Zobacz pełną wersję : Czy gra mi pójdzie?
Procek masz dobry. ;)
A na przegrzewanie kup podkładkę chłodzącą ;)
Podkładki chłodzące to gunwo.
Na przegrzewanie najlepsze jest gruntowne przeczyszczenie laptopa, zanieś do jakiegoś serwisu, kosztuje to ~100zł, zależnie od firmy laptopa.
Kamis - zgadzam się ;)
Ale w podkładkę też można zainwestować.
Unikanie trybu kupowania itp nie pomogło, ale chociaż pograłam niecałą godzinkę. Niestety muszę odinstalować dodatki i poczekać na ram :(
Kamis - niedawno miałam przegląd laptopa i powiedziano mi, że nie jest zakurzony ani uszkodzony.
A gdzie można kupić podkładki chłodzące?
W każdym sklepie typu Avast, AGD euro RTV, Media Markt itp...
Każdy sklep komputerowy raczej...
Czasami w supermarketach (Carrefour lub Biedronka najczęściej, ale w Lidlu np też bywają) ale tam to raczej gorszej jakości...
Będzie płynnie ze wszystkimi dodatkami/akcesoriami (to drugie - naprawdę, nie wiem po co :|) teoretycznie bo masz niezły sprzęt ;)
Pobaw się w ustawieniach i dopasuj :)
evilcreation
14.07.2013, 19:36
Mam taki problem. Kiedy sprawdziłam na Can You Run It wszystko wskazywało na to, że trójka będzie mi śmigać. No to ja cała zadowolona zainstalowałam je na Win7 (mam już zainstalowane na macu, jednak wygodniejsza byłoby dla mnie granie na windowsie). Kiedy włączyłam grę miasto ładowało się chyba z 30 minut mimo że był to pusty zapis, a później nie dało się w ogóle grać. Mam zainstalowaną podstawę + PZ. Może ma ktoś jakiś pomysł co jest przyczyną takiego stanu rzeczy??
Win7
Intel(R) Pentinum(R) CPU B960 2.20GHz
RAM 4GB
64-bit
Witam. Mam problem. Przycina mi grę gdy zmieniam na tempo 2 i 3 czasami też na normalnym tempie. Wydaje mi się że mój komputer powinien pociągnąć tą gre. Mam podstawe i 4 dodatki.
Komputer:
ATI Mobility Radeon HD 5650(aktualne sterowniki)
Intel Core i5 m460 2.53Ghz
4GB ramu DDR3 1066Mhz
Windows 7
Mój komp:
Procesor: Intel Celeron D 336, 2800 MHz
Płyta główna: MSI PM8M2-V (MS-7071)
RAM: 1,5 GB (DDR)
Karta graficzna: RADEON 9800 XT, 128 MB
System: MS Windows XP Professional, Dodatek: Service Pack 2
Pytanie do znawców: Co muszę zmienić i najlepiej na co, by wreszcie gra działała płynnie i nie sprawiała mi tyle kłopotów, co teraz.
W tej chwili mam 2 GB RAMu i więcej nie wejdzie :) I Dodatek Service Pack 3.
Ale chcę jeszcze zapytać, na jaką kartę graficzną powinnam zamienić obecną, by była lepsza i odpowiednia do mojej płyty głównej?
ozone-layer
13.08.2013, 19:23
Witam. Mam problem. Przycina mi grę gdy zmieniam na tempo 2 i 3 czasami też na normalnym tempie. Wydaje mi się że mój komputer powinien pociągnąć tą gre. Mam podstawe i 4 dodatki.
Komputer:
ATI Mobility Radeon HD 5650(aktualne sterowniki)
Intel Core i5 m460 2.53Ghz
4GB ramu DDR3 1066Mhz
Windows 7
Może masz zawalony dysk jakimiś programami? Spróbuj też przeskanować system antywirusem.
Co prawda nie doczekałam się odpowiedzi na moje wcześniejsze pytanie, ale mam kolejne:
Czaję się na laptopa/notebooka Acer Aspire 7720 ZG:
Procesor: Intel Pentium Dual Core T2310 1.46GHz
RAM: 2 GB
Karta graficzna: nVidia GeForce 8400M, 256MB
System: XP lub Win7 - jeszcze się zastanawiam, jaki zainstalować.
Jak będzie zachowywać się gra na takim sprzęcie?
Searle, może się zachowywać różnie... Ja mam o wiele lepszy sprzęt, a gra się niestety co jakiś czas przycina - przy różnych bajerach pogodowych oczywiście tnie się częściej.
maandaarynkaa666
23.01.2014, 15:42
Witam!
Mam Windows 7 Service pack 1.
Toshiba
Procesor AMD Athlon II P320 Dual Core 2.10 GHz
RAM 3 gb
Jak myślicie pójdzie? Bo gra jest w drodze a np 2 chodzi elegancko ze wszystkimi dodatkami i akcesoriami.
Kafelove
23.01.2014, 16:22
Myślę, że pójdzie. Mi chodziła na kompie z o wiele gorszymi parametrami niż wszystkie podane powyżej. To, ze się ścina to nic nowego... Nawet na najlepszych kompach się tnie, bo gra jest... Hmm... Tak jakby ciężka do utrzymania. Poza tym, ma pełno bugów, błędów itp.
Zdecydowanie tak. Słaby procesor, ale to nic. Nie graj na wysokich detalach, a pójdzie bez problemu. :)
A co myślicie to tym:
Procesor: 4-rdzieniowy AMD A4-5000 APU (1,5 GHz)
Grafika: zintegrowana AMD Radeon HD 8330
Pamieć RAM: 4 GB SDRAM
System: Windows 8.1
Dobry laptop?
@Searle, nie twierdzę, że jestem wielką znawczynią komputerów, ale dwa ostatnie komputery, które wymieniłaś mają słabe procesory jak na TS3, skoro w wymaganiach podają, że muszą mieć przynajmniej 2,4 GHz (przy Win Vista i w górę), choćby miały 4 rdzenie.
Mlecyk - w sumie racja - myślałam, że przy czterech procesorach to taktowanie będzie wyższe :)
Odpaliłam grę na tym Acerze i w otoczeniu nie było drzew :P
W najbliższym czasie mam zamiar kupić sobie nowego lapka. Czy na tym (http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-pavilion-g7-2230ew-w8.bhtml#opinie) TS3 będzie działać w miarę dobrze?
mmoside2
25.04.2014, 10:08
Witam.Mam pytanie,czy gra będzie ze WSZYSTKIMI dodatkami dobrze chodzić na tym procesorze:Intel Core 2 duo E6850 (2x3.0)
Mam 4gb ramu
Karte graficzną to mam narazie geforce 210,ale za kilka tygodni wymieniam na lepszą,która napewno simsy spokojnie uciągnie.
Pytam się,czy ten procesor wytrzyma tą grę?Niby na wymaganiach pisze,że trzeba mieć jednordzeniowy 2,4,ale te wymagania są zaniżone i chciałbym zobaczyć,jak to w praktyce wygląda.Co o tym sądzicie?
Czy gra na tym procku i lepszej karcie graficznej będzie dobrze chodzić ze wszystkimi dodatkami na chociaż nisko-średnich detalach?
Mlecyk masz już ten laptop? Widzę, że parametry są bardzo dobre, więc gra na pewno bedzie działać bez większych zacinek.
mmoside2 taktowanie tego procesora to 3.0 Ghz? Jeśli tak, to gra powinna dobrze śmigać. RAMu może być trochę za mało. Na kartach niestety się nie znam ;/
alpherainn
26.04.2014, 15:34
Cześć.
Mam pewne pytanko.
Czy na takim (http://ajkomp.pl/dell-inspirion-3847mt-i5-4440-8gb-1tb-hdmi-usb30-gt625-win7pro64-p39278.html) komputerze będą chodziły TS3 na średnich/wysokich detalach? Beż żadnych dodatków, tylko podstawa.
Bo jestem przekonany, że skoro TS3 będzie szybko i wydajnie działać, to z TS2, dodatkami i akcesoriami, nie będzie żadnego problemu :D
mmoside2
26.04.2014, 18:16
Aplherainn
Widziałem testy tej karty na yt-podstawka pójdzie spokojnie,z dodatkami też powinno być dobrze.O i5 i 8gb ram nie wspominam,bo wiadomo,że taki sprzęt to coś :)
Searle
Wydaje mi się,że ramu starczy.Kiedyś na laptopie z 3gb ramu zainstalowałem simsy,to zabierały one do 800mb ramu.A z dodatkami to do 2gb powinny ciągnąć.Myślisz,że na tym procku będzie ok wszystko?Bo mam okazje go tanio kupić.A jak będzie coś nie tak to spróbuje go podkręcić :D
Dzięki za odpowiedź
Mlecyk masz już ten laptop? Widzę, że parametry są bardzo dobre, więc gra na pewno bedzie działać bez większych zacinek.
Kupiłam inny, bo już nie było tamtego w magazynach.
Mam do trójki cztery dodatki i chodzi mi na razie bezproblemowo - tylko wchodzenie do rodzinki zajmuje około 7 minut, ale trójka ma to do siebie, że długo się ładuje - potem już z górki - najwyższe detale, otwartość świata bez przycinek. Mam tylko wątpliwości czy gra będzie mi chodzić tak samo dobrze gdy dokupię do niej więcej dodatków. Słyszałam, że trójka nie wykorzystuje w pełni RAMU w systemie 64 bitowym a ja mam takowy.
To moje parametry:
Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
Intel Core i3-2310M 2,10 GHz 8 GB RAM
Intel HD Graphics 3000/ GeForce 610M
Z ciekawości zapytam: ile Wam się ładuje gra ze wszystkimi dodatkami?
CademZoe
07.03.2015, 12:36
Piwusia, ja mam GeForce 410M i działa spokojnie na średnich, więc tobie to już wgl na wysokich pójdzie. Tylko ten Intel Dore i3 słaby, może się przegrzewać. A jakby co to gra ładuje mi się z 7 minut?
Dzięki, chciałam się po prostu upewnić. Gra mi chodzi na najwyższych detalach, ale im więcej dodatków - tym większe prawdopodobieństwo błędów, więc może coś się czasem przytnie, czy coś. No ale nie wyprzedzajmy, na razie trójeczka mi śmiga. :)
Mentosik57
05.05.2017, 17:47
Jak myślicie, gra będzie chodzić na maxa bez spadków poniżej 30fps (wszystko włączone , wygładzanie krawędzi max itd, rozdziałka 1920x1080) ze wszystkimi dodatkami na laptopie:
Intel core i5 7300hq
GTX 1050
8gb ram ddr4 ?
kamilmiszcz98
08.05.2017, 08:43
Nie ukrywam, kompa masz dobrego. Taka konfiguracja z łatwością by wystarczyła na GTA 5 czy Wiedźmina 3, jednak te simsy są specyficzne, bo jest to gra w ch*j słabo zoptymalizowana. Sam coś o tym wiem, gdyż na sprzęcie dużo lepszym niż ten z wymagań gra z dodatkami i rzeczami ściągniętymi z neta(parcele i światy) cięła się i gra byłaznacznie utrudniona, a w miastach tropikalnych(jak Isla Paradiso czy Słoneczne Wybrzeże) gra byla niemożliwa, bo się dosłownie " "mroziła" co chwile na kilka minut xD. Pod względem optymalizacji przypomina trochę gta4, kto grał wie o co chodzi. Tak czy inaczej powinna ci śmigać nawet ze sporą zawartością, sprzęt jednak masz za dobry, chociaż zobaczymy.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.