Ale to niemożliwe w Sims 3, żeby ojciec miał dzieci z własną córką przecież... ; ) a poza tym to nie wspomniałeś że Damian miał dzieci z Zeldą, bo podobno zmarła w basenie :P po co ją zabiłeś jak taka fajna z niej Simka? xD
Keaton:
Justine i Marty doczekali się pierwszego dziecka które nazwali Thorne. Justine podczas ciąży sporo przytyła i przefarbowała się na rudo. Marty zaczął ją zdradzać z moją simką która zwie się Taylor i zerwał z Justine która się wyprowadziła zostawiając małego. Marty ożenił się z Taylor i razem z Thornem przeprowadzili się do tego dużego domu który nazywa się tak jakoś " Retro dom ". Razem wychowują małego.
Ćwir:
Kornelia zaszła w ciąże z Gwidonem. Urodziły im się trojaczki:( Marta, Kornel i Henryk:P
Gwidon długo nie pociągnął, zmarł. Kornelia się zestarzała, Mortimer też, małe trojaczki zostały zabrane przez opiekę społeczną ponieważ nie mogłem dać sobie z nimi rady. Mortimer ożenił się z Bellą, urodziła im się dziewczynka którą nazwałem Kasandra;) Potem chciałem jeszcze chłopca, lecz niestety Bella podczas drugiej ciąży spłonęła w pożarze, nie chciałem żeby umierała ale zostawiłem ją samą w domu i ta niezdara zgłodniała i gdy szykowała obiad zapaliła się, niestety nie zdołałem jej uratować. Mortimera pierdyknął prąd też mi umarł:P też tego nie chciałem, Kasandra była już wtedy dorosła. Odbiła chłopaka jakieś tam babce i się z nim chajtnęła, ale ona jest chyba bezpłodna bo ciągle starają się o dziecko i nic. Może ma to coś wspólnego z dwójką bo tam też Kasandra nie miała nigdy dzieci:P Ale nadal się starają;)
Zadek:
Agnieszka przypadkowo zaszła w ciąże z Michałem Kawaler, nie wiem jak to możliwe ale zaszła w nią poprzez bara- bara, może błąd gry?? Urodziła dziewczynkę Ashley którą oddała pod opiekę Michałowi. Agnieszka zwiedziła cały świat zdobyła wszystkie punkty wizy i skupia się na karierze. Odeszła na emeryturkę:) i wzięła ślub z Michałem który utonął. Teraz Agnieszka zajmuje się swoimi wnukami oraz Ashley.
Alto:
Vita urodziła jeszcze zdrowego synka Thomasa. Nick wraz ze swoją żoną zestarzeli się.
Thomas został szkolnym prymusem. Holly wzięła ślub z Malcolmem i przyjęła nazwisko
Landgraab, nie mieli dzieci. Za to Thomas gdy dorósł ożenił się z moją simką Tiną i mają dwóch synów bliźniaków,
Toma i Dona:) Vita i Nick umarli zostawiając dom wnukom. Gdy Don i Tom dorośli pokłócili się ze sobą i Don utonął w basenie,
Tom jednak adoptował dziewczynkę Beth:P Beth po kilkunastu latach zaszła w ciąże, tuż przed swoimi urodzinami gdy miała stać się emerytką.
Jednak nieurodziła dziecka ponieważ zmarła z głodu:) Niedopilnowałem jej:D I na tym kończy się rodzina Alto:P
lukaszmaciuk
29.08.2010, 12:26
Ale to niemożliwe w Sims 3, żeby ojciec miał dzieci z własną córką przecież... ; ) a poza tym to nie wspomniałeś że Damian miał dzieci z Zeldą, bo podobno zmarła w basenie :P po co ją zabiłeś jak taka fajna z niej Simka? xD
pokickalo mi sie w basenie zabilem zone damiana a damin romansowal z jej siostra potem oboje znalezli partnerow
A oto moje losy rodziny Ursine:
Claire już dawno zmarła jako staruszka śmiercią naturalną, żyła o dobre kilka dni za dużo! Jej córka z Jaredem Fio, Laura była już młoda dorosła. Podjęła pracę w mauzoleum i obecnie jest autorką epitafiów. Kiedy była nastolatką, jej chłopakiem został Kirk Hart - syn Dorie i Gus'a oraz brat Bebe. Zaręczyli się jako młodzi dorośli, ale nie od razu. Pewnego dnia, gdy Kirk miał się oświadczyć Laurze (grałam nim wtedy specjalnie przez chwilę), ta spotkała przystojnego Roscoe Hinojosę :D Był przystojniejszy od Kirka, w przeciwieństwie do niego nie był gruby. Ale jednak postanowiłam, że Laura będzie wierna Kirkowi, najwyżej potem się rozstaną. Wzięli więc ślub, niedługo po nim zaczęli się kłócić, bo chciałam, żeby jednak Laura była z Roscoe ;p. Tym bardziej, że Kirk miał jedną adoptowaną córkę Mariah, ale niewiadomo co się z nią stało, zniknęła jakoś, pozostała jednak na drzewie genealogicznym (niemowlę) Jednak... Laura zaszła w ciążę i gdy Kirk się o tym dowiedział, postanowili się pogodzić. Urodził się im syn Jason. Następnie córeczka Lucilla. Teraz dzieci są w wieku: Jason dziecko, za jakieś 3 dni będzie nastolatkiem, Lucilla jest małym dzieckiem, stanie się dzieckiem o 1 dzień później od brata. Laura przyjaźni się z pewną śliczną i nieco starszą od niej Juanitą Boling i... chyba niedługo rodzinka powiększy się znowu o trzecie dziecko, bo Laura ma nudności. Chcę, żeby była dziewczynka :D
muffindance
21.09.2010, 21:30
Dawno nie grałam maxisami, więc postanowiła że na pierwszy ogień pójdzie rodzina Ursine:)
Ostatni zapis: 19.09.2010 - będę dopisywała losy tej rodzinki XD
Claire zanim urodziła zdążyła zmienić pracę. Od tamtego czasu pracowała w warzywniaku, otworzyła się przed ludźmi i zmieniła wizerunek. Urodziła dziewczynkę Jessickę, a jej eks ciągle kradł gazety. :| Jared rozmawiał z córką, ale ona tez nie miała z nim zbyt dobrych kontaktów. Jess dorastała w nowym, wyremontowanym domu - Claire poślubiła łowcę talentów, Jacka (stworzony przeze mnie ;)) kiedy jej córka była dzień przed zmianą wiekową na małe dziecko. Nadeszły urodziny małej, w ten sam dzień nauczyła się mówić, później nauka chodzenia a nigdy nie chciała dosiąść nocnika (zawsze z niego schodziła). Wszystko było "bajecznie" gdyby nie Claire... zdradziła swojego męża z Damianem Ladą zaszła z nim w ciążę i urodziła chłopca Willa - oczywiście nic nie wyszło na jaw... Jessicka osiągnęła wiek szkolny, jej najlepszym przyjacielem był Malcolm, stała się szkolna prymuską. W tym czasie Jack nakrył Claire z Damianem i dowiedział się, że Will nie jest jego synem, który był już małym dzieckiem. Nie zerwali ze sobą i próbowali wszystko odbudować - udało się a Claire na zawsze zapomniała o Damianie. Biedak został utopiony przez zazdrosną żonę w basenie. Jessica stała się nastolatką, chodziła z Malcolmem (specjalnie się nim zajęłam żeby był ładniejszy :P), uczyła się gry na gitarze i udzielała się na imprezach. Will jednak okazał się trudnym dzieckiem przynosił złe oceny ze szkoły, zaszywał się w domu i nie miał przyjaciół. Jessica stała się młodą dorosłą, pomieszkała pierwszy tydzień z rodzicami i wyprowadziła się podejmując pracę w branży muzycznej. Claire i Jack zestarzeli się, Will stał się nastolatkiem i nic się u niego nie zmieniło. Starzy ludzie adoptowali dziecko w wieku szkolnym Travisa, Will podjął prace dorywczą w mauzoleum i spotykał się z córką Agi Zadek (sama ją adoptowała, bez mojej ingerencji). A co działo się u Jess? Wprowadziła się do Malcolma i zaczęła jej strzelać palma - prawie codziennie chodziła do SPA, dużo rozmawiała z przyjaciółkami i była rozrzutna. Wszystko jednak wróciło do normy kiedy Malcom się jej oświadczył. Kilka dni później odbyła się uroczystość zaślubin na plaży - przybyli rodzice panny młodej jej brat Will, który był młodym dorosłym i Travis z dziewczyną Kasandrą (córka Mortiego i Belli) stał się dzień wcześniej nastolatkiem. Noc poślubna zaowocowała ciąża, urodziły się dwie dziewczynki - Madison i Victoria. Szybko musiałam też ratować sytuację u Claire i Jacka. Dziadek nigdy nie ujrzał swoich wnuczek bo dzień po ślubie zmarł. :( Claire dołączyło do niego kilka dni później, leżeli na cmentarzu. Will nadal pracował w mauzoleum i zaczął pisać książki, Travis stał się młodym dorosłym i wprowadziła się do niego Kasandra. Pobrali się, Will się spalił przygotowując zapiekankę. Travisowi i Kasandrze urodziły się trojaczki dwie dziewczynki i chłopak. Olivier, Olivia i Ofelia - tak ich nazwałam. :D A tymczasem... Córki Jessiki i Malcolma dorosły - miały chłopaków, Madison zaszła w ciąże ze swoim chłopakiem, który ją rzucił. Victoria stała się rozpoznawalną pisarką i adoptowała chłopca niemowlaka, nazywał się Bruno. Jessicka zmarła z głodu, Malcolm chcą ukoić ból spotykał się z Anastazja (była córką parki Wolf) - po pewnym czasie hajtnęli się. Malcolm przeszedł na emeryturę a Anastazja była w swoim wigorze i urodziła mu wcześniej jeszcze jedno dziecko - dziewczynkę Sarę. Malcolm zmarł a jego córki podejrzewały macochę o zabicie jego :P W pewnym momencie była wojna domowa i chaos. A U KASANDRY I TRAVISA: Travis zmarł, utopił się w basenie . ;( Victoria wyprowadziła się do swojego chłopaka, który wywodził się z rodu Alto. Madison samotnie wychowuje syna Thomasa.
Rozpisałam się.. :O To tyle. W chwili obecnej gram u Madison a na boku zajmuje się Victorią:)
Ojej jakie niektórzy długaśne historie piszą :o ja strasznie długo gram tą Claire, ale starałam się wszystko streścić do minimum, żebyście przeczytali, a i tak wydawało mi się, że za dokładnie opisałam ;)
to może teraz ciąg dalszy losów jej córki (już staruszki)
Kirk, Laura i trójka ich dzieci - najstarszy syn Jason, córka Lucilla oraz najmłodsza Lilly wiedli szczęśliwe życie. Aż w końcu, kiedy Kirk się zestarzał, zrobił się tak brzydki, że już nie chciałam go mieć w rodzinie i... zmarł. Natomiast przyjaciel Laury, Roscoe (o którym wspominałam wcześniej) na starość nadal był bardzo przystojny, nie wiem czy nawet nie bardziej niż w młodości :D Laura zestarzała się troszeczkę później, jakiś dzień po Roscoe. Tak więc to on wspierał ją po stracie męża, poznał jej dzieci. I po żałobie zrozumieli, że chcą być razem. Szybko po zauroczeniu postanowili związać się na stałe. Planuję, że wezmą niedługo ślub i zamieszkają w domu Laury. Teraz dzieci są w wieku: Jason - nastolatek, jego młodsza siostra Lucilla dorównała mu i również nastolatka, a najmłodsza z nich Lilly - dziecko.
Wiem, że ostatnim razem ja pisałam, ale to już było jakiś czasu temu i sporo się u moich Ursinów pozmieniało ;)
A więc:
Laura i Roscoe żyli sobie spokojnie jako staruszkowie z trójką jej dzieci... aż tu nagle, kiedy już syn Jason był dorosły (i trochę młodsza Lucilla chyba też) Laura zmarła, a niedługo potem Roscoe... Starsze rodzeństwo wspierało się w trunych chwilach, opiekowali się też nastoletnią siostrą Lilly, która bardzo przeżywała stratę matki i ojczyma. Jednak żałoba minęła i wrócili powoli do normalnego życia. Lucilla poznała Vana Barr'a, z którym zaczęła się spotykać, aż w końcu stał się jej chłopakiem. Podjęła też karierę muzyczną i doskonali umiejętności malowania. Zamieszkali razem z Vanem i jego rodziną i przestałam nimi grać, zrobiłam tylko ich zaręczyny. Tymczasem Jason podjął karierę w biznesie, gdzie niemal codziennie awansował. Młodsza Lilly, gdy tylko stała się młodą dorosłą, zaczęła pracować jako policjantka (obecnie - Szkicownik, a zamierza być analitykiem śledczym). Jason jako nastolatek miał uroczą przyjaciółkę Lindsey, która pocieszała go także po śmierci matki. Została jego dziewczyną. Ale Jason w pracy miał jeszcze jedną bardzo ładną koleżankę, jednak zwyciężyła miłość do sprawdzonej przyjaciółki, a z współpracowniczką Jacquline Jawą zostali tylko przyjaciółmi. Lindsey i Jason postanowili się pobrać, urządzili wesele w domu Jasona dla najbliższej rodziny i wiedli szczęśliwe życie. Lindsey porzuciła pracę w mauzoleum i podjęła jako specjalistka w SPA, na świat niedługo przyszła ich córka Cornelia. Mieszkali sobie we czworo (bo razem z siostrą Jasona, Lilly). Potem coś zaczęło się psuć w związku Lindsey i Jasona. Ona poznała kogoś innego i zakochała się z wzajemnością, ale tylko flirtowali, bo była przecież żonata. Postanowiła jednak odejść po pewnym czasie i wyprowadziła się razem z córką do jakiegoś domku na skraju miasta. Szybko zaprosiła do siebie ukochanego, żeby powiadomić, że jest wolna i mogli zostać parą. Zamieszkali razem. Jason natomiast był załamany nie tylko odejściem żony, ale i tym, że zabrała ich córkę. Poszedł ją odwiedzić, była akurat na basenie z matką, ale nie zwracał na Lindsey uwagi. Na basenie była też Jacquline ze swoją nastoletnią córką i matką, która... w basenie zmarła ;o Pocieszali się więc nawzajem z Jasonem, oboje byli w ciężkich sytuacjach. Planuję, żeby Jason ożenił się z Jacquline i wychowywali razem dwójkę jej dzieci i być może jego Cornelię... co będzie z Lindsey, nie wymyśliłam ;P póki co szykuje się do ślubu.
SŁUCHAJCIE, A TAK W OGÓLE TO CHCIAŁABYM SAMA STWORZYĆ TAKIEGO MAXISOWEGO SIMA, JAK NP. PAULINE WAN, DANUTA LANDGRAAB... TYLKO NIE WIEM, JAKIE ONI MAJĄ POWYBIERANE TE WSZYSTKIE CECHY. MOŻE ZAMIEŚCI KTOŚ TAKI "PRZEPIS" NA JAKIEGOŚ MAXISOWEGO SIMA...?
To mała Klementyna Lada, przeczytaj sobie teorie na simspedii ;)
Ja gram czasami tak, czasmai tak. Lubię, kedy mam już stworzoną historię. Ostatnio grałam Alvimi. Iqbal umarł, VJ dorósł i się get out a Miraj też dorósł i dom pozostał jego. Swoją drogą, niezłe z niego ciacho:) Zaczął flirtować z Bellą Kawaler (zazdrosna byłam :P) i wkrótce się pobrali. Miraj jest rekonstruktorem DNA czy coś w tym stylu a Bella jest znakomitą pisarką (napisała 7 bestsellerów).
Mają trzech synów: Lawrenca, Nathaniela i małego, którego imienia nie pamiętam ale coś na M.
Bella jest strasznie gruba, maluje pisze i czasami dorabia sobie jako nauczycielka plastyki.
fankathesims3, nie chcę się czepiać, ale jak jesteś taką fanką The Sims 3 to może starałabyś się pisać poprawnie o tym?
Pozdro;)
Tajemnica
Tego, co ja zrobiłam u Bunch'ów, to chyba nikt nie zrobił :D
Judy zdradziła swojego męża z... Hankiem Goddardem! Postanowiła nie utrzymywać z nim już kontaktów, wiedziała, że popełniła wielki błąd. Nic nie powiedziała Jackowi. Dzieci bawiły się, uczyły, niczego nie podejrzewały, on również. Jednak wkrótce kobieta dostała mdłości, okazało się, że jest w ciąży. Załamana Judy postanowiła spotkać się z Hankiem. Umówili się na plaży. Jack, zaniepokojony tym, że jest już późno a żona nie wraca, pojechał zobaczyć, co się z nią dzieje. Akurat gdy przyszedł oznajmiała mu "radosną nowinę", a Hank ją pocałował! Jack nie mógł w to uwierzyć, zrobił Judy wielką awanturę, a Hanka pobił. Wrócili osobno do domu. Judy powiedziała dzieciom, że będą miały rodzeństwo, ale nie zdradziła, że ojcem nie jest ich tata. Poprosiła wszystkie o pogłaskanie po brzuchu, jednak Jack był wściekły,ciągle wytykał żonie to, co zrobiła. Postanowił spotkać się jeszcze raz, na osobności z Hankiem. Nie zastał go jednak, tylko jego piękną narzeczoną - Pauline. Zwierzył jej się ze swoich problemów, Pauline już o wszystkim wiedziała. Postanowił zemścić się na niewiernej żonie i również ją zdradził. Najstarszy syn Ethan zauważył, że coś jest nie tak. Domyślił się wszystkiego, ale mimo to cały czas wspierał matkę, która była mu bardzo wdzięczna. Judy urodziła córkę, Heidi. Jack nawet na nią nie spojrzał, ciągle spotykał się z Pauline. W końcu przyłapała ich zrozpaczona Judy. Nie robiła awantur Jackowi, starała się nawet pogodzić z Pauline, choć ta była w ciąży, w końcu to ona pierwsza zburzyła porządek życia ich wszystkich. Jak na razie nie pogodzili się jeszcze i nie wiadomo, czy to nastąpi, to przecież bardzo trudna sytuacja ;) . W obecnej sytuacji najlepszym wyjściem byłaby chyba przeprowadzka Jacka na miejsce Hanka, do Pauline oraz samotne macierzyństwo Judy z piątką dzieci.
Lilliana
21.07.2012, 14:21
Ja gram bardzo dużo tymi rodzinkami.
Najwięcej działo się u Wolffów: Thornton zdradził Morgane z Holly Alto, ona zaszła w ciąże, urodziła Polly. On jednak wrócił do żony, która również zaszła w ciąże i urodziła córkę Margo. Jednak rozstali się Thorntonem i Morgana ma nowego męża, z którym ma dwie córki. Mieszkają w dużym domu. Do Thornthona wprowadziła się Jamie Jolina i mają córkę Jessice.
U rodziny Alto: Nick nawiązał romans z Danutą Landgraab i rozbił jej małżeństwo. Wprowadził się do niej i wezmą ślub. Vita mieszka sama w wielkim domu bo Holly się wyprowadziła ze swoją nieślubną córką.
Landgraab: Danuta związała się z Nickiem. Ireneusz wyprowadził się wtedy i poznał piękną młodą dziennikarkę Lane z którą ma syna Kamila. Malcolm ożenił się z Klementną Ladą ale długo nie meli dzieci. Teraz jest w ciąży.
Lada: Damian wdał się w romans z Zeldą i uciekli (jakoś mi się skasowali), Liliana popadła w wir pracy i opieki nad domem gdyż Przemysław i jego żona Lisa (Bunch) nie potrafią zapanować nad domostwem. W końcu Liliana umiera. Klementyna wychodzi za Malcolma i ma świetny kontakt z matką oraz pomaga bratu. Długo nie może zajść w ciążę.
Bunch: Darlene wyszła za VJ Alvi a Lisa za Przemysława Ladę (albo odwrotnie)
Hart: Dorie ma z Gusem syna Rococo. (o którego później rywalizują bardzo dwie przyjaciółki Laurencja Wagner - córka Agnieszki Zadek i Margo Petterson - córka Morgany) Bebe zamieszkuje z Christopherem Steelem, ma z nim dziecko ale on ją zdradza, nie biorą ślubu. Wkrótce godzą się jednak Steel zdradza Bebe z jej matką, która ubolewa po śmierci Gusa. Do ślubu nie dochodzi a Bebe odkrywa, ze jest w ciąży.
Zadek: Agnieszka poślubia Henryka Wagnera i ma z nim córkę Laurencje.
Ćwir: Mortimer żeni się z Bellą i mają syna Aleksandra.
Koffi: Gobias żeni się z moją simką Elizabeth Malo, która ma już nastoletniego syna Franka. Gobias zostaje tatą bliźniaków - Megan i Jaremiego.
O, fajnie, że wreszcie jakiś odzew tutaj, dawno nie zaglądałam, bo myślałam, że wszyscy już o tym forum zapomnieli... :p
Ja też gram już w nowym mieście długo, prawie 2 miesiące, sporo się dzieje, starałam się, żeby każda rodzina miała ciekawą historię i potomka, nieźle swatałam prawie wszystkich ;D, do tego 'uładniłam' wszystkie Simki ;). Opiszę tak mniej więcej:
Jolina: Jamie nawiązała romans z Thorntonem Wolffem (uważam, że do siebie pasują), kiedy urodziła im się córka Shayla wzięli ślub. Po jakimś czasie jednak się rozstali, Thorntonowi zrobiło się żal Morgany i do niej wrócił, a ta mu wybaczyła. Teraz bez mojej ingerencji Jamie jest z Przemysławem Ladą, zamieszkali razem i tworzą fajną rodzinkę, a Thorntonowi urodziły się bliźniaki: Alisha i Je*bidah (hahah, nie ja wybierałam te wszystkie imiona).
Frio: tutaj może zacznę od tego, że stworzyłam oddzielnie trójkę przyjaciół: przystojnego i ambitnego Daniella, szaloną, lecz uroczą Milly i piękną, wrażliwą Amandę; początkowo Daniell był chłopakiem pięknej i wrażliwej Amandy, jednak zakochana w nim Milly odbiła go koleżance. Załamana Amanda wtedy się wyprowadziła do przyjaciela, Jareda Frio, choć słynie on z niezbyt dobrej reputacji, zakochali się w sobie i doczekali ślicznej córeczki Vickie, jednak Jared wciąż ma jakieś Simki na boku, ostatnio Blair Wanright.
Jego brat Connor już wcześniej poślubił Tori Kimurę i teraz mają córkę Kathryn.
Hart: Bebe poznała Miltona Tonga i od razu się polubili, wzięli ślub i zamieszkali w domu Bebe z jej rodzicami, mają syna Clifforda.
Lada: Zelda wyszła za swojego szefa, Stilesa McGraw'a i wyprowadzili się do przytulnego domku w okolicach plaży. Doczekali się 2 dzieci, syna Jerome'a, który teraz jest nastolatkiem i córki o imieniu Blanca.
Ćwir: Mortimer wziął ślub z Bellą i zamieszkali w willi Ćwirów, teraz spodziewają się dziecka
Bunch: Lisa młodo zaszła w ciążę, wściekły Jack nie chciał z nią w ogóle rozmawiać, na szczęście przyjął ją do swego domu chłopak i ojciec tego dziecka, VJ. Teraz nawet doczekali się oboje reputacji: wierny, Jack pogodził się z córką na jej ślubie. Mają córkę z cechami 'geniusz' i 'zła', Aimee.
Po diametralnej zmianie fryzury i koloru włosów Ethan to teraz super przystojniak :P. Ożenił się z moją najładniejszą Simką, Mirandą, która podjęła karierę w branży przestępczej, choć miała w politycznej i rozwinęła umiejętność sportu, a i co ciekawe: gdy urodziła im się córka, nie było jej w panelu związków, a jedynie w drzewie geneaologicznym ;o. Musieli adoptować, nazwałam ją tak samo jak tamta, Megan, a niedługo planuję dla nich kolejne dziecko.
To tyle z ciekawszych ;).
hare_krishna
25.07.2012, 23:26
Stiles McGraw/Rodzina Landgraab - U mnie to było tak, że zrobiłem rodzinkę składającą się z dwóch sióstr, z których jedna miała męża, i romans ze Stilesem, i gdy się o tym dowiedział pokłócił się z żoną, więc się wkurzyłem i zamknąłem w piwnicy. Gdy mąż zmarł, udało mi się odbudować relacje ze Stilesem, jednak zaczęło ubywać pieniędzy, więc moja simka wzięła ślub z tym najstarszym Landgraabem, rozbijając przy okazji jego małżeństwo. Cały czas romansowała ze Stilesem, a chciałem, żeby to on został jej mężem, więc zerwała z Landgraabem, który został zamknięty w piwnicy (wraz z siostrą, która nie pracowała, i wredna dla wszystkich wokół była :D ). Gdy Landgraab, w piwnicy konał z głodu, na świat przyszła córka Stilesa i mojej simki, jednak w rodzinie była jeszcze nastoletnia córka z pierwszego małżeństwa mojej simki, a 3 osoby + małe dziecko, to dla mnie za dużo, więc Stiles stał się kolejną ofiarą, i skonał w piwnicy.
Ćwir -Nastoletnia córka ww. simki flirtuje obecnie z nastoletnim Mortim.
Kawaler -Niewiele wiem, ostatnio tylko moja simka spotkała grubą Bellę na siłowni :D
U reszty średnio wiem co się dzieje, mieszkam w sąsiedztwie rodziny Sakemoto, a jakoś nie widuję ostatnio Yumi, więc prawdopodobnie zmarła.
miłośniczka zwierząt
23.10.2012, 20:08
Rodzina Zadek
Jak mi się, moja stara rodzinka w SV znudziła to na tym samym zapisie weszłam w Agnieszkę Zadek i ją przeprowadziłam do domku który, wybudowałam a ponieważ miała kota którego niestety trochę zaniedbała i jej go zabrali nie miała zbytnio dla niego czasu bo adoptowałam jej dziecko. Dziewczynkę Patrycję a że sama po paru dniach stała się, Emerytką to zaprzyjaźniłam ją z jakąś simka która również była em emerytką. Agnieszka zaprzyjaźniła się, z nią i zaproponowała jej żeby się, do niej wprowadziła . Jej przyjaciółka Była akrobatką ale zmieniłam jej pracę najpierw na Biznes a potem na karierę polityczną.
Po pewnym czasie jak Patrycja stała się, dzieckiem w wieku szkolnym Agnieszka Zadek odkryła Metamorfium WP które, podarowała swojej adoptowanej córce na urodziny jako prezent ;). Patrycja Ożywiła Piotrka i obecnie planuje by, jak dorosną to żeby wzięli ślub. Agnieszka Zadek odkryła Eliksir odmładzający i go wypiła a potem, taki sam sporządziła dla przyjaciółki. Potem wybrała się, do Chin gdzie zakochała się, w sprzedawcy i po powrocie zaprosiła go do siebie . Ale przedtem wyprowadziłam jej przyjaciółkę z domu i wprowadziłam do innego by, Agnieszka mogła się oświadczyć i wziąć ślub ze swoim ukochanym. a do nich wraz z nim przeprowadził się Brat jej męża i Agnieszka obecnie jest w ciąży. Nauczyła się, Gotowania , Malowania i Logiki. Jest pisarką jej mąż pracuje w
Wojsku a jego brat, jeszcze nie pracuje ale znajdę mu jakąś pracę.
Bella Kawaler wyrosła na młodą dorosłą i wyszła za Mortimera Ćwira. Zamieszkała u niego. Zmieniłam jej ubranie codzienne na czerwoną sukienkę :D Urodziła ona najpierw córkę Kasandrę, a potem syna Aleksandra ;)
Mikhaila11
12.04.2013, 18:08
U mnie Jamie Jolina adoptowała syna Jossa (Albo urodziła bo jest do niej strasznie podobny)
a potem ożeniła się z moim simem i mają czworo dzieci. Agnieszka Zadek ma jakiegoś chłopaka lub narzeczonego i jest w ciąży. A Kornelia i Gwidon Ćwir mają synka o imieniu Bumble.
miłośniczka zwierząt
13.04.2013, 08:58
U mnie Zelda Mae wyszła za mojego sima i mają 3 dzieci. A córka mojego sima wyszła za Malcolma i ma córeczkę Anastazję . Obecnie rodzinka mieszka w AP. Zelda jest już emerytką a Malcolm i jego żona są dorośli.
Muffshelbyna
14.04.2013, 19:32
Z rodzin maxisowych grałam przez jakiś czas rodziną Lada, ale mi się znudziło; praktycznie nie działo się tam nic ciekawego.
Najdłużej grałam Jamie Joliną - przeszła kompletną metamorfozę, stała się piękną kobietą, miała niesamowite wyczucie stylu. Porzuciła karierę medyka i została projektantką wnętrz. Jej dekoratorskie wyczucie sprawiło, że wszystkie simy w mieście chciały ją zatrudniać. Dzięki temu w szybkim tempie się wzbogaciła i ulepszyła swój skromny dom - nie chciała zmieniać miejsca zamieszkania.
Wdała się w romans z Cyk10n3 Sw0rd (czy coś takiego). Oboje bardzo lubili swoje towarzystwo. W tej chwili nie gram już tą rodziną, nie zapisywałam jej, ale ciekawe, czy w życiu Jamie wydarzyłaby się kolejna rewolucja :)
miłośniczka zwierząt
14.04.2013, 20:04
Córka Malcolma Landgraaba, Anastazja odziedziczyła sylwetkę po tatusiu niestety. Malcolm za to awansował w Karierze Strażaka na 10 poziom. Ma 8 poziom umiejętności majsterkowania i 8 poziom umiejętności Sportu ;).
Zelda Mae też odnosi sukcesy ma poziom 8 gry na gitarze i awansowała na 7 poziom w swojej karierze.
Jej najstarszy syn też dobrze sobie radzi w karierze Dziennikarskiej. ;) Ma jeszcze młodszego syna
Anzelma jest w wieku szkolnym dobrze się uczy , i córeczkę Marysię która jest najmłodsza z jej dzieci bo jest w wieku małego dziecka ;). Anzelm jest wujkiem Anastazji i jest od niej tylko o jakieś 7 dni starszy :P. Oboje są w wieku szkolnym.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.