Zobacz pełną wersję : Gra Się Wyłącza Automatycznie!!!
Chryzantem Złocisty
09.06.2009, 18:22
mnie też się wyłącza bardzo często sama.
sposób - zapisuję grę co 15 minut ;p
o,na przykład przed chwilą,zapisałam grę i dosłownie po paru minutach mi się komp sam zresetował (norma).ale pewnie w normalnych warunkach by mi grę wywaliło,więc cieszę się że zdążyłam zapisać grę.
tusiaaa3
09.06.2009, 18:23
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756
temat jest już założony, jeśli jakieś pytania masz.
po co nowy zakładać?
Tak czasem bywa. Mi gra chodzi bez problemu, nie zacina się czy coś, a czasem jej się ubzdura wyłączyć nagle. ostatnio tydzień temu chyba, ale kilka razy już było. Nic nie zrobisz. Tak jak Chryzantem radzi - zapisywać jak najczęściej i najlepiej mieć jakieś 10 plików zapisu dla jednej miejscowości, wtedy masz więcej opcji wyboru wczytania poprzedniej gry, w razie, jakby chciała Ci się wyłączyć w trakcie zapisywania.
Mi się tak w TS2 robiło i przeszło dopiero po wyczyszczeniu wiatraczka na grafice i ogólnym "odkurzeniu" komputera w środku.
mi już drugi raz przed chwilą zawisła. Co ciekawe znów gdy z trybu kreacji stylu chciałem wejść w tryb życia. No i grę zapomniałem zapisać. W ten sposób moi simowie są biedni i muszą zaczynać od nowa. Szlag by to trafił, chyba sobie odpocznę od tej 'awaryjnej' gry ;'p
sądzę żę to chyba są błędy gry a nie komputerów chociaż już sam nie wiem
agnieszka130187
09.06.2009, 18:33
Być może komputer za słaby albo jak ktoś powyżej pisał trzeba kompa odkurzyć. Sprawdź też czy masz wyłączonego antywira, gadu i inne stronki. Być może coś w ten deseń. :)
gangheroni
09.06.2009, 19:18
Przeskanuj system. Użyj program CCleaner i search & destroy. Powinno pomóc!
Mam system WINDOWS VISTA 64 bitowy. Więc to może jakieś komplikacje z systemem?
Mój kolega ma to samo, w tym samym momencie.
Ale on ma słabego kompa.
Mi simy chodzą bardzo płynnie :)
simsiara1991
10.06.2009, 21:38
MIałam tak w TH2 gra nie dość że bardzoooo długo mi się ładowała to jeszcze się wyłączała po kilku minutach ale to wina była słabego kompa :)
No cóż, gnębi mnie ten sam problem. TS2 śmigały bez problemu, TS3 też 'śmigają', natomiast po ok. 10-20 minutach gry się wyłączają. No tak, robić często save, ale to denerwuje. Nie ma nikt sposobu, żeby temu zaradzić? Bo zabawa jest przednia, tylko żeby się nie wyłączało. Na czas gry wyłączam wszystkie procesy, które mogłyby przeszkadzać grze (np. gg, przeglądarkę internetową, jakieś tam programiki) ale to nic nie daje. Nie gram na pełnym ekranie (gdy grałam na pełnym to się wyłączało po 5 minutach.)
Seryjnie, nie ma żadnego sposobu na to? Taka boska gra D:
ultraviolence
13.06.2009, 09:07
Nie znam się na tym, ale... może zmiana rozdzielczości ekranu pomogłaby?
Spróbuj przeczyścić kompa w środku jak już poprzednicy się wypowiadali- to naprawdę nie boli, a czasami to jedyny i bardzo skuteczny sposób. Nie na wszystko są cud programy...
tez sadze, ze to dobry pomysl, bo mi rowniez nie chodzily simsy 2, ciagle wylaczal mi sie komputer.. a teraz po przeczyszczeniu jak maselko? :D
Gra się wyłącza ze względu na przegrzany procesor. Powinnaś nałożyć pastę od nowa - najlepiej niech zrobi to informatyk. Drugą przyczyną mogą być programy działające w tle.
Wczoraj kupiłem sobie takie talerze na półkach (z zestawu kuchennego)w store, włączyłem grę i wszedłem do Riverview, lecz dosłownie na końcu ładowania gra sama mi się wyłączyła i tak z 5 razy, myślałem, że to coś z kompem, ale jednak to było przez te talerze usunąłem je i mi się przestało wyłączać x3
Temat trochę stary, ale odświeżam, bo może jeszcze nie wszyscy pozbyli się problemu samoczynnie wyłączającej się gry.
Przeczyszczenie komputera to dobry pomysł, o czym kilka osób napisało już w tym temacie, ale mój komputer był czysty, a pomimo to gra się wyłączała. Okazało się, że komputer miał zwyczajnie za gorąco i pomogło postawienie go w przewiewnym miejscu z odkręconą obudową :)
Mi sie jak narazie wylaczyla dwa razy gdy akurat wykanczalam dom szlak by to trafil ;/
Ale komputer jest napewno "czysty" w srodku xD i wszystkie inne programy mialam wylaczone nawet antywira (bo strasznie zacina kompa) wiec jaki jest tego powod??
Ale swoja droga zapisuje co jakis czas na wszelki wypadek xD
Co do TS2 to tak mi sie czasem robilo ale nie usuwalo tylko tak jakby resetowalo gre cala, tak jakbym ja usunela i wgrala jeszcze raz xD
Gra wyłącza mi się w trakcie ładowania - po animacji, a przed wyborem na którym zapisie gry chcemy grać. Tylko reinstalka mi została? Ktoś miał może taki problem?
izka1985m
30.07.2009, 11:27
Hejka,
Od wczoraj nie moge grac w simsy 3. Wlacza plyte, ta laduje gre, a po kilu sekundach wszystko sie wylacza. Na pulpicie pokazuje sie komunikat:
'Funkcja rozciagania pulpitu jest aktualnie wlaczona. Aby mocwlaczyc rozciaganie pulpitu na tym ekranie nalezy wylaczyc pulpitrozciagany'.
Chcialabym zaznaczyc, ze operuje winows vista i nie ma tam jak w xp. w panelu sterowania zmiany rozdzielczosci... Prosze o pomoc.
Hejka,
Od wczoraj nie moge grac w simsy 3. Wlacza plyte, ta laduje gre, a po kilu sekundach wszystko sie wylacza. Na pulpicie pokazuje sie komunikat:
'Funkcja rozciagania pulpitu jest aktualnie wlaczona. Aby mocwlaczyc rozciaganie pulpitu na tym ekranie nalezy wylaczyc pulpitrozciagany'.
Chcialabym zaznaczyc, ze operuje winows vista i nie ma tam jak w xp. w panelu sterowania zmiany rozdzielczosci... Prosze o pomoc.
Też mam Vistę. Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, wybierz opcję personalizuj. Pojawi Ci się okienko i na samym dole jest opcja ustawienia ekranu, po kliknięciu na to pojawi się kolejne okno i tam pisze rozdzielczość i ustawiasz kursorem. :)
izka1985m
30.07.2009, 12:44
Też mam Vistę. Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, wybierz opcję personalizuj. Pojawi Ci się okienko i na samym dole jest opcja ustawienia ekranu, po kliknięciu na to pojawi się kolejne okno i tam pisze rozdzielczość i ustawiasz kursorem. :)
Hejka mam ten kursor, a wiec na jaka rozdzielczosc mam ustawic??
Hejka mam ten kursor, a wiec na jaka rozdzielczosc mam ustawic??
Popróbuj :) Ja mam ustawione na maksymalną czyli 1366 x 768.
izka1985m
30.07.2009, 12:54
Popróbuj :) Ja mam ustawione na maksymalną czyli 1366 x 768.
Ja mam ustawione 1280x800, a takze 32bit (kolor). A wiesz jakie powinno byc by gra sie nie wylaczala?
Gra wyłącza mi się w trakcie ładowania - po animacji, a przed wyborem na którym zapisie gry chcemy grać. Tylko reinstalka mi została? Ktoś miał może taki problem?
Hmm... ponawiam. Jakieś pomysły?
aluminium.
07.08.2009, 10:58
przed odkurzeniem kompa gra wyłączała mi się w trybie tworzenia rodziny, po odkurzeniu kompa (z jakieś 2-3 tyg. temu) chodziło super. wczoraj chciałam stworzyć rodzinkę i się wyłączyło. czy złe podłączenie monitora do komputera może mieć wpływ na to.?
ja w simsach 2 tak miałam ale jak już wypracowałam system było ok
Samantha
26.08.2009, 09:00
Gra się wyłącza gdy:
- jest za słaba karta graficzna
- za stary Directx
- rozdzielczość monitora nie jest zgodna z tą wybraną w grze
- kurz na karcie graficznej (trzeba zdjąć obudowę i odkurzyć) :)
- wirus
Beep, mi gra się wyłączała w trakcie ładowania, w tym momencie o którym piszesz, gdy ją zaktualizowałam, a miałam wgrany CAS Slider Hack z mts, zrobiony dla poprzedniej wersji gry. Spróbuj usunąć ostatnio wgrane dodatki z internetu i sprawdzić czy nadal gra się wyłącza.
Nie wiem, czy ktoś to już pisał.
W ustawieniach grafiki (w grze), trzeba ustawić odświeżanie ekranu, na takie, jakie jest ustawione w monitorze.
Ja mam ustawione na 60Hz i gra działa świetnie.
paulinka0079
12.09.2009, 13:41
mam ten sam problem,
gram gram a tu pach,wyłaczylo sie
co jakis czas zapisuje gre bo nie wiem kiedy nadejdzie boom,ale to strasznie denerwujace,zrobilismy wszystko,wyczyscilismy wiatrak od procka,nalozylismy nowa paste a gra sie dalej wylacza po jkais 15 minutch
co jeszcze mozna zrobic zeby tak sie nie robilo?
To ja dodam coś od siebie. Nie tak dawno gra mi też się nagle zaczęła wyłączać sama. Nawet 10 minut nie dało się pobawić :(
Pierwsze co pomyślałam - pewnie to dodatki i hacki. Wywaliłam - nie pomogło. Powklejałam więc z powrotem na miejsce. I brakło mi pomysłów, bo tak: sterowniki mam aktualne, DirectX najnowszy, laptop czysty, nie przegrzewa się, wymagania bardzo dobrze spełnia...
Więc co to może być?
Okazało się, że w mojej grze zepsuła się jedna parcela (ta, na której grałam). Kiedy zaczęłam grać na innej wszystko było ok! Więc przestałam budować i grać na felernej parceli i jest dobrze. Jak widać ta gra potrafi nieźle zaskoczyć...
beata18ns
21.08.2010, 15:33
a ja wczoraj poradzilam sobie z aktualizacją .. wrzucialm spowrotem dodatki mody itp sejwy, wlaczam gre i jest moja parcela i wszystko, ale brakuje fryzur tych ktore simsy mialy wczesniej, wiec sciaglam je ponownie, i teraz juz sa ale jak wybiore takowa klikajac na lustrze, gra sie wylacza. zalezy mi na tych fryzurach min. newsey i z peggy wszystkie moje ulubione, niektore są podwojne, czy to ze sa podwojne moze powodowac jakis konflikt i gra sie wylacza?
3kokolina
12.04.2011, 20:44
ja właśnie sprawdziłam, opcje mi się nie włączają! Klikam na opcje i zaraz ekran mi znika ;/;/ kurde już mi się pomysły skończyły jak sobie poradzić ;/;/
AdeleBlanc
09.06.2011, 17:51
The sims 3 ma ten blad ze sie wylacza po prostu. Ja tez tak mam dlatego zapisuje co jakis czas choc dodam ze odkad dokupilam RAM gra przestala sie tak czesto wylaczac co nie znaczy ze sie nie wylacza (ale zakrecilam). Moim zdaniem te simy sa troszke nie dopracowane ale co zrobic trzeba to zaakceptowac i juz.
Miku-Chan
17.04.2012, 14:03
Ja mam gorzej. Gram sobie jakby ngdy nic, gra mi się wył. A jak zrobie save to potem nie mogę wejść do gry, zaraz po tym jak załaduje się pasek. Wyskakuje jakiś bląd, niby windows próbuje to naprawić, ale po chwili tak czy siak trzeba jakby wylączyc grę. :/
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.