Zobacz pełną wersję : Nie odczytuje simsów
Alatáriël
08.06.2009, 17:20
Jest problem. Masakra, nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek założę temat w tym dziale.
Koleżanka chce zainstalować sobie simsy 2. No to fajnie, kupiła płytkę 'the sims 2 double deluxe', oryginał, włożyła do napędu... i jest ładnie w mój komputer. Tyle że jak klika 'autorun' to wyskakuje jej żeby włożyła płytę numer 1.
Przegrzebałam cały folder z grą. Szukałam w google. Szukałam na tym forum, było kilka tego typu problemów, ale żaden nie został rozwiązany.
Robiłam obraz płyty z nadzieją, że ten odczyta. Na nic.
The sims 2 na 4 płytach, które jej pożyczyłam, też nie czyta. Kiedyś działało, po prostu tak nagle przestało.
Inne płyty chodzą bez zarzutu.
Jakieś pomysły?
Może by przeczyścić płytki?
Ewentualnie uruchomić plik setup.exe z płyty Deluxe.
Edit: a mi pomogło przeczyszczenie lasera w napędzie.
I jeszcze lekka poprawka - nie ma setup.exe tylko Sims2EP9.exe w katalogu TSBin na płycie.
Spróbuj z tego.
Alatáriël
08.06.2009, 19:08
No, u mnie to działa, tylko u niej nie.
Autorun nie chodzi, sprobuje z tym sims2ep9.
Przeczyszczenie lasera też jej poradzę.
kamagada
26.06.2009, 15:32
Też mam problem z grą The sims 2 ale u mnie wygląda to trochę inaczej. Komputer normalnie odczytuje płytę i instaluje grę. Potem jak już wszystko zostaje zainstalowane (cały czas płyta znajduje się w stacji) klikam na ikonę znajdującą się na pulpicie (The sims2 double deluxe) żeby włączyć grę. Następnie pojawia się okno i tam klikam na przycisk "graj" , czekam i okno mi znika i nic się nie dzieje. Gra się nie włącza :/ Próbowałam kilka razy odinstalować i z powrotem instalowałam i też nic to nie dało :/ Może ktoś wie co jest nie tak, w czym problem?? Czekam na jakąś radę :)
*FemmeFatale*
28.06.2009, 10:47
Ja mam problem z The sims 2 Moda z H&M. Kupiłam oryginalne i zainstalowałam. Zrobiłam dom, rodzinę. Normalnie grałam, było ok. Gdy moja siostra robiła sobie dom,wyłączył się komputer. Mi potem się wyłączał kiedy sterowałam rodziną, a teraz gdy się ładuje gra, staje na "Radosne prasowanie ubrań". Z komputerem jest ok, bo gdy robię coś innego wszystko działa bez zarzutów. Proszę pomóżcie ;/
Leshawna
02.07.2009, 10:49
*FemmeFatale* ja widzę takie możliwości :
1. Zarysowana płyta
2. Komputer spełnia wymagania? Może się przegrzewa?
3. Zepsuty napęd?
Przede wszystkim druga opcja.
Pozdrawiam
Alatariel...może to idiotyczne pytanie, ale do Double Deluxe są dołączone dwie płyty (z grą i z takimi pierdołami, jak poradniki itp.) którą płytę wkładasz(cie) do napędu? I jeszcze czy ci którzy mają problemy z Delux'em: Czy macie jeszcze jakieś inne części Simów poza Deluxem?
*FemmeFatale* - Leshawna ma rację, podaj parametry komputera, to coś zdziałamy ;)
mati3333
02.07.2009, 11:59
Sorry że to tutaj napiszę ale nie moge żadnego nowego tematu napisac nie wiem czemu ;/
Wkładam grę The sims 2 do napedu i jak chce zainstalować grę pisze Włóż do napędu dysk CD/DVD1 Tak samo jest jak chce zainstalować dodatki do The Sims 2.
Co mam zrobić żeby działały mi simsy??? Inne płyty z muzyka, filmami i innymi grami dadza sie normalnie zainstalować. Co jest???
FemmeFatale jak dlugo siedzisz na kompie mozliwie ze chlodzenie ci pada. Zdejmij obudowe i wyczysc lekko wszystko szmatka jesli masz duzo kurzu(kurz powoduje szybsze podnoszenie sie temp.) pozatym sprawdz czy dobrze dziala ci wentylator.
*FemmeFatale*
03.07.2009, 09:23
Możliwe, że się przegrzewa. Ostatnio się okazało, że wyłącza się nie tylko gdy się gra w The sims(2).
mati3333 - a płyty sa czyste? tzn. nie ma na nich malutkich rysek?Powiedz też, na jakim nośniku masz simy... (CD, czy DVD)
Witam. Mam pytanko? Jakiś czas temu odinstalowałam Simy 2 wraz z dodatkami, gdy teraz chcę je znów zainstalować wszystkie wchodzą oprócz "Cztery pory roku". nie wiem o co chodzi gdyż płytka nie jest porysowana, pamięci jest dużo i inne dodatki normalnie się instalują...? Gdy wkładam płytę do stacji to zamiast okna instalacyjnego wyskakuje mi okienko ze znakiem zakazu i bez żadnych liter. Pomocy!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.